Şimdi Ara

ŞARJA TAKILI IPHONE'DAN ELEKTRİK ÇARPTI!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
12.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dün diz üstü bilgisayarımdan usb yoluyla şarj ediyordum. Plastik bi kap takmış olduğum için önce çıkarmaya çalışırken metal çerçeveye çarptığında sonra elimden bırakmak istediğimde diğer elime ses açma tuşunda elektrik çarptı. Telefonu masaya havadan bırakmak zorunda kaldım. Sizce ne yapmalıyım? Bu başkalarının da başına gelmiş mi? Veya tekrar yaşayabilir miyim?

Not: yüzde 90 elektrikti bilmiyorum yani iki kez olmasa bu kadar iyi hissetmezdim belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Albatrosa -- 10 Eylül 2013; 14:41:06 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Telefon Şarjdayken Elektrik Çarpması: Nedenleri ve Alınması Gereken Önlemler

Telefon şarjdayken elektrik çarpması, ciddi sonuçlara yol açabilecek tehlikeli bir durumdur. Bu sorun çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve uygun önlemlerin alınmaması halinde tekrar meydana gelebilir.

Nedenleri

• Telefon Şarj Aleti Arızası: Arızalı veya hasarlı şarj aletleri elektrik kaçağına neden olarak elektrik çarpmasına yol açabilir.
    • Telefon Bataryası Arızası: Hasarlı veya arızalı telefon bataryaları da elektrik kaçağına yol açabilir.
    • Telefon Şarj Edilen Yüzeyin İletkenliği: Telefon şarj edilirken iletken bir yüzeye (örn. metal) temas etmesi elektrik çarpmasına neden olabilir.

Belirtileri

• Karıncalanma veya uyuşma hissi
    • Kas krampları veya kasılmaları
    • Baş ağrısı veya baş dönmesi
    • Mide bulantısı veya kusma
    • Kalp atış hızında değişiklikler

Alınması Gereken Önlemler

• Onaylanmış Şarj Aletlerini Kullan: Telefonununla birlikte gelen orijinal veya onaylanmış şarj aletlerini kullan.
    • Telefon Bataryasını Düzenli Olarak Kontrol Et: Bataryada şişme, sızıntı veya hasar olup olmadığını düzenli olarak kontrol et. Hasarlı bir batarya derhal değiştirilmelidir.
    • Telefonu İletken Yüzeylerden Uzak Tut: Telefonu şarj ederken iletken yüzeylerden (örn. metal) uzak tut.
    • Islak Elle Telefona Dokunma: Islak elle telefona veya şarj aletine dokunmaktan kaçın.
    • Elektrik Çarpması Durumunda Ne Yapılmalı: Elektrik çarpması durumunda derhal elektrik kaynağını kes ve tıbbi yardım al.

Telefon şarjdayken elektrik çarpması ciddi bir sorundur. Yukarıdaki önlemleri alarak bu tehlikeli durumdan kaçınabilir ve güvenli bir şekilde telefonunu şarj edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hicam bu genel bi durum usb den sarj ederken elektrik carpiyor biraz. Merak etmeyin donanimsal bir sorun degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozguneren

Hicam bu genel bi durum usb den sarj ederken elektrik carpiyor biraz. Merak etmeyin donanimsal bir sorun degil
    elektriğin iphonedan çarptığına emin misin ? veya elektrik çarptığına emin misin ? psikolojikte olabilir. Çünkü usbden çıkan elektriğin seni çarpma olanağı yok. USbler 5 volttur ve buda seni çarpmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozguneren

Hicam bu genel bi durum usb den sarj ederken elektrik carpiyor biraz. Merak etmeyin donanimsal bir sorun degil
    elektrik kaçağı vardır şuan bende de takılı bir sorun yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: GokhanMaths

elektrik kaçağı vardır şuan bende de takılı bir sorun yok

Alıntıları Göster
    elektrik kaçağı vb. bir olaydan kaynaklanması çok muhtemel.
  • Prizinizde topraklara sorunu varsa çarpabilir. Birde elektrik yüklendiyseniz statik boşalma yaşamış olabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Murat081

Prizinizde topraklara sorunu varsa çarpabilir. Birde elektrik yüklendiyseniz statik boşalma yaşamış olabilirsiniz.

USB'yle bilgisayara takılıydı. Prize değil. Ama sizin ve diğer arkadaşların da söylediği gibi emin değilim bana öyle gelmiş de olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2 dk önce aynı şey başıma geldi.
  • Geçmiş olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam cihazınuzdan elektrik çarpıyırsa bu bir sorundur ve derhal servisinizle iletişime geçin.
    Bunun bir sorun olmadığını söyleyen forumdaşlarımaysa söyleyecek söz bulamıyorum. Adam tlf. dan elektrik çarptı diyo siz sorun değil diyip bunun normal olduğunu iddia ediyosunuz!!! Yuh artık ya bu kadar da olmaz arkadaş

• Usb Bağlantısında Normaldir. Ara Sıra Olur. :)

• Topraklamani kontrol ettir benimde basima geldi. Laptop uzerinden carpti. Fisi prizden cekip denedim carpilmadim. Adaptor ya da topraklama uzerinde odaklan.

• Topraklama. Eğer topraklama yoksa elektriğin boşalacağı yer sen oluyorsun otomatik.

• quote:

Orijinalden alıntı: avxsfx

Topraklamani kontrol ettir benimde basima geldi. Laptop uzerinden carpti. Fisi prizden cekip denedim carpilmadim. Adaptor ya da topraklama uzerinde odaklan.
    Sebebi evinizin elektrik hattındandır.

1. Evinizde topraklama mutlaka yapılmalıdır.

2. Evinizdeki hangi prizden gücü alacaksanız düzgün voltajı olmalıdır,bazı evlerde yüksel voltaj olabiliyor.

Bilgisayar üzerinden şarj ediyorsanız,usb girişi kasadan elektrik çarpma gibi şeyler oluyorsa sorun yukarıda saydığım 2 sebepden olabilir,böyle kullanmak neye sebep olur derseniz cihazınız bozulabilir,servis ise voltaj kaynaklı akım kaynaklı sorunlarda garanti dışı bırakabilir,dikkat edin önemli bir sorundur.
  • Hocam sizin yine iyi ben şarja taktım 1 saat sonra şanten attı telefonumu sarjdan cıkarayım dedım elektrik çarpmaya başladı telefonu attım zor da olsa sarj makınesı kısa devre yapmıştı az kalsın telefon yanıyordu

• Müşterimin yeğeni topraklaması olmayan desktopta çalışırken balkon demirini ellemiş, öldü. Balkon demiri hattı tamamlamış.

• quote:

Orijinalden alıntı: echelon34

Hocam cihazınuzdan elektrik çarpıyırsa bu bir sorundur ve derhal servisinizle iletişime geçin.
    Bunun bir sorun olmadığını söyleyen forumdaşlarımaysa söyleyecek söz bulamıyorum. Adam tlf. dan elektrik çarptı diyo siz sorun değil diyip bunun normal olduğunu iddia ediyosunuz!!! Yuh artık ya bu kadar da olmaz arkadaş

Benim her sarjdayken konuşunca kulagımı elektrik çarpıyor o kadar alıştımki çarpmasa sarj almıyomu diye kontrol ediyorum

• Telefona sarjdayken her dokundugumda ses acma kismindan elektrik carpiyordu bir ara

• quote:

Orijinalden alıntı: UpTheIrons

Telefona sarjdayken her dokundugumda ses acma kismindan elektrik carpiyordu bir ara
    benim laptop hp pavilion dv6 dışı metal olduğundan titretiyordu elimi zaten hep var bu geçen ben de kapağı kapalı üstüne 4s imi koydum sarj için bıraktım sonra mesaj geldi metal yerinden tutacakken bi çat diye elektrik patladı çarptı beni teli atmadım Allahtan şuan aynı şekil kullanıyorum daha çarpmadı büyük ihtimal topraklamadan kaynaklanıyor toprağa basmamız lazım ya da elleyin

• quote:

Orijinalden alıntı: IAmSpartacus

Arkadaşlar dün diz üstü bilgisayarımdan usb yoluyla şarj ediyordum. Plastik bi kap takmış olduğum için önce çıkarmaya çalışırken metal çerçeveye çarptığında sonra elimden bırakmak istediğimde diğer elime ses açma tuşunda elektrik çarptı. Telefonu masaya havadan bırakmak zorunda kaldım. Sizce ne yapmalıyım? Bu başkalarının da başına gelmiş mi? Veya tekrar yaşayabilir miyim?

Not: yüzde 90 elektrikti bilmiyorum yani iki kez olmasa bu kadar iyi hissetmezdim belki.

Ofiste işler çok gerilince ben telefonu şarjdayken elime alamıyorum... Zira ses tuşu beni de çarpıyor, ama bu durum ben gerginsem oluyor hep. Yani 5V'un bizi çarpacağını sanmam rahat ol onun için ölmesinden kaynaklanır ;) germe kendini sıkma canını 3 günlük dünya, patronlar hep boktur zaten.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.