Şimdi Ara

Apartman Isı Paylaşım (ısı pay ölçer) Sistemleri Hakkında. (merkezi sistem) (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.797
Cevap
50
Favori
623.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: matiasbey

Şu şekilde bu sistemi 1 ay denemek amaçlı imza toplandığı söylendi bende vermedim daha önce yazdığım gibi.Bu ay herkesin faturanın tamamına ortak olduğu bütün dairelere paylaştırılmış tutarı ödememizi bundan sonra eskisi gibi % 30 luk kısmı ortak olan sistemden önceki gibi devam edeceğine dair bie yazı gönderdiler.Bu yüzden ben mümkün olduğunca kısa yoldan çözmek istiyorum bu sorunu.Benim imzam olmadan denemek amaçlı dahi olsa bu şekilde fatura çıkartamaz kanuna göre zaten.Ancak diğer sorun şu toplam gelen fatura yazmıyor panoda.Diğer gelen elektrik su vb. şeylerde olduğu gibi adama fatura astırtamıyoruz kendi paramızla ödediğimiz sitenin harcamalarını.Anlatabildiğimi sanıyorum.Yoksa pm den devam edelim isterseniz

Dostum eğer yöneticiniz sadece ödemeniz gerekn aidat ısı vs paraları size bildirip binaya gelen faturaları veya diğer harcamaları size göstermiyorsa yolsuzluk yapıyor demektir
    Şu an Türkiyede yapılan evlerin bir çoğu site olarak yapılıyor ve bu sitelerin yönetimlerinin en az %90nı daire sahipleri üzerinden güzel paralar kazanıyorlar bu merkezi sistem işide en büyük vurgun devletin bu işe bir el atması lazım...

• Bölgelere göre bunu devletin belirlemesi daha uygun olur.Kat maliklerine bıraksan 22+ derece bile belirleyen apartmanlar çıkar.Erzurumda 15 derece düşük gelecekken Akdeniz bölgesinde yeterli olabilir.Aylara göre de bu fark edecektir.Bizim burda Ocak ayında bile bazı günler hiç yakmasan da akşama kadar idare edebiliyorsun.Zorunlu 18 derece yaparsan israf olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

@ x15

Bölgelere göre bunu devletin belirlemesi daha uygun olur.

Devlet tek bir derece ( 15C ) belirledi, baktı işler yürümedi bir aralık belirledi (15-20C) Herşeyin insanın dışındaki bir otorite tarafından belirlenmesi insanın fıtratına uygun değildir. ( Bkz. İnvictus. William Ernest Henley )

Kat maliklerine bıraksan 22+ derece bile belirleyen apartmanlar çıkar.

Bunda ne gibi bir sorun görüyorsunuz ki? Devlet enerjiyi vergi yükü ile beraber değil de maliyetine verse haklısınız. Gereksiz israf diyebilirsiniz. Enerji fiyatının üzerinde (aşırı) vergi yükü olduğu için fazla yakmakla devlete önemli miktarda karşılıksız kaynak aktarmış olursunuz. İnsanlar -affedersiniz- enayi değil. Diğer taraftan araştırma 21 derecenin +65 yaş kişilerin sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunduğunu söylüyor.

Erzurumda 15 derece düşük gelecekken Akdeniz bölgesinde yeterli olabilir.

Kontrollü, dışarıdan yalıtılmış bir ortam ( oda ) , ister erzurumda ister mersinde olsun ortam içindeki sıcaklık ayni olduğu müddetçe insan fizyolojisinin o sıcaklık derecesine vereceği tepki aynıdır.

Aylara göre de bu fark edecektir.

Yine dış sıcaklık iç sıcaklık meselesi , yalıtılmış bir odada belirli bir sıcaklık derecesinde oturuyoruz. Oda yalıtılmış bir sistem olduğundan dışarısının kaç derece olduğu oda sıcaklığına verdiğimiz fizyolojik tepkiyi değiştirmez.

Bizim burda Ocak ayında bile bazı günler hiç yakmasan da akşama kadar idare edebiliyorsun.

Oda sıcaklığınız kaç oluyor da yakma ihtiyacı duymuyorsunuz? Demek ki oda rahat edebileceğiniz bir sıcaklık derecesine ulaşmış.

@ matiasbey

Birleşik kralliktaki ısınma standartlarını ülkemize direk alıp uygulayamayiz.

Sanırım linki verilen araştırmayı okuma fırsatınız olmamış. Okunmuş olsa idi insan yaşamasına uygun oda sıcaklığı araştırması yapan ülkelerin dağılımı yukarıdaki hükmü vermenize engel olurdu. Ilıman iklim kuşağında bulunan iki grup insanın fizyolojisinin ayni sıcaklık derecesine farklı tepki vermesini beklemek sanırım gerçekçi değil.

Söyleminizden insanların açıklanan nedenler ile ölmemesi için oda sıcaklığının kaç derece olması gerektiğini çıkartamadım.

Devlet tek bir derece ( 15C ) belirledi, baktı işler yürümedi bir aralık belirledi (15-20C) Herşeyin insanın dışındaki bir otorite tarafından belirlenmesi insanın fıtratına uygun değildir. ( Bkz. İnvictus. William Ernest Henley )

Ernest Henley'in bununla ne alakası var.Herşeyi demedim sadece bu konuda devletin belirleyici olmasının doğru olacağını düşündüm.Burada genelleme söz konusu değil

İnsanlar -affedersiniz- enayi değil. Diğer taraftan araştırma 21 derecenin +65 yaş kişilerin sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunduğunu söylüyor.

Halk herşeyi doğru yapsaydı düzenleyici hiçbir kanuna da gerek kalmazdı zaten.Kat maliklerinin oylamasına bırakıldığı evlerde 28-30 derece sıcaklıkta pencereyi açmak zorunda kalarak oturduğum dönemler oldu.Bir binanın güneydoğu cephesi ile güneybatı cephesi yahut kuzey cephesi güney cephesi zemin kat orta kat ve çatı katı arasında sıcaklık farkı ciddi oranda olabilir.Siz eğer ısıyı merkezi olarak ayarlarsanız mutlaka bu cephede oturanlar arasında sıkıntı çıkacaktır.Onun yerine kontrolu her dairede ikamet edenin inisiyatifine bırakırsanız binada yükselen sesler kesilecektir, şikayetler azalacaktır.Isının minimum 20 derece olması bu sistem üzerinden edilecek tasarrufu azaltacaktır.Kanunun amacına, tabiatına aykırıdır.Sırf bu konu için bakanlığa kendi görüşlerimi belirten fax çekmiştim zamanında.20 derece olarak belirlenmesi yanlıştır.15 derece isabetlidir demiştim yazımda.Şu an kanuni olarak durum nedir bilmiyorum.

İngilizler deyince aklıma geldi.Zamanında bu foruma da asmıştım.İngiizler evlerinin çok ısınmasından hoşlanmazlar.Öte yandan yine yazıda dünya sağlık örgütünün bu konuda bir standart belirlemiş olduğu yazıyor.Oturma odası 21 derece diğer odalar 18 derece olmalıdır demiş dünya sağlık örgütü.

http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2011/03/110303_room_temprature.shtml

Devlet enerjiyi vergi yükü ile beraber değil de maliyetine verse haklısınız. Gereksiz israf diyebilirsiniz. Enerji fiyatının üzerinde (aşırı) vergi yükü olduğu için fazla yakmakla devlete önemli miktarda karşılıksız kaynak aktarmış olursunuz.

Devlet gaz almak için dışarıya kaynak aktarıyor.Ülkeden para çıkıyor.Bu da cari açığı-işsizliği artırıyor, ticaret dengesini bozuyor.Sizin ekonomi anlayışınız üretmeden tüketimi destekliyor.Dışarıdan mal almak sadece vergiyle telafi edilebilir olsaydı devlet enerji verimliliği kanunu çıkarmazdı.Bu kanun sadece israfı önlemek için değil çevreyi korumak için de çıkarıldı.Fosil yakıtların aşırı kullanımının çevreye olan zararından bihabersiniz sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x15 -- 15 Şubat 2015; 23:54:45 >

• oldsalt O kullanıcısına yanıt
    Isıyı 20 dereceye ayarlarken merkezi olarak ayarlanmasını kastetmedim.Kat maliklerinin oylamasına bırakıldığı derken ısı pay ölçerli olmayan merkezi sistemi kastettiğimi anlamalıydınız.Ben bu terimleri ilk defa söylüyor değilim.Minimum dereceye gelince 15 derece olması insan sağlığına zararlı demişsiniz.Oturmadığınız ya da sık girmediğiniz odaları 15 dereceye ayarlamanın yahut evde olmadığınız zaman bütün sistemi 15 dereceye getirmenin sağlığa ne gibi zararları olabilir bilmek isterim.

Araştırma insan sağlığı için minimum sıcaklığın 18C olduğunu gösterirken bundan düşük sıcaklığın dikte edilmesi devletin ödevleri ile uyumlu değildir.

Dikte etmek zorlamak demek.Burada zorlama yok.İsteyen 15 derecenin üzerine çıkabilir.Aksine 20 dereceyi zorlamak dikte etmektir.Çünkü evde olmadığım zaman tasarruf etmemi ya da evdeyken istemediğim odaların ısısını düşürmemi engelliyorsun.Cebimden zorla daha fazla para alıyorsun.

Bu arada zihnimde sizin sizin minumum sıcaklık 20 derece olsun gibi bir algı oluşmuş.Oysa siz 18 derece olsun diyorsunuz.18 de olabilir belki ama söylediğim gibi bence kanunun amacına uygun olmaz.

"Sizin ekonomi anlayışınız üretmeden tüketimi destekliyor." Söylemediğim bir şeyi bana yüklemeyiniz.

Daha fazla yakarsanız devlet daha fazla vergi kazanır demek tam olarak bunu savunmaktır.Herkesi 18 derece ısıya zorlamakta tüketimi teşvik etmek demektir.

• Hangi birini düzelteyim?

Isıyı 20 dereceye ayarlarken Ben bu terimleri ilk defa söylüyor değilim.

Doğrusu "sıcaklık" olacak düzelttiğiniz için teşekkürler.Isı ve sıcaklık ayrı bir kavramdır.Yalnız günlük kullanımda aralarında hiçbir fark yoktur.Söylemek istediğim nettir ve bunu kime sorsan anlar.Fizik problem çözmüyoruz burada.Bir de başka tarafta ve bununla ilgisiz "Ben bu terimleri ilk defa söylüyorum değilim" sözümü de yanına koyup lafımı çarpıtarak köylü kurnazliği yapmışsınız.

merkezi olarak ayarlanmasını kastetmedim.Kat maliklerinin oylamasına bırakıldığı derken ısı pay ölçerli olmayan merkezi sistemi kastettiğimi anlamalıydınız.

Foruma takdim ettiğim ve üzerinde konuştuğumuz konu spesifik olarak ısı pay ölçerli sistem iken merkezi sistem quelle alaka? Diğer taraftan ne söylediğinin anlaşılması mesajı gönderenin sorumluluğudur.

Ne söylediğimin anlaşılması biraz da kafanın kalın olup olmamasıyla ilgili değil mi? "Herşeyin insanın dışındaki bir otorite tarafından belirlenmesi insanın fıtratına uygun değildir.Ardından insanlar enayi değil" dediniz.Ben de size bir kıssa anlattım.Başka birşey de olabilirdi ama konumuza uygun birşey anlattım.Bu arada quelle yazarak İngilizcenin yanında Fransızca da biliyorum diyorsunuz yani.

Minimum dereceye gelince 15 derece olması insan sağlığına zararlı demişsiniz.Oturmadığınız ya da sık girmediğiniz odaları 15 dereceye ayarlamanın

Ev içinde farklı sıcaklıkta odalar var ise sıcak odalardaki rutubet soğuk odaya doğru hareket eder ve nispeten soğuk satıhlar üzerinde yoğunlaşır ve küf oluşumuna sebep olabilir. Küfler genellikle insan sağlığına olumlu katkıda bulunmaz.

15 dereceye ayarlanınca böyle mi olacak yani? Bu sizin Uydurmanız.Bu sıcaklıkta böyle birşey olması mümkün değil.

yahut evde olmadığınız zaman bütün sistemi 15 dereceye getirmenin sağlığa ne gibi zararları olabilir bilmek isterim.

Siz evinizi 15 dereceye ayarlarsanız komşunuz evini sağlığını korumak için 18 derece C ayarlarsa komşunuzdan size doğru ısı transferi olacaktır. Komşunuzdan ısı “yardımı” alacaksınız. İlk mesajı tekrar okuyunuz. Zarar komşunun sağlığına daha doğrusu kesesine olacaktır. Komşu komşuya zarar vermemekle yükümlüdür.

Bu iki komşu arasındaki meseledir.Varsayımlarla hareket edemeyiz.Sizin dediğiniz yaptık diyelim.Ben 21 derecede oturma odasında oturuyorum.Komşum da sizin dediğiniz gibi 18 dereceye ayarladı.O zaman ısı transferi olmayacak mı? Siz yukarıdaki komşulardan ısı transferi almıyor musunuz?Herkesin ne yapacağına karışacaksak odalarına müdahale edeceksek toptan iptal edelim pay ölçeri merkezi sisteme dönelim!

Dikte etmek zorlamak demek.Burada zorlama yok.İsteyen 15 derecenin üzerine çıkabilir.Aksine 20 dereceyi zorlamak dikte etmektir.Çünkü evde olmadığım zaman tasarruf etmemi ya da evdeyken istemediğim odaların ısısını düşürmemi engelliyorsun.Cebimden zorla daha fazla para alıyorsun.

Yukarıdaki paragrafı ve orijinal mesajı tekrar okuyunuz.

Çevir kazı yanmasın!

Anlaşılan linki verilen çalışmayı/araştımayı oku(ya)mamışsınız. Çalışma, yılda yetersiz ısınma nedeni ile 25000 gereksiz ölümden bahsediyor. ( excess winter deaths) Bunun önlenmesi için devletin alması gereken tedbirlere de değiniyor.

Oturmadığı odayı 15 dereceye getirisen kimse soğuktan ölmez.Bu arada okuyamamak derken ukalalık ediyorsun Bir sen mi İngilizce biliyorsun komik adam? Yazıda EWD den ölenlerin yüzde 80 i 75 ve daha yukarı olduğu yazıyor.Çoğunun da hastalığı dolaşım solunum ve bunaklıkmış.Bunlar da muhtemelen 15 derecenin bile altında odalarda yaşayan insanlar.Devlet sana minumum 15 derece yapabilirsin diyor ama bu odada otur sürekli burada yaşa 15 üzerine sakın çıkma ha demiyor!

Kendimden verdiğim örneği hatırlayalım mı? “Halen oturduğum kombili evde, evi 20 C civarında tutarak alt ve üst komşularımın ödediği gaz parasının üçte birini ödüyorum.Evimi, sağlığımı koruyacak derecede ısıtıp, komşularım gibi gereksiz yüksek derecelerde ısıtmayarak enerjiyi israf etmiyorum. Evleri 18 derecede tutmak israf değil sağlığı korumaktır.

Bunun mümkün olmadığını sizin tabirinizle komşularınızdan enerji çaldığınızın farkındasınız değil mi? Evi 18 derecede tutmak israf da demiyorum.Çarpıtmayınız.Minimum 15 derece gayet mantıklıdır en ekonomiğidir diyorum.Evimizde ne kadar sıcaklığı artırırsak o kadar atmosfere karbon saldığımızında bilincinde olalım.

Siz isterseniz evi 30 derecede tutun fakat 15 derece tutmak isteyenlere engel olamazsınız.Kanunda bu şekildedir zaten.Tartışmaya gerek yok!

• Merhaba arkadaşlar

Benim bi problemim var. Nisanlimin kaldigi evde siemens isi pay olcer takili. Bu ay gelen fatura 676 tl diger dairelerden en yüksek olani 403 tl bi anormallik var ama cozemiyorum. Faturalari inceledim kasim faturarinda birim fiyat 0.085 aralik faturasi yok ocak 0.090 fakat bu ay gelen faturada 0.122 gozukuyor . Bu neye gore degisir ? Normalde evin sahibi dayimiz almanyada faturalari ayni sitede bi arkadasi takip ediyo o ödüyor. Isi pay olceri takip eden firmaya gittim ordakileri de pek gozum tutmadi sanki bu iste bi is var ama cozemedim. Sormak istedigim oynama yapabilirlermi? Ayrica ev hic isinmedigi halde bir eve 676 tl gelmesi isin ayri boyutu. Yardimci olur bildi verirseni cok memnun olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0 fatura olması mümkün degil.
  • Valla bende inanamadim ilk başta kendi oturdugum dairede bireysel kombi var 50 de yaktim gelen fatura 305 lira ve fazlasiyla ısındık ama orda ısınamadan böyle fatura gelmesi gercekten bu işte bu iş var dedittiriyo

• x15 kullanıcısına yanıt
    Sistemin dışarıdan müdaheleye açık olması konusunda ne düşünüyorsunuz? Vana ve ölçüm aletine müdahale?

• Konuyu amaç ve uygulama olarak değerlendirmek lazım bence. Bu sistem bir arkadaşın ampül benzetmesinde de olduğu gibidir. verimlilik hesabı yapılmış bireysel tüketimlerle karşılaştırılmış ve görülmüş ki belli bir limiti aşınca daha az yakıt ile daha çok ısınma sağlanabiliyor. Bu netice de demişler ki yine örneğin 30 daireden yada toplamda X metrekareyi aşan site veya apartmanlarda bu sistem zorunlu kılınsın. Gerisi montaj ve uygulamaya kalmış.
    1-gerçekten sistemi kuran firmanız amacına uygun ve hatasız kurmuş mudur?
    2- kullanıcılar amacına uygun kullanabiliyorlar mıdır?
    3-Bina ya da sitenizde sistemi sürekli kontrol altında tutan bir teknik servisiniz var mıdır?
    Bu 3 maddedeki hata ve aksaklıklar sistemin verimli çalışmasına engel olur.
    -Sistem kazanlarının kurulduğu alanda yeterli temiz hava sirkülasyonu yoksa bu kazanın aynı ısı performansı için daha fazla yakıt harcamasına sebep olabilir.
    -faturalandırma pay ölçer sayaçları ile yapılıyorsa kışın ilk ısıtma ayında fazla gelen faturadan endişe duyan dairelerde endişeye sebep olup kişisel tasarrufa gitmesine yol açabilir. bu tasarruf sonucu peteklerini vanalarını kapatma ve kısılması ve boş daireler ise kazandaki verimliliği olumsuz etkiler. Çünkü merkezi sistem olan yerlerde kazanın set edildiği ısı derecesine göre aylık belirli bir metreküp rakamını aşmanız gerekiyor. Eğer kazanınız o verimliliği sağlayamazsa sistem sizin için avantaj değil dezavantaj olur. ve yine bu pay ölçerlerde dairelerin cephe durumuna alt-üst doluluğuna göre farklılıklar çıkacak ve bu da daha çok ödeyenleri rahatsız edecektir. bu durumu önlemek adına pay ölçer ile faturalandırmak yerine sağlıklı şekilde hesaplanıp aidatlara eklenmesi gerekmektedir. Ama her ne olursa olsun sistem kullanımı hakkında daireleri bilgilendirmek gerekir. aidatlara eklenen sabit ısıtma ücreti dairelerin kişisel tasarruf peşine düşmesini büyük ölçüde önleyecektir. ve böylece daireler istedikleri kıvamda ısınabileceklerdir. tabi daire içi ısısı çok olmuşsa kısmakda özgürdürler. ama 3+1 dairelerde aman o oda boş orayı kapalı tut bir oda yeter diye bir uygulama temel hatadır. kullanmasanız da bütün oda peteklerinizi açık tutmanız lazım çünkü ısı yalıtımı sadece dış cephelerde odalar arasında ve oda kapılarınızda ısı yalıtımı olmadığından oda oda kapatmak hatadır. ancak bu şekilde kazanın tüketim tasarrufundaki alt limiti aşıp kazan verimliği ve tasarrufu sağlanır. ilk yıl sonunda yeterli tasarruf yapılmış ve kar elde edilmişse bu karın geri iadesi veya 2. yıl için sabit ücretlerde indirime gidilmesi gerekir.
    3. olarak ise binanızda veya sitenizde konuya ve sisteme hakim bir teknik servisiniz olmalıdır. periyodik olarak kontrol altında tutmalı gerekli bakımları yapmalıdır.

• devletin kontrol birimi oluşturması da beni korkutmuyor değil açıkcası. Çalıştığım sitede 9 asansör var ve bu asansörler için bir asansör firması ile aylık bakım sözleşmesi imzalanıyor bu kanuni bir zorunluluk ama her yıl da düzenli olarak TSE onayı olması gerekiyor ve geldiklerinde yaklaşık 1 saat vakit alan 9 asansör kontrolü için her yıl tse ye yaklasık 3.500 tl ödeniyor. :D birde ısıtma sistemine her yıl baksalar herhalde yıllık 10.000 den aşağısı kurtarmaz adamları. yani iki ucu da tiksindirici bir değnek misali nereye el atarsan at sonuç elin cebe gitmesi ile bitecek.
  • Isı Pay Ölçer/Kalorimetre Emsal Mahkeme Kararı 28 daireli bir binada bir kişini açması ile kazanılan dava.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabitweb -- 17 Mart 2015; 18:00:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sabitweb

Isı Pay Ölçer & Kalorimetre Emsal Mahkeme Kararı

Artık mahkeme kararı yok denilmez sanırım.Esasında buna benzer çok sayıda karar var ama buraya asılan ilk oluyor hatırladığım kadarıyla.

• quote:

Bu karar eski sistem apartmanlarda oturanlar için alınan karar herhalde.bizim gibi yeni bina olmasına rağmen kanunun açıklarından yararlanan yönetimlere karşı bir yaptırım gücü yok.

• quote:

quote:

Bu karar eski sistem apartmanlarda oturanlar için alınan karar herhalde.bizim gibi yeni bina olmasına rağmen kanunun açıklarından yararlanan yönetimlere karşı bir yaptırım gücü yok.

yeni binalarda zaten zorunlu aksi takdirde mesken verilmiyor..

• quote:

quote:

quote:

yeni binalarda zaten zorunlu aksi takdirde mesken verilmiyor..

Onu biliyorum.ben bu merkezi sistem ısınmayi tavsiye etmiyorum.sistemde çok açık var dışardan müdahaleye çok açık ve bizim topluma uygun olmadığını düşünüyorum.bu sistemin en verimli sistem olduğunu savunanlar da var.ülkemizde kullanılan malzemelerin kalitesini gerçekten bilenler ne demek istedigimi anlayacaktır.

• matiasbey kullanıcısına yanıt
    2007 YILINDAN SONRA PROJELERİ ONAYLANAN BİNALAR KALORİMETRE/ISIPAY ÖLCER SİSTEMLERİ OLMADAN MESKEN ALAMAZLAR
    @matiasbey
  • quote:

2007 YILINDAN SONRA PROJELERİ ONAYLANAN BİNALAR KALORİMETRE/ISIPAY ÖLCER SİSTEMLERİ OLMADAN MESKEN ALAMAZLAR
    @matiasbey

Başlangıç olarak işi pay ölçer zorunlu kat maliklerinin oy birliğiyle bireysel kombili sisteme gecebiliyorsun.bulunduğum bölgede çoğu site bu sistemden vazgeçip bireysele geçti.şimdi gayet memnunlar çok yaktin az yaktın derdi de yok parayi ödemeyen kişilerle uğraşma derdi de yok. şimdiden çoğu kişi mahkemelere başvurmuş durumda haklarının yendiğini dusunerek.

• x15 kullanıcısına yanıt
    Kalorimetre/ısıpayölçer sisteminin amacı tasarufu saglamak kalorifer yanarken camları açmamak dogramadan meydana gelen ısı kaçaklarını önlemek ısına bilecegin ısıya ayarlamak gibi. mesela evinizdeki ampul düğü ne isterseniz 10 wat isterseniz 500 wat ampul takın 500 wat ampul takıpta elektirik faturanızı komşularınıza ödetmek gibi bir adaletsizligin olmaması için ısı pay ölçer sistemi ile ölçülmekte olup ne kadar kullandı iseniz o kadar ödediginiz bir sistem. bazı komşular termostatik vanayı 5 e ayarlayıp diger komşular ise tasarrufunu sagladığı zaman adaletsizlik olacak. ısı pay ölçer gerçekten adil yaktıgın kadar ödeyecegin bir sistemdir.
    @x15 @x15

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabitweb -- 17 Mart 2015; 18:07:47 >
  • Arkadaşlar merhaba,

Konu içerisinde çok aradım ama yaşadığımız sorunla ilgili benzer bir durum bulamadım. Belki aranızda yardımcı olacak birileri vardır.

Şuan 90 dairelik bir sitede oturuyorum ısıtma sistemimiz merkezi ve pay ölçer ile pay ediliyor. Tüm faturalarımı (bazılarının yanlış olduğunu bildiğim halde) kimse mağdur olmasın diye ödedim. Bu ay ödemeyenler yüzünden kazan dairemize gelen fatura ödenmemiş ve doğal gazı kestiler 3 gündür ısınamıyoruz ve hafta sonu olduğu için 2 gün daha ısınamayacağız.site yönetimi ile görüştüm çaresizlik içerisindeler. Bu durumda ne gibi yaptırımlarda bulunabilirim, küçük çocuğum var üşüyecek diye evde kalamıyoruz.

• 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.