Şimdi Ara

Apple açıkladı: Apple Intelligence neden eski cihazlarda çalışmıyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
3.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pazarlama taktiği değilmiş! 14 PM'e elveda! Uzun soluklu Oneplus 2'den başlayıp OP11'e kadar devam eden Android deneyiminden sonra PIrtPhone sadece maceradan ibaret oldu.. Videoyu bir tık daha iyi çekiyor olmasından başka bana bir artısı olmadı.. Halen hanıma almış olduğum OP11'i elime aldığımda oluşan gülümseme benim için DENEYİM demek.. Elmacıbaşı PIrtPhone bu deneyimi sunamadıktan sonra ne anlamı kaldı o kadar para vermemin? Ya OP12 ya da az ilham alsanız uçuşa geçeceğiniz HarmonyOS cihazlara geçiş yapacağım.. Kıskançlıklarınızdan dolayı engellemeye çalıştığınız Huawei bile HarmonyOS ile Elmacıbaşının PIrtOS'unu geride bıraktı..

• her sene öve öve bitiremedikleri, sozde süper akilli ciplerin kendi ifadeleriyle yetersiz oldugunu söylemeleri manidar. kendi yapay zeka sistemini yillardir gelistiriyorlardi ve madem oyle bir sey cikacakti. Iphone 15e ve plusa da ayni cipleri koysaydi. Lagnet olasi kapitalistler

• İphone 15 donanımı yeterince iyi değil şansınızı 16da deneyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni cihaz alın deyu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SrcQue kullanıcısına yanıt

Seneye hüngür hüngür ağlarsın 16 pro çıkınca bu seferde 15 serisini çöpe atacaklar. Öyle bir politika güdüyorlar ki 14 pro max gibi en sağlam telefonlarını bile harcadılar esamesi dahi okunmuyor artık, sırf yeni telefon sattırmak için. Yeni gelen hiçbir özelliği 14 pro max'e vermediler, seneye de 15 pro max'e yapacaklar aynısını.

En basit pilin kaç kere şarj edildiği bilgisi işletim sisteminde olan bir şey onu bile güncellemeyle vermek istemediler sırf 15'in dikkat çekici özelliği olarak kalsın diye, daha denecek bir şey var mı sence?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonacoDoom -- 22 Haziran 2024; 3:29:11 >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

Bazi gercekleri gormeye baslamissin dikkat et dostum Dersimli Kemal'in tayfasi seni sarayin adami ilan edip linc ettirmesin ;) milyonlarca apple cahili de aninda linc ederler seni zaten. Kafanin calistigini belli etme, halkin geneli gibi cahil gorunmeye bak yoksa basin agrir, aaa yapay zeka sayesinde bugun youtube isliyos falan de he he de gul gec bosver :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 22 Haziran 2024; 15:9:13 >
  • Pazarlama taktikleri. Neymis veriler lokalmis, bu cihazlar birkez internetle bagnalti kurdugunda lokal veri kalmiyor. Bize oyle yediriyorlar, bu verilere kendileri istedikleri gibi erisebiliyorlar. Birton acik kapi var ve bu kapilari nasil kullanacaklarini sistemi yazanlar iyi biliyorlar. Sonucta internet baglantisi gereken bir hizmet.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Apple açıkladı: Apple Intelligence neden eski cihazlarda çalışmıyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

Kim Jong-un bunu sevdi.jpg

• Ya bu Apple ne adi bir firma boyle. Adamların yıllar boyunca tek tek ne yenilik cikaracagi ne cihaz cikaracagi zaten hali hazırda bekliyordur. Sanki bilmiyorlar artık AI'nin rağbet göreceği. Yıllardır ovunuyorlar düşük ram ve pil ile android cihazlardan çok daha verimli olduklarını ama ne oldu simdi 2gb ram az olduğu icin daha 5-6 aylık Iphone 15 Ai özelliklerini kaldıramıyor mu? Amac millet iPhone 16 lari itelemek. Orda da dizayn degisimi sadece arkadaki kamerayı alt alata koymak. Bir de alin size 2 gb ram daha verdik diyip Iphone 15 alanlara 16 yi iteleyecekler. IOS 18 özelleştirme özellikleri gelecegi icin uygun fiyata ikinci el iPhone 15 aldım ama bu haberleri gördükten sonra Apple'dan biraz daha soğudum ve direk sattım. Samsung S23 aldım. Samsung da ayrı lanet bir firma gerci. Onlarda halen dandik kameralarını kullanıyor. Hatta S25'e de o dandik kameraları koyacaklarmis. İki ucu boklu dernek anlayacaginiz. Firmalar müşterileri nasik s.ksek de her sene yeni cihaz kakalasak derdinde.

• Alıntı

metni:
    Apple: Yeni iPhone'ları satmaya yönelik bir plan değil!

tam olarak öyle apple beyciğim. ben şahsen 15 pro max kullanıyorum ancak kardeşim 15 plus kullanıyor hız işlevsellik vs aynı ama siz en üst modelin daha çok satması için apple int'i getirmeye çalışıyorsunuz. bu dediklerinize kargalar bile güler(!)

• Sahtekarlar.Aklima ilk gelen kelime bu.

• Yanlış anlamayın ama yeni getirecekleri özellikleri eski cihazlarına (16 ile 15 eski nesil olmuş olacak) getirme zorunluluğu yok ki adamların? Ios 18'i Xs serisi dahil sunar güncelleme verir ancak özel ve yeni cihazına has koyacağı özelliği gidip 13-14 hatta 15 serisinin hiçbirine koymak zorunda değil.Bu yeni özelliği çok beğeniyorsan çok istiyorsan gider iP16 alırsın,şirket de bundan kar eder.Sırf bu özellik gelmiyor diye 15 veya 14 pm için çöp oldu gözüyle bakanlar var saçmalamayın.Her model kendi çıktığı yıl bazında alacağı sürüm bazında değerlendirilir.15 yıldır iphone kullanan şuanda da samsung s24 kullanıcısı olarak yarın s25 için getirilmesi planlanan yeni özelliği sırf s24'e getirilmedi diye bir şey söyleyemem.Şirket böyle istemiş olabilir bana ben s24 alırken veya sen dün ip14 pm alırken yarın bir gün sana yapay zekayı veya farklı bir özelliği getireceğim sözü vermedi Apple veya Samsung.Güncelleme sözü verdi onu da tutuyor zaten.

• Johnny Silverhand kullanıcısına yanıt

Farzı misal durum böyle olsun.Kar amacı güden şirket size sen ve kardeşin ip 15lerinizi alırken gelecek yeni seri cihazlarında tanıtacağı,ekleyeceği özellikleri sizin cihazlarınıza da sunacağının taahhüdünü mü verdi? Hayır.Hatta şirket daha da ileri gidip 15 pro ve max modellerine de vermeyip sadece 16 serisine has bu özellikleri getirebilirdi.Aslında bu olması gerekendi.Tabiki şirket en güncel modelin daha çok satması için uğraşacak.Boşuna mı pro ve max modelleri bir sonraki yıl üretimden kaldırılıyor? Eylül ayında 15 pro maxinizi artık üretmeyecekler mesela.Günümüzde bu tarz yazılım güncellemelerinden dolayı eski yeni cihazlar birbirine çok benzedi.Örneğin 14 proya gelecek bu tarz özellikler ile 16 pro arasında günlük kullanıcının pek de önemsemeyeceği farklılıklar kalmasından ötürü 16 pro alan kişinin 16'ya has özellikleri kullanması ve diğer eski cihazlardan farklılığının bulunmasını isteyebilir müşteri.S24 ile gelen yapay zeka daha eski serilere getirilmemeliydi mesela.Çünkü s24 tanıtılırken odak noktası kendine has özelliği yapay zeka olarak ön plana çıkarıldı.Saçmaydı eski cihazların bu özelliklere kavuşması.

• Apple yemedik be kardeşim Sende bizi yemeye çalışma Verimli olmazmış

• Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt

Bu da doğru malesef. Her iki taraf da kendince haklı. Bari apple intellegence ilk 16 serisi ile gelseydi bir önceki serinin modelleri arasında ayrım yapılmasaydı bu kadar eleştirilmezdi belki de.

• Aynen öyle.Apple'ın burda yapması gereken ip15 pro ve pro max de dahil tüm eski serilerini bu özelliklerden mahrum bırakıp direk yeni tanıtacağı 16 ile bunu kullanıma sunmalıydı.15pro ve max kullanıcılarına iyilik yapayım derken göz çıkardı.Yeni cihazların sadece donanımsal değil yazılımsal da farklılığı olmalı ki insanlar son model cihaz kullandıklarının farkına tam anlamıyla varabilsinler.Diğer türlü yüzde 11 cpu gpu farkına mı aradaki binlerce lirayı yüzlerce doları veriyor insanlar? Günlük kullanımda hiçbir farkları yok neredeyse.Saçma.Arayüzde de elimde android 12 samsung m serisi cihaz var menü vs nerdeyse s24 ile birebir aynı.Eskiden bir farklılık vardı ve barizdi.Önceki nesil cihazları güncel tutacağız güncelleme vereceğiz vs diyerek eski cihazlara son model cihazlar gibi güncellemeler verildi.Bugün halen 6s,7plus neredeyse aynı arayüzü kullanarak çalışıyor.Yanlış.Bu denli eski cihazların arayüzü güncel değil eskimiş görünmeli.iphonedan bu sebeplerden dolayı samsunga geçtim bir değişiklik olsun da heyecan versin merak uyandırsın diye.Alacağım ip15 o heyecanı vermeyecekti çünkü birebir aynıydı eski cihazımla.Bana kalırsa eski cihazları gereksiz yere çok şımarttı Apple ve Samsung.S24'ü sen kalk yapay zekayla ballandırarak öne çıkararak tanıt sonra git s21'e de o güncellemeyi getirerek adamları yapay zeka sahibi yap.İyi güzel ama ram ve birçok özelliği birebir aynı zsten s21'in s24 ile.Bari bırak da yapay zekası var veya bir farklılığı var diyelim.Banane her sene gen1 mi gen 3 mü a16 mı a13 mü herkes editleme veya oyun oynamakla uğraşmıyor telefonda.

• Apple bu hamle ile gozumde degerini kaybetti. Zaten filistin olaylari sebebi ile cizik atmistim, bu da tuzu biberi oldu.
    Galaxy s25 ultra satislari patlar.
    Umarim s24 ultra gibi sorunlu bir cihaz cikmaz da, artik samsung’a gecis yapariz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Benim bildiğim iphone alarak kendini zengin ve yazılım bilgisayar hatta ve hatta uzay mühendisi sanan arkadaşlar iphone nin 6 gb raminin androidin 32 gb remine falan denk geldiğini söylüyorlardı işlemcileri falan Allahın bir hikmetiydi şöyle cihaz böyle cihaz deniyordu samsung 2021 modele verdi oda sessiz sedasız şovsuz apple veremiyor muymuş yanlış anlaşılmasın btün bu özelliklerde cihazda işelnmeyecek bulutta çalışacak hesap makinasını bil bağlasan internete çalışır hani.

• BackConnect kullanıcısına yanıt

Yapay zeka baskısı olmasa 16 pro ve max serisine saklarlardı eminim :)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.