Şimdi Ara

Apple'a iCloud'un ücretsiz 5GB'lık sınırı nedeniyle toplu bir dava açıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple'a iCloud'un ücretsiz 5GB'lık sınırı nedeniyle toplu bir dava açıldı
    Teknoloji devi Apple, iCloud kullanıcılarına yalnızca 5GB'lık bir depolamayı ücretsiz veriyor. Ancak bu Apple'ın başına bela olabilir. Çünkü yakın bir zamanda Apple'a iCloud fiyatlarını, hizmetin neredeyse saf kâr elde edeceği noktaya kadar yükselttiği gerekçesiyle toplu bir dava açıldı.

İddia: Apple'ın Kısıtlı Dosyalar için iCloud'u zorunlu kılması yasadışı

ABD Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemesi'ne yapılan şikayete göre, kullanıcılar, cihazlarını değiştirirken erişmeleri gereken uygulama verileri ve cihaz ayarları da dahil olmak üzere Apple'ın telefon ve tabletlerindeki bazı verileri yalnızca Apple'ın kendi bulut platformu iCloud barındırabiliyor. Şikayette, bu keyfi uygulamanın Apple'ın mobil cihazları ile iCloud'u yasadışı bir şekilde bağladığı belirtiliyor ve bu zorunluluklar sebebiyle iCloud, tahmini %70'lik payla bulut depolama pazarında rakiplerini geride bırakıyor.

Ayrıca Bkz.Threads API'si, üçüncü taraf geliştiricilerin kullanımına sunulacak

Davada, Apple'ın Kısıtlı Dosyalar için iCloud'un kullanılmasını zorunlu kılan hiçbir teknolojik veya güvenlik gerekçesi olmadığının altı çizilmekte. Konu ile ilgili dava dosyasında ise "Apple bu ayrımı yalnızca rekabeti azaltmak ve iCloud ürününü rakip bulut platformlarına göre avantaj sağlamak için kullanıyor." ifadesine yer verildi. 

Kaynak:https://news.bloomberglaw.com/litigation/apple-faces-antitrust-class-action-alleging-icloud-monopoly

• 64gb cihaz satıyor, 5gb bulut veriyor. Onu da kafasına göre kullanabiliyorsun. Mağazadan çekilen uygulamalar yeniden yüklenmiyor. Para verip aldığım oyun vardı mesela zamanında ve oyun kaldırıldı. Hacı Apple ben buna para verdim, sen hayırdır? Apple ve diğer büyük firmalar sansarlar. Bunlardan uzak durmak lazım.
  • Ben 2 tb aldım 2 sene önce

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 15 yap Epıl bey

• Helal olsun

• Sen şimdi elmayı yemedin mi ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 64gb cihaz satıyor, 5gb bulut veriyor. Onu da kafasına göre kullanabiliyorsun. Mağazadan çekilen uygulamalar yeniden yüklenmiyor. Para verip aldığım oyun vardı mesela zamanında ve oyun kaldırıldı. Hacı Apple ben buna para verdim, sen hayırdır? Apple ve diğer büyük firmalar sansarlar. Bunlardan uzak durmak lazım.

• 5gb çok saçma en az 10gb olmalı. Sürekli taciz bildirimi yapmasından bunaltıyor. Almak istemiyorum iCloud ama sürekli 5gb alanınız doldu diye bildirim geliyor. Bunun tacizden farkı yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DeviLJoN D kullanıcısına yanıt
    mağazadan çekilen uygulamaları satın alınanlar kısmından yükleyebilirsin 64 bit desteği varsa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AirSupport kullanıcısına yanıt
    32 bitleri de yükleyebilir ios 10 ve öncesini kullanan cihazı varsa.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Keşke bütün uygulamaların verileri whatsapp da dahil google drive gibi servislere rahatça yüklense. Rekabet olur,apple çok pahalı.

• Storage sıkıntım olmasın diye 512 GB cihaz aldım ancak her işimde icloud satın al tacizlerinden bıkıp usanıp 50 GB satın aldım. Yurtdışından kayıtlı olduğu için şu cihazın imei'sinin tek numarayla kullanma sınırlaması bittiği gün satıp kurtulacağım.

• 2 TB kullanıyorum. Çok memnunum. Yakın zaman önce daha yüksek kapasiteler de sunmaya başladılar ama maalesef fiyat orantısız bir şekilde artıyor.

• alaz1903 kullanıcısına yanıt
    Bence de en iyisi satmak size %100 katılıyorum. Parası olmayan almasın şu telefonu diye diye dilimde tüy bitti.

• Bulut hizmeti Google vb. ile karşılaştırınca pahalı aslında 200GB kullanıyorum uzun zamandır. MacBook'ta ve iPhone da hatta Watch'ta tüm dosyalar eş zamanlı olması gerçekten güzel ve kullanışlı.

Google Drive, One Drive gibi hizmetlerde bu entegrasyonu yaşamanız söz konusu bile değil.

100GB anca dolu. Fakat bir konuda takdir edeceğim kur nerelerden nerelere geldi yıllar sonra 39,99TL yaptı.

Sonuç olarak bu tip davalar tüketicinin lehine olan şeyler. İyi ki yapılıyor.

• ahmetdu kullanıcısına yanıt

2005 yılından bu yana bu sitedeyim. DH özelinde bunun bir de öncesi var. Her neyse sanırım o tarihten bu yana kadar gördüğüm en seviyesiz yorum buydu. Geliştirmiş olduğunuz "düşüncenin" mantıksızlığını bir yana bırakırsak tanımadığınız insanların ekonomik durumu ile ilgili küstahça söylemlerde bulunmak dünyanın her yerinde saygısızlıktır. Hoş tanıdığınız insanların ekonomik seviyesi hakkında haddini aşan yorumlar yapmak da saygısızlıktır ama ben bunu boşa hatırlatıyormuşum gibime geliyor. Kısıtlı bilgi dünyanızda geliştirdiğiniz önyargılarla "içeriden epistemoloji" yaparak "parası olmayan" diye yaftaladığınız insanlar, sizin gibi her konuda maddiyatı öne süren birini belki de defalarca satın alabilecek maddi olanaklara sahip olabilir. Bunu hiçbir zaman bilemezsiniz. Normal koşullarda kullanmaktan imtina edeceğim böyle bir söylemi kullanmakta bir beis görmüyorum, zira alâkalı alâkasız her konuyu maddiyatla ilişkilendiren insanlar karşısında pekala kullanılabilir.

Ayrıca benim yaptığım bir önceki yorumun ekonomik durumla bir ilişkisi yok. Ben verilerimi kendi oluşturmadığım bir cloud sisteminde tutmak istemiyorum. İstesem 1 TB cloud alanı da alabilirim (Bu beni ilgilendirir ve başkalarını ilgilendirecek bir boyutu da yok). Bu yüzden bana yeterli olabileceğini düşündüğüm veri alanına sahip bir cihaz aldım. Ancak kullanmaya başladıkça sürekli iCloud alanını arttırmaya yönelik ardı arkası kesilmeyen can sıkıcı uyarılar almaya başladım. Dediğim gibi bu uyarıları görmekten sıkıldığım için sırf sesini kesmek adına storage satın aldım ve hâlâ da satın aldığım bu alanı kullanmıyorum. Hem kendi cihazımın alanı hem de gerektiğinde kullanmak üzere evde NAS server üzerine oluşturmuş olduğum Personal Cloud'um bana fazlasıyla yetiyor. Aslında yazdığım ifade okunduğunda meramımın ne konuda olduğu pekala anlaşılabilirdi. Olayın maddi boyutundan şikayet eden biri neden 512 GB cihaz satın alsın ki. Ayrıca aldığım mağazada istediğim rengin 1 TB'lığı olsaydı direkt onu alırdım.

Bunun yanında yıllarca Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde yöneticilik görevleri yaptım ve 2022 yılından bu yana bu yana iş gereği buradayım. Normal ve üzeri gelir grubunu geçtim asgari ücretin yarısıyla çok rahat satın alınabilen şu cihaza ve burada sizin gibiler tarafında üst düzey gelirli "item"ı muamelesi yapılmasından da bıktım, usandım. Bu söylem şekli benim için zeka turnusolü halini almaya başladı. Bu markanın cellular özellikli M1 chipsetli iPad tabletini de kullanıyorum. Airpods pro 2 kulaklığını da kullanıyorum. 3-4 tane airtag cihazını da kullanıyorum. Kablosuz şarj standı, kablosuz poverbank ve orijinal aksesuarlar kullanıyorum. Fakat Macbook kullanmıyorum çünkü işlerimi gerçekleştirirken kullanacağım yazılımlarla uyumluluk konusunda beni sınırlayacağını düşünüyorum. Onun yerine Macbook'tan daha pahalı Surface Pro ve ayrıca özel dizayn bir notebook kullanıyorum. Apple Watch kullanmıyorum çünkü şarj kaygılarıyla OSD açık kullanmaktan kaçınacağım her akşam şarj edeceğim kare görünümlü unisex bir saat yerine şarj cihazının yerini unutturan ve tasarımıyla hayran bırakan gerçekten de "man watch" görünümlü Huawei Watch Ultimate Ocean Blue kullanıyorum. Görüldüğü üzere güncel hayatımda kullanacağım cihazların seçiminde marka ya da bütçe takıntısı yapmadan seçimlerimi belirliyorum. iPhone'un da benim için yanlış seçim olduğunun hem işletim sisteminin sınırlılığından hem de bir önceki forum postumda yalnızca 1 tanesini belirttiğim dayatmalardan dolayı karar verdim. Bir sonraki cihazım o zamana kadar başka bir teknoloji ön plana çıkmazsa Galaxy S25 olacak. Tabii o gün geldiğinde karar değişebilir ama iPhone olmayacak.

Sonuç olarak bütün bunları anlatmak zorunda kaldığıma inanamıyorum. Ama bir söz var "fazla tevazu sizi vasat insanlardan nasihat dinlemek zorunda bırakır". Her neyse... Sonuç olarak: iPhone kullanmak ya da Apple firmasının ödeme planlarına karşı çıkmak kişinin gelir seviyesiyle alakalı bir durum değildir. Velev ki sizin söyleminizle "parası olmayan" insanlar da iPhone kullansalar da bu ödeme planlarının saçmalığı hakkında yorum yapma özgürlükleri vardır. Bu durum yalnızca kendilerini ilgilendirir. Markanın ürününü yalnızca kendilerinin kullandığında ayrıcalıklı olacakları gibi temelsiz, nedensiz ve komik bir fikre kapılan özenti fikirlileri değil. Bir durum hakkında kendi fikrini belirten insanlar için -sizinle ilgili bir söylemde bulunmadıkları sürece- bu tarz ayrıştırıcı yorumlar yapmak saygın bir bakış açısı değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alaz1903 -- 4 Mart 2024; 20:50:12 >

Ağzınıza sağlık👍

Ya da klavyenize,
    Bilemedim şu an

Öncelikle mesajın tamamını okumaktan vazgeçtim. Tamamen trollük lütfen olsun diye ironi olsun diye yazmıştım ama maksadını çok aşmış sanırım. Mesaj yazmaya da çok vakit kaybettiniz o kadar önemli bir şey değildi.

Bu kadar alınacağınızı bilemedim kusura bakmayın.

• ahmetdu kullanıcısına yanıt

Konuyu gereksiz yere uzatmayan anlayışlı yanıtınızdan dolayı ben teşekkür ederim. Kabul ediyorum ben de gereğinden fazla alınganlık yapmış olabilirim. Apple ürünlerinin prestij ürünü gibi algılayarak sahip olduğu ürünü vatanı müdafaa ediyormuşçasına savunan söylemlerle sıkça karşılaşmaya başladığım için oldu sanırım. (Siz öyle yapıyorsunuz demek istemiyorum). Bunlar sonuç olarak sadece iyi kötü günlük işlerimizi yapacağımız telefon ve ülkemizde gereksiz ölçüde vergilendirilerek alım gücünü zorlayacak boyutlara taşınmış olması bu gerçeği değiştirmiyor. Sürç-i lisan ettiysem siz de kusura bakmayın.

Kusurluk bir durum yok. Saygılar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.