Şimdi Ara

Apple, App Store dışından uygulama yüklemeye Türkiye'de izin vermeyecek: Peki neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
3.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple, App Store dışından uygulama yüklemeye Türkiye'de izin vermeyecek: Peki neden?
    Apple, yeni düzenlemelere uyum çerçevesinde Avrupa Birliği'ndeki (AB) iOS ve App Store'da çeşitli değişiklikler yaptı. Değişiklikler, AB kullanıcılarının uygulamaları cihazlarına App Store dışından yükleme olanağını da içeriyor ancak bu işlevsellik Türkiye dahil olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde kullanılamayacak. Apple’ın bu konuya ilişkin açıklaması ise şaşırtmadı.

Ayrıca Bkz.Apple, iOS 17.4 betayı yayınladı: İşte iPhone'lara gelen yenilikler

Apple: Bu, en güvenli sistem değil!

Apple, AB dışındaki kullanıcıların iPhone ve iPad’lerine App Store dışından uygulama yüklemelerine neden izin verilmediğine ilişkin olarak; “Apple bu değişiklikleri AB dışında sunmuyor çünkü bu, kullanıcılarımız için en güvenli sistem değil. Artan kötü amaçlı yazılım, dolandırıcılık riskleri, yasa dışı ve sakıncalı içerik ve Apple'ın kötü amaçlı uygulamaları tespit edip kaldırma imkanının azalması dahil olmak üzere DMA’nın (Dijital Pazarlar Yasası'nın) getireceği yeni tehditler apaçık ortada.” açıklamasında bulundu.

Apple ayrıca, App Store dışında bir uygulama mağazasından yükleme işleminin denenmemiş ve daha fazla geliştirme gerektirebilecek yeni teknolojiler ve süreçler gerektirdiğini de iddia ediyor. Bunlardan biri; uygulamaların kötü amaçlı yazılım ve başka sorunlara karşı etkili bir şekilde incelenip onaylanması. Uygulama mağazalarının yetkilendirilmesi durumu da var.

iOS, dışarıdan uygulama yükleme uygunluğunu kontrol edecek

Peki, Apple bir iPhone veya iPad kullanıcısının AB dışında kalıp kalmadığını nasıl kontrol edecek? iOS ya da iPadOS’in bir cihazın dışarıdan yüklemeye uygun olup olmadığını belirlemek için kontrol ettiği birtakım bilgiler var. Bunlar; Apple ID fatura adresi, kullanıcının mevcut konumu (yalnızca ülke, net konum tespiti yapılmayacak), iOS ayarlarında belirlenen mevcut bölge ve cihaz sınıfı.

Bu sistem ayrıca cihazın geldiği ülkeyi de kontrol ediyor. iPhone hakkında menüsüne eklenen yeni bölümle kullanıcı da bunu kontrol edebiliyor.

iOS App Store dışından uygulama yükleyebilen ülkeler

• Avusturya

• Belçika

• Bulgaristan

• Hırvatistan

• Kıbrıs

• Çek Cumhuriyeti

• Danimarka

• Estonya

• Finlandiya

• Fransa

• Almanya

• Yunanistan

• Macaristan

• İrlanda

• İtalya

• Letonya

• Litvanya

• Lüksemburg

• Malta

• Hollanda

• Polonya

• Portekiz

• Romanya

• Slovakya

• Slovenya

• İspanya

• İsveç

Kaynak:https://www.androidauthority.com/apple-reason-no-sideloading-outside-eu-3407494/
    Kaynak:https://9to5mac.com/2024/01/25/apple-check-iphone-eligible-sideloading/

• Amaç herşeyi tek elinde bulundurmak biz de 3. Sınıf bir ülke olduğumuz için gözünde bize müstahak almaya devam etsinler.. İyi yapıyor güncelleme vermeyi kesmeyi düşündüğü ip11 i bile hala inanılmaz fiyata satıyor sırf apple diye alan halka müstahak.. Yakında typ c de gelir Avrupa ya bize de siz böyle daha iyisiniz der ben sizin adınıza düşündüm merak etmeyin der ve bizdekiler de üffff görüyorsun dimi diyerek devam edecekler.. Yazılım konusunda mükemmeller kabul etmek lazım ama.. Ama bir sürü şey var dedim sustum.
  • Bölgeyi başka ülke yapınca işe yarar mı?

• Trakya ve marmara bölgesinin avrupa tarafında kalanı olmaz mı?

Apple bu şaşırtmıyor tabi ki de

• bırakta satın aldığım cihazda neyin güvenli olup olmadığına ben karar vereyim sana ne?

• Bence yüklenmemesi isabet olmuş. Sadece NFC açılsın bankalara yeter.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Boşuna er yada geç aşılacak bu denetlemesi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tylnozcn kullanıcısına yanıt

Basit bi nfc bile kullanılmıyor telefonda her şey kısıtlı tam verim alınmıyor ki Android kötü diyorlar da bazı şeylerde çok özgürlük var gerçekten 30-40bin saat alıyorsun nfc yok 100 dolarlık Çinli saatinde var ama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Apple şansını zorluyor, Elon Musk bu gidişle piyasaya yeni telefonu sürer

• Rockies kullanıcısına yanıt
    Bu yüzden Android. Yıllarca İPhone kullanan biri olarak söylüyorum. Android özgürlük demek

• Cunku Turkiye AB uyesi degil.

• Türkiye dışında onca ülkede dahilken başlıkta sadece Türkiye yı vurgulamak

• tylnozcn kullanıcısına yanıt
    Apple Pay’siz NFC ödeme Avrupa birliği ülkelerine açılacak diyor anlama zorluğunuz mu var?

• Amaç herşeyi tek elinde bulundurmak biz de 3. Sınıf bir ülke olduğumuz için gözünde bize müstahak almaya devam etsinler.. İyi yapıyor güncelleme vermeyi kesmeyi düşündüğü ip11 i bile hala inanılmaz fiyata satıyor sırf apple diye alan halka müstahak.. Yakında typ c de gelir Avrupa ya bize de siz böyle daha iyisiniz der ben sizin adınıza düşündüm merak etmeyin der ve bizdekiler de üffff görüyorsun dimi diyerek devam edecekler.. Yazılım konusunda mükemmeller kabul etmek lazım ama.. Ama bir sürü şey var dedim sustum.

• 3erkay98 3 kullanıcısına yanıt
    Velevki var sizin üslubunuz bu mu olmalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tylnozcn -- 26 Ocak 2024; 17:36:51 >
  • Sekoo12 S kullanıcısına yanıt
    Maalesef Apple egosu :(

Ayrıca sizde anlama bozukluğu var. Mesaja bakarsanız ben açılacak dememişim açsalar yeter demişim bu bir temenni. Sizin acilen Türkçe konusunda ders almanız gerekli :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tylnozcn -- 26 Ocak 2024; 17:39:25 >
  • Kıbrıs neresi oluyor? Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti mi yoksa Güney Kıbrıs Rum Yönetimi mi?

• 15 pro max ve fold 5 kullanıyorum Apple güvenliği bile kime zaman aşılıyorken üçüncü bir store netür bir güvenlik olacak zaman içinde görmüş olacağız.

Ben bu hali ile memnun olmasamda güvenlik sorunları hep akılda acaba sorusu bırakıyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 26 Ocak 2024; 17:51:42 >
    Bu yorumla o yorumun ne alakası. Avrupa birliğine açacaklar sana açacaklarmı. Türkiyedeysen tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the guardian14 -- 26 Ocak 2024; 17:52:37 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.