Şimdi Ara

Apartmandaki otopark sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
12.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sorun çözülmez. Köylerde hiçbir işe yaramayacak el kadar toprak da olsa kavgası olur. O toprak ekilmez de dikilmez de ama kavgası olur. Aynı hesap işte. Başkasının hakkı varsa böyle de bir kural varsa mecbur uyulacak. İnsanlar böyle.

Ama bence sizin yaptığınız yöntem çok güzel. Kavga etmeye falan hiç gerek yok. Söylerlerse kaldırın boşsa çekin. Benim fikrim böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmakx

eger sıkıntı olmuyorsa kımsenın arabası dısarda kalmıyorsa sızın ıkı aracınızda kapalıya cekmenız de ne sakınca var sanırım komsularnız sıze gıcık kapmış sevmiyorlar sızı

ama dısarda baskasının aracı kalıyorsa komsularnız haklı derım ama ole bı durum yok dıyorsunuz bu drumda sız haklısnız.

Yok hocam dışarıda kalan yok ama iste bilmiyorlar ki benim sayemde dışarıda kalan araç olmuyor. Fakat bundan sonra mecburen olacak çünkü ben teke düştüğüm anda apartmana aksam ilk gelen kisi olarak kerizmiyim ki binbir zorlukla en dibe park edeyim, sabah çıkmak için 10 manevra yapayım. Kafama göre en ballı yere park edip digerlerinin garajda yer bulamamasini seyredecegim :))))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrullah bozlak

quote:

Orijinalden alıntı: cmakx

eger sıkıntı olmuyorsa kımsenın arabası dısarda kalmıyorsa sızın ıkı aracınızda kapalıya cekmenız de ne sakınca var sanırım komsularnız sıze gıcık kapmış sevmiyorlar sızı

ama dısarda baskasının aracı kalıyorsa komsularnız haklı derım ama ole bı durum yok dıyorsunuz bu drumda sız haklısnız.

Yok hocam dışarıda kalan yok ama iste bilmiyorlar ki benim sayemde dışarıda kalan araç olmuyor. Fakat bundan sonra mecburen olacak çünkü ben teke düştüğüm anda apartmana aksam ilk gelen kisi olarak kerizmiyim ki binbir zorlukla en dibe park edeyim, sabah çıkmak için 10 manevra yapayım. Kafama göre en ballı yere park edip digerlerinin garajda yer bulamamasini seyredecegim :))))

ev alma komşu al dıye boşuna dememişler :)) benzer şeyler bende yaşadım kapalımız yok bızım kucuk boş bı arsa var orya cekıoz yeterınce boş yerde dolu yer var yanı gelıp arkasına parkederler en gıcık oldugum iş cok gıcık oluom ya .d ya kardeş canım ıster saat 1 de carsıya ınerım belkı nıye cekıon yani boş yer mı yok senımı cagıracam eyle ben

• Arkadaşlar hiç araç fiyatları pahalı diye ağlanmayın istanbula dayımlara gittik 200 konutluk bi yerde oturuyor otopark 200 araç rahat park edilebilecek gibi tasarlanmış ama herkezde 2 3 araç var millet ağlıyor çoğu site dışına bırakmış araçları nerden geliyor bu paranın kaynağı herkez benzin pahalı vergiler yüksel diye ağlanıyor ama istanbulda deli gibi araç satılıyor. Aynı şey burası içinde geçerli sokaklarda araç dolu ve tekirdağ istanbuldan daha çok dur kalk yapıyoruz Allahtan ufak yerde 15 kmlik dur kalklar olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxax

Arkadaşlar hiç araç fiyatları pahalı diye ağlanmayın istanbula dayımlara gittik 200 konutluk bi yerde oturuyor otopark 200 araç rahat park edilebilecek gibi tasarlanmış ama herkezde 2 3 araç var millet ağlıyor çoğu site dışına bırakmış araçları nerden geliyor bu paranın kaynağı herkez benzin pahalı vergiler yüksel diye ağlanıyor ama istanbulda deli gibi araç satılıyor. Aynı şey burası içinde geçerli sokaklarda araç dolu ve tekirdağ istanbuldan daha çok dur kalk yapıyoruz Allahtan ufak yerde 15 kmlik dur kalklar olmuyor.

Tesbitiniz doğru da bizim otopark sorunumuzla bağlantısı nerede?anlamaya çalışıyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: emrullah bozlak

quote:

Orijinalden alıntı: maxax

Arkadaşlar hiç araç fiyatları pahalı diye ağlanmayın istanbula dayımlara gittik 200 konutluk bi yerde oturuyor otopark 200 araç rahat park edilebilecek gibi tasarlanmış ama herkezde 2 3 araç var millet ağlıyor çoğu site dışına bırakmış araçları nerden geliyor bu paranın kaynağı herkez benzin pahalı vergiler yüksel diye ağlanıyor ama istanbulda deli gibi araç satılıyor. Aynı şey burası içinde geçerli sokaklarda araç dolu ve tekirdağ istanbuldan daha çok dur kalk yapıyoruz Allahtan ufak yerde 15 kmlik dur kalklar olmuyor.

Tesbitiniz doğru da bizim otopark sorunumuzla bağlantısı nerede?anlamaya çalışıyorum :)

yanlış anlamayın tepkim size değildi bu sorundan bahsedince benimde istanbuldaki olay aklıma geldi ve yüklendim.

• Bizim otopark sanırım 40 araç anca sığıyor, apartmanın girişindeki panoda ''lütfen araçlarınızın güvenliği için otopark'a park ediniz'' diye ibare var. Hırsızlık ve olası çarpmalar olmaması için. Buna rağmen otopark'a park etmeyenlerde var. Bizde de 2 araç var bizde park ediyoruz, yalnız her dairede araç yok onun da rahatlığı var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • En azından garajınızda yer var, bizim garaj 3araç alır, 1de garaj önü 4 eder. En arkadaki çıkmak için öndeki araçları vs çıkartmak zorunda kalıyoruz saçma sapan bir garaj var hadi bunda komsular vs anlayışlı hallediyoruz. Ama giriş kattaki arabasını satmadan önce adamı deli ediyordu, garajın önüne park ediyor, emekli sabah 12de kalkar, akşam uyumaz yetmezmiş gibi 8-9da işe giderken uyandıranlara kızar, kardeşim apartman önüne park et o zaman veya garajın en arkasına koy, zaten kullanmıyorsun arabayı.

Araba tamam ihtiyac ama ben suan bizim komsulardan 3tanesinin aracının gerekli oldunu sanmıyorum, teki yaklaşık 1yıldır 10kere garajdan çıkmıstır adam kullanmıyor, diğeri sadece hafta sonları 1km uzaklıktaki pazara gitmek için kullanır, diğer komsu ise 300metre uzaklıktaki okula arada çoçuğunu almaya gider ama oda yılda 2-3, memur olduklarından iş yerlerine servisleri var. Bir kere garajdan arabaları ben cıkarmak zorunda kaldım 2003 model araba 16bin km deydi, 2009 model araba 8bin kmde. Babamın 2006 model araç 180bin, benim 2011 model araç 30bin km de bide ben öğrenciyim.

Ben olayı anlamıyorum 16bin km için 60-70bin tl lik araba alınmış taksiye binsen 16bin tl yazar geriye kalanlada yer içersin. Bunu memur adam nasıl düşünemiyor anlamıyorum, hele su devirde en uyuz oldugum sey kirada oturur 80bin tl lik araba için kredi çeker, sonra ödeyemeyince borç para arar. Bizim yaşıtlardada aynı sorun var kredi kartı borcunu diğer kartından çektiği para ile ödiyor, başkası kredi çeker sırf arabam olsun diye araba alır aile vs herkese yük olur sonra yakıt alıcak parası olmaz. Biz arkadaşlarla genelde espiri olsun diye para olmadıgında yemek yemeye paran yok s.çmaya atla geliyon deriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 3 Ekim 2013; 23:49:57 >

• sizinkiler (saçmalasalar da) en azından ortak garaj için çemkiriyorlar..

benim iki aracım ve tek (şahsi) garajım var.. komşular arasında "garajdaki eskiyi sat, yeniyi garaja koy" diye baskı yapan bile var..
    ulan densiz! sen kimsin ki bana arabanı sat diyorsun?
    sokak babasının malı sanki.. herkes gibi ben de 1 araba koyuyorum alt tarafı..

ben de onlara kazığın büyüğünü attım.. garajlı müstakil evimi yıktırıp bina yaptırıyorum..

1 araba gider, 10 araba gelir.. ohhhhh..

• Fesat komşularınıza laf anlatmanız zor görünüyor. Allah kolaylık versin.
  • Sizden istedikleri belli. Bir tane aracınızı en zor yere cekin. Kolay yerlere biz ziplayalim.

• Bu komşu tartışmasından ziyade genel bir sorun. Geç gelişmişlik ve tüketim çılgınlığından kaynaklanıyor. Zamanında yollar, binalar, otoparklar ilerisini düşünmeden yapıldığı için şu an heryerde trafik ve park sorunu var.
    Gelişmiş ülkelerde önce altyapı sonra yerleşim kurulur.
    Bizde ise önce yerleşim kurulur oturma raporu falan alınmaz şantiye elektriği kullanılır, sonra seçimlere yakın imar affı çıkınca altyapı getirilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

60 dairelik apartmanda oturuyorum, otoparka parketmiyorum kafam rahat.

Aynen,hiç sıkıntı yapamam.
  • Merhaba arkadaşlar daha önce bende bu sorunla karşı karşıya kalmıştım hem iş yerinde hem oturduğum alanda otopark sorunu yaşamaktaydım. Araçlarımızın tehlikeli olarak park halinde kalmasından da mutsuzdum.

Asansörlü otopark yani otomatik otopark sistemleri sayesinde park sorunuma çözüm getirmiş oldum ve hem modern görünüşü hem bir araçlık alana daha fazla araç kapasitesi ile gayet memnun kaldım. Kişilere ve otopark alanlarına özel sistemleri bulunan SanPark firması sizlere eminim ki elinden gelen hizmeti sunacaktır.
    Türkiye'de tek önerebileceğim firma SanPark diyebilirim.

Web İletişim ; http://www.sanpark.eu/tr

• emredemirx1963 E kullanıcısına yanıt
    Güzel reklam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 4 arabalık garaj var. ama apartmanda 2 kişinin arabası var. Hal böyle olunca kiracının kayınpederi de gelip park ediyor evi başka yerde olmasına rağmen. Hak görüyor herhalde kiracı olan kızından dolayı. Sinir olmamak elde değil. Adam gayet pişkin 1 hafta almadığı oluyor yatıyor araba. Bir gün kovacam ya dur bakalım ne zaman.

• şimdi şöyle açıklayayım. ,

evi satın alan komşunuz , otoparklı olması sureti ile eve ekstradan fazla para vermiş. yani otoparktaki hakkını satın almış.

tartıştıgınız yer kaldırım yol veya kamuya açık bir yer değil , birisinin tapulu mülkü , kendisine ait arazisi. şimdi adam o yere, depo yapabilir, eşyalarını koyabilir veya biisklet koyabilir. adam oraya para ödemiş.

sizin yapmanı gereken şey, iki taraqfın da kazanacağı bir yol önermek . misal 50 tl aylık otopark ücreti gibi , veya 100 tl sembolik. onun da işi görülsün hesabında,

veya onun otopark arazisini satın alın. şöyle ki, avukatla görüşüp otoparkldaki payını size saatıggını gosteren bir sözleşme hazırlayın ve orayı satın alın. neys eparası anlaşın. bunu aracı olmayan kişilerle yapabilirsiniz.

kira veya satış üzeridne anlaşırsanız sözleşirseniz herkes rahat eder mutlu olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ne_demek

4 arabalık garaj var. ama apartmanda 2 kişinin arabası var. Hal böyle olunca kiracının kayınpederi de gelip park ediyor evi başka yerde olmasına rağmen. Hak görüyor herhalde kiracı olan kızından dolayı. Sinir olmamak elde değil. Adam gayet pişkin 1 hafta almadığı oluyor yatıyor araba. Bir gün kovacam ya dur bakalım ne zaman.

• speedman kullanıcısına yanıt

Kendi arabası zaten var ona eyvallahta, kayınpederi ne alaka yani. Sesi çıkarmıyoruz diye adam gayet rahat. Ama bana denk gelmiyor işte  

• quote:

Orijinalden alıntı: ne_demek

4 arabalık garaj var. ama apartmanda 2 kişinin arabası var. Hal böyle olunca kiracının kayınpederi de gelip park ediyor evi başka yerde olmasına rağmen. Hak görüyor herhalde kiracı olan kızından dolayı. Sinir olmamak elde değil. Adam gayet pişkin 1 hafta almadığı oluyor yatıyor araba. Bir gün kovacam ya dur bakalım ne zaman.

Anlattığınız kadarı ile otopark zaten boş, bunun ne zararı var size?

Hayatınıza olumsuz yansıması olmayan konularla ilgilenmezseniz kafanız daha rahat olur.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.