Şimdi Ara

Apple’dan iddialı reklam: Bilgisayar mı? O da ne? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
2.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Microsoft Word’den yazı yazıyor
    dan sonrasını okuyamadım gülmekten

• Aldı beni bir gülme :D

• Yalnız o tablet tüketmek için üretilmiş bir faydası yok bilgisayarla hem tüketirsin hem üretirsin. Fazla iddalı olmuş görende kendilerinin bilgisayarı yok sadece tableti var sanır.

• Apple reklam işinden anlıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videoda anlatılmak istenen; "Bilgisayar" kavramını kendisinin geliştirdiği iddia eden(ki öyle bir Dünya zaten yok) bundan böbürlenerek bahseden Microsoft'un eski kafalı olduğu, çağı yakalayamadığıdır. 0:50-0:56 Kızın annesinin iPad'ten bilgisayar olarak bahsetmesi büyük ekranlı ve klavyeli bir cihaz olmasından süre geliyor. Kızın "Bilgisayar ne ki" diye tepki vermesi ise çok derin manalar içerir. Apple iPad Pro'nun bilgisayar olmamasından övünmektedir. Çoğu bilgisayarın yapabileceğinden daha yetenekli ve daha hızlıdır, o yüzden amiyane tabirle bilgisayar denilmeyi hak etmemektedir. Satya Nadella'nın "Gerçek bir bilgisayar edinmelisiniz." lafındaki "gerçek" ibaresi ise altı dolduramayacak kadar boştur. Çünkü Apple için "Bilgisayar olmak veya olmamak, işte bütün mesele bu!" değildir. Yani Apple Microsoft'un dediği(reklamda anne olarak tasvir edilen) "bilgisayar" gibi genel geçer bir kavramın altına sığınmamıştır. Çünkü kendilerine marka yaratma konusunda Microsoft'tan daha başarılılardır. Çünkü o bir iPad Pro'dur.

Kısacası Apple yapmış.

• Çocuk bütün gün iPad'i elinden düşürmüyor, internetlere giriyor ama computer ne demek bilmiyor. Çook güzel reklammış gerçekten. Çocuğun neden iPad kullandığı belli.

• quote:

Orijinalden alıntı: dr20mouse

Yalnız o tablet tüketmek için üretilmiş bir faydası yok bilgisayarla hem tüketirsin hem üretirsin. Fazla iddalı olmuş görende kendilerinin bilgisayarı yok sadece tableti var sanır.

Satya Nadella iPad kullanan gazetecilere "Gerçek bir bilgisayar edinmelisiniz." lafına yönelik hazırlanmış bir reklam. Sonuç olarak gazeteciler için klavyesi, not alabilen-çizim yapabilen kalemi ile iPad yeterli bir cihaz. Microsoft'un CEO'su fazla ukalaca bir tavır göstermiş.

Dikkat ettiysen reklam filminde de tüketiliyor ama çizim yaparak üretkenliğini de göstermişler. Çoğu Windows bilgisayar bu çizim yeteneğine sahip değil, olanlar ise(Surface gibi) genel bir başarı sağlayabilmiş değil.

• Bilgisayar parçaları eski zamanlardaki 6 ayda bir fiyatların yarı yarıya düştüğü zamanlarda değil, antika parçalara uçuk paralar istedikleri bir dönemdeyiz, piyasada anlaşılır fiyatlara monitör olmadığı için müşteri 4k LCD TV alıp bilgisayara bağlıyor, sarf malzemeyi bulmakta bile sorun var, SSD'nin belleğin işlemcinin anakartın fiyatını boyuna arttırıyorlar, satıcılar daha boş kasaların ve anakartların standartlarını bile bilmiyorlar, gel de anlat derdini, bu ortamda adam da dalgasını geçmiş, apple'ın artısı olmayabilir ama bilgisayar fiyatlarının apple fiyatlarını bile geçmiş olduğunun farkında, kendi çivisi çıkıktı, bilgisayarların da çivisinin çıkmasına sevinir tabiiki.
  • Apple'ın amacını bilmem ama yeni nesli güzel özetlemiş. Tableti eline verince dünyayı unutuyorlar. O cihazın başında saatlerini harcadıktan sonra bırak bilgisayarı sen nesin diye sorsa şaşırmam.

• Güzel bir bilgisayar yapamadıkları için demişlerdir "Bilgisayar mı o da ne" diye.

• bilgisayarın yaptığı neyi yapıyo acaba
    yada bilgisayarın yapamadığı neyi excell kullanımı için 3600 tl verip almıştım ofiste kullanmak için excell bile pc deki gibi değil macrolar falan yok koydum kenarda dutuyor

ancak youtube dan video izlemek için efsane alet
    onun dışında hakkını vererek kullananlar var garagebandden müzik yapıp resim çizenler sunum yapanlar var mesela iphonedo ama onun haricinde ipad 2 bile yeterli

• Yalnız çocuğun kullanım senaryosundan ciddi manada bende etkilendim. Çizimler, çizig romanlar, etkileşimler vs. gerçekten kaç paraysa alıp vermeliyim dedirten bir reklam olmuş. Bunu benim gibi bir Xiaomi fanına bile dedirttiklerine göre etkili bir reklam olacaktır.

Tabii ki o kullanım senaryosunu gerçek hayatta uygulayamayacağımın farkında olduğum için almaman gerektiğinin farkındayım. İnsanların neredeyse %98'i için internet işlerinden ileri gidemez o cihaz ve onlarıda zaten telefonlarımızla rahatça yapıyoruz. Çizim vb. iPad Pro'yu farklılaştıran özellikleri gerçek manada kullanacak kitle o geriye kalan %2.

Yalnız bu reklamın gazına gelip, tam benlik diyerek alıp kenara atılacak iPad Pro sayısını hayal bile etmek istemiyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: carman

bilgisayarın yaptığı neyi yapıyo acaba
    yada bilgisayarın yapamadığı neyi excell kullanımı için 3600 tl verip almıştım ofiste kullanmak için excell bile pc deki gibi değil macrolar falan yok koydum kenarda dutuyor

onun dışında hakkını vererek kullananlar var garagebandden müzik yapıp resim çizenler sunum yapanlar var mesela iphonedo ama onun haricinde ipad 2 bile yeterli

bilgisayarı her an yanında taşıyamazsın ama ipad i koy çantana . Çantanda olduğunu bile hissetmezsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabi canım bilgisayar ne ki??
    zaten bilgisayarda yaptığımız tek şey foto çekip sosyal medyada paylaşmak, ha bi de comics okumak.

• Android ve Windows kullanan tabletlere gore iPad ler cidden seri cihazlar hakkini yemeyelim ama yapabildikleri ne yazik ki kisitli. Mesela bir android tabletten internetteki herhangi bir dokumani indirmek olsun, torrent indirmek olsun (bulundugum yerde sinirsiz ve yuksek hizli mobil internet pakedi 25 lira gibi cuzi bir rakam) ya da Windows bir tabletteki farkli tip dokumanlari klasorleyip arsivleme olayini (farkli uzantilara sahip onlarca dosyadan olusan ders notlarini farkli klasorlere ayirmak ve duzenlemek) iPad de yapamiyorsunuz. Cizim yapacagim ya da mobil oyunlari ve temel uygulamalari buyuk ekranda, sorunsuz, takilmadan ve uyumluluk problemi yasamadan kullanmak istiyorum, batarya bakimindan da tatmin etsin diyenler icin alternatifi olmayan bir cihaz. Dolayisiyla ihtiyaca gore degisir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 19 Kasım 2017; 22:25:16 >
  • Birden sokayım ipad ine demek geliyor ama demiyorum..adamlar girişleride kaldırıyor kablosuz sokmadan halediyor

• Apple kendisinin de bilgisayar sektöründen geldiğini çabuk unutmuş. Yazık, yaşlandı herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flowerhorn

quote:

Orijinalden alıntı: carman

bilgisayarın yaptığı neyi yapıyo acaba

bilgisayarı her an yanında taşıyamazsın ama ipad i koy çantana . Çantanda olduğunu bile hissetmezsin.

Tam aksine taşırsın. Bende mesela tabpro s var. Klavyesi yanında verilmişti. Kalemini amazondan aldım. Kalemi tabiki ipad pronunki gibi değil ama bilen adam program da yazar, 3d tasarım yapıp 3d printerdan baskı bile alır. Gerçek browser ve eklentiler, gerçek ofis filan anlatmaya gerek yok.

• Torrent kullanamadığın cihazı çöptür

• Dayıcım bence burda sen Windows'a laf atmışsın da olan sana olmuş iPad in bir bilgisayar kadar olamadığını anlıyorum burdan ben. Sadece mesajlaşmak bişeyler çizmek fotoğraf çekmek için kullanılan bir cihaz yalnızca. Bilgisayarın yakınından bile geçemeyen bir kullanım alanı darlığı. Ha laptop yerine iPad kullanıyorum o ayrı mesele, bir bilgisayarın yerini daha doğrusu windows un yerini tutamaz. Android tabletlerin yerini tutar hatta ezer geçer tabii android çöp.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.