< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Keşke kinder sürpriz yumurta gibi içinde ne olduğunu bilmeden satın almak yerine, içeriğini inceleyebileceğimiz bir site olsaydı.
Bir kütüphane düşünüyorum gözlerim kapalı Öğrenciler reklamlara boyun eğmeden Janjanlı renkli tanıtımlara kanmadan Kitabın kapağının arkasını görebildiği Bir kütüphane düşünüyorum gözlerim kapalı Devasa büyüklükte, inanılmaz kapsamlı Sanki Tevrat'ın "Yaratılış" (Genesis) kısmı Tanrı "ol" demiş gibi ilahi donanımlı Bir kütüphane düşünüyorum gözlerim kapalı Bu ülkenin gençlerine 7/24 sonsuza kadar açık Daha güzel bir geleceğe yol alan Cennete giden merdiveni taşıyan Bir kütüphane düşünüyorum gözlerim kapalı Milyarlarca tl israfı önleyecek Bununla güneşli günler inşa edecek İyi insanı kötüden ayırt edecek Bir kütüphane düşünüyorum gözlerim kapalı Fedakar insanların ruhuyla atılı temeli Hiç bencil olmamış ne maddi ne manevi Kuruluşu ezeli ve ebedi Bir kütüphane düşünüyorum gözlerim kapalı Tüm kayıp kütüphanelerinin efsanesini geride bırakacak Yurdumu ve dünyayı daha iyi bir geleceğe taşıyacak İnsanlığın ortak yararına çalışacak Bir gün gözlerimi açtım kütüphane orada Tüm görkemiyle tam olarak karşımda Ama içinde gezenleri tanıyamadım hepsi yabancı Döndüm dedim "Nerede bizim öğrenciler hancı?" Hancı dedi; "Onlar buraya uğramazlar İsmini ağızlarına bile almazlar Bilirler ki öğrenirse başkaları Rakip olurlar her sınav yarışı" Ne kadar acı olsa da anladım ki o anda Sanki bu ülke çöl ama her yerde var bir vaha Yine insanlar susuzluktan ölüyor hala Çünkü o vahayı koymamış, su satanlar haritaya İşte böyledir benim kütüphanem ey öğrenci Hem gerçek hem zahiri Hayallerinden bile daha uzakta, güzel ve ilahi Şah damarından bile daha yakın, maddi ve beşeri "Bu nasıl bir ikilemdir" deme bana Ben zaten anlasaydım orasını Yazmazdım bunca mısrayı Bir sanal ortamda, gözleri yaşlı |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|