Şimdi Ara

Apple'dan açıklama geldi: iPhone 15 Pro'nun aşırı ısınma sorunu çözülüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple'dan açıklama geldi: iPhone 15 Pro'nun aşırı ısınma sorunu çözülüyor
    Apple, bazı iPhone 15 Pro modellerinde aşırı ısınmaya neden olabilen bir hatayı gidermek için güncelleme yayınlayacak. Muhtemelen bir sonraki iOS 17 güncellemesi ile ısınma sorunu çözülecek. Şirket, 15 Pro ve 15 Pro Max modellerinin neden ısındığına ilişkin olarak da bir açıklama yaptı.

Ayrıca Bkz.iPhone 15 kendi şarjını doldurmak yerine powerbank'leri şarj ediyor

iPhone 15 Pro'lar neden aşırı ısınıyor?

Apple’ın açıklamasına göre iPhone’un beklenenden daha sıcak çalışmasına neden olabilen birkaç durum var.

Kurulumdan veya geri yüklemeden sonraki birkaç günde arka planda çok fazla işlemin gerçekleşmesi cihazın normalden fazla ısınmasına yol açıyor. Ayrıca iOS 17’de cihazın aşırı ısınmasına yol açabilecek bir hata mevcut. Bir diğer neden de üçüncü parti uygulamalara gelen son birkaç güncellemenin sisteme aşırı yük bindirmesi. Apple, bu soruna ilişkin olarak geliştiricilerle birlikte çalıştığı belirtti.

iOS 17 güncellemesiyle çözülecek

iPhone 15 Pro modelleri için özel olarak yayınlanacak bir sonraki iOS 17 güncellemesi ile en çok şikayet edilen durumlardan biri çözülmüş olacak. Aşırı ısınma sorununun titanyum tasarımla ilgisinin olduğu ve çeşitli kısıtlamalarla sorunun çözülebileceği söyleniyordu ancak böyle bir durum söz konusu değil.

Kaynak:https://www.macrumors.com/2023/09/30/apple-responds-to-iphone-15-pro-overheating/

• Bakın bir firma düşünün android tarafında, son 1 senede çıkmış olsun giriş, orta ve tepe segmentte toplam 15-20 modeli olsun, farklı işlemci, farklı ram, farklı depolama ve kamera özelliklerinden 20 den fazla modeli olsun, bu firma hepsine androidin son sürümünü veriyor, kafa patlatıyor, uygunluk, kırpma, sistem kararlılığı ve derken Samsung, Oppo vs kaçında böyle bir sorun görüyorsunuz. Yahu tek bir telefon modelinin farklı varyantları var elinde, işlemci desen aynı işlemcinin yükseltilen sürümleri. Neyde beceriksizlik yapıyorsun da bu derece ısınıyor telefonun. Zilyon tane modelin olsa anlarım ama sadece İphone modelin var. Apple android üreticileri gibi farklı donanımlarda farklı segmentlerde bir sürü model yapsa düşünün halini, resmen telefonlar patlamaya başlar anlayacağınız.
    Adamdaki komplekse bak. Masaya telefon koymak hava atmak sebebiymiş, Artık nasıl bir psikolojik sorunu varsa arkadaşın. Bunlar yüzünden telefon cebimizde oturmamız gerekiyor, yoksa arkadaşlar alınıyor. Valla masaya koyup hava atanları bilmem ama bu sana fena koymuş anlaşılan. Milletin masasıyla, telefonuyla ilgileneceğine kendi işine bakarsan sorunun çözülür.
  • Yavaşlattınmı ısınmaz mantıken

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben dün youtube 1 saat kesintisiz 4k 60hz video izledim akabinde ardından 30 dk 4k 60hz video kaydettim ha bir ısınma oldu lakin haberlere konu olan kadar bir ısınma yaşamadım zaten o ısınmada bir iki dk içerisinde epey bir düştü.

Pil %80'den %70 düştü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 1 Ekim 2023; 12:09:15 >
  • Sadece 15 için değil, 14 serisinde de ios17 de ısınma olduğu söyleniyor.
    Bendeki cihazı ios16 da tutuyorum bilerek. Yükseltme yapmadım. Şuanda iyi çalışıyor en azından

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Apple: Isınma sorunumuz var!

Fanboy: Apple yalancı iPhone ısınmıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Donanımsal bir problem yok o zaman ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 1 Ekim 2023; 13:13:43 >
  • Trilyon dolarlık şirketsin telefonu çıkarmadan önce hiç mi test etmedin? Gerçi fanboylara fark etmez onlar masanın üstüne koymak için alıyor :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    elinde kaynak varmı?

• iPhone 15 Pro konusuna yazdım buraya da yazayım.

iCloud hesabınızda rehber, notlar, WhatsApp ve ses kayıtları haricindeki hiçbir uygulamanın yedeğini tutmayın. O yüzden kurarken hiçbir şey aktarma deyin. Aksi taktirde eski telefondaki uygulama verileri de cihaza yüklenmiş oluyor. Uygulama içersindeki hatalar yahut önceki iOS versiyonuyla uyumlu olup şimdiki versiyonla uyumla olmayan özellikler de cihaza yüklenmiş oluyor. O yüzden tavsiyem hiçbir şey aktarmadan direkt yeni bir cihaz olarak kurup uygulamaları tek tek App Store’dan yüklemeniz olacak.

Ayrıca Instagram, Sahibinden ve Migros uygulamaları aşırı ısınmaya sebep oluyor. Bunu birçok kullanıcının deneyimlerinden anladık. Sadece pro serisi de değil. Baz seri iPhone 15 kullanıcılarında da aynı uygulamalar iOS 17 ile birlikte aşırı ısınma gösteriyor. Hatta iPhone 11’de bile ısınma şikayeti okudum.

Her zaman söylerim yeni çıkan iOS sürümüne atlamayın. iPhone 14 Plus ve iPhone SE 2’de iOS 16.7 son sürüm yüklü. Stabil, pil yemiyor, ısınma yok. Yeni sürüm oturana kadar iOS 16.7’de bekleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 1 Ekim 2023; 12:46:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• O değil de bazı iddialara göre 3 nm’de ya TSMC ya da işlemci kaynaklı istenen verimliliğe ulaşılamadığı bu yüzden de hedeflenen işlemci performansının yakalanabilmesi için voltajın yükseltildiği söyleniyor. Bu da haliyle yüksek ısı olarak karşımıza çıkıyor. Nitekim Erdi’nin Twitter’da paylaştığı görsel de bunu doğruluyor gibi görünüyor. Burnuma kötü kokular geliyor ve nerf yiyebilir işlemci. O zaman görün cümbüşü.

• Apple ilk önce uygulamalarına güncelleme getirsin. Akrabamın iphone 12 sinden WhatsApp ta önemli olan pdf ve çok fazla iletileri seçip kendi telefonuma gönderecektim ama Android deki gibi çoklu seçme özelliği yok. Bir tane seçip tek olarak göndereceksin, 30 un üstünde iletiyi ve pdfyi bu şekilde gönderdim beni fıtık etti. Telefon alırsam kalemli telefon alıcağım. Yazılım ve uygulama yükleme güncellemeleri için yüz kilidi ile yüklenmiyor şifre istiyor. Sanki çok güvenli telefon tüm bilgilerin amerikanın ve İsrailin Server larında kayıtlı Amerika'daki bazı binalara ve üniversitelerine devlet dahi müdahale edemiyor, giremiyor ve kontrol edemiyor, İsrailli profosörün donör olarak kullandığı üçüzlerin belgesellerinde izledim.

• ahmetkaraci kullanıcısına yanıt

Ne kaynağı? Haberde yazılımsal olduğu yazıyor. Senin elinde kaynak varsa koy aydınlanalım ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamdaki komplekse bak. Masaya telefon koymak hava atmak sebebiymiş, Artık nasıl bir psikolojik sorunu varsa arkadaşın. Bunlar yüzünden telefon cebimizde oturmamız gerekiyor, yoksa arkadaşlar alınıyor. Valla masaya koyup hava atanları bilmem ama bu sana fena koymuş anlaşılan. Milletin masasıyla, telefonuyla ilgileneceğine kendi işine bakarsan sorunun çözülür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana hava atılmasından hoşlanmıyorsan amerikalıların bir sözü var dostum.

Go and Get a JOB.

• Diyorlarki kisaca donanimsal sorun var ama biz yazilimsal cözücez olayi yavaslaticaz yani cpu'yu diyor

• Yabancilar mahkemeye verip 10 sene sonra 3 5 dolar hediye ceki kazanir. Turkler avucunu yalar

• Bakın bir firma düşünün android tarafında, son 1 senede çıkmış olsun giriş, orta ve tepe segmentte toplam 15-20 modeli olsun, farklı işlemci, farklı ram, farklı depolama ve kamera özelliklerinden 20 den fazla modeli olsun, bu firma hepsine androidin son sürümünü veriyor, kafa patlatıyor, uygunluk, kırpma, sistem kararlılığı ve derken Samsung, Oppo vs kaçında böyle bir sorun görüyorsunuz. Yahu tek bir telefon modelinin farklı varyantları var elinde, işlemci desen aynı işlemcinin yükseltilen sürümleri. Neyde beceriksizlik yapıyorsun da bu derece ısınıyor telefonun. Zilyon tane modelin olsa anlarım ama sadece İphone modelin var. Apple android üreticileri gibi farklı donanımlarda farklı segmentlerde bir sürü model yapsa düşünün halini, resmen telefonlar patlamaya başlar anlayacağınız.

• Korayy31 K kullanıcısına yanıt
    Altımdaki eleman fanboylara laf ettiğim için incinmiş xD 50 k verip 60hz telefon alan adama ısınıp ısınmaması çok koymaz diyorum zaten adam teknolojiden anlasaydı en baştan bu telefonu almazdı :D

• Korayy31 K kullanıcısına yanıt
    Teknolojiden anlamakla alakası yok. Mecburiyetler, kullanım alışkanlığı ne dersen de. En basitinden Instagram’da hikaye atıp üzerine efekt yahut yazı ekle en baba Android telefonda bile kalite çok ciddi düşüyor ama git iPhone 7’den at fark atıyor kalite olarak. 800 bin küsür takipçili arkadaşım var ve sırf Instagram üzerinden yürüttüğü sponsorluklar ve tanıtımlarla para kazanıyor. iPhone 11 kullanıyor. Bu adamın iPhone 11 ile yaptığı işi 120 Hz Android telefon yapamaz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.