Şimdi Ara

Apotemi Problem'de doğru çözdüğüme emin olduğum ama neden yanlış çözdüğümü anlayamadığım 2 soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Apotemi Problem'de doğru çözdüğüme emin olduğum ama neden yanlış çözdüğümü anlayamadığım 2 soru

Ben mi yanlış düşünüyorum bunları çözerken anlamadım.

EDİT: Çözümleri var baktım ama çözümleri kafamı daha da karıştırdı.

EDİT2: Üstteki sorunun cevabı B, alttaki sorunun cevabı C

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babacan0903 -- 21 Nisan 2018; 18:14:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Üstteki 23/24 doğru ama alt rakibi sen doğru yapmışsın

• quote:

Orijinalden alıntı: tataRkralı_14

Üstteki 23/24 doğru ama alt rakibi sen doğru yapmışsın
    Usttekinde yanma sürelerini toplayinca 15 oluyor 7 saatte sağdan 7 saat soldan gidince toplam 14 yanıyor. O zaman 14/15 olur diye düşünmüştüm. Düşüncem neden yanlış anlayamadım bir türlü? Açıklayabilir misin acaba?

• babacan0903 B kullanıcısına yanıt
    Kardes tum araliklara 24x de sonra cikartirsin benim dedigim gibi coz bir de

• ilk sorudaki çözümü yapınca her yerde yanma hızı aynı, bölümlerin uzunluğu farklı gibi hesaplıyorsun ama soruda tam tersi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apotemi Problem'de doğru çözdüğüme emin olduğum ama neden yanlış çözdüğümü anlayamadığım 2 soru

• İkinci soru senin dediğin gibi 2/3 olcak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Basit Bir Soru (ÇÖZÜLDÜ)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2.sinin de cevap doğru arkadaşlar. Editlicem çözümü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FeelsDendiMan -- 22 Nisan 2018; 0:1:19 >
  • FeelsDendiMan kullanıcısına yanıt
    Hocam ortadaki mumun birinci ve ikinci mumla bi ilgisi yok. Onları 3 ayrı mum gibi görmen gerekiyor. Birinci mum t sürede ikinci mum 3t üçüncü mum 2t toplam 6t=60 t=10. Birinci mum 10 ikinci mum 30 üçüncü mum 20sn de tamamen bitmiş oluyor
  • IST_PSY kullanıcısına yanıt
    Hocam 2 taraftan yakıldığında 60 saniyede bitiyor. Dediğiniz işlem 1 taraftan 60 saniyede bitiyor deseydi geçerliydi. Ama 2 taraftan 60 saniyede bitiriyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FeelsDendiMan -- 22 Nisan 2018; 0:17:28 >
    Ooo haklısın hocam :D dur bi daha bakayım
    Şurdan sonrasını çıkaramadım. Birinci mum 20sn ikinci mum 40sn üçüncü mum 60sn oraya kadar tamam
    25. saniyede üçüncü mum yarısına bile gelmiyor yani sağdan bi şey yok orası da tamam
    20. saniyede birinci mumun tamamı gidiyor

Kalan son 5 saniyede olan oluyor. Bunu 5/60 olarak düşündün sanırım ama mantığı nerden geliyor onu anlamadım, ikinci mum 40 saniyede tükenmiyor mu?
  • 2.soruda 1.mumun kalınlığına x, 2.mumun kalınlığına 3x, 3.mumun kalınlığına 2x dersek soruda verilen yanma hızlarını sağlamış oluruz.Daha sonra t sürede soldan 1.mum yanar.Aynı anda sağdan 3.mumun yarısını yanar.Yine t sürede 2.mumun 1/3 ü yanar.Aynı anda 3.mumun geri kalanı yanar.En son t sürede 2 mum birlikte 2.mumun 2/3 lük kısmını yakarlar.Toplam 3t süre geçmiş oldu.3t=60sn t=20sn olur.25.saniyeyi sormuş bize.20 saniye geçince 1.mum tamamen yanar.2.mum tek bir mumla 3t sürede yanabiliyor yani 60sn bu durumda kalan 5sn de 5/60=1/12 lik kısmı yanar.

Sol taraftan gelen ateş, 2.mumda 40 saniye yanınca (bu arada da sağ taraftan gelen ateş, 2.mumda 20 saniye ilerledi) 2. mum tükeniyor. Yani 1 ateş gibi düşünürsek 60 saniyede tükeniyor ikinci mum. 5 saniye ilerlemiş sol taraftan gelen. O zaman 5/60 lık yol katetmiştir.

2.mum tek bir mumla 60sn de tükeniyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.