Şimdi Ara

APP PLAKADAN CEZA YİYORDUM. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
3
Favori
19.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracımı altı ay önce aldım, plakası app değil, üzerinde sadece TSOF cemiyet mühürü var, Emniyet mühürüne artık gerek yokmuş.
  • app nin anlamı nedir

approach filan mı oluyor

açılımı yokmu bunun
  • quote:

Orijinalden alıntı: A380

app nin anlamı nedir

approach filan mı oluyor

açılımı yokmu bunun

Application ın kısaltılmışı sanırım. Plaka uygulaması anlamında olsa gerek. Bildiğimden değil sadece tahmin
  • quote:

Orijinalden alıntı: A380

app nin anlamı nedir

approach filan mı oluyor

açılımı yokmu bunun

Avrupa Press Plaka olarak geçiyör
  • Benim tahminim sanırım doğru, google a licence plate application yazıp görsellerde aratın. Değişik bir sürü plaka uygulaması çıkıyor. App application ın kısaltması, ama Türkiye'ye geldiğinde Amerikan yada Avrupa Pres plaka olarak Türkçeleştirmişler. Kısacası sağlam uydurmuşlar.
  • Çok abartılı olan App plakalar zaten hoş değil ve yasak olması gerekli çünkü okunamıyor.
    Orta halli güzel App plakaları bende seviyorum ve Arabada Mühürlü App plaka takılı.
    Aşşağıdaki App modeli en güzel ve uygun model bendede bu var.
     APP PLAKADAN CEZA YİYORDUM.

Edit: Araba benim değil. Googleden aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elmanders -- 4 Nisan 2013; 0:23:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HL0002

Plakan özel bir plakaysa istiyorsun. Vurgusu var, dikkat çekiciliği var. Bu da aracın üzerindeki görsel bir parça sonuçta.

Herşeyin bir sıradanı olur, bir de şık olanı olur. Odunun yamuğunu sobada yakarsın, düzgün olanını mudo concept 399 TL ye sehpa olarak satıyor %30 indirimli hali hemde. Odun diyorum bak düşün.

Başındaki bin lirayı göremedin herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: virtue28

quote:

Plakan özel bir plakaysa istiyorsun. Vurgusu var, dikkat çekiciliği var. Bu da aracın üzerindeki görsel bir parça sonuçta.

Herşeyin bir sıradanı olur, bir de şık olanı olur. Odunun yamuğunu sobada yakarsın, düzgün olanını mudo concept 399 TL ye sehpa olarak satıyor %30 indirimli hali hemde. Odun diyorum bak düşün.

Şık ama , değil mi?

• Olmaz mı

O magazalarda kütük görmemiş insana bu fiyat az bile. Bunlardan düzünelerce yarıp yakacak odun yapardık. Bilsem bu kadar değerli oldugunu saklar, yıllandırır satardım şarap misali
  • Bizde de film var ama göze aldım cezayı
  • Bu kadar strese girmektense yaptırmayın şu App olayını.Cam fliminden polisler ceza yazıyordu ama bahanem çoktu ikna ettim adamları.

Ama app plakam olsaydı ne diyecektim ki kesin cezayı yerdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: virtue28

quote:

Bu ne yahu Ormandaki ağacı kesmiş gelmiş parayla satıyo

• Görevini yapan insan uyuz mu oluyor? Bir de onların bakış açısından dinlemek lazım bu tip olayları. Haklıysanız hakkınızı arayın arkadaşım,yasalar,yönetmelikler belli buna aykırı yaptığın her davranışta yaptırımla karşılaşman normal.
  • Beni de yaklaşık 2 ay önce durdurdu polis.

Sanki terörist kovalıyorlar.Şaşırdım vallahi.

Buyrun dedim,plakalarınızı değiştirin,yoksa hemen ceza yazacağım dedi,sanki legoya basitce sök tak oluyoriyi de dedim,yol kenarında neremle nasıl değiştireceğim dedim,s?App mühürsüz mevcut araç üstünde.

Siz dedim her araca böyle görev mukavemeti yapıyormusunuz dedim?Zıpır zıpır caddelerde gezen zengin bebelerine işlem yapıyormusunuz acaba dedim bu şekilde dedim?Plakam yabancı diye yabancı gördünüz beni sanırım dedim.Bu araç yıllardır bu ilde ve ilk defa siz durdurdunuz beni dedim.

Polis de ben dik çıkınca,bir daha görürsem ceza yazarım dedi,ben de he tamam dedim,bastım gittim.

Kısa süre önce de Mühürlü App aldım.

• Her şey iyi hoş da, madem bu plakalar yasak, neden ısrarla kullanılıyor.
    Ve yasak olan bu plakalara ceza yazılınca neden ağlanıyor.
    Sonuçta bunun yasak olduğunu enimin hem yaptıran, hem de yapan iyi biliyor.
    Her şey bir yana aracımızın trafikteki kimlik kartı olarak nitelenebilecek plakanın sağda solda yapılmış bir kopyasının kullanılmasının yasak olması da bence son derece normal.
  • geçmiş olsun
  • Her sürücü standart sürücü değil.
    Kimisi aracını kişiselleştirmek ister.

Almanya, ABD vb ülkelerde de modifiye, kişiselleştirme vb. işlemler çok yaygındır.
    Ama adamlar herşeyi standarda oturtmuştur.

"Plaka niye takıyosun, film niye yapıyosun, bilmemne niye koyuyorsun, jant niye değiştirdin"
    "Bu tip adamlara zaten kötü gözle bakarım"

gibi söylemler hiç de doğru olmuyor bu durumda.

Örneğin Almanya'da polis seni durdurup "basıh bu araç, bağlayacaz" demez.
    Eline mezurayı alır, aracın yerden yüksekliğini ölçer. Kanunda - yönetmelikte belirlenen yükseklikten daha alçaksa "böyle dolaşamazsın, düzelttir, TÜV belgeni al gel, şu kadar da ceza öde" der gider. Ya da ABD'li polis cam filmine bakar, ehliyet ruhsatını isterken, elindeki makineyle camının ışık geçirgenliğini kontrol eder, yasal sınırlar dışındaysa ceza yazar veya sökmeni ister.

Ama Türk polisi seni durdurup yukarıdaki cümleyi kurar, "yassah, bağlayacaz". Ve adamı ya muhabbetle, ya parayla sen bağlarsın, aracı bağlatmazsın
    Ha emir almıştır, "şu kadar ceza yazmadan gelme" diye. O zaman yapacak birşey yok. Avlayacak adam arar dururlar. Plaka, film, gözünün üzerinde niye kaşın var, niye kırmızı kazak giydin... gibi...

Alfa Romeo arabam var, önünde plakalık yeri bi cins. Kanun "plakalık yeri uygun olmayan araçlarda, tescil kuruluşunun izniyle farklı boyutlarda plaka kullanılabilir" diyor. Tescil kuruluşu Emniyet'ti, yani 2.mühürü aldın mı zaten sorun yoktu. Şimdi sadece Şoförler Cemiyeti mühür basıyor yeni plakalara.
    Bir arkadaşım sağolsun, APP'yi de, öndeki küçük plakayı da mühürlü olarak Cemiyet'ten aldı gönderdi.

Her iki plaka da Cemiyet sacına basılmış, TR hologramlı, alt bölümde dalgalara sahip ve mühürlü.
    Peki şimdi bu plaka yasal değil mi?
    Yetkili kuruluş mühürü basmış, gerekli standartlar karşılanıyor. Eee daha ne?

Ama bakıyorsun, forumlarda konu var, "çift mühürlü APP ile ceza yedim", "mühürlü APP'ye polis 'olmaz mühürlü de olsa standarda aykırı' dediler" diye mesajlar var.
    Nedir standardı diye bakıyorsun. Bir standardı yok. İki dandik EK-X belgesi var. Orada da ne fontlar belli, ne de harflerin ölçüleri. Oradaki fontlarla standart basılan plakalar bile farklı zaten.

Eh, bu durumda olay tamamen o polisin keyfine, ruh haline, aldığı emre falana filana bakıyor.
    Baksanıza, konuyu açan arkadaşta bile adamlar resmen aranmışlar, yanlış parktan mı keselim, plakan bilmemne, aa senin şu da var, bu da var...

APP plakaya, gözlerimle görüp okuduğum iki polis yorumu yazayım:

Bir trafik polisine soruyorlar. Çift mühür var, hocam APP plaka birşey olur mu diye...
    Polis diyor ki "ben mühüre bakarım, mühür sahte olmadığı sürece, plaka ister roma rakamıyla yazılsın, ister Arapça yazılsın, tescil kuruluşu yani devlet bu mühürü vurduktan sonra ne olursa olsun, ben de kabul ederim, devletim basmış mühürü kabul etmiş"....

Diğer bir polis ise, "mühürlü de olsa, sahtecilikten işlem yapılır, o memurun da başı derde girer, plaka da standarda aykırı" diyor...
    Hani standart? Yok... Standart dediği sadece gördüğü standart plaka Ben o memurun başının derde gireceğini de sanmıyorum. Polis madem benim hakkımda işlem yapıyor, plakayı öyle basana da işlem yapsın. Böyle bir işlem görebileceğini düşünen hangi memur gidip bu plakaya mühür basar? Cemiyet de hiçbir şekilde böyle basmayı kabul etmezdi o zaman?

Bir de bunların haricinde başka komediler de var.
    Örneğin X ilinde yassah gardeşim derlerken, Y ilinde 10 TL standart plaka, 50 TL APP plaka, üstelik süper yasal, parayı Trafik alıyor(du)

Var mı böyle bir salaklık?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 4 Nisan 2013; 13:20:32 >

• Ha bunların haricinde, şu ülkede APP plaka ile dolaşan, egzozu bağıran, cam filmi olan araçları bi toplayın Allah aşkına, sonra Türkiye'deki toplam araç sayısına oranlayın.

Sonra bir de, olmadık yerlerde duraklayıp trafiğin içine eden taksilere, dolmuşlara, trafiği birbirine katan şirket araçlarına, terörist minibüs ve halk otobüslerine, önü tıkalı olmasına rağmen kavşağa girip diğer tarafı da tıkayanlara, emniyet şeridine girenlere, sağdan gelen bağlantı yoluna girip 2 şerit yolu 5 şerit haline getirip yine trafiğin içine edenlere, ...................., ...........gibi gibi gibi.... Bir de bunlara bir bakın, sonra yine Türkiye'deki toplam araç sayısına oranlayın.

Sonra bir de trafik polislerinin bu sorunlardan hangilerine hangi öncelik sırasına göre eğildiğine bir bakın.

Olmayan, zararsız, aptal saptal şeylerle uğraşırlar.
    Ama genel soruna eğilmez, uğraşmazlar.

Halbuki mantıksızlığa, aptallığa bakın.
    Bugün herkes radardan kaçıyor, dikkat ediyor, emniyet kemeri takılıyor.
    Modifiyeli araç desen, yolda durdurduğun 100 araçtan 10'u anca öyle çıkar.
    Ama trafikte her türlü şerefsizlik hakim...

Tüm bunlara eğilseler, bu sıralar ağırlık vereceklerini söyledikleri "tuzak radar", "kemer kontrolü" gibi uygulamalardan çok daha fazla gelir elde edecekler...

Bir de motosikletlilerin kasklarına takmışlar bu ara.
    Adamın yanından son ses egzozla geçiyorsun, bakmıyor bile

Arkadaş tamam bu da güzel birşey de, sen sinek gibi heryere giren, kaldırımlarda giden, ışıkları hiçe sayan pizzacılara ve kuryelere niye bi halt etmiyorsun? Bu adamların tek sıkıntısı kask mı? Kaskları olmadığı için mi durmadan kaza yapıyorlar, yoksa andavallıkları yüzünden mi?

Ana soruna eğilmeden, bunlarla uğraş dur...

Diyorum ya, üstelik bir standardı da yok uğraştıkları şeylerin.
    Bir tanesi mavi park lambasından ceza yemiş.
    Başka biri sırf krom egzoz ucu var diye bağlanmaya kalkmış.
    Evet herşey bitti bunlar asıl sorunumuz değil mi?

Böyle işine geleni uygulayıp işine gelmeyeni uygulamayarak keyfi hareket edildiği sürece insanlar da keyfi hareket eder, kimse kusura bakmasın.

• Bizim devlet olmadık şeyden para keser, kesilecek yerden kesmez.
    App plaka mı istiyon, "yatır haracını, tak plakanı",
    Cam filmi mi, hay hay. "Yatır haracı, yapıştır filmi"
    dese çok mu olur???

Not: Tabii ki belli kurallar çerçevesinde. Bunun dışında kafasına göre iş yapanlara merhamet etme...
  • Belki on senedir düzgün tek bir resmi plaka görmedim. Hepsi de tipografi denilen ince sanattan en ufak bir haberi olmayan tabelacılarda yaptırılmış gibi hepsi de. Bu plakalrı zevksiz buluyorum belki ama durum böyleyken kullanmak isteyenler haklılar bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 4 Nisan 2013; 13:50:52 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.