Şimdi Ara

App Annie'nin Appstore ve Google Play analizleri açıklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
3.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Akıllı telefon pazarını domine eden iki mobil işletim sisteminin uygulama mağazaları üzerinde bölge ve gelir araştırmaları yapan 'App Annie' araştırma sonuçlarını açıkladı.

Dünya genelinde, uygulama marketlerinin indirilme sayılarının yüzdelik oranlarına bakıldığında Appstore'un %53'lük dilimini Amerika, Çin ve Japonya oluştururken, Google Play'in %51'lik uygulama indirme dilimini Amerika, İngiltere ve Almanya oluşturuyor.

Marketlerin gelirlerine bakıldığında ise Appstore ve Google Play'in uygulama gelirlerinin büyük bir kısmının Amerika tarafından karşılandığı görülürken Japonya ve İngiltere onu takip ediyor.

Gelir büyüme hızının yüzdelerine bakacak olursak, Google Play'in Brezilya pazarında %88'lik bir dilim ile inanılmaz bir büyüme oranı yakaladığını görüyoruz. Ayrıca Google Play'in Appstore'u Japonya, Rusya ve Amerika pazarlarında geride bırakması dikkat çekiyor.

Geliştirici gelir tablosuna baktığımızda ise iOS'un dünya çapında Android'e karşı büyük bir üstünlük sağladığı görülüyor. Google Play'de harcanan her 1$'a karşılık Appstore'da 2,45$ harcanıyor, bu durum geliştiricilerin iOS'u tercih etmesinde büyük bir rol oynuyor. 

2012 gelir verilerinin ilk dört ayına bakıldığında her iki platformun da aynı hızda büyüdüğü belirtiliyor. Ancak Google Play'in Appstore ile arasındaki farkı kapatması için daha fazla çalışması gerekiyor. Google'ın Appstore'a yıl içerisinde yetişmesi için ciddi adımlar atması gerektiği biliniyor ve bu adımların 'Google I/O' konferansında atılması beklentiler arasında yer alıyor. 

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması
    Appstore ve Google Play analizleri

• resimler açılmıyor
  • genel tahminler doğru çıkmış demek ki
  • Aynı hızda büyümek? 100 ün %14'ü ile 200 ün %14 ü farklı
  • gücenme android !
  • gün gelecek ios bitecek. yaşasın android
  • Bu konunun tartismasi bile olmuyor aslinda androidcilerde ios u kabul etmis durumda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • App Annie'nin Appstore ve Google Play analizleri açıklandı
  • Ios kullanan kesimin gelir seviyesi yuksek(Avrupa ve Amerika için konuşuyorum) sonuç olarak uygulamalara daha çok para harcayabiliyorlar. Normal bir tablo, sasirtmamasi gerek.

Android kullanicisiyim.

• amerikada ki pazarda nasıl geçmiş appstoreu be helal olsun
  • telefonda android markette ios
  • Burda Türkiye'yi örnek vermek gerekirse Türkiye'de bile google play açılalı şurda ne kadar oldu zaten?
  • Android çok hızlı gelişiyor. Hem market olarak hem de diğer şeyler açısından. Google Play şu anda tabiki AppStore'un gerisinde ama ilerde yakalarsa şaşırmayın derim.
  • Android satışları hızla artıyor ileride doğal olarak market olarakta geride bırakması işten bile olmayacaktır. Gelir olarak önde olmasının bir nedeni de Google'ın reklamlara önem vermesi kazanan reklamlar sayesinde kazanıyor böylece kullanıcılar pek çok uygulamalaya ücret ödemiyor o yüzden gelir dağılımı şaşırtıcı değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: Nihilous

Ios kullanan kesimin gelir seviyesi yuksek(Avrupa ve Amerika için konuşuyorum) sonuç olarak uygulamalara daha çok para harcayabiliyorlar. Normal bir tablo, sasirtmamasi gerek.

Android kullanicisiyim.

Ios kullananlarin gelir seviyesinin yuksek olduguna nasil karar verdin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Evolution

quote:

Orijinalden alıntı: Nihilous Ios kullanan kesimin gelir seviyesi yuksek(Avrupa ve Amerika için konuşuyorum) sonuç olarak uygulamalara daha çok para harcayabiliyorlar. Normal bir tablo, sasirtmamasi gerek. Android kullanicisiyim.

herkes telefona 2000 tl veremez

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nihilous

Ios kullanan kesimin gelir seviyesi yuksek(Avrupa ve Amerika için konuşuyorum) sonuç olarak uygulamalara daha çok para harcayabiliyorlar. Normal bir tablo, sasirtmamasi gerek.

Android kullanicisiyim.

Youtube'da ki telefon incelemelerine bir göz at, insanlar iPhone'un gereksiz bir şekilde pahalı olduğundan bahsediyorlar sürekli. iPhone'a sürekli bir saldırı söz konusu ve bu herkesin kolayca alamadığını gösterir. 24 ay taksitle iPhone alan kişilerde mevcut tabi Türkiye'de onlar ayrı.

• quote:

Orijinalden alıntı: mnc07

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nihilous Ios kullanan kesimin gelir seviyesi yuksek(Avrupa ve Amerika için konuşuyorum) sonuç olarak uygulamalara daha çok para harcayabiliyorlar. Normal bir tablo, sasirtmamasi gerek. Android kullanicisiyim.

herkes telefona 2000 tl veremez

Amerikada ve avrupada iPhone 2000 tl degil.Gayet uygun fiyatlara satiliyor.Diger android cihazlar gibi.Kaldiki Turkiyede 2000 tl olan iPhone pahali ama 1999 tl olan s3 ve 1400 lira olan s2 ucuz mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: n55s-s1194v

gün gelecek ios bitecek. yaşasın android

sadece bu smileyi koyuyorum :
  • İlerde yakalamazsa sasiririm asil . Bir tarafta yuzlerce belkide bilerce cesit telefon diger tarsfta 5 telefon ve 3 tablet:) Ama bu farkin kapanma oraninin bu kadar yavas olmasinin nedeni android kullanicilari. Sonucta cok acik bi sistem oldugu icin ve korsani sevdikleri icin ( litfen gucenmeyin yanlis bise soylemiyorum bir iki dolar bile vermiyosunu) kureklileri yukluyor ve bu yuzden pazar geride kaliyor. Tabi iosdada jailbreak ile bunu yapanlar var ama ben ureticiye hakkini veririm . Jailbreakli kullaniyorum ama uygulamalarida jailbreakla gelen tweakleri de kurekli kullanmiyorum cunku yazilimci yazilimcinin halinden ancak anlar

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.