Şimdi Ara

Apple App Store'da üstlerde çıkan uygulama dolandırıcı çıktı: Facebook hesaplarını ele geçirdiler!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple App Store'da üstlerde çıkan uygulama dolandırıcı çıktı: Facebook hesaplarını ele geçirdiler!

Apple’ın uygulama mağazasında Facebook sayfa yöneticisi araması, insanların ve reklam ajanslarının reklamları yönetmesine yardımcı olan uygulamaları ortaya çıkarıyor. Arama sonuçlarında yasal gibi görünen ancak olmayan yeni bir uygulamayla karşılaşıldı.

Ayrıca Bkz.App Store ve Play Store'da büyük temizlik: Yaklaşık 600 bin uygulama kaldırıldı

İndirenlerin Facebook hesapları kilitlendi!

Pages Manager Suite adındaki uygulama, App Store’da Facebook’un yasal reklam yöneticisi olarak bulunuyordu ancak aslında hacker’ların kullanıcı hesaplarına erişmesine izin veren bir arka kapıydı. Bir reklam ajansı çalışanı, uygulamayı indirip giriş yaptıktan sonra 10 dakika gibi kısa bir sürede hesabının kilitlendiğini fark etti.

Apple'dan belge yöneticisi olarak onay aldı

Apple, uygulamanın başlangıçta App Store’a Facebook platformuyla hiçbir bağlantısı veya işlevi olmayan basit bir belge yöneticisi olarak giriş yaptığını söyledi. Apple, uygulamanın onaylandıktan sonra kötü amaçlı hale döndürüldüğünü iddia etti.

Uygulama kaldırıldı

Facebook, uygulamayı Temmuz ayında Apple’a bildirdi ancak uygulama platformdan yeni kaldırıldı.

Apple App Store'dan uygulama indirirken dikkat!

Apple, App Store’un uygulamaları keşfetmek ve indirmek için güvenli ve güvenilir bir yer olduğunu, uygulamaların gizlilik, güvenlik ve içerik yönünden en yüksek standartlarda tutulduğunu belirtiyor. Şirket, App Store’da indirilmeye sunulmadan önce uygulamaları tarıyor.

Şirketin açıklamasına göre, 2021’de 250.000’nin üzerinde uygulama gizlilik kurallarını ihlal ettiği için yayınlanmadı, 1 milyondan fazla uygulama da güvenli olmadığı gerekçesiyle App Store’da yer almadı. Ancak çabalar yetersiz. Apple App Store’da en iyi uygulamalar arasında görünen uygulamalardan bazıları dolandırıcılara milyonlarca dolar kazandırdı.

Kaynak:https://www.macrumors.com/2022/08/05/apple-removes-facebook-scam-app/

• adroidciler için için süper ve bulunmaz bir haber geldi yine güvensiz diye sallayacaklar.... ama emniyet siber suçlarda çalışmış biri olarak yazıyorum vakaların yüzde 95 adroid kaynaklı banka hesaplarından hesap çalınmasına kadar....ayrıca ios bir uygulama yazıpta hala onay alamayan arkadaşlarımı tanıyorum yani tabikide dünyada hiçbirşey yüzde yüz güvenli değil applenin böyle bir iddası yok en azından yüzde yüz garanti vermiyorlar ama şimdi ortada 2 kapı var biri tahta diğeri çelik hangisini evine takarsınız derseniz ben çelik derim fakat unutmayın ki çelik kapıdan da geçen hırsızlar olacaktır illaki, buraya gelip çelik kapı tahta kapıdan daha güvenli demagojisi yapmayın bir zahmet. hala alabileceğimiz en güvenli telefon apple bir zahmet bunu sindirin artık..

Sen bilinçi kullanıcı olursan ne kullanırsan kullan güvenliğini sağlarsın. Vakalara gelince %75 Oranla Türkiye de Android kullanılıyor..Bunun içinde teknolojiden bi haber amcalarımız dedelermiz var. Adam alo dicem sadece diyor 3-4k ya android alıyor.Ayrıca Kapı benzetmesi çok saçma. @pskillercheto arkadaşın dediği gibi çaycı olarak çalıstıgına inanıyorum.

• Her şeye sazan gibi atlamanın alemi yoktur.

• Zaten Bu tür şeyleri kullanmak demek gel gel demek yani kaşınıyorum demek

Hemen hemen her gün diyorum dedirtiyorlar ve Bugün bir kez daha iyi ki sosyal medya kullanmıyorum dedim sadece bi Twitter kullanıyorum Microsoft Apple Google teknoseyir gibi hesapları takip ediyorum bildimleri açık gelen bildirimleri okuyup kapatıyorum aynı şekilde YouTube da böyle kullanıyorum aksi halde Twitter spam trol yuvası dolaştıkça kaptırırsın kaybolursun çöplükte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A94FA7CCA -- 7 Ağustos 2022; 16:19:27 >
  • Ama apple çok güvenli😆

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ama Apple kanka, güvenli Android gibi değil kanka güvenli bu. %100 güvenli kanka.

Demek oluyorki kimseye güvenmemek gerekiyor kendi eşeğimizi kendimiz sağlam kazığa bağlamalıyız.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • adroidciler için için süper ve bulunmaz bir haber geldi yine güvensiz diye sallayacaklar.... ama emniyet siber suçlarda çalışmış biri olarak yazıyorum vakaların yüzde 95 adroid kaynaklı banka hesaplarından hesap çalınmasına kadar....ayrıca ios bir uygulama yazıpta hala onay alamayan arkadaşlarımı tanıyorum yani tabikide dünyada hiçbirşey yüzde yüz güvenli değil applenin böyle bir iddası yok en azından yüzde yüz garanti vermiyorlar ama şimdi ortada 2 kapı var biri tahta diğeri çelik hangisini evine takarsınız derseniz ben çelik derim fakat unutmayın ki çelik kapıdan da geçen hırsızlar olacaktır illaki, buraya gelip çelik kapı tahta kapıdan daha güvenli demagojisi yapmayın bir zahmet. hala alabileceğimiz en güvenli telefon apple bir zahmet bunu sindirin artık..

• Siber suçlar ve FBI da çalışmış biri olarak söylüyorum BlackBerryden başkası yalan

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • marsk35 kullanıcısına yanıt

Daha iki cümleyi bir araya getiremiyorsun millete akıl dağıtıyorsun...

çaycı olarak mı çalıştın?

• Apple'ın kendisi dolandırıcı firma

• Sen bilinçi kullanıcı olursan ne kullanırsan kullan güvenliğini sağlarsın. Vakalara gelince %75 Oranla Türkiye de Android kullanılıyor..Bunun içinde teknolojiden bi haber amcalarımız dedelermiz var. Adam alo dicem sadece diyor 3-4k ya android alıyor.Ayrıca Kapı benzetmesi çok saçma. @pskillercheto arkadaşın dediği gibi çaycı olarak çalıstıgına inanıyorum.

• bizim şubeye çaycı bile olamayacak sen gibi adamların ifadesinin alındığı yerde çalıştım...

• Bat-Man kullanıcısına yanıt

banka hesabının boşaltıldığında ağlayan bilgisayar müh. mezunlarınızda gördüm bu işin bilinci bir anlık hataya bakar o hatalar apple harici telefonlarda geri dönüşü farklı olur bir kerelik dışardan apk yüklemelik herşey ki bunu bilen kullanıcılar yapıyor amcalardan böyle bilinçsizce hareketler emin olun az geliyor. ben size tecrübemi anlattım hayatınızda giremeyeceğiniz göremeyeceğiniz yerlerde çalışan birini ezik gibi dalga geçerek üste çıkma çabasına gerek yok şunu da ekliyeyim bizdeki çaycının bile sizden daha bilgili olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marsk35 -- 8 Ağustos 2022; 9:14:41 >
  • Gestapo3492 kullanıcısına yanıt

bu konuda haklı olabilirsin firmayı savunmadım tecrübemi anlattım dolandırıcılık konusu ayrı bir tartışma

• kuklacini kullanıcısına yanıt

bizde senin gibilerin eğitimi için KEM şube var tavsiye ederim senden öğrenecek bir şeyim şimdilik yok ama dediğim yeri araştır çok faydalı olur senin için kendini geliştirirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marsk35 -- 8 Ağustos 2022; 10:56:20 >

Adamsın knk..

• Öğrenecek yazamayan adam millete akıl dağıtıp laf sokmaya çalışıyor... Daha klavye kullanmayı bilmiyorsun Apple App Store'da üstlerde çıkan uygulama dolandırıcı çıktı: Facebook hesaplarını ele geçirdiler! Siber güvenlik diyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuklacini kullanıcısına yanıt

yine söylüyorum senin yerin KEM şube ben uğraşamam seninle seni eğitmek için eğitim almadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marsk35 -- 8 Ağustos 2022; 10:57:23 >
  • yazdıklarım bazı fancıların zoruna gitmesin burdan herkese cevap veremem katılırsın katılmazsın bu senin meselen ama adam gibi cevap yazarsın adam gibi muamele görürsün... çaycımınsın şu musun bu musun demek yerine konuyu tartışın herkes sizin gibi gereksiz bir insan değil buraya adam akıllı bişi öğrenmek için gelen ve yorumlara bakan insanlarda var gidin telefonlarınızla öbür tarafta oynayın... 12 yıldır dh takipçisiyim böyle seviyesiz insanlarla ilk defa karşılaşıyorum

• Daha zorunlu temel eğitimini düzgün alamayan adam millete akıl dağıtıyor.143 zafer

https://youtu.be/om-zU6Wg5XA

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.