Şimdi Ara

Apple / Airport Time Capsule 2 Tb

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
5
Favori
6.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Macbook Pro Retina 15 / USA cihazim var,

Arkadaslar konu basligindan da anlasildigi uzere, Airport Time Capsule almayi dusunuyorum, Hem harici bellegimi de extradan kullanmak (Time Capsule ile bagli olarak) hem de Mac'in yedegini Time Capsule e aktarmak icin. Bu urunu kullananlar var mi aranizda? Tavsiye olunur mu ve daha da artilar varsa nelerdir?

• Bence bu iş için fazla bir para ödenmesi gerekiyor. Değmez diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmetSelçuk

Bence bu iş için fazla bir para ödenmesi gerekiyor. Değmez diyorum.

Ben araştırmıştım. Eğer Airport Extreme 550-600 lira ve belirli bir kalitenin üstündeki bir 2 TB harici harddisk 300 lira civarı. Ek olarakda bildiğim kadarıyla yalnızca 1 HDD bağlanabiliyor. Bu durumda 900 lira gibi bir parayı vermiş oluyor kişi. 1150 liraya ise 3 TB'lık Time Capsule satılıyor. Ve ona yine ek HDD bağlayabiliyor.

Detaylı bilgiler aşağıdaki linkte var
    http://www.birappleblogu.com/airport-express-airport-extreme-ve-time-capsule/

Time Machine olayını çok beğenmiştim. Macbook'u aldığımda yanına bu yüzden Time Capsule alacak oldum. TC'deki artı çok daha fazla ve sürekli olarak kablosuz bir şekilde yedek alması veya kendi belirlediğin zamanlarda yedek alması ise çok daha güzel bir olay. Bir gün aniden cihaz bozulursa yedeğim yok diye üzülmezsin.

Parası olan için güzel bir şey. Lakin hani zar zor buna para ödeyecek birisi için biraz pahalı bir alet.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vatov

quote:

Ben araştırmıştım. Eğer Airport Extreme 550-600 lira ve belirli bir kalitenin üstündeki bir 2 TB harici harddisk 300 lira civarı. Ek olarakda bildiğim kadarıyla yalnızca 1 HDD bağlanabiliyor. Bu durumda 900 lira gibi bir parayı vermiş oluyor kişi. 1150 liraya ise 3 TB'lık Time Capsule satılıyor. Ve ona yine ek HDD bağlayabiliyor.

Time Machine olayını çok beğenmiştim. Macbook'u aldığımda yanına bu yüzden Time Capsule alacak oldum. TC'deki artı çok daha fazla ve sürekli olarak kablosuz bir şekilde yedek alması veya kendi belirlediğin zamanlarda yedek alması ise çok daha güzel bir olay. Bir gün aniden cihaz bozulursa yedeğim yok diye üzülmezsin.

Parası olan için güzel bir şey. Lakin hani zar zor buna para ödeyecek birisi için biraz pahalı bir alet.

Doğru söylüyorsunuz ama yine de bence gereksiz bir alet. 170 TL civarlarında 1 tb HDD ler satılıyor. Düzenli olarak 1-2 günde bir yedek alınabilir. Zaten HDD takıldığında otomatik olarak yedek almaya başlıyor. Ağdan dosya paylaşımı için de bir dizi program var. Cihazlarımız ağırlıklı olarak 128 ya da 256 gb SSD. Bunun için 2 tb lık bir yedek sistemine ihtiyaç olabilirmi. Bilmiyorum, bunlar benim fikirlerim, olumsuz yönde de etkilemek istemem.

• AhmetSelçuk kullanıcısına yanıt
    Hocam sizce gereksiz bir alet oldugu cok iyi anladim. Ben soruma cevap vereceksiniz diye dusunurken siz, size gereksiz oldugundan bahsetmissiniz. Saygilar.
  • Vermiş olduğum cevap kendime değil size yönelikti. Sadece farklı bir bakış açısından bakmanızı tavsiye ettim.
  • AhmetSelçuk kullanıcısına yanıt
    Cihaz Amerika'dan gelecegi icin pek o kadar da pahali degil bana gore, bu benim fikrim. 299 USD = 600 TL. Bir yakinimin tavsiyesi uzerine bu urunu dusundum. Bu da demek oluyor ki Gereksiz diye dusundugunuz bu urun, bir baskasi icin gerekli gorulebilir... Konuyu acmamdaki amac ise forumda bu urunu kullanan birilerinin olabilecegi, kullanimi ve avantajlari konusunda bilgi verebilecegiydi. Saygilar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Vatov

quote:

Doğru söylüyorsunuz ama yine de bence gereksiz bir alet. 170 TL civarlarında 1 tb HDD ler satılıyor. Düzenli olarak 1-2 günde bir yedek alınabilir. Zaten HDD takıldığında otomatik olarak yedek almaya başlıyor. Ağdan dosya paylaşımı için de bir dizi program var. Cihazlarımız ağırlıklı olarak 128 ya da 256 gb SSD. Bunun için 2 tb lık bir yedek sistemine ihtiyaç olabilirmi. Bilmiyorum, bunlar benim fikirlerim, olumsuz yönde de etkilemek istemem.

Pratikte ve daha kolay bir yöntemi var. Time Machine'in en güzel olayı her yedeği ayrı ayrı tutuyor olması. Mesela 2013 Ocak ayında 100 GB'lık fotoğraf var ve bunu sildiniz yinede o 100GB'lık fotoğraf hala o yedekde durur. Sonra 100 Gb'lık başka fotoğraflar yüklediniz belirli süreler içinde bunlardaki her değişiklik(yani her seferinde tam yedekleme değil sadece yeni eklenen ve silinenler-ki kendi içinden silinmez o günün yedeğinde o dosyalar bulunmaz- güncellenir) yedeklenir. Zaten Airport Extreme kullanmaya ihtiyaç duyan biri için Time Capsule daha da iyi bir şey. HDD'ler arası büyük farklar var yazma hızları kaliteleri arasında,pratikte aynı işi yapıyor olabilir ama uzun vadede çok hissedilir farklar oluyor. 170 liralık 1 TB boyutlarındaki en alt seviye HDD'lerdir. Biraz daha iyisini almaya kalkınca 230-250 lirayı buluyor. Ki bunlarda orta kalitelerde HDDler. Evinde birden çok cihazı(özellikle Apple) olan veya pratik olmasını isteyenler yada Airport Extreme alıp yedekleme içinde HDD almayı düşünenler için Time Capsule gerçekten bir nimet.

• Vatov kullanıcısına yanıt
    Vatov, peki Time Machine disindaki artilari nelerdir?
  • Yukarıdaki linkte ve bu linkte var artılarıhttp://www.apple.com/tr/airport-time-capsule/
  • Vatov kullanıcısına yanıt
    Yedek konusunda o özelliği bilmiyordum.
  • Hiç araştırmamış,bakmamıştım bu Capsule ürününe..
    Ama şimdi merak etmekteyim ; en çok merak ettiğim 2 soru var ; her modem ile sorunsuz çalışır mı ? Elektrik kesintilerinde veri kaybı oluşur mu ? Sıkıntı olur mu ? Malum 3.5 her hdd elektrik kesintilerinde adama bildiği tüm duaları okutuyor.
  • ek bir soru daha ; bu capsule macbooka baglanan harici hdd lerin de yedegini alabilir mi ? ama ntfs formatli hdd .cunku su anki haricilerimin formatini degistiremem mac ile tuxera programi sayesinde kulanacagim ?

yani sorum su ; mac dosya indirdim ; bunu hdd ye atacagim.hariciyi taktim tuxera yi calistirdim kopyaliyorum...bu arada capsule yedek alir mi ?

hemen aklima geldi bir soru daha; capsule icindeki alana kopyaladigimiz yedegini aldigimiz film muzik fotograflari ntfs formatli hariciye aktarabilir miyiz ? ( anladigim kadari ile capsule harici hdd olarak da ise yariyor.)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende time capsule dusunuyorum tum arkadaslar daha ucuza hdd alabilceğimizi söylemiş fakat şunu göz ardı etmişler 802.11ac desteği
    ağdan bir hdd den dosya kopyalamak n protokol ünde bile zulüm. sadece hdd olarak düşünüldüğünde time capsule sacma.

en ucuz ac protokollü routerlar 400 500 tl bunu da düşünmek gerek
  • router mi ? simdi aklim yine karisti ? router ? air extreme falan ??

• Kullaniyorum su an, gercekten mukemmel bir cihaz. En cok hosuma giden ozellikleri: Time Machine,kablosuz bir sekilde istediginiz dosyayi Time Capsule'e arsivlemek inanilmaz hizli, konuk agi olusturmak (sadece internet kullanimi)...
  • arkadaşlar bu time capsule den bir tane de ben aldım almaz olaydım windows 7 de kullana mıyorum lütfen yardım edin
  • Iphone da AirPort uygulaması yukle. Time capsule iphone ile kur, Windows lu pc ne de AirPort Utility kur, time capsule u bilgisayarım klasorune tikladiginda göreceksin.

• Selam herkese;
    Timecapsule Windows 8 de harici depolama olarak kullanılabilir mi. Buraya kaydedilen dosyalar diğer bilgisayarlarla paylaşımlı kullanılabilir mi. Teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ataagin kullanıcısına yanıt
    Windows 8 ile kullanabilirsiniz fakat, kurulumunu sadece iPhone / Airport uygulamasiyla veya bir Mac / Airport Izlencesi ile yapabilirsiniz, kurulum yapildiktan sonra Windows'lu pc ye Windows icin Airport utility uygulamasini kurmalisiniz. Kurduktan sonra da Airport Time Capsule'un icerisindeki bellege PC'nizin Bilgisayarim kismina girerek ulasabilir ve depolama yapabilirsiniz. Ayrica farkli bilgisayarlar da buna erisim saglayabilir, bunun icin de Airport Time Capsule'un yaydigi aga baglanmasi ve Airport Utility uygulamasini Pc ye kurmasi yeterlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Log-o -- 27 Kasım 2013; 12:05:47 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.