Şimdi Ara

App Annie Intelligence: Google Play'in gelirlerindeki artış oranı Appstore'u geride bıraktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•  

Appstore ve Google Play üzerinde inceleme yaparak uygulamalar ile ilgili analizler gerçekleştiren App Annie Intelligence, çalışmalarının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, Android platformunun uygulama ihtiyacını karşılayan Google Play, yıl içerisinde gelirlerinde %311'lik bir artış yaşamış durumda. Appstore'un gelirlerindeki artış oranına baktığımızda ise, %12.9 ile Google Play'in bir hayli gerisinde bir performans sergilediği görülüyor. Araştırma sonucunda ortaya çıkan rakamlar Google Play'in Appstore'a göre daha hızlı büyüdüğünü gösteriyor. Ancak, Appstore'un gelirlerinin daha yavaş artmasına rağmen, Google Play'in gelirlerini dörde katladığını da belirtmekte fayda var. 

Appstore'un toplam uygulama indirme sayısına ücretsiz indirmeler de hesaba katıldığında Google Play'i geride bıraktığı belirtilirken, toplam indirme sayılarına bakıldığında marketler arasındaki farkın çok fazla olmadığı görülüyor. Android kullanıcıların yıl içerisinde gerçekleştirdiği indirme işlemlerinin %48 oranında arttığı, iOS kullanıcıların yıl içerisindeki indirme işlemlerinin ise, %3.3'lük bir artış oranına sahip olduğu belirtiliyor. Söz konusu indirme oranları göz önüne alındığında Android platformun indirme sayısında iOS platformunu geride bırakması oldukça muhtemel görünüyor.

Gerçekleştirdiği analizi doğruluğunu kanıtlamak adına 150 bin uygulamanın kendilerine ait olan yorum, gelir, sıralama ve indirme gibi analizlerinden faydalandığını belirten App Annie, iOS platformunda ilk 100'de yer alan geliştiricilerin %80'inin de servislerinden yaralandığının altını çiziyor.

• Google Play'den paralı uygulama indiren varmi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bycanua

Google Play'den paralı uygulama indiren varmi ?

Türkiye çapında olmasada yurtdışı pazarında vardır. Bizde iPhone'in fahiş fiyatı yüzünden daha uygun fiyatlı olan android telefonlara yüklenen 400-800 tl lik piyasası olan bir cihazı kullanan zaten son bütçesini ona vermiştir.
    Hele birde korsan indirmek kolay yaz uygulama adını sonuna apk ekle googlede bul indir kur. Aynı sistem iTunes Store'da olsa inan Türkiyede uygulamaya para verenler yarı yarıya düşer.
  • Android cihazlarin piyasadaki hakimiyetinden dolayi boyle. Ayrica apple in ip5 hayal kirikligindan sonra musterilerin bir kisminin ios u terk etmesiyle ilgili. Bulundugum spor salonunda 4 tane galaxy note 2 sahibi var ama 4 tane iphone kullanan insan yok. Bende s2, otekinde one x, birkac tane de iphone ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 1 Aralık 2012; 1:56:37 >
  • quote:

Indirimler bazen çok cazip olduğunda gayette alınabiliyor.

• Ne olursa olsun bi zahmet demeden edemiyorum. Androidli kaç model telefon var aslında olması gereken bu ama işte Apple nasıl bir egemenlik almışsa bırakması zor oluyor.

• quote:

Google Playden paralı uygulama indiren varmi ?

Nova launcher ve asphalt 7 ye para vermiştim

2 side lisans kontrolü yapıyo diye :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Google play 2-3 ayda bir indirim yapsın toplam hasılatta da geçer

• Hayır yani etraf dolu apk o yuzden demiştim

• Demek insanlar artik androidde de uygulamalara para vermeye başladılar.

• quote:

Google Play'den parali uygulama indirmeyen var mi ?

• App Store'da çoğu uygulama paralı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: achmaster

quote:

Türkiye çapında olmasada yurtdışı pazarında vardır. Bizde iPhone'in fahiş fiyatı yüzünden daha uygun fiyatlı olan android telefonlara yüklenen 400-800 tl lik piyasası olan bir cihazı kullanan zaten son bütçesini ona vermiştir.
    Hele birde korsan indirmek kolay yaz uygulama adını sonuna apk ekle googlede bul indir kur. Aynı sistem iTunes Store'da olsa inan Türkiyede uygulamaya para verenler yarı yarıya düşer.

iOS için malum bir site var maşallah AppStore gibi adını isterseniz pm atarım.

• PlayStore'da toplam program sayısı daha fazla, piyasadaki cihaz sayısı misli misli fazla ama elde edilen gelir 1/4 ... Komik :) Bunu sadece kullanıcının satın alma alışkanlığına bağlamak doğru olmaz. Para vermeye değen yazılımda yok PlayStore'da. Biz söyleyince fan oluyoruz, al işte size istatiksel ispatı. Tamam kırılmış versiyonunu bulmak kolay, buda bir etken. Ama bana sorsan, 3-5 lira için riske girmem. 3 Lira kar edicem diye içinde ne olduğunu bilmediğim bir apk indirmem. Benim gibi düşünen çok kişi vardır eminim. Yazılımcılar da haksız değil, şu grafiği gören yazılımcı sizce hangi platforma özen gösterir Allah aşkına ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

quote:

Google Play'den parali uygulama indirmeyen var mi ?

ben.
  • Play Store'dan ücretli uygulama indiren var mı diye soran zihniyet, kendi minimal çapında nasıl da eğlenmiş nasıl da mutlu olmuş öyle. :)

Uygulamaya para vermem diyen zihniyet, nasıl bir örümcek zihniyetidir, uyanık geçindiğini zanneden cahil fikirlidir.! Fakir edebiyatı çizmeye çalışıp, mutluyum imajı vermek.. çok acınası gerçekten.

Yığınla ücretli uygulama aldım, kullandığım tüm android cihazları stockROM'da kullandım ve bundan hiçbir şikayetim ve rahatsızlığım da yok.

En basit mantıkla da şöyle düşünün: kullanmamış olduğum 2 paket sigara parasına içim sine sine canımın istediği uygulamaları çatır çutur indiriyorum,.apk arama delisi emek hırsızı fukaralara inat.

• quote:

Aklinizda hirsizligin cakalligin olmadigi 1 dk var mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: broodofqueen

PlayStore'da toplam program sayısı daha fazla, piyasadaki cihaz sayısı misli misli fazla ama elde edilen gelir 1/4 ... Komik :) Bunu sadece kullanıcının satın alma alışkanlığına bağlamak doğru olmaz. Para vermeye değen yazılımda yok PlayStore'da. Biz söyleyince fan oluyoruz, al işte size istatiksel ispatı. Tamam kırılmış versiyonunu bulmak kolay, buda bir etken. Ama bana sorsan, 3-5 lira için riske girmem. 3 Lira kar edicem diye içinde ne olduğunu bilmediğim bir apk indirmem. Benim gibi düşünen çok kişi vardır eminim. Yazılımcılar da haksız değil, şu grafiği gören yazılımcı sizce hangi platforma özen gösterir Allah aşkına ?

Komik olan nedir? Aynı uygulamanın iOS'ta paralı olması lakin Play Store'da ücretsiz olması mı?

Hangi kafayla yazıyorsunuz bunları, cidden şaşırıyorum. Ayrıca 25PP gibi bir uygulamadan birçok insan bihaber vaziyette. Hani şu Play Store'daki paralı uygulamanın adının yanına APK yazarak Google'da aratma olayı var ya, işte onun bir nevi iOS versiyonu.

Ayrıca 25PP mevzusu bir yana, iOS 6 için jailbreak duyurusu da bir hayli gecikmiş durumda. iPhone 5'ler başta olmak üzere birçok cihaz jailbreak yüzü görmedi. Bunlar birer etken.

• Playstore'da çok sayıda ücretsiz uygulama var, dahası android'de costum rom olayı var, bu romlarda zaten istenecek bir sürü uygulama hazır geliyor.

• 1500-2000 lira telefona verip uygulamalar için 3-5 lira vermemeyi kar sayan zihniyet, galaxy s3 ün çakmaları var piyasada, orjinalini almayın, çakması tam sizlere göre.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.