Şimdi Ara

Apartmandaki otopark sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
12.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apartmanimizin otoparkı her daireye 1 araç olacak şekilde yetmiyor (müteahhite sorsanız yetiyor ama henüz hiç bir fizik ve geometri kuralıyla dogrulanamadi). Allah'tan her dairede araç yok da idare ediyoruz.

Neyse gelelim sorunumuza: Bizim 2 aracımız var ve 2'sini de apartman otoparkina koyuyoruz. Fakat araçlarımizi koydugumuz yer oyle bir ölü nokta ki manevra yaparak girmek gerçekten cesaret istiyor. Ayrıca da bu noktaya park edip sabahları garajdan cikabilmek de her babayiğidin harci degil. Onun içindir ki hiç bir komşu o noktaya park yapmıyor. Ben de bakıyorum yer boş, kimse girmiyor 2 arabayı da park ediyorum. Fakat benim 2 araç park etmem bazı bazı muhtelif komsularimizin zoruna gidip sikayet ediyorlar. Bunun karşılığı olarak da derhal 2 aracımızı da bulundugu yerden kaldırıp birini dışarıya koyarken diğerini de garajin en ballı yerine koyup herkes gibi garaja tek araç koyan komşu oluyorum. İleriki günlerde (1 ay gozlemliyorum) bakiyorum ki benim bosalttigim yere hic kimse (poposuna güvenip) park etmiyor, ben yine 2 aracımızı koyuyorum. Bu döngü 3 komsuyla yaşandı. Bu gün 4. şanslı komşu da eşimle tartışmak suretiyle arabamızı çekmesini söylemiş. Derhal 2. aracimizi disari alip yine hic kimsenin girmeye cesaret edemediği bölgeyi bosalttik. Diğer aracimizi da garajin popüler bir bölgesine çektik (Ne yani, hem tek araç koyup hem de eziyet çekmeye devam edemem). Bakalim yine gozlemleyecegim, muhtemelen yine hic kimse (poposuna güvenip) o bolgeye girmeyecek.

Bu millet neden böyle ki? Hem kendisi kullan(a)maz hem de kullanana kızar. Hayir yani benim 2. aracimi park ettirmeyip benim yine tek aracimi o zor bolgeye park etmeye devam edecegimi mi düşünüyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrullah bozlak -- 3 Ekim 2013; 22:20:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Komşularınız haklı bence, her daireye tek kişilik otopark hakkı düşüyorsa eğer bir aracınızı garaja, diğer aracınızı sokağa park etmelisiniz. Yer boş olsun veya olmasın bu önemli değil. Garaj kalabalığı olmaması adına bunu yapmanız gerekir. Belki tatile gittiğinizde iki aracınızı birden garaja koyabilirsiniz komşularınızı haberdar ederek. Ama her gün iki aracı birden garaja koyarsanız insanların gözüne batarsınız.

edit: imla
  • hocam şuan okurken bile sinirlendim yonetimle konuşup halledebilirisiniz diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhcd -- 3 Ekim 2013; 22:11:00 >
  • yapıcak birşey yok bizim apartmanda 9 daire var 4 tane araba sığıyor otoparka toplam 6 araç var 1 tanede arkalarına park ediyor ama rahat rahat cıkamıyor ınsan sımdı cıksam dıyosun yerım dolucak sonra otopark ara falan filan bi dünya iş bunlara izin veren belediyeye sormak lazım insanların sucu yok
  • Komşularınız haklı bence, her daireye tek kişilik otopark hakkı düşüyorsa eğer bir aracınızı garaja, diğer aracınızı sokağa park etmelisiniz. Yer boş olsun veya olmasın bu önemli değil. Garaj kalabalığı olmaması adına bunu yapmanız gerekir. Belki tatile gittiğinizde iki aracınızı birden garaja koyabilirsiniz komşularınızı haberdar ederek. Ama her gün iki aracı birden garaja koyarsanız insanların gözüne batarsınız.

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brian O Conner -- 3 Ekim 2013; 22:16:08 >
  • Bu sorun her yerde var artık özellikle sokaklarda 20 yıllık binaların olduğu yerlerde. Çünkü o zaman herkesin arabası yoktu problem olmuyordu. Şimdi araba temel ihtiyaçlardan biri neredeyse ve herkeste var. Sokakta araba koyacak yer yok. Hem sizin siniriniz bozuluyor hem zaman zaman komşularla atışıyorsunuz hem de arabanızın başına binbir türlü iş gelme ihtimali var. Çok sıkıntılı bi durum.

• Otopark olayı bomba zaten. Geçen cumartesi 8 dairelik binanın önündeki 2 araçlık yere duba koyan moruğun tekiyle dalaştım. Neymiş orası onunmuş. Buraya kafana göre duba koyup benim diyemezsin dedim. Epey bir tartıştık falan. İyi ki o sokakta ev sahibi değilim. Ev alırken ilk bakacağım otopark olacak.

Her daireye en az 1 araçlık otopark ayırmamış binaya ruhsat vereni de... Otopark yerine hikayeden bir ceza ödeyip orayı daire yapan müteahhit ve buna göz yuman uyanık toprak sahibini de... En derin derinliklerine kadar selamlarım.
  • 60 dairelik apartmanda oturuyorum, otoparka parketmiyorum kafam rahat.
  • Topla komşuları bi park semineri ver.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Topla komşuları bi park semineri ver.

Hiç gerek yok. Nasıl olsa apartmana akşam ilk ben geliyorum. Aracımı da sabah en kolay çıkabilecek şekilde park ediyorum. Diğerleri de kazınsın dursunlar. Bu millete kıyak yapmaya değmez (diye düşünüyorum).

• çok merak ettim evden resmini çekip atabilme şansın varmı otoparkı
  • Evet bir resim at
  • Şikayet geldiği an çıakr arabanı, şikayet eden komşuna oraya park et de.
    Etmezse arabanı tekrar koy.
  • merak ettim şimdi park yerini acaba mümkünse park yeri fotoğrafını çekip paylaşır mısınız ?

bizim apartmanda da hemen hemen aynı durum mevcut ,9 daire var ve herkesin 1 araç park etme zorunluluğu var.Çoğu dairede 2 araç var , her dairede 1 araç olsa bile park yerine sığamıyoruz. 1-2 araç dışarıda kalıyor.Zaman zaman eşya taşımak için kapı önüne çekiyoruz mecbur ama ona bile laf ediyorlar. Yazın aracımı fazla güneşten korumak için aynı yere çekiyorum gelip inadına arabamın dibine park ediyorlar 5 cm kala durmuş benim araca saolsun..
  • Bizde 5 daire var, her dairenin 3 aracı var ve 8 araçlık parkımız var.

Artık apartmanın önü de bizim park yerimiz oldu, bilerek boşluk bırakarak park ediyoruz ki kimse park etmesin diye.

Siz halinize şükür edin bence.

(Ayriyetten ; 2 tane sedan araç var onlar da bana ait. Gerisi komple ya jip ya station. Biri de S350, zaten maşallahı var.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakFasulye -- 3 Ekim 2013; 22:50:31 >
  • Ben yapamıyorum sende yapama mantığı yani basitleştirilmiş haliyle çekememezlik.Birbirlerini gazlıyolar "x iki araç koyuyor biz koyamıyoruz yav" diyip ama sonrasını hesaba katmıyolar.Yapıyolar "eee yaptık yani" diyip kalıyolar.İnsanlar tuhaf.
  • ne yazık ki bizim ülkemizde durum böyle çöpe gitsin ama başkasına yaramasın mantığı var.

Bir olay anlatayim gıda mühendisliği son sınıf öğrencisiyim, okul yemekhanesinde ki ekmek israfı için teklif olarak, öğrencilere porsiyonluk küçük ekmekler verilmesini ve böylece daha az israf olacağını söyleyip rektörlüğe bildirdiğimizde gelen cevap öyle yaparsak öğrenciler ekmeği evine götürür, e tamamda diğer şekilde dilimlenmiş ve alınmış ekmekler masalardan direkt çöpe gidiyor, en azından öğrencin yesin ama değil biz bu zihniyet yüzünden hala 3. dünya ülkesiyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bdurmus

çok merak ettim evden resmini çekip atabilme şansın varmı otoparkı

Kapalı Otopark. O iş çok zor. İsterseniz yarın krokisini çizerim.

• Nasıl ki lüks araç alıp lpg takıp çatır çatır geziyorsan, aynı lüks aracı almaya poposu yetmeyip alt sınıf dizel araç alan kişi gibi bu arabayada tüp mü takılır mantığı ile aynı görüşe sahip senin komşuların.

Kem göz, çekememezlik olabilir dostum.İnsanları anlamak zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: fordmustanggt2005

Şikayet geldiği an çıakr arabanı, şikayet eden komşuna oraya park et de.
    Etmezse arabanı tekrar koy.

Ben de aynen dediğiniz gibi yapıyorum. Hiç tartışmaya girmeden derhal aracimi cekip soz konusu yeri bosaltiyorum. Diğerleri zannediyorlar ki ben cikinca kendileri park edebilecek. Fakat bakıyorlar ki oraya park yapmak popo istiyor, hiç uğraşmıyorlar. Geçen birisi akli sira bana giciklik olsun diye oraya girmeye çalışmış belli ki fakat arabasinin başı bir yerde, arkası bir yerde kalmışti. Görünce çok güldüm. Amaaan neyse işte çocuk gibi koca insanlarla köşe kapmaca oynuyoruz :))

• eger sıkıntı olmuyorsa kımsenın arabası dısarda kalmıyorsa sızın ıkı aracınızda kapalıya cekmenız de ne sakınca var sanırım komsularnız sıze gıcık kapmış sevmiyorlar sızı

ama dısarda baskasının aracı kalıyorsa komsularnız haklı derım ama ole bı durum yok dıyorsunuz bu drumda sız haklısnız.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.