Şimdi Ara

2017 LYS MATEMATİK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kiminle konuşsam ayt bu sınavın 2 katı zor olacak diyor ama bence sınav öyle çok da kolay değildi. Ki çok kolay olsa geçen yıl ankara hukuk için lys1 ortalaması 48 net olmazdı bence. Ayt adına ne bekliyor herkes? Cidden artık insanlar öyle şeyler söylüyor ki korkuyorum. Sanki tüm dönem acil matematik, sarmal, yargı lemma, 345 gibi yayınlarda full yapıyor gibi gelmeye başladı kendimi çöp gibi hissediyorum resmen. Ülkece matematik ortalamamız yerlerde değil miydi herkes bu yıl mı bu kadar iyi oldu valla çok şaşırıyorum. 2017 lys-ayt kıyaslaması için elbette henüz elimizde bir sınav yok ama bu sınavda 55-60 net sizce aytde ortalama ne kadar nete denk gelir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikisatirarasinda -- 20 Haziran 2018; 22:58:51 >

• Hocam bence aşağı yukarı aynı olucak.Çünkü soru sayısı azaldı 1 yanlış daha çok geriye atıyor ancak buna karşılık süre de arttı.Bunların birbirini dengeleyeceğini düşünüyorum ben.
  • 25-26

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 2016 LYS mat tarzı geleceğini düşünüyorum lafımin arkasındayım.

• geçen senenin mat (türev-integral hariç cidden kolaydı) ve geonun son 15 sorusu zordu + süre sıkıntısı vardı. süreyi de hesaba katarsak kısaca boru gibi bir sınavdı.

bu sene de zor soracaklarsa max 2017-2015 karışımı olur ama benim tahminin 3-4-5'in 11,12. denemeleri gibi sorarlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waitforit_123 -- 20 Haziran 2018; 23:6:41 >
  • DefuseHostage kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam bence de dediğin gibi olacak. 2017 de öyle kolay bir sınav değil ki polinom gibi basit bir konunun soruları bile ayırıcıydı bence. Umarım çok kasmazlar çünkü sınavda motivasyon da önemli. Üst üste yapamadığım soru çıkınca çok çöküyorum açıkçası.
  • hocam sen buraya bakma geçen sene de herkes 345'i fullüyordu, ama yök atlas verileri malum.
    ayt lysden daha zor olamaz. seçici soru sayısı da azalacaktır diye düşünüyorum. geçen sene matematik ortalaması 80 soru üzerinden 15 net. seçici soru sayısı azalmassa 25k altı sıralamalarda yığılmalar çok daha kötü durumda olur.
    zaten öss dönemlerine bakılınca da eskiden de soru sayısı azken seçici soru sayısının buna oranla daha az olduğu görülüyor.
  • O değilde 2017 gibi gelse kaç kişi - çekecek o sınavda düşünebiliyor musunuz ? Sadece iyi öğrenci gözüyle bakmayin. Soru sayısı azaldiysa zorluk artmaz tam tersi azalır

• waitforit_123 kullanıcısına yanıt
    Türev integral limit 2 soru hariç ortaydi fonksiyon polinom küme zordu

• waitforit_123 kullanıcısına yanıt
    aynen, dün çözdüm ben 2017'yi ve evde rahat rahat yayılarak çözmeme rağmen süre sıkıntısı yaşadım. Türev integral trigonometrisi gerçekten basitti ama bence geometrisinde bazı sorular aşırı eleyici ve sağlamdı. Matematikte de basit diye geçiştirdiğim konularda zorlandığım sorular oldu şahsen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KamyonlaDriftÇekenAdam

Türev integral limit 2 soru hariç ortaydi fonksiyon polinom küme zordu
    limit soruları aşırı zordu katılıyorum da türev integral de toplam 1 tane falan zor soru vardı. diğerlerine katılıyorum çok zor sorulardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waitforit_123 -- 20 Haziran 2018; 23:11:42 >
  • bence en fazla 2017 zorluğunda olacak. siz boşuna süre çoğaldı vs deyin, bu forumda herkes hedefi yüksek olan kişiler bu yüzden bir yanılgı oluşuyor. ayrıca bir belirsizlik olduğu için herkes içinden "acaba öyle mi lan" diyor. adamlar süreyi uzattık olarak bakmıyor ki, giren herkesin tüm alanları çözeceği hesaba katılarak verildi o süre. sanki çıkmış sorular popüler yayınların denemeleriymiş gibi bir muamele yapılıyor. lys'de klasik bir soru tarzı vardır, seçici sorular da vardı elbette ama genel olarak klasik tarzdan gelecek yine. emin olalım ki onlar bizim gibi düşünmüyordur, ay çocuklar yığılmasın :((( tarzında falan. umurlarında değiliz.
  • 1- Arkadaşlar 2017 için de herkes türlü türlü senaryo kurdu ygs mat şöyle kolay olacak bilmem ne boru gibi geldi sapladı.Böyle kolay olur zor olur boş muhabbetler.

2- Atıyorum matematikten mi başlyıorsunuz. Başla aga hedefin 30/40 mı? O zaman ilk görüşte bir 20 tane işaretle 30 dakikada falan o 20 yi gözüne kestirdiğin kolaylardan hallet. Sonra hemen kapat matı geç diğer derslere. Onları güzelce çöz atıyorum 40 türkçe sorusunu 40 bilemedin 45 dakikada hallet. Diğerlerini de hallet sonra tekrar mata dön. Bir bakacaksın 20-30 dakika var ve senin 10 sorun var sadece. Yani her soru için neredeyse 3 dakika. Bu şekil yaparsan hem arka arkaya çözemedğin sorulardan dolayı stres yapmazsın hem zamanın artar. Haydi başarılar dilerim.
  • Mantıklı hocam. Umutlandım şu an çünkü foruma ne zaman girsem herkes tyt +100 ayt +70 yapıyor sanki. Okulumdakiler iyi olduğu için zaten sınıftakilerin netleri çok yüksekti ve sürekli hüzünleniyordum baktım burada da herkes iyi motivasyonum sıfırlandı bir ara. Hayırlısı bakalım.
  • Bu sene fen ve edebiyat biraz zor olacak yine de fazla kasmaz diye düşünüyorum. Geçen sene matematik diğer derslere göre 2-3 tık daha zordu. Bu sene olacakları kısaca şöyle izah edeyim. Yeni bir sistem deniyorlar. Bu sene çoğu öğrenci barajı geçsin ve yeni sistem de başarılı olduk desinler diye matematiği biraz daha kolay soracaklar.
  • bir tmci olarak geçen sene 80 sorudan ortalama 45 net yapan adamların ilk 5k ya girerek ankara hukuk'a girdiler. Sınavın ne kadar kolay yada zor olduğunu sen hesap et... Daha fazlası gelemez. Tüm türkiye 15-20 net arasına yığılır öyle olursa
  • Soru sayısı azaldı + süre birleştirildi.

MFciler hiç edebiyat kasmadan mat-fen fullemeye çalışacak 180dk ki bu baya uzun bir süre 80 soru için.

Bir yandan ÖSYM tabiiki bunu gözardı etmeyecektir.Eğer ki gözardı ederse,AYT MFciler için etkisiz olacaktır çünkü baya bir yığılma olur.TMciler için ise farketmez belki Matı daha iyi yaparlar fakat edebiyatta zaten bilen yapıyor.

Size tavsiyem tarihin en zor mat ve fenine hazır olun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.