Şimdi Ara

APlus CS-Seenium Vidasız Montaj Oyuncu Kasası 550W

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sistemim;

Intel i5 750
    Thermalright Cogage True Spirit & Thermalright X-Silent 12cm
    Asus P7H55-M Pro / Powercolor Ati HD4770 PCS
    Kingston 4 GB (2X2GB) DDR3 1333 MHZ Ram Dual Kit
    Samsung - 500 GB
    AKASA Genesis 450W Mid-Tower Kasa (Siyah) & Akasa Smart Pwm 12cm

-------------------

Kasamı değiştirmem gerekiyor, keza Thermalright Cogage kasaya sığmadı :) yan kapak açıkta kalıyor, ve inanılmaz toz alıyor. ben de kasamı;

APlus CS-Seenium Vidasız Montaj Oyuncu Kasası 550W

ile değiştirmeyi düşünüyorum. ama kasanın yanında verilen power supply hakkında pek bir bilgi yok. bu kasayı alırsam içim daha rahat bir şekilde işlemci hızını 2,66 dan 4,00 e çekmeyi düşünüyorum. power supply iyi midir bilgisi olan var mı? veya sizin önereceğiniz benzer fiyatta PSU lu bir kasa var mı?

• İçinde gelen güç kaynağı bu;
    http://www.dijitaltrend.com/index.php?main_page=product_info&cPath=21&products_id=1668

Sistemin için yeterli, sorun çıkarmayacak bir model. Ayrıca kasanın video incelemesi;
    http://site.hardwarena.com/Video-Inceleme-A-Plus-Seenium.html

• Senin sisteme yeter o psu...
  • ürünü aldım, dün elime ulaştı, hemen montaj yaptım :)

benim gibi merak edenler olur diye birkaç kısa nıt düşeyim;

+ürün oldukça geniş.
    +yanında gelen 550W psu güzel.
    +vidasız montaj.
    +değişik kablo saklama ve toplama seçenekleri.
    +sağlam malzemeden, oldukça ağır, özellikle montajdan sonra çok şık duruyor.

-Psu kabloları çok dağınık bir görüntü içinde ilk başta, çoraplansa daha iyi olabilirdi.
    -çok fazla fan deliği var, iyi olduğu kadar, toz açısından göz korkutucu da.
    -özellikle kasanın tepesindeki 2 tane 14cm fan deliklerine dikkat edilmeli, içine çer çöp düşürmemek için.

şimdilik aklıma gelenler bunlar, sorularınınz olursa bu konu altından yanıtlamaya çalışırım :)

dipnot: kasa içini siyaha boyamayı düşünüyorum :D sizce vernik atmaya gerek var mı?

• Yeni kasanız hayırlı olsun hocam öncelikle O ürünü arkadaşıma almayı düşünüyoruz. Kasa içinde gelen güç kaynağının değerleri tam olarak nelerdir? Bir de 80+ sertifikalı mı yoksa düz model 550w olanlardan mı? Teşekkürler
  • hepsiburadada yorumlarda okudum düz olanmış
  • düz model 80+ değil. çok yüksek kalitede değil PSU, ama şimdilik idare eder sanırım.

şu an değerleri yazma imkanım yok, bir ara yazmaya çalışırım :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar bu kasaya asus p5k-e anakart sıgarmı eger olursa bende alacam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nmm1716

arkadaşlar bu kasaya asus p5k-e anakart sıgarmı eger olursa bende alacam.

kasa atx yapsını destekliyor. sorun olmaz
  • Kasa boyama işinde verniğe gerek yok, kasanın dışı da siyah olduğu için çok şık olacaktır. Güle güle kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ftrzk

Yeni kasanız hayırlı olsun hocam öncelikle O ürünü arkadaşıma almayı düşünüyoruz. Kasa içinde gelen güç kaynağının değerleri tam olarak nelerdir? Bir de 80+ sertifikalı mı yoksa düz model 550w olanlardan mı? Teşekkürler

http://www.dijitaltrend.com/index.php?main_page=product_info&cPath=21&products_id=1668

Burada verilen bilgiye göre çıkış akımları fiyatına göre çok iyi gibi.
    +3.3V - 30 A ¦ +5V - 32 A ¦ +5VSB - 2.5 A ¦ +12V1 - 18 A ¦ +12V2 - 20 A ¦ -12V - 0.5 A

• arkadaşlar 12 agustosta eksen bilgisayardan siparişimi verdim bugün elimde olur inşallah sorun çıkmaz.
    Bu kasayı almamım en büyük nedenleri 550 w lık power olması mevcut powerım yetmiyordu zaten. hdd leri taktıgımız yuvaların vidasız ve kolay montajı. Kullandıgım hdd nin bir tanesi 1 tb lik caviar black mevcut kasada ugultu yaratıyor bu ses beni çok rahatsız ediyor resmen sinirlerimi bozuyor, o sesi duymamak için güç seçeneklerinden hdd yi uyutuyorum hdd filmler var film izleyeceksem bile sesi yüzünden vazgeçiyorum inşallah bu kasada o ses çıkmaz, istediğim gibi bir kasadır.
  • hocam daha önce hangi kasaları kullandınız bilmiyorum ama kasa mid tower a göre biraz irice :D

ayrıca HDD bölmeleri çok şık duruyor ve sanırım HDD nizin sesini kesmeye yardımcı olacaktır. (ben fanalrı biraz abarttığım için HDD sesi duyulmuyor fan seslerinde ).

tek bir tane sorunu var kasanın benim muzdarip olduğum; toz sorunu! kasada fazlasıyla fan bölmesi olduğu için tozları içine çekebiliyor.
  • tek sorun toz olsun, elektrik süpürgesiyle hallederiz, hdd sesi gelmesin yeter. büyüklükte sorun değil masa alıntı olacak çok fazla göz önünde durmayacak. bu arada saat kaç oldu hala gelmedi, heyecanla beklemekteyim kasayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: nmm1716

tek sorun toz olsun, elektrik süpürgesiyle hallederiz, hdd sesi gelmesin yeter. büyüklükte sorun değil masa alıntı olacak çok fazla göz önünde durmayacak. bu arada saat kaç oldu hala gelmedi, heyecanla beklemekteyim kasayı

elektrik süpürgesi ile çekmektense, ufak bir taşınabilir kompresör ile daha rahat toz temizlersiniz. (500-600W lık bir elde taşınabilen kompresör yeter)

çünkü statik elektriklenme ile yapışan tozu üfleyerek daha rahat zeminden kaldırabilirsiniz

• Kasanın fiyatı gayet uygun..Toplam 5 adet mi fant monte yerimi var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K I R T E -- 13 Ağustos 2010; 19:09:21 >
  • önde 1, arkada 1, altta 1, sağ kapakta 2, sol kapakta 1, yukarıda 2 olmak üzere toplamda 8 tane fan takabileceğiniz bölüm var :D
  • kasa saat 20:15 de geldi 4-5 saatte anca toparlayabildim. hava sirkülasyon muhteşem, ben ayrıyetten fan baglamadım gayet yeterli, hdd sogutan fanın kablosu çok kısa, eski fanın kablosunu kesip birleştirdim anca yerine takabildim hangi mantıkla o kadar kısa yapmışlar anlayamadım. caviar blackın ugultu sesi hala kesilmedi sinirlerimi çok bozuyor, resmen tik oldumya. hdd sesleştirici falan alcaz galiba tavsiyesi olanlar varsa bekliyorum.üzerinde gelen fanlar gayet sessiz ama benim cpu fanı stok fazla ses yapıyor onuda değiştirmek lazım.

arkadaşlar ön panelden gelen kablolar var ı.d.e, power sw, reset gibi onları düzgünce taktım ama bir tanede sega mıydı neydi öyle bir tane 2 pinli kablo var onu nereye takcaz ne işe yarıyor anlamadım bilenler yardımcı olursa sevinirim.

• hayırlı olsun, güle güle kullanın :)

evet kasanın kendi fanlarının kabloları fazla kısa, ben de yanlara taktım fanları :)

ben de o kablonun yerini bulamadım, ilk amacım bilgisayarı çalıştırmak olduğu için de fazla uğraşmadım açıkcası :)
  • saol msahin. bu ugultudan kurtulamadım hdd sessizleştirici alsak parada kalmadı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.