Şimdi Ara

apartmandaki Kutu ile İlgili Bir Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Bizim apartmandaki telefon kutusu çok eski. Bunun değişmesini TürkTelekomdan talep edebiliyor muyuz? Bir şekilde yapılabiliyorsa neler yapılması lazım açıklayabilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: hksdejavu

Merhabalar. Bizim apartmandaki telefon kutusu çok eski. Bunun değişmesini TürkTelekomdan talep edebiliyor muyuz? Bir şekilde yapılabiliyorsa neler yapılması lazım açıklayabilir misiniz?

talep edebilirsin müdürlüğe git bir görüş bi gelip baksınlar zaten görünce anlarlar hala değiştirmezlerse kimsenin olmadığı zaman kopart kabloyu şikayet et internet yok diye şaka yapmıyorum.
  • Bina iç tesisatına türk telekom karışmaz. Eğer binanızdaki ankastrenin mülkiyeti türk telekoma aitse o zaman değişimi için başvurabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferevon

quote:

Merhabalar. Bizim apartmandaki telefon kutusu çok eski. Bunun değişmesini TürkTelekomdan talep edebiliyor muyuz? Bir şekilde yapılabiliyorsa neler yapılması lazım açıklayabilir misiniz?

talep edebilirsin müdürlüğe git bir görüş bi gelip baksınlar zaten görünce anlarlar hala değiştirmezlerse kimsenin olmadığı zaman kopart kabloyu şikayet et internet yok diye şaka yapmıyorum.

Teşekkür ederim yanıtınız için bir deneyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Bina iç tesisatına türk telekom karışmaz. Eğer binanızdaki ankastrenin mülkiyeti türk telekoma aitse o zaman değişimi için başvurabilirsiniz.

Bina içindeki tesisattan kasıtınız evlere gelen kablolar mı yoksa bahsettiğim kutuyu da dahil ediyor musunuz? Ankastre dediğiniz şey bu kutu mu oluyor? Ve türk telekoma ait olup olmadığını öğrenmemin bir yolu var mıdır?
  • quote:

quote:

Bina iç tesisatına türk telekom karışmaz. Eğer binanızdaki ankastrenin mülkiyeti türk telekoma aitse o zaman değişimi için başvurabilirsiniz.

Bina içindeki tesisattan kasıtınız evlere gelen kablolar mı yoksa bahsettiğim kutuyu da dahil ediyor musunuz? Ankastre dediğiniz şey bu kutu mu oluyor? Ve türk telekoma ait olup olmadığını öğrenmemin bir yolu var mıdır?

Hocam bina içi telekom tesisatı , dairelere giden kablolar , ankastre ve kat terminalleri vs. hepsi tesisata dahildir. Bina içi tesisatı türk telekom yapmaz. Tesisat şahıs tarafından yaptırılır. Ankastre yani kabloların bağlandığı kutu ise , bazen türk telekom tarafından bazende şahıs tarafından konumlandırılmaktadır.

Eğer ankastreyi türk telekom koymuşsa mülkiyeti onlara aittir. Değiştirmek ve üzerinde değişiklik yapmak için türk telekoma bilgi vermeniz gerekir. Eğer mülkiyeti size aitse istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

Hocam bina içi telekom tesisatı , dairelere giden kablolar , ankastre ve kat terminalleri vs. hepsi tesisata dahildir. Bina içi tesisatı türk telekom yapmaz. Tesisat şahıs tarafından yaptırılır. Ankastre yani kabloların bağlandığı kutu ise , bazen türk telekom tarafından bazende şahıs tarafından konumlandırılmaktadır.

Eğer ankastreyi türk telekom koymuşsa mülkiyeti onlara aittir. Değiştirmek ve üzerinde değişiklik yapmak için türk telekoma bilgi vermeniz gerekir. Eğer mülkiyeti size aitse istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz.

açıklamanız için teşekkür ederim. aydınlatıcı oldu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    röle ile ilgili kısa bir soru
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Önemli değil.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ferevon

quote:

Teşekkür ederim yanıtınız için bir deneyeceğim

bir çok kişinin yaptığı şeydir bu
    bir nevi kamu hizmeti gerçekleştiriyorsunuz o kutuyu parçalayınca

• Telekomun kendisi bina içi kutuyu değiştirmez. Servise gelen telekom elemanının kendisine para vererek kutuyu değiştirirsiniz.Veya bir özel telefoncu bulur değiştirirsiniz.(mesleki olarak yaptığım en uyuz iştir, kutuyu değiştirirsin, zaten haşat olmuştur, önceden telefonu bozuk adam, sen bozdun deyip suçu üstüne atar, hepi topu 10 kablo bağlamışsındır, dayı saçmalama dersin..ama boşa...).
  • quote:

Orijinalden alıntı: chamanka

Telekomun kendisi bina içi kutuyu değiştirmez. Servise gelen telekom elemanının kendisine para vererek kutuyu değiştirirsiniz.Veya bir özel telefoncu bulur değiştirirsiniz.(mesleki olarak yaptığım en uyuz iştir, kutuyu değiştirirsin, zaten haşat olmuştur, önceden telefonu bozuk adam, sen bozdun deyip suçu üstüne atar, hepi topu 10 kablo bağlamışsındır, dayı saçmalama dersin..ama boşa...).

Peki bu işlemi ne kadar bir ücrete yapıyorsunuz. Her şey dahil bir fiyat verebilirmisiniz bilgilendirme amaçlı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: chamanka

Telekomun kendisi bina içi kutuyu değiştirmez. Servise gelen telekom elemanının kendisine para vererek kutuyu değiştirirsiniz.Veya bir özel telefoncu bulur değiştirirsiniz.(mesleki olarak yaptığım en uyuz iştir, kutuyu değiştirirsin, zaten haşat olmuştur, önceden telefonu bozuk adam, sen bozdun deyip suçu üstüne atar, hepi topu 10 kablo bağlamışsındır, dayı saçmalama dersin..ama boşa...).

Peki bu işlemi ne kadar bir ücrete yapıyorsunuz. Her şey dahil bir fiyat verebilirmisiniz bilgilendirme amaçlı.

Telekomun ankastre değişimi için aldığı ücret 50 tl. Telekomu arayıp "yerinde teknik servis" bölümüne bağlamalarını söylerseniz kayıt yapıyorlar. Ücret de faturanıza ekleniyor. Kabloyu kopartayım da değiştirsinler diye bir durum "benim bildiğim kadarıyla" yok. Çünkü onun sorumluluğu size ait. Ücretini de her türlü alıyorlar değiştirince

• quote:

Orijinalden alıntı: TaLeNDiL
    Telekomun ankastre değişimi için aldığı ücret 50 tl. Telekomu arayıp "yerinde teknik servis" bölümüne bağlamalarını söylerseniz kayıt yapıyorlar. Ücret de faturanıza ekleniyor. Kabloyu kopartayım da değiştirsinler diye bir durum "benim bildiğim kadarıyla" yok. Çünkü onun sorumluluğu size ait. Ücretini de her türlü alıyorlar değiştirince

Tabi bu işlemi yaptırdığımda diğer insanların hatları da elden geçirilmiş olacak değil mi?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TaLeNDiL

Tabi bu işlemi yaptırdığımda diğer insanların hatları da elden geçirilmiş olacak değil mi?

Aslında evet. Ama apartman kutusunu suçlu, şüpheli ilan eden Telekom'un asıl amacı sorunun kutudan kaynaklanmadığını bildikleri halde üfürükten işlemlerle 50 lira kopartmaya çalışmaları. Eğer sorunun kutudan kaynaklanmadığı sonradan ortaya çıkarsa o 50 lirayı iade etmeleri lazım. Aksi takdirde nitelikli dolandırıcılığa girer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yeni konu yerine buraya sorayım hocam ben yeni bir daireye taşındım site içinde 3 bina var her binada 3 kattan 6 daire var benim bina da bina ankastre telefon kutusu yok bu kutuyu binaya koymak ne kadara mal olur sadece bir daire veya 6 daireye

• muaz1 kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim yapan müteahhit başvuruyor 1 haftada bitebilir 6 aydada 1 yildada hic belli olmaz

• muaz1 kullanıcısına yanıt
    Belki tüm siteye tek bir yerden hat girip bir binada toplaniyor ve oradan diğer binalara dağılıyordur? Abimin evinde böyle çünkü. Onların sitesinin bahçesinde ufak bir müştemilat var, içinde bahçe malzemeleri duruyor. O kulübe gibi yapının içine TT fiber kabin koymuş, oradan tüm binalara bakir kablo üzerinden VDSL gidiyor.

Belki sizde de öyledir.

• Arkadaşlar bir hafta önce VODAFONE net için başvuru yaptım ve bir kaç gün içinde tesisat kontrolü için ekipler gelecek dendi ama gelen giden olmadı sonra telefon açıp bilgi alayım dedim ve siparişimin iptal olduğunu nedeni ise ankastre telefon kutusunun bakır kablolarının internete el verişli olmadığı söylendi. Bu konuya çok uzağım acaba ne yapmam lazım bina 1 yıllık bildiğim kadarı ile TTNET aboneside mevcut binada acil cevan yazmanızı rica ediyorum...
  • Kutu Türk Telekoma ait ise mürekkep ile üstüne demirbaş no gibi bir numaralandırma yapıyolar, bilginiz olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.