Şimdi Ara

apartmanda 2 ricever kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bizim apartmanda ortak Turksat ve hotbird uyudlarını gören iki çanak var ve dairelere dağıtılmış durumda bende aynı anda farklı kanalları 2 adet ricever ile izlemek istiyorum ama birtürlü olmuyor ,ikisi birden çalıştığında sinyal zayıflıyor sizden bu konuda bilgi almak istiyorum..

• receiverlerden çanak antenlere ayrı kablo çıkıp çıkmadığını kotrolet...
  • Çatıdan sadece iki kablo iniyor (turksat1c ve hodbird) ayrı kablolar değil ben bu iki kabloyu iki ayrı riceverde kullanıp aynı anda farklı kanalları izlemek istiyorum..
  • 2 kablo ayrı ayrı çanaklardan geliyor ise bir adet Diseqc switch alıp bu switch in 1nolu girişine turksat anteninden gelen kabloyu 2 nolu girişine hotbird anteninden gelen kabloyu takın. Çıkış tanda bi ara kaboyu receivere bağlayın. Uydu ayarlarından turksat için diseqc ayarını port1 hotbird ayarını port2 oalrak değiştirin. TÜm kanalları izlersiniz.

Not: Normalde bu parça çatıda bulunur ve dairelere tek kablo iner. Veya santral varsa santralden daireye tek kablo gelir sadece disecw ayarlarını yapmanız gerekir.
  • teşekkür ederim www arkadaşım ben diseq ile zaten bir riceverda sorunsuz uyduları izliyorum benim sorunum aynı anda ikinci riceverıda kullanabilmek bunu nasıl yaparım bu konuda bana yardımcı olurmusunuz...
  • bak nasıl olcak receiversleri bırlestırceksın ok yukardan gelen kabloyu receiverse gır sonra obur receiverse scart gırışle bırlestır televizyona kullandıgından harıç sonra yukardan gelen kabloyu taktıgın yerın altındakı gırışe kısa kablo ıle gırış yap o kablonun ucunuda obur receiverse tak ok .

• o şekilde olmaz. Yapmanız gereken antenlerdeki lnb leri değiştirip 2 çıkışlı lnb kullanmakve bir kablo daha çekmek. Eğer sistemde santral kullanılıyorsa(multiswitch) santralden eve bir kablo daha çekmek.
  • başka bir çaresi yok öylemi.Ya bir kablo daha çekme şansımız yoksa bunun başka yolu yok mu hocam
  • tek anten kablosu üzerinden 2 receiver kullanamazsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.