Şimdi Ara

Apple / Airport Time Capsule 2 Tb (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
5
Favori
6.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ataagin kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
  • Time Capsule (TC) sadece yedekleme için düşünülüyorsa çok da gerekli olmaz. Ama mevcut internet bağlantısını kablosuz olarak dağıtmak, sunucu olarak bilgisayarların sabit diski olarak kullanılacaksa, akıllı telefon ve tabletler ile tüm dosyalara erişim sağlayacaksanız dahası -varsa- DLNA destekli TV'lerde direkt film vs. izleyecekseniz son derece başarılı bir çözüm olacaktır. Hele ABD'de daha da uygun olacağı düşünülürse...

Deep : Yukarıda yazdıklarımın tümünü 3TB TC ve ona bağlı 2 TB harici sabit disk ile çok rahat yapıyorum.
  • Bu Time Capsule arkasında sadece 1 adet USB bağlantısı var. Buraya bağlanabilecek bir harici HDD'nin kapasitesi konusunda bir sıkıntı olabilir mi? Örneğin 4 TB'lık bir 3.5" harici HDD bağlarsak?
  • Merhaba;
    Time Machine kullanmaktayım yaklaşık 3 senedir.
    Size KESİNLİKLE ama KESİNLİKLE alıp (mümkünse yurtdışı alın fiyatından ötürü) Kurmanızı öneririm.

Müthiş gerekli, bilgisayarınıza birşey oldugunda anında bilgilere ulasabileceginiz siz uyurken kendisini yedekleyen bir cihaz. Tasarımına yorum yapmama zaten gerek yok. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
  • Dahili ve harici disklere internet üzerinden erişilebiliyormuş:http://www.sihirlielma.com/2014/01/20/airport-time-capsule-nedir/

Aldım gitti.
  • Almayı düşünüyorum fakat aklıma takılan birkaç şey var, yedeklediğimiz dosyalara bilgisayar üstünden kolay bir şekilde erişim yapabiliyor muyuz? Örneğin fotoğraflarım TimeCapsule'de olsa, istediğim zaman Macbook'tan açıp bakabilir miyim?

Bir diğer sorum; AppleTV sahibiyim, Macbook üzerinden Airplay ve diğer AppleTV özelliklerini TimeCapsule varken daha rahat kullanabileceğimi okudum, bu doğru mudur? Nasıl yapmak gerekir? Ethernet ile mi yoksa Wi-Fi ile mi?

Kullandığınız modemin kablosuz özelliğini kapatıp, TimeCapsule'ün Wi-Fi'ını kullanın yazılmış başka bir konuda. Playstation'a TimeCapsule'den ethernet çeksem sorunsuz çalışır mı? Başka cihazlarda sorun verme ihtimali var mı?

Apple ürünleri için normal wi-fi yerine timecapsule kullanmanın avantajı nedir?

Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CB93988F3 -- 19 Haziran 2014; 3:43:55 >
  • Sorularınızın bazılarına cevap verebileceğim (ben de taze bir Time Capsule [2 TB] kullanıcısı olarak...):

Time Capsule'ı iki ayrı cihaz olarak düşünün:

1) 802.11b/g/n yanısıra 802.11ac olarak da çalışan kablosuz wi-fi router (avantajı cihazın dertli toplu, dikine duran bir cihaz olması ve yatay duran router'lara göre daha az yer tutması ve de 802.11ac / 2.4 & 5 Ghz bantlarında çalışması...) olarak,

Not: Kapsama alanı hakkında çok ciddi denemeler henüz yapmadım. Bu cihaz evimin bodrum katında çalışıyor. Burası 30 m2 dikdörtgen bir oda. Hemen üzerinde evin esas salonu yer alıyor, üst katta. Ancak arada ciddi kalınlıkta bir beton tavan/döşeme vardır. Time Capsule'dan önce aynı yerde AirTies 4452 çalışıyordu. O zaman da, şimdi de üst katta salonda yeterli wi-fi sinyalı (4/5 bar gibi) alınıyordu, şimdi de...

2) Mac laptop veya iMac'lar için bir yedekleme cihazı olarak.

Yani bu cihaz (ve içindeki hard diskli donanım) sadece ve sadece Mac'lardan YEDEK almaya yarıyor. Siz isterseniz, veya siz uykudayken bile. Ancak bunu DEPOLAMA cihazı olarak kesinlikle KULLANAMIYORSUNUZ. Dolayısıyla bazı dosyalarınızı (örneğin resimlerinizi) oraya ayrı bir klasör olarak yerleştirmeniz mümkün değil. Time Capsule, belli bir anda tüm Mac'in (hatta birden fazlasının) yedeğini (bir bağlamda imajını) alıyor; kapasitesi dolunca da aldığı en eski tarihli yedeği siliyor ve işlevine devam ediyor.

Ancak TC arkasında bir USB çıkışı daha var. İsterseniz buraya 2. bir harici HDD bağlayıp bazı dosyalarını orada depolayabilirsiniz.

Eğer kablosuz bir ADSL modem kullanıyorsanız bunun wi-fi özelliğini kapatırsınız veya her iki cihazın da yayın yapmasına izin verebilirsiniz (kanal çakışması yaratmamaya dikkat ederek), o size kalmış. Bu durumda isterseniz kablosuz yayınlardan birini şifresiz hale getirip bir "misafir hesabı" oluşturabilirsiniz ama (denemediysem de, bir yerlerde okumuştum) TC da aynı anda bir asıl bir de misafir hesabı açmanıza olanak sağlayabiliyor.

Bilginize.

• mafaky kullanıcısına yanıt
    Cevaplar için çok teşekkür ederim :)
  • Nasil kullanamazsiniz anlamiyorum, hem Mac ile hem de Windows 7 kurulu bilgisayarimda (Windows yuklu bilgisayarahttp://support.apple.com/kb/DL1547?viewlocale=en_US&locale=en_US AirPort Utility yukleyerek) diledigim dosyayi Time Capsule icine kablosuz olarak atabiliyor ve buradan alabiliyorum, yani depo olarak kullaniliyor. Yanlis bilgilendirme yapmayalim.
    Mac yedek klasorunu farkli bir dosya adi altinda ayri tutuyor.
  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Time Capsule cihazını örneğin bu cihaza benzer bi şekilde kullanma şansımız var mı ? Yani Macbook'umu yedekleme işlerini vs. yaparken aynı zamanda IPAD veya IPHONE'um ile fotoğraf, video paylaşımı, yedekleme vb. görevlerini yerine getiriyor mu? Veya IPAD aynı ağ içerisinden Time Capsule 'e bağlanıp içindeki video'yu veya fotoğrafı gösterebiliyor mu bizlere?

Eğer öyleyse zamanında 16gb aldığım ve pişman olduğum IPAD'imin de az hafızasını daha etkin bir biçimde kullanabilirim diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim

• Airporta, aynı cihaza, hem macos, hem windows tabanlı bilgisayara hemde ios tabanlı cihazı yedekleyebilirmiyiz, yani kablosuz olarak evdeki üç cihazı (farklı işletim sistemleri olan) yedekleme şansımız var mı

• Time capsul server gibi de kullanılabiliyor mu? İçine sql tabanlı bir program kurmak ve bir kaç bilgisayardan o programı kullanmak mümkün mü?
  • Arkadaşlar bu makineyi yedekleme özelliği için alacağım (çok üşeniyorum bu ne güzel rahatsız etmeden yapıyor işini) bide kablosuz ağ kullanıyorum adls ttnet in bize verdiği kutu (modem) i kaldırıp bu time capsule yi aynı modem gibi kullanabilir miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Montblanc 149

Arkadaşlar bu makineyi yedekleme özelliği için alacağım (çok üşeniyorum bu ne güzel rahatsız etmeden yapıyor işini) bide kablosuz ağ kullanıyorum adls ttnet in bize verdiği kutu (modem) i kaldırıp bu time capsule yi aynı modem gibi kullanabilir miyim ?

ttnet'in verdigi kablosuz ag modem-router'in DHCP ozelligini kapatip cihazi Bridge mod'a (kopru kurma modu) almaniz gerekir.Ya da ttnet'in verdigi modem-router'in kablosuz ozelligini kapatip,cihazi time capsule'a ethneret yoluyla baglamaniz ve time capsule'in wifi ozelligini kullanmaniz gerekir.

tabi bu dediklerim ttnet'in verdigi alet uzerinden yapilabiliyor mu ya da ttnet boyle birseye izin veriyor mu onu bilemem.Ben yurtdisinda yasiyorum ve buradaki servis saglayacagim buna izin vermiyor.Bana verdikleri wifi router'in kabsoluz ozelligini kapattim ve time capsule'in kablosuz ozelligini kullanuyorum su an.

ttnet ile konusmaniz lazim.Time capsule'in icinde modem yok bu arada..yani modem gorevi goren ikinci bir alete ihtiyaciniz olacak her halukarda

• Merhaba

Airport time capsule aldım.

Uydunet 'in verdiği aptal modemi bridge moda aldım airportu da router modunda kullanıyoruum.

Buraya kadar problemim yok gibi

Back to my mac özelliği ile ağ dışındaki yerlerden time capsule içindeki bilgilere ulaşmamız mümkünmüş.Gerekli ayarları yaptım

Fakat acayip şekilde yavaş bir bağlantı oluyor.Ağımın dışında time capsule ulaşmaya çalıştığım zaman herhangi bir dosyayı acmak bile dakika sürüyor.

Bu tarz bir sıkıntı yaşayan varmıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkgenesis

Merhaba

Uydunet 'in verdiği aptal modemi bridge moda aldım airportu da router modunda kullanıyoruum.

Back to my mac özelliği ile ağ dışındaki yerlerden time capsule içindeki bilgilere ulaşmamız mümkünmüş.Gerekli ayarları yaptım

Fakat acayip şekilde yavaş bir bağlantı oluyor.Ağımın dışında time capsule ulaşmaya çalıştığım zaman herhangi bir dosyayı acmak bile dakika sürüyor.

Oncelikle PMi cevapla(ya)madigim icin ozur dilerim.
    Upload hizi buradaki kisitlayici etken, dosya boyutuna bagli olarak dakikalar surebilir, sonucta dosyayi indirmeniz gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zordion

quote:

Orijinalden alıntı: darkgenesis

Merhaba

Oncelikle PMi cevapla(ya)madigim icin ozur dilerim.
    Upload hizi buradaki kisitlayici etken, dosya boyutuna bagli olarak dakikalar surebilir, sonucta dosyayi indirmeniz gerekiyor.

Cevabınız için teşekkür ederim.

Benim anlayamadığım nokta mac de sistem ayarlarında hesap bölümünden icloud 'u seçtiğimide back to my mac kısmında nat-pmp upnp kapalı olduğundan yavaş çalışabilir diye hata alıyorum

Fakat Airport ayarlarımda mat protokol mapping seçeneği işaretli ..

Acaba ekstradan bir ayar mı yapmamız gerekiyor ya da port mu açmamız gerekiyor onu öğrenmek istedim.

• 2 tb veya 3 tb time capsule satan varsa almak istiyorum.fiyat uygun olursa eğer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar airport extrem time capsule almak istiyorum.kullanma amacımn şu olacak mac book air de plex yüklü ve smart tv de filmleri plex üzerinden izliyorum.indirdiğim filmleri time capsulün içine atıp mac de yüklü plexin kütüpanesine ekleyip tv den bu filmleri izlemek istiyorum.
    Bu mümkün mü pupa daki adamlara sordum ama bön bön baktılar suradıma adamalar sattıkları ürünün ne işe yaradığını bilmiyorlar daha bana yedekleme harici kullanamazsın başka dosya atamazsın dediler ancak internetteki yorumlar farklı eğer bu mümkün se aleti alacağım konudan anlayan yada bu şekilde kullanan varsa yardımcı olursa sevinirim öteki türlü 750 tl yi sokağa atmış olurum.yani kısaca time capsule nin hdd sini external hdd gibi kullanıp ağa açabilirmiyim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.