Şimdi Ara

iPhone 7 Plus'ta geçici hayalet ekran sorunu baş gösterdi :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
10.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostlar 7 plus telefonumda geçici hayalet ekran sorunuyla karşılaştım. Ekşide yorum yazarken klavye kapandı ve klavyenin izlerini görünce çok şaşırdım. Bu sefer ekranı açık ayarlayip klavye de ekranda açık 15 dk bekledim. Sonra ekranda bu görüntü ile karşılaştım. Ancak bir süre bekleyince geçiyor. Geçiyor geçmesine de eskiden bu soruna asla denk gelmezdim yeni yeni denk gelmeye başladım.

Size sorum bu problem giderek büyür mü? Eğer büyür derseniz mediamarkt'da telefonumu saydırıp başka telefon almak istiyorum. Ne dersiniz? Bu sorunla karşılaşan var mı?
    iPhone 7 Plus'ta geçici hayalet ekran sorunu baş gösterdi :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

iPhone Hayalet Ekran Sorunu: Nedenleri ve Çözümleri

iPhone kullanıcıları, özellikle iPhone 7 Plus ve 11 modellerinde, geçici "hayalet ekran" sorunu yaşayabilirler. Bu sorun, ekranı kapattıktan sonra önceki görüntülerin veya uygulamaların izlerinin ekranda kısa bir süre görünmesiyle kendini gösterir.

iPhone hayalet ekran sorununun nedenleri tam olarak bilinmemekle birlikte, genellikle yazılım hataları veya donanım sorunlarıyla ilişkilendirilir. Bu sorun, telefonunuzun ekranında uygulamaların veya klavyenin izlerinin kaldığını ve bir süre sonra kendiliğinden kaybolduğunu fark ettiğinizde meydana gelir.

iPhone hayalet ekran sorununu çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

• Cihazınızı yeniden başlatın: Bu, geçici yazılım hatalarını gidermeye yardımcı olabilir.
    • Ekranınızı temizleyin: Ekranınızdaki kir veya yağ, soruna neden olabilir. Cihazınızı kapatın ve ekranı yumuşak, nemli bir bezle nazikçe temizleyin.
    • Parlaklığı ayarlayın: Ekran parlaklığını çok yüksek veya çok düşük ayarlamak hayalet ekran etkisine neden olabilir. Ayarlar > Ekran ve Parlaklık bölümünden parlaklığı ayarlayın.
    • Hareketleri azaltma özelliğini kapatın: Bu özellik, ekranın daha hızlı yenilenmesine neden olarak hayalet ekran sorununa katkıda bulunabilir. Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik > Hareketleri Azaltma bölümünden özelliği kapatın.
    • Yazılım güncellemelerini kontrol edin: Apple, genellikle yazılım hatalarını ve diğer sorunları gideren yazılım güncellemeleri yayınlar. Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme bölümünden güncellemeleri kontrol edin ve varsa yükleyin.
    • Fabrika ayarlarına sıfırlayın: Bu, cihazınızı fabrika ayarlarına geri yükler ve tüm verileri siler. Sorunun yazılımla ilgili olması durumunda bu yardımcı olabilir. Ancak, bu seçeneği kullanmadan önce verilerinizi yedeklediğinizden emin olun.

iPhone hayalet ekran sorununu kendiniz çözemiyorsanız, bir Apple Yetkili Servis Sağlayıcısıyla iletişime geçmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hey gidi hey:) bak cihaz almak istemiyordun ille aldırtacaklar sana:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-37F4B34B4

hey gidi hey:) bak cihaz almak istemiyordun ille aldırtacaklar sana:)
    Altın kapılarımız kan oldu tayfun

• Garantisi varsa apple servisinde ekran değişimi yapacaklardır aynısı benim 6s plusta da olmuştu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyüme olmaz
    sana bağlı olarak kullanımını etkiler gözüne batıyosa değiştir vakti gelmiş zaten
    12 de beklenebilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İphone 7’de aynı sorunu 1’den çok defa yaşadım. Ekranda sorun mu var acaba yazılımsal mı yoksa bir bilen açıklasa keşke

• quote:

Orijinalden alıntı: isimsiz canlı

Garantisi varsa apple servisinde ekran değişimi yapacaklardır aynısı benim 6s plusta da olmuştu.
    Garantisi bitti hocam 4.yıla gireceğiz 1 ay sonra.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: şopen27

Büyüme olmaz
    sana bağlı olarak kullanımını etkiler gözüne batıyosa değiştir vakti gelmiş zaten
    12 de beklenebilir
    Büyüme olmazsa sıkıntı yapmam hocam. Zamanı geldi ama hız anlamında kusursuz bir cihaz. Üzülürüm bu sebeple değişirsem.

• quote:

Orijinalden alıntı: TedMosby

İphone 7’de aynı sorunu 1’den çok defa yaşadım. Ekranda sorun mu var acaba yazılımsal mı yoksa bir bilen açıklasa keşke
    Yazılımsal olduğunu sanmıyorum. Sizin telefon kaçıncı senesinde bu sorunu çıkardı?

• LCD ekranda başına böyle bir olay gelenle hiç karşılaşmadım. Bir anda ortaya çıktıysa ekran ile alakalı olması çok düşük ihtimal. Bir telefoncuya sorun isterseniz

• Keyless K kullanıcısına yanıt
    Hocam çok nadir bir sorun ve normal değil (oled ekranlarda normal fakat lcd ekranlarda anormaldir yani bir sorundur) garanti kapsamında değişim yapılması gerekiyor böyle bir sorunda.

• ~Lion King~ kullanıcısına yanıt
    Hocam bende ilk çıktığı zaman ocak ayında almıştım cihazı 4 seneye yakın oluyor heralde

• quote:

Orijinalden alıntı: TedMosby

Hocam bende ilk çıktığı zaman ocak ayında almıştım cihazı 4 seneye yakın oluyor heralde
    Demekki 4.senede ekranlar sapıtmaya başlıyor. Bende 4.yılımdayım.

• LCD ekranda olmaması gereken bir şey bu. Anormal bir durum.

İlk çıktığı zaman aldım. 4. Yılındayım. Telefonun başına gelmeyen kalmadı, defalarca kez aklınıza gelebilecek her türlü zemine düştü. Hor kullanıldı. 2 kez cam değişti. Kılıf kullanmadım. Pil desen 2 saat bile götürmüyor zaten. Ama ona rağmen taş gibi telefon. Ekranda hiç ghost screen yaşamadım. Zaten LCD ekranda olmamalı. Pilin bitmesi ve camını kırmam haricinde donanımsal hiçbir sorunum bile olmadı.

Ben 7’den aşırı memnunum. Ve telefon yıllar geçerken yavaşlayacağına tam tersine hızlanıyor açıkçası. Bu telefon resmen “Apple telefonları yavaşlatıyor!” cümlesinin palavra olduğunu kanıtlayabilecek bir telefon. Hem de %75 pil durumuyla bile böyle bir performans alıyorsam kimbilir pil değiştirdiğimde ne olacak? 4 yıllık cihazdan bahsediyoruz 4.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 19 Eylül 2020; 5:11:0 >
  • Enteresan şekilde şuan bir problem gözükmüyor en ufak iz yada leke yok arka planda. Kendi kendine nasıl düzeldi yahu

• ~Lion King~ kullanıcısına yanıt
    Soketlerinizle alakalı bir sıkıntı olabilir isterseniz bir telefoncuya göstersin çıkarıp tekrar taksınlar

• Konu biraz hortlayacak ama sonuç ne oldu arkadaşlar?
    Benim 4,5 yıllık iphone 7’de de aynı sorun var. Geçen yıl nisan aynında zoom üzerinden canlı ders yaparken telefon çok ısındı o zaman fark ettim. Bir de telefonda hala orijinal batarya var ve batarya oldukça zayıfladı hatta bazen yeterli gücü veremiyor gibi uygulamadan atma sorunu da yaşıyorum. Sorun batarya kaynaklı olabilir mi?

• benim yakın zamanda sattığım 6s plusta da aynı sorun vardı 2015 çıkışlı cihaz. bir süre geçince oluyor demek ki. ama oled sorunu diye biliyordum ben bunu

• MertayKardes kullanıcısına yanıt

Lcd'lerdeki kalıcı yanık değil, kapatıp açınca gidiyor belli bir süre sonrasında ekranda sürekli duran ikonlar yapışıyor.

İmac 5k'lerda bile iz kalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkFtH

Konu biraz hortlayacak ama sonuç ne oldu arkadaşlar?
    Benim 4,5 yıllık iphone 7’de de aynı sorun var. Geçen yıl nisan aynında zoom üzerinden canlı ders yaparken telefon çok ısındı o zaman fark ettim. Bir de telefonda hala orijinal batarya var ve batarya oldukça zayıfladı hatta bazen yeterli gücü veremiyor gibi uygulamadan atma sorunu da yaşıyorum. Sorun batarya kaynaklı olabilir mi?
    Sonuç kalıcı bir yanık izi olmadığından umursamadım ve böyle kullanmaya devam ettim. Uygulamadan atma sorunu ise hafızanız eğer full doluysa bu sorunu yaşatıyor. Aynı sorun bende de vardı hafızayı boşalttım düzeldi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.