Şimdi Ara

1 aylık iphone 5s ekranda siyah gölge sorunu [SS geldi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
10.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba. bugn tesadüfen gözüme ilişen bir sorunla karşılaştım. telefonda beyaz bir sayfa açtığmda ekranı eğdiyimde sağ üst köşenin 2 cm altında kenardan biraz ortaya doğru siyah bir gölge görüyorum. düz bakarken görünmüyor sadece eydiğimde var . şuan çekip koyamıyorm . bu genel bir durum mudur ? telefon asla düşmedi ekranda koruyucu var ve kılıf olarakta spigen tough armor kullanıyorum. teşekkürler

edit : kabı çıkardım baktım kasada en ufak bir ezilme söz konusu değil cam kenarlarına dahi baktım. film var filmden kaynaklanıyormu diye baktım ama yok.

kalitesiz bir çekim oldu ama normalde daha net görünüyor siyah bir gölge.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucuß3 -- 16 Haziran 2015; 19:55:26 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

iPhone Ekranında Siyah Gölge Sorunu: Nedenleri ve Çözümleri

iPhone kullanıcıları, bazen ekranlarında siyah gölge oluştuğunu fark edebilirler. Bu sorun, yalnızca iPhone 5s'lerde değil, iPhone 11 ve diğer modellerde de görülebilir.

Nedenleri:

iPhone ekranında siyah gölge oluşmasının birkaç nedeni olabilir:

• LCD hasarı: iPhone'un LCD ekranı hasar gördüğünde, ekranın belirli bölgelerinde siyah gölgeler oluşabilir.
    • Ekran kablosu sorunu: Ekran kablosu hasar gördüğünde veya gevşediğinde, ekranda siyah gölgelere neden olabilir.
    • Anakart sorunu: Nadir durumlarda, anakarttaki bir sorun ekranın siyah gölgelenmesine yol açabilir.

Çözümleri:

iPhone ekranında siyah gölge sorununu çözmek için şu adımları deneyebilirsin:

• Cihazı yeniden başlat: Bazen basit bir yeniden başlatma, ekran sorunlarını giderebilir.
    • Ekran koruyucuyu çıkar: Ekran koruyucu hasarlıysa veya doğru şekilde takılmamışsa, siyah gölgelere neden olabilir.
    • Ekran parlaklığını ayarla: Ekran parlaklığı çok düşükse, siyah gölgeler daha belirgin olabilir.
    • iOS'u güncelle: iOS'un en son sürümü, ekran sorunlarını gideren düzeltmeler içerebilir.
    • Profesyonel yardım al: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, profesyonel bir tamirciye başvurman gerekebilir.

Ekranın hasar gördüğünden şüpheleniyorsan, cihazı tamir ettirmeye çalışmadan önce bir profesyonele danışmak her zaman en iyisidir. Yanlış onarımlar daha fazla hasara yol açabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sonunda bu konu ne zaman açılacak diye bekliyordum. Bu sorun yabancı forumlarda çok tartışıldı halende devam ediyor birçok video mevcut.

2 Haftalık iphone6 da bu sorun mevcut Fotoğraf ekleyeceğim. Yarın sabah Genpaya gideceğim değişim için Cihaz birkere değişmişti ölü piksel vardı. Dediğiniz gibi Dik kullanımda çok fazla fark edilmiyor fakat yan yatırdığınızda çok bariz şekilde belli oluyor.

Cihazda aynı zamanda kilit tşu içeride kasayla aynı hizada zor basılıyor çalışmasında sorun yok. Değişim isteyeceğim bakalım Sonuç ne olacak.

Edit: Fotoğraflar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaşaYiğit -- 16 Haziran 2015; 17:27:36 >

• hocam benm böyle değil eğik kullanımdan kastım . telefonu yüzünüze doğru 90 derecelik bir açıyla eğdiğinzde beyaz ekranda kenarlarda gölgeler var sanki yandan sıkılmış gibi ah ah çekemiyorum ki göstereyim. geçmiş olsn sizede
  • ucuß3 kullanıcısına yanıt
    Evet siyahlık mevcut isterseniz hi. Sıkılmadan değişime verin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaşaYiğit

Evet siyahlık mevcut isterseniz hi. Sıkılmadan değişime verin

onu düşündüm ama şimdi swap cihaz verecekler hiç içim el vermez :/
  • PaşaYiğit kullanıcısına yanıt
    telefon kilifini ne marka ve nerde aldiniz?
    Ben bir sefer değiştirdim değişim nedeni ölü piksel ve ekranı bastırınca çıkan çıt sesiydi bu cihazda öyle sorunlar yok en önemli sorun Ekrandaki bulutlanma. Tekrar değişim isteyeceğim az önce avm deydim Teknosa ve bimeks deki tehşir ürünlerine baktım inceledim onlarda çok daha az bulutlanma vardı bazısında kamerada kayma kasada yamulma vardı kararsız kaldım yarın genpadan değişim isteyeceğim değişim cihazını iyice inceleyip teslim alacağım olursa sorunla karşılaşırsam aynı cihazı teslim Alıp bir kaç ay daha kullanırım. 3 bin lira veriyoruz çektiğimiz şu sorunlara bak...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Touchwiz Bir An Yatay Oldu(SS'li)
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • akin99 A kullanıcısına yanıt
    Normal telefoncudan almıştım fakat 50 100 lira verip markalı kılıflardan daha çok Hoşuma gitti 10 ₺almıştım

• Servise verin

• quote:

Ben bir sefer değiştirdim değişim nedeni ölü piksel ve ekranı bastırınca çıkan çıt sesiydi bu cihazda öyle sorunlar yok en önemli sorun Ekrandaki bulutlanma. Tekrar değişim isteyeceğim az önce avm deydim Teknosa ve bimeks deki tehşir ürünlerine baktım inceledim onlarda çok daha az bulutlanma vardı bazısında kamerada kayma kasada yamulma vardı kararsız kaldım yarın genpadan değişim isteyeceğim değişim cihazını iyice inceleyip teslim alacağım olursa sorunla karşılaşırsam aynı cihazı teslim Alıp bir kaç ay daha kullanırım. 3 bin lira veriyoruz çektiğimiz şu sorunlara bak...

ben iphone 6 alcaktım ama bükülme ve ön kamerada kayma sorununu duyunca hemde kibar diye 5s aldım ama böyle ekranda zırt pırt şeyler olcaksa ne anladım ben premium markadan ? tamam her sorunda yenisini veriyorda oda swap cihaz . inanın ben 50 liraya orjinal kap 30 lirayada arkalı önlü spigen seinthel film aldım aman bişy olmasın diye servise versem mafedecekler eğer değişim olmazsa . zaten swap cihazlar malum. şuan gözüme görünmüyor sıfıra sıfır eymedikçe görnmyr servise vermeyeceğim 1.5 sene kullanim sonra veririm yenileyip satarım . yarın bir pupaya götürim bakalm ne dicekler .

edit : önceki telefonum galaxy s4 dü onda da burning sorunu oldu ekranda izler oluştu ama 6 aydan sonra oldu bu daha 1 ayını doldurmadan böyle oldu sıktı . gerçi onda da kutudan çıkar çıkmaz camın altındaki beyaz kaplamasında sıyrılma vardı fabrikada camı takarken sıyırmışlardı . yani diceğim o ki telefondan yana şanssızım :D

ipad air 2 alma arifesindeyim ondada böyle sorunlar varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucuß3 -- 17 Haziran 2015; 0:20:15 >

Şöyle bi olayda var olur da cihaz darbe alırsa yada derin çizikler oluşursa garanti dışı bıraka biliyorlarmış öyle bir durumda darbe ile alakasız yazılım sorunu dahi olsa ücret talep ediyorlarmış tabi Apple store da işer farklı ben servis için söylüyorum. Bir yandan da cihazınız daha yeni değişim şansı çok daha yüksek. Sorun ciddiye alınacak bişey değilse değiştirmemeni tavsiye ederim.
  • quote:

Şöyle bi olayda var olur da cihaz darbe alırsa yada derin çizikler oluşursa garanti dışı bıraka biliyorlarmış öyle bir durumda darbe ile alakasız yazılım sorunu dahi olsa ücret talep ediyorlarmış tabi Apple store da işer farklı ben servis için söylüyorum. Bir yandan da cihazınız daha yeni değişim şansı çok daha yüksek. Sorun ciddiye alınacak bişey değilse değiştirmemeni tavsiye ederim.

yok hocam cihazın şu şekliyle çizilmesi imkansız allahın izniyle. akrasında yanında önünde film var kap kalın kılıfı var . bakalm ya sorun şimdlik sadece psikolojik bir boyutta 1-2 ay sürer çok çok sonrasında başka başka dertler alır yerini . normal kullanımda asla görünmyr sadece resimde çektiğim şekille bakmak gerekiyor okadar
    Şuanda Genpada sıra bekliyorum değişim isteyeceğimm bakalımne olucak kızılaydayım yakında olan varsa gelsin 😊😊

• quote:

Şuanda Genpada sıra bekliyorum değişim isteyeceğimm bakalımne olucak kızılaydayım yakında olan varsa gelsin 😊😊

hadi hayırlısı
  • elhamdüllah benim iphoe 6 bakire gelin gibi nokta kusur yok
  • ilko İ kullanıcısına yanıt
    Moral bozmak için mi geldin... Neyseki halagenpadayım değişim olacakmış bekliyorum hani gelen kimse yok mu sıkıldım😄

Edit: değişim oldu eve geldim incelemedim daha swap sorunsalı hakkında ise tekrar sordum yetkililere değişim cihazları yurtdışından apple Tarafından geliyor dedi yenilenmiş yada tamir Görmüş cihazlarmı dedim Hayır dedi. Zaten genpanın hizmet şartlarını okuduğumda " servisimizde kullanılan Parçalar veya değişen ürünler yeni ve orijinaldir.'' Maddesi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaşaYiğit -- 17 Haziran 2015; 18:13:51 >
  • hayırlı olsun hocam inşallah bu sefer tutturursun :D @PaşaYiğit

@ilko inşallah çıkmaz çıkarsa sende bi konu açarsan bizde sana gülerz :)
  • Yav gotur garantiye ver anlat ayni sekil banko degistirirler

• LaHeL kullanıcısına yanıt
    hocam teleservice e göndermem gerekir telefonsuz kalacak kadar birşey yok diye göze alamadım. 1 sene daha kullanayim öyle yapim diyorum eğer çok büyümezse . şuan normal kullanımda asla görünmüyor eymek gerekiyor çünkü
    2. Değişen iPhone 6 da ekranda sizinki gibi Gölge mevcuttu fakat o bölgeye baskı uygulandığında LCD ekran da dalgalanma oluyor kullanmda sanki o bölgede kir varmış gibi karanlık duruyor daha fazla sabredemedim şimdi genpaya gidiyorum bakalım bele karşılaşıcam aldığıma alacağıma pişman oldum üstelik bunda da kasa açıklığı var üst köşede kılıfsıZ kullanamıyorum saçlarımı yoluyor böyle birşey yok...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.