Şimdi Ara

YTÜ İKTİSAT HAKKINDA SORULARINIZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Hocam öncelikle kendi hikayemden başlayayım sonra bölüm hakkında konuşayım. Ben ilk sınıfımı daha yeni bitirdim. Bundan önceki sene mühendisliği bırakıp sınava hazırlanırken bir kripto para haber sitesinde gerçekten komik rakamlara çalıştım. Yazı dilim inanılmaz gelişti süreç boyunca. Bunun ardından 2022 yazında bir başka siteden teklif aldım. 2023 mayıs ayında kadar part time akşamları çalıştım. Emeğimi asgari ücrete endekslediğimde kazanç bana uyuyordu. Şimdi ise yeni işimdeyim ve bir öğrenciye göre gayet tatmin edici bir gelirim var.

Ekonomi basının tanınan bir ismi, okulda tanıştığım bir arkadaşım aracılığıyla bana ulaştı. Yaklaşık 3 aydır odağımı kriptodan makroekonomi, ülke içi ve dünya piyasalarına çevirdim. Aslında kariyer hedefimde gazetecilik yok. Ancak iyi bir ekonomist, iyi bir yatırım uzmanı, iyi bir fon yöneticisi olabilmeniz için anlık gelişmeleri takip ederek haberleştirmenin bana inanılmaz şeyler kattığını düşünüyorum.

Bahsettiğim alanlarda raporlama ve öngörü de çok önemli olduğu için işim beni inanılmaz ilerletiyor. Yakın zamanda spl lisansları için başlayacağım hatta geniş kapsamlı için kaynaklarım dolabımda.

Şimdi bölüm ve okula geçeyim. Bölümden başlayacak olursam İİBF gerçekten çok riskli bir alan. İşgücü arzı çok fazla olduğu için inanılmaz bir rekabet var. Haliyle fazla arz istihdam ihtiyacını karşılamazken rekabet ise ücretlerin düşmesine neden oluyor.

Gerçekten ciddi bir hedefi hayali olmayan, zevk almayan, ilgi alanı olmayan arkadaşlara İİBF'yi hiç bir şekilde tavsiye etmiyorum Boğaziçi'ne gitse bile. Ben okula ayaklarım kıçıma vura vura gidiyordum her sabah. Çok seviyorum. Ailem de inanılmaz pişman oldular bu halimi görünce önceki dönemde aldıkları kararlardan dolayı. Mezuna bırakmama izin vermemişlerdi, 4 senem boşu boşuna gitti.

Okul özelinde konuşma vakti. Okulumuz hakkındaki genel yorumları hızlıca geçiyorum. Kampüs, sosyal ortam vesaire gayet gayet yeterli. Davutpaşa kampüsünü daha çok seviyorum.

İİBF kısmına gelelim. Okulumuzun akademik kadrosu gayet sağlam. İktisat bölümümüzün başında Murat Hoca var. Kapısına geleni asla çevirmeyen, mütevazi ve hoş sohbet biridir. Diğer hocalarımızın da (iki-üçü hariç) birbirinden pek farkı yoktur.

Kariyer hakkında konuşalım. Ben kulüplerde çok fazla aktif rol almaya vaktim olmadığı için çevreme bakarak bir yorum yapacağım. Gerçekten iyi kötü okul ile, dersleriyle az çok ilgilenen arkadaşlarımızın özellikle 3. sınıfta kesin orta-büyük ölçekli yerlerde staj yaptığına şahit oluyorum. Anladığım kadarıyla okulun imajı özel sektörde gayet iyi.

Ama şahsen ben kendi çabalarımla bir şeyler yapıyorum. Okul bazında olmayıp daha geniş kapsamlı oluşumlar var FODER gibi. Örnek verecek olursam geçtiğimiz dönem Sabancı kulelerinde Akbank'ın Aköde ekibiyle tanıştım. Bir sonraki hafta bana staj teklif ettiler. Bir ay sonra ise önde gelen bir aracı kuruma iş gezisine gittim. Yöneticiler ve bölüm müdürleriyle sohbet-muhabbet ettik. Oraya da CV'mi bıraktım ancak çok daha ciddi bir alan olduğu için 3-4. sınıfta bir uğramamı istediler.

Üniversite okuyacak arkadaşlarıma tavsiyem: Kendi arkadaş grubunuz, makara bir ortamınız olabilir. Ancak kesinlikle bir iş ağı oluşturmanız gerekli. Bunun için de farklı insanlarla arkadaşlıklar kurun. Kanka canım cicim olmak zorunda değilsiniz herkesle.

• AMSÖFLDÇELÇSKDÖWKEÇSLSLWLDLWLDLŞWJDŞWJSÖS teknik üni’de ne iktisatı be vasat troll

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bounlukizaraniyor -- 20 Temmuz 2023; 13:21:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bounlukizaraniyor

AMSÖFLDÇELÇSKDÖWKEÇSLSLWLDLWLDLŞWJDŞWJSÖS teknik üni’de ne iktisatı be vasat troll

nasıl yaktıysak artık.

• Usta sen onu bırak da editörlük işinden nasıl bu kadar kazanıyon aw.
    Şaka bir yana kariyer imkanlarından kısaca bahsedersen güzel olabilir, millet econculara geleceğin işsizi gözüyle bakıyor.
  • Mezunların nerelerde oldukları falan çok önemli mesela bunları anlatır mısın? Veya kötü durumda kalanlar oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CowardlyCobra -- 20 Temmuz 2023; 13:32:43 >
  • Aga burası altın fırsat bence mezunları iyi yerlere giriyor gördüğüm kadarıyla linkendnde gördükce şaşırıyorum. ama ytü de tm bölümü okumak ne kadar güzeldir bilmiyorum sosyal bilimlere uzak bir üniversite, direkt kariyer odaklı girip sosyal beklentisi az olanlar karşılığını alır herhalde

sıralama beklentim 12-15k

• _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt
    Peki hocam size göre Odtü siyaset mi Ytü iktisat işletme mi? Size de çok soru sordum da helal edin artık.
  • Bir de ercan eren hala lisans derslerine giriyor mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Econbender -- 20 Temmuz 2023; 14:12:41 >
  • CowardlyCobra kullanıcısına yanıt

Odtü sbky hocam ytü iyi de boyu o kadar uzun değil sosyal bilimlerde, mezunlarında vs

İşletme ve kalite verimlilik kulüpleri çok fazla etkinlik yapıyor, networkleri inanılmaz geniş. Ben çok yoğun olduğum için kulüplerde aktif rol alamıyorum. Hatta şunu söyleyeyim mesela econ101 dersi veren hocamız vakıfbank yönetim kurulunda (hala aktif mi bilmiyorum)

• ozgurlukheykeli kullanıcısına yanıt

Dediğin gibi kariyer toplulukları iyi işler yapıyor, ayrıca ytü econ ve işletme mezun sayısını iyi arttırdı eskiden bilinmiyordu şuan garipsenmeyen bir yer oldu. Sen 1.sınıfta çok iyi staj bulmuşsun bu arada tekrardan tebrikler çünkü 1 ve 2 de çok zor oluyor iş ilanları 3 ve 4 için genelde

• Econbender kullanıcısına yanıt

Hocam öncelikle kendi hikayemden başlayayım sonra bölüm hakkında konuşayım. Ben ilk sınıfımı daha yeni bitirdim. Bundan önceki sene mühendisliği bırakıp sınava hazırlanırken bir kripto para haber sitesinde gerçekten komik rakamlara çalıştım. Yazı dilim inanılmaz gelişti süreç boyunca. Bunun ardından 2022 yazında bir başka siteden teklif aldım. 2023 mayıs ayında kadar part time akşamları çalıştım. Emeğimi asgari ücrete endekslediğimde kazanç bana uyuyordu. Şimdi ise yeni işimdeyim ve bir öğrenciye göre gayet tatmin edici bir gelirim var.

Ekonomi basının tanınan bir ismi, okulda tanıştığım bir arkadaşım aracılığıyla bana ulaştı. Yaklaşık 3 aydır odağımı kriptodan makroekonomi, ülke içi ve dünya piyasalarına çevirdim. Aslında kariyer hedefimde gazetecilik yok. Ancak iyi bir ekonomist, iyi bir yatırım uzmanı, iyi bir fon yöneticisi olabilmeniz için anlık gelişmeleri takip ederek haberleştirmenin bana inanılmaz şeyler kattığını düşünüyorum.

Bahsettiğim alanlarda raporlama ve öngörü de çok önemli olduğu için işim beni inanılmaz ilerletiyor. Yakın zamanda spl lisansları için başlayacağım hatta geniş kapsamlı için kaynaklarım dolabımda.

Şimdi bölüm ve okula geçeyim. Bölümden başlayacak olursam İİBF gerçekten çok riskli bir alan. İşgücü arzı çok fazla olduğu için inanılmaz bir rekabet var. Haliyle fazla arz istihdam ihtiyacını karşılamazken rekabet ise ücretlerin düşmesine neden oluyor.

Gerçekten ciddi bir hedefi hayali olmayan, zevk almayan, ilgi alanı olmayan arkadaşlara İİBF'yi hiç bir şekilde tavsiye etmiyorum Boğaziçi'ne gitse bile. Ben okula ayaklarım kıçıma vura vura gidiyordum her sabah. Çok seviyorum. Ailem de inanılmaz pişman oldular bu halimi görünce önceki dönemde aldıkları kararlardan dolayı. Mezuna bırakmama izin vermemişlerdi, 4 senem boşu boşuna gitti.

Okul özelinde konuşma vakti. Okulumuz hakkındaki genel yorumları hızlıca geçiyorum. Kampüs, sosyal ortam vesaire gayet gayet yeterli. Davutpaşa kampüsünü daha çok seviyorum.

İİBF kısmına gelelim. Okulumuzun akademik kadrosu gayet sağlam. İktisat bölümümüzün başında Murat Hoca var. Kapısına geleni asla çevirmeyen, mütevazi ve hoş sohbet biridir. Diğer hocalarımızın da (iki-üçü hariç) birbirinden pek farkı yoktur.

Kariyer hakkında konuşalım. Ben kulüplerde çok fazla aktif rol almaya vaktim olmadığı için çevreme bakarak bir yorum yapacağım. Gerçekten iyi kötü okul ile, dersleriyle az çok ilgilenen arkadaşlarımızın özellikle 3. sınıfta kesin orta-büyük ölçekli yerlerde staj yaptığına şahit oluyorum. Anladığım kadarıyla okulun imajı özel sektörde gayet iyi.

Ama şahsen ben kendi çabalarımla bir şeyler yapıyorum. Okul bazında olmayıp daha geniş kapsamlı oluşumlar var FODER gibi. Örnek verecek olursam geçtiğimiz dönem Sabancı kulelerinde Akbank'ın Aköde ekibiyle tanıştım. Bir sonraki hafta bana staj teklif ettiler. Bir ay sonra ise önde gelen bir aracı kuruma iş gezisine gittim. Yöneticiler ve bölüm müdürleriyle sohbet-muhabbet ettik. Oraya da CV'mi bıraktım ancak çok daha ciddi bir alan olduğu için 3-4. sınıfta bir uğramamı istediler.

Üniversite okuyacak arkadaşlarıma tavsiyem: Kendi arkadaş grubunuz, makara bir ortamınız olabilir. Ancak kesinlikle bir iş ağı oluşturmanız gerekli. Bunun için de farklı insanlarla arkadaşlıklar kurun. Kanka canım cicim olmak zorunda değilsiniz herkesle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurlukheykeli -- 20 Temmuz 2023; 22:22:45 >

Hocam benimki staj değil devamlı iş :D bir üstteki mesajda uzun bir hikaye yazıyor oradan anlarsınız maceramı

Hocam bu son dönemin ders programında vardı yanlış hatırlamıyorsam istatistik veriyordu. Youtube yayınlarını ara ara takip ederim.

Çok sağ olun marsu hocam. Murat Donduran hocama da selamlar  .

Murat Anıl Mercan bölüm başkanımız, isimleri karıştırdın 

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurlukheykeli

Murat Anıl Mercan bölüm başkanımız, isimleri karıştırdın 

Okudum hocam bir yandan troll bir yandan da business boy olmak kolay iş değil helal olsun  

• CowardlyCobra kullanıcısına yanıt

İİBF riskli bir alandır. İnanılmaz fazla mezun çıkardığı için yata yata takıldığınız takdirde ortada kalma ihtimaliniz her zaman var. Ben şahsi olarak kötü durumda kalan birisine henüz rastlamadım. Ama 3. sınıfa gidenlerin büyük kısmının iyi yerlerde staj yaptığına şahit oluyorum. Geçtiğimiz yılın sonunda bir mezun etkinliği düzenledik.

IBM, Yapıkredi, Samsung, Vakıfbank ve Amazon'da iyi pozisyonlarda çalışan mezunlarımızla sohbet ettik. Mesela onlar benim beklediğim gibi kılı kırk yarmış bir üniversite hayatına sahip değildi. Buradan yola çıkarak okulun itibarının iyi olduğu sonucuna varıyorum

Hocam merhaba, özelden mesaj atma imkanınız var mı acaba ? kutunuz kapalı galiba.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.