Şimdi Ara

Aplus Seenium kasa İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
4.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kurduğum sistemde Aplus Seenium kasa kullandım. Bu kasa hakkında bilgi ve detay arayan arkadaşlar vardır düşüncesi ile birde inceleme yapmak istedim. Öncelikle kasa hakkında biraz bilgi vereyim.

Aplus markası aslında Tagan'ın ürünüdür. Çoğu yerde Aplus ismi yerine Tagan kullanılır. Tagan Seenium gibi..

Bu kasayı tercih etmemin nedeni. Daha önce bir yerde inceleme fırsatım olmuştu. Hava sirkulasyonu iyi kasanın yan kapakta 140mm-120mm 2 adet fan yuvası mevcut ve üst tarafta'da 2 adet 140mm-120mm fan yuvaları mevcut. Önde ve Arkadada 1'er adet 120mm egzoz fan bulunmakta. Bu sayede gerçekten kasada hiç bir ısı problemi yaşanıcağını sanmıyorum. Kasayı arşivleme amaçlı dükkana koyucaz ve bizim için soğutma ve fanların kızaklı oluşu önemli idi. Fiyatıda uygun geldiği için Aplus'ı tercih ettik.

Kasanın teknik olarak özelliklerine bakarsak;

BOYUT:450 x 207 x 512

AĞIRLIK:8,18KG

BOARD TİPİ: MİCRO ATX-ATX

KASA TİPİ: MİDİ ATX

FAN SAYISI: 2

DİSK YUVA SAYISI: 11 ADET

ÖZELLİKLER:

1. KALİTE MALZEME VE İŞÇİLİK

KULLANIMI KOLAYLAŞTIRAN TAK-ÇIKAR SÜRGÜLÜ MEKANIZMA

BAŞARILI SOĞUTMA VE SİRKULASYON İÇİN 2 ADET 120 MM FAN

KASA İÇİNDE 11 ADET DİSK BAĞLAYABİLME

ATX VE MİCRO ATX ANAKART TAKABİLME

KULLANIMI KOLAY CLİPS Lİ PCI YUVALARI

ÖN PANELDE USB,FIREWARE, VE SES ÇIKIŞI

TİTREŞİMİ ÖNLEYEN ÖZEL HARDDİSK YUVALARI

İNSAN SAĞLIĞINA ZARAR VERMEYEN MATERYALLERDEN ÜRETİLMİŞTİR (ROHS SERTİFİKALI)

Kasaya dışardan baktığımızda gayet sade ve şık bi görünüme sahip. Kullanılan malzeme'de kaliteli.

Kasanın üst tarafına baktığımızda 2 adet 140mm fan'a kadar takılabilen fan yuvası mevcut. Yukarıdaki egzoz fanlar gerçekten çok yararlı oluyor ısınan hava yukarı doğru çıktığı için direk yukarıdaki egzoz fanlar bu ısınan havayı tahliye ediyor. Aynı şekilde yan kapakta'da 2 adet 140-120mm fan yuvası bulunuyor. Burdan'da içeri taze hava akışı sağlıyacağım.

Kasada power supply alt tarafa takılıyor. Artık yeni nesil kasaların çoğunda böyle alt tarafa takılıyor. Bu sayede kablo karmaşası azalıyor.

Kasa içi ise gayet ferah ve geniş. Sistemi monte ederken sıkışıklıkdan yana problemler yaşamadık. Gayet rahat bir şekilde parçaları monte edebildik.

Kasada vidasız montaj olanağı var. Vida kullanmadan optik sürücü, disk yuvalar ve pcie yuvalarını vidasız şekilde monte edebiliyoruz. Ayrıyetten kasa içinde kablo toplama düzeneğide mevcut.

Ufaktan sistemimizi kurmaya başlayalım

Öncelikle fanlarımızı monte ettik. Fanlarda xilence markasını tercih ettim. hem sessiz ve performanslı hemde fiyatı ucuz

Kızaklı hdd yuvası. Buda vidasız şekilde monte edilebiliyor. Direk diski kızağa oturtup delikleride kapattıkmı harddiskimiz monte olmuştur. Kauçuk yapısı sayesinde titreşimi engeller. Ayrıca kasanın ön tarafında diskleri soğutan 120mm fan'da bulunmakta. Bu sayede diskler'de sıcaklık problemi azalmış oluyor.

Güç kaynağını monte ediyoruz. Oda ne Seenium'da direk montaj edilmiş halde psu için titreşim engelleme amaçlı bir kauçuk parça bulunmakta. Seenium gerçekten detaylara dikkat edilerek yapılmış bir kasa..

Genel olarak sistemi topladığımızda yer problemi olmadığını görüyoruz. herşey yerli yerinde buda sistem içindeki hava akışına pozitif yönde etki sağlıyor.

Genel olarak kasa hakkındaki düşüncelerimi yazarsam, kasa fiyatına göre gayet başarılı kalitesi ve işçiliği kendini gösteriyor. Tagan bu kasada detaylara önem vermiş. Özellikle vidasız yapı, kızaklı hdd yuvaları ve soğutma performansı açısından gerçekten başarılı bir ürün olarak gösteriyor kendini. Dışı'da bir o kadar sade ve şık. Kısacası ben kasayı baya beğendim. Sade ve özellikli kasa arayanlara öneririm. Her hangi bir sorusu olan arkadaşlar topic içinde sorularınız cevaplanacaktır.

Kasanın satış linki :http://www.hepsiburada.com/aplus-cs-seenium-atx-psusuz-kasa-/productDetails.aspx?categoryid=1013&productid=bd84262

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NakkaSss -- 10 Haziran 2009; 18:13:29 >

• Budur Emeğine sağlık hocam. Dört dörtlük bir inceleme olmuş. Özellikle kızaklı yapı epeyce ergonomik duruyor. Tek merak ettiğim şey ise o mavi kısımlar plastik mi değil mi? Biraz kalitesiz duruyorlar sanki

Çalışır vaziyette gürültü konusunda bilgi verebilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Budur Emeğine sağlık hocam. Dört dörtlük bir inceleme olmuş. Özellikle kızaklı yapı epeyce ergonomik duruyor. Tek merak ettiğim şey ise o mavi kısımlar plastik mi değil mi? Biraz kalitesiz duruyorlar sanki

Çalışır vaziyette gürültü konusunda bilgi verebilir misin?
    Evet plastik ama esnek plastik sağlam yani

Ses şuan biraz var ama o beni rahatsız etmiyor. Çünkü dükkanda duracağı için kasa birde 6 tane kasa fanı çalışır durumda şuan işlemci ve ekran kartı fanlarını saymıuorum Evinde kullanıcak olan arkadaşlar daha sessiz ekipmanlarla daha iyi işler çıkarabilirler benim için ses problem deil

• quote:

Orijinalden alıntı: NakkaSss

Evet plastik ama esnek plastik sağlam yani

Ses şuan biraz var ama o beni rahatsız etmiyor. Çünkü dükkanda duracağı için kasa birde 6 tane kasa fanı çalışır durumda şuan işlemci ve ekran kartı fanlarını saymıuorum Evinde kullanıcak olan arkadaşlar daha sessiz ekipmanlarla daha iyi işler çıkarabilirler benim için ses problem deil

Alıntıları Göster
    Hocam bir de fiyatı yazmadın mı ben mi göremedim?

• quote:

Alıntıları Göster
    Soğutma ve Sağlamlık bakımından güzel olmasına karşın kendi kanaatimce çok şık olmayan bi kasa:D
  • quote:

Alıntıları Göster
    Yazmayı unutmuşum ekliyorum hemen

84$ +KDV

http://www.hepsiburada.com/aplus-cs-seenium-atx-psusuz-kasa-/productDetails.aspx?categoryid=1013&productid=bd84262

@zallas003
    Valla ben sade kasalardan yana olduğum için şık geldi bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NakkaSss -- 10 Haziran 2009; 18:16:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: afarensis

Soğutma ve Sağlamlık bakımından güzel olmasına karşın kendi kanaatimce çok şık olmayan bi kasa:D

Alıntıları Göster
    Harbi kaç para güzelmiş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

Harbi kaç para güzelmiş.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: -dehşet-

Harbi kaç para güzelmiş.

84$ +KDV

http://www.hepsiburada.com/aplus-cs-seenium-atx-psusuz-kasa-/productDetails.aspx?categoryid=1013&productid=bd84262

İncelemenin altındada yazıyor

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: -dehşet-

Harbi kaç para güzelmiş.

84$ +KDV

İncelemenin altındada yazıyor

Alıntıları Göster
    apluss un kasaları oldum olası hoşuma gider güzel bir inceleme olmuş kasada çok hoş bence
    özenerek böylesine güzel bir inceleme hazırladığın için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: gigabit78

apluss un kasaları oldum olası hoşuma gider güzel bir inceleme olmuş kasada çok hoş bence
    özenerek böylesine güzel bir inceleme hazırladığın için teşekkürler

Alıntıları Göster
    NakkaSss sen kasayı nereden aldın? Şu an PSU'lu olarak bir kampanyası var.

http://forum.donanimhaber.com/m_32253352/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: yucinx

Alıntıları Göster
    inceleme için teşekkürler.

kasa cm rc690 ile aynı. benzer felan değil. ön ve üst kapak dışında tamamen aynı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: adigehalil

kasa cm rc690 ile aynı. benzer felan değil. ön ve üst kapak dışında tamamen aynı...

Alıntıları Göster
    cok klasik bir kasa..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yucinx

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: yucinx

Hacı sen naptının farkındamısın

Vay ben bu kafamı taşlara vurayım

Neden teknolojisi konusunda bişeyi aldıktan sorna hep indirime gidiyolar Bi kerede ben almadan yapın kardeşim şunlarıı

Gerçekten kaçırılmıcak bi fırsat olmuş xilence güç kaynağı ve zalman fan ile

offf off keşke biraz aha bekleseydim

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: yucinx

Hacı sen naptının farkındamısın

Vay ben bu kafamı taşlara vurayım

Neden teknolojisi konusunda bişeyi aldıktan sorna hep indirime gidiyolar Bi kerede ben almadan yapın kardeşim şunlarıı

Gerçekten kaçırılmıcak bi fırsat olmuş xilence güç kaynağı ve zalman fan ile

offf off keşke biraz aha bekleseydim

Alıntıları Göster
    arkadaşım öncelikle yeni kasanız hayırlı olsun güle güle kullanın. Kasa sanki cooler masterin bir kasası var ona benziyor. ama kasanın ön taraf hariç her yeri neredeyse aklımda olan cooler master kasaya çok benziyor. ama güzel olmuş. soğutmasıda gayet iyiye benziyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: adigehalil

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: adigehalil

aynen copy paste yapmışlar, fanların yerleri ve harddisk kızakları bile aynı. Çalmışlar resmen

• quote:

Orijinalden alıntı: mcroll

quote:

Orjinalden alıntı: adigehalil

aynen copy paste yapmışlar, fanların yerleri ve harddisk kızakları bile aynı. Çalmışlar resmen

Alıntıları Göster
    öncelikle eline sağlık..bende bu kasa hakkında inceleme arıyordum..

hemen şunları sorayım..

- büyük ekran kartları hdd ler için sorun çıkarmadan rahatça takılabilirmi?
    örn:gtx 275,gtx 260 vs

- hava akımı üst düzey bir oyun sistemini soğutabilecek seviyedemi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

öncelikle eline sağlık..bende bu kasa hakkında inceleme arıyordum..

hemen şunları sorayım..

- hava akımı üst düzey bir oyun sistemini soğutabilecek seviyedemi?

Alıntıları Göster
    quote:

Bunu bende merak ediyorum.
    Genel olarak kasanın görünüşü güzel,her yere ledli fan takarsan yan kapakta plexi olursa tam mod olur , bence bunu yapmalısın.

Bende başka birşey sorayım , madem bunu 150 tl ye aldın neden 20 daha verip rc 690 almadın ki ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

quote:

Genel olarak kasanın görünüşü güzel,her yere ledli fan takarsan yan kapakta plexi olursa tam mod olur , bence bunu yapmalısın.

Bende başka birşey sorayım , madem bunu 150 tl ye aldın neden 20 daha verip rc 690 almadın ki ?

Alıntıları Göster
    oo hacı sistem yapmışsın hayırlı olsun
    İmzayı değiştirmenin zamanı gelmişti artık

• quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: cluber00

quote:

arkadaşın RC690 a karşı bir antipatisi oluşmuş olabilir... mesela benm var herkeste aynı kasayı görüyorum kime kasan ne diye sorsam RC690 diyor midemi bulandırıyor artık RC690lar
    hem herkeste olmayanı denemek lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: cihancndn

quote:

Orjinalden alıntı: cluber00

quote:

arkadaşın RC690 a karşı bir antipatisi oluşmuş olabilir... mesela benm var herkeste aynı kasayı görüyorum kime kasan ne diye sorsam RC690 diyor midemi bulandırıyor artık RC690lar
    hem herkeste olmayanı denemek lazım

Alıntıları Göster
    üst bölüme taktığınız 2 adet kırmızı 12 lik xlence fan iş görüyormu gerçekten,dışarı üflüyorlar değilmi onlar,

bu arada xlenceler nasıl, sessiz çalışıyorlarmı acaba

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.