Şimdi Ara

Apple: 'Dünyanın en iyi masaüstü bilgisayarı artık daha da iyi' (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
0
Favori
41.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kullanıcı memnuniyeti : Bozuldu ; yenisini al !
  • quote:

Orijinalden alıntı: normal73

Kullanıcı memnuniyeti : Bozuldu ; yenisini al !

Bozuldu ?

:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

quote:

Orijinalden alıntı: feCiaLem

apple her şeye değer adamlar yapıyor, biraz türkiyede vergiler düşük olsa çok güzel olcak ama yinede baya satış oluyor

Adamlar sattırmasını biliyor. Pahalı olmasına rağmen rağbet görüyor. Ama vergiler çok yüksek. Adam gibi vergi sistemi olsa ve maaşlar da hatırı sayılır seviyelere yükselse süper olacak.

aynen, iyi mal iyi para ama pahalı olması türkiye den kaynaklanıyor yurt dışında hiç de pahalı değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: rooftop

Apple: 'Dünyanın en iyi masaüstü bilgisayarı artık daha da iyi'

Yeminlen sağdaki daha güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 7 Kasım 2011; 0:08:59 >
  • Ben ekmegimi Apple sayesinde kazanıyorum valla. Hava atmak için alıyorlar, yok burjuva bilgisayarı lafları da cok saçma geliyor haliyle. Bi sinema/müzik/görsel tasarım sektörlerine girin bakalım o MacBook larla neler yapılıyor? Hayatınızda dinlediğiniz müzikler izlediğiniz filmler baktığınız reklamlar/afişler Macintosh gibi stabil ve hızlı sistemler olmasaydı şimdikinden oldukça aşağıda biyerlerde olurlardı. Windows ve Adobe Premier birleşimi ile Macintosh ve Final Cut birleşimi arasında daglar kadar fark var. Acın bakın. Windows donanım olarak daha üstün olsun, hem Windowsa hem Mac'e Premier ya da AE yükleyin. Hangisi daha hızlı çalışıyor? Daha hızlı render alıyor.

• nerde tiki görsem elinde iphone :) starbucksa gittik bir kere kızlı,erkekli hepsinde macbook pro vardı.bir yandan bilgisayara,bir yandan da etrafa bakınıyorlardı :) ilginç ya bu apple kullanıcıları.hep söylerim,kendisini telefonla,bilgisayarla,arabayla bir statüye dahil eden insanlar önce içlerindeki aşağılık kompleksinden kurtulmalı.bundan kurtulunca apple ın ne kadar boş bir marka olduğu ve itici geleceğini görecekler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

nerde tiki görsem elinde iphone :) starbucksa gittik bir kere kızlı,erkekli hepsinde macbook pro vardı.bir yandan bilgisayara,bir yandan da etrafa bakınıyorlardı :) ilginç ya bu apple kullanıcıları.hep söylerim,kendisini telefonla,bilgisayarla,arabayla bir statüye dahil eden insanlar önce içlerindeki aşağılık kompleksinden kurtulmalı.bundan kurtulunca apple ın ne kadar boş bir marka olduğu ve itici geleceğini görecekler.

Çok talihsiz bir yorum olmuş.Apple ürünlerini gerçek amaçları için kullanan çok fazla insan var.Size göre boş ve itici gelebilir ama bu makinelerden ekmek parası kazanan milyonlarca insan var dünya çapında.Görüşünüze saygı duyarım ama maalesef katılamam, sırf siz tikilerde görüyorsunuz diye (amaçlarınız doğrultusunda MacOS tecrübe ettiniz mi bilmiyorum ) Apple ürünlerinden nefret etmeniz yanlış.

• Delphi diesel güzel yazmışsın hepsine katılıyorum.Sen git usa dan 2500 usd lik mali 3300usd sat tabi pahalı gelir millete oradaki alım gücü buradaki ile aynı değil.Bunun sebebi Apple değil sadece buradaki vergiler keşke insanlar alıp kullansa farkı görseler.
    Saygılar
  • başlığa bak dünyanın en iyisiymiş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delphi Diesel

quote:

Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

quote:

Orijinalden alıntı: pocemonmutlu

Arkadaşlar bende 1999 tarihinden 2011 2. çeyreğine kadar hep windows tabanlı masaüstü ve laptop kullandım, taaki macbook pro alana kadar. Arkadaşlar ben 35 yaşıma girdim ve artık eski günler gibi çılgın değilim, kalite,kullanım kolaylığı,stabilite benim için 2010 tarihinde iphone4 ile başladı. apple bana diğer markalardan daha fazlasını kalite,stabilite,kullanım kolaylığı,şıklık olarak sundu. herkezin apple ürünlerini kullanmak nasip etsin, fakat yok okadar para veren enayidir yok beşpara etmez yok vs. cevap yazan her kişi ya yaşı kücük genç arkadaşlar yada apple alacak maddi gücü az olduğu için kendini komplekse sokmuş abuk sabuk yazılar yazan kişiler. arkadaşlar herkez ferrari, son model mercedes araç sahibi olmak ister fakat kimse ferrari yada mercedes alan kişiye enayi demez!!! biz tüketicilerin hakkı nedir? problem çıkarmayan, iyi teknik destek ve müşteri memnuniyeti üst düzeyde kaliteli ürünler. bu örnekleri apple fazlasıyla karşılıyorsa ben o markanın ürünlerini alırım arkadaşım.

Ben 2007 tarihine kadar imzamdaki hiçbir ürünü alacak maddi gücüm yoktu, çalıştım çalıştım ve hala çalışıyorum. evlendim kira ödüyorum ve istediğim "maddi gücüm elverdikçe tabi" herşeyi alabiliyorum allahıma binlerce şükürler olsun.

Yarınınızın ne getireceğini kimse bilemez (bende dahil), alana kullanana hayırlı olsun sözünden başka abuk sabuk yazılar yazmayın bence. sonra birgün gelir yazdıklarınız aklınıza gelir mahcup olursunuz...

Ferrari varken Mercedes alma diyoruz biz. Hepsi bu.

Doppelgangbanger

Dostum sen ferrariye binersin memnunsundur,alıntı yaptıgın arkadaş mercedes s class serisine biner mutludur,burda gelipte yok asgari ücret şukadar yok vergisi bukadar demenin alemi yok,sen bu adamı yargılayamazsın,yargılayacaksan hükümeti yargıla,vergiyi maaşı aklına ne geliyorsa yapan yöneten onlar bukadar basit öyle değil mi ? adam alma sebeblerini yazmış ne demiş;
    -Kalite
    -Stabilite
    -Kullanım kolaylığı
    -Sorunsuz teknik servis

Kalite nedir,atıyorum plastik kasalı 2 el ile kapagı ayrılan i7 li makina var,exper casper vs.bunların alayının ortak sorunu kalitesi yok,nedir mesela kalite full alüminyum parçadan işlenmiş değil,menteşeleri 1 yıldan dan sonra gevşemeye başlar,en basiti yazı yazarken lcd oynar sallanır kalvyeden yazdıkça tak tuk ses gelir,donanım iyi o zaten pazarlama stratejisi adam donanımdan kazanıyor,ama donanım tek başına ''ya bu i7 miş aa fiyatta iyimiş hemen alayım'' demeklede olmuyor,stabilitesi varmı ? 80 90 100 derecelere çıkan işlemcisi gpu çipseti bunu sen nasıl dizüstünde kullanacaksın ki ? anca masada kullanırsın oyun hariç pil süreleri vasatın ötesine gidemiyor 2 saat 3 saat geçemiyor,oyunda ne oluyor 45 dk 1 saat belki pili nekadar sana 2-3 saati sunuyor max performansı düşmeden aralıksız 1 1.5 senede o performans düşüyor,ne oluyor mesela önce 2 saat sonrada 1.5 saat gitmeye başlıyor,gün gelincede pil işlevini yerine getirmiyor şarj olmuyor vs.windows sorunları vardır birde virüstü trojandı incikti boncuktu,üzerindeki donanım iyi,ama sorun sistemin o donanıma uygun optimize edilmemesidir,nedir bu optimize imzamda yazan i7 li sistemde ben mesela photoshopta 40 50 mb üzeri resimleri düzenlemek için çaba sarfediyorum,mesela resimde kaydırma yaparken kasıyor takılıyor,ama aynı resmi aynı photoshop ile macbook proda ki donanım olarak masaüstünden belki 2 3 kat kötü ama resim yağ gibi kayıyor büyütüp küçültmelerde extra zaman kaybetmiyorum,bu benim iş gücümede yansıyor öyle değil mi ? üstelik gereksiz yere windows sorunlarıyla uğraşmıyorum,virüs yok aylar seneler geçsede çökmeyen ağırlaşmayan bir sistemim var,windows gibi şişmiyor yok antivirüsmüş bunlara gerek kalmıyor,sen bana gelipte ya bi antivürüs kur bilmenne yap et demekle anca kendini kandırıyorsun aradaki farkı zaten anlayabilmen için bitane macbook kullanman lazım birgün deneyimleyebilirsen zaten fikrin değişecektirde ama sen yok bu macbook 5 binliramış falan diye baktıkçada önyargıyla gidersende hiçbirşeyde olmaz,sorunsuz teknik servis nedir mesela bu servis ? apple türkiyede bilkom bakıyor,garantili macbook bozulduğunda gidip teslim ediyorum ettikten sonra aynı gün bilgisayarsız kalmayım diye bana direk başak bir macbook veriyor,o arada işim aksamasın memnuniyetsizlik olmasın diye casper dı experdi bilmemneydi markaları alırsan ne oluyor ? önce malı teslim edersin servise ki servis nerde bellide değildir,altyapı yoktur bile 20 iş günü bekletirler seni yasa böyle ama 20 iş günü olur 30 35 40 açar sorarsın bazne böyle bir ürün yok teslim etmediniz derler,tekrar ararsın serviste tamiri için ek parça bekliyoruz derler,o arada bilgisayarsızda kalırsın kimse sana ya bilgisayarın yok al sen arada verdiğimiz herhangi bir bilgisayar ile takılda demezler,bukadar yazdım aradaki farkları tek tek anlatabilmek için niye yazdım bunları marka fanatikliği içinmi apple bana para veriyor diye mi ? fanboy olduğum için mi ? büyük bir ihtimal bunlar içinden geçer aynı hataya düşen çok oldu zamanında ama nedense bir cevap gelmedi onlardan işin özü kısaca budur,sen bunlarla uğraşmak istiyorsun diye uğraşmak isteyemen adamı yargılıyorsun ön yargıyla yaklaşıyorsun aynı olayı android ile ios karşılaştırmalarında da yaparlar,bitmedi gitti bu sevda sataşma arzusu ''2 bin lira telefona vermiş anaaa görgüsüze bak sokakta elinde apple telefonla konuşuyor öküz mal '' yukarda kaçtane arkadaş aynı söylemden sözetmiş yok nekadar tiki varsa yok söle varsa böyle varsa resmen ırkçılık yaptıgı macbook olayınada gelirsek ben saydıklarıma para veriyorum kısaca hizmet memnuniyet için ha sanmaki burdan 5000 liraya alıyorum,amerikadan getirtip kullanıyorum garanti olayıda burda geçerli tek sıkıntısı 1 sene olması zaten macbook sık bozulan birşey değil yukarda pil süresini yazdım mesela bir örnek dahada vereyim onunla ilgili 3 yıl yazan değerlerin altına pil süresi asla düşmez mesela 9-10 saat civarıdır normalde neyse değeri okadar süre sorunsuzca kullanırsın menteşe sorunu olmaz gevşeme yapmaz 2 ile ile ayırmazsın altı üstü ayırırken kalkmaz klavyesi gancur guncur etmez oynamaymış çökmeymiş vs

Eğer adam Mercedes'i sırf hava atmak için alıyorsa ben o adamı yargılarım arkadaş. Asgari ücret şu kadar, vergisi bu kadar demenin alemi var arkadaş. Apple vergiler yüzünden pahalı diyorsunuz. Ee, sonuçta ucuz mallar da yok mu Türkiye'de? Her şey mi astronomik rakamlarda satılıyor? Bir nokia 1000TL iken bir iPhone neden 2000TL'den satılıyor? Hiç kusura bakma Apple'ı iş için kullanmayanlar ve fanlığını yapanlar hava atmak için alıyor. Kaliteymiş, stabiliteymiş, kullanım kolaylığıymış, sorunsuz teknik servismiş, oyun dahi oynayamadığım teknik özellikleri yerlerde olan bir makineye para saçmak için yeterli bir sebep değil.

Laptoptan bahsetmişsin. Komik bir örnek olmuş. Öncelikle laptopun amacı oyun değildir. Laptopun asıl amacı taşınabilirliktir. Taşınabilirlik de birçok özelliği sınırlar. Bir laptopta Crysis oynamayı düşünemezsin mesela. Neden? Çünkü laptop çok zorlanır ve ısınır. Ha laptopun Alienware falan değilse tabi. Ya kardeşim şaka mısın? Yok virüsmüş, trojanmış. Kaçıncı yüzyılda yaşıyorsun? Antivirüs denen bir şey var. Boşuna yazılmıyor bu programlar. Bir antivirüs kurup, PC'ye arada bakım yapmak çok mu zor? Antivirüsün derdiyle uğraşmamak için iMac'e 5000TL vermek çok mu mantıklı? Windows stabilite olmayabilir. Zaten Windows genel ihtiyaçları karşılamaya yönelik tasarlanmıştır. Bir Mac gibi sırf photoshoptur, renderdır için tasarlanmadığı için bu tür konularda stabil olmayabilir. PC kişisel bilgisayardır. Mac iş bilgisayarıdır. Ama Mac'in iş bilgisayarı olması da geçti artık. Windows için de Mac'te kullanılan programlar var. Eğer iş için almıyorsan Mac'e para vermek saçma. Bilmiyorum belki elimden bir Mac falan geçerse düşüncelerim değişir. Bir şeyi kullanmadan yorum yapmak böyle bir şey. Ama şimdilik görüşlerim bu şekilde. Canım benim, bu söylediklerin tamamen burjuvari şeyler. Yani hizmet memnuniyeti, servistir kıldır yündür, sen bunlara para veriyorsun. Bilgisayarın kendisine değil. Sen mümkün mertebe rahatlık istiyorsun. Ama biz normal bilgisayar kullanıcıları bilgisayarın kendisini satın alırız, hizmetini değil. Çünkü neden? Çünkü bu lüksü satın alacak zenginlikte değiliz. 5500TL'ye pc aldım ve benim işimi fazlasıyla görüyor. Bu paraya Mac alsaydım oyun oynayamayacaktım. Çoğu programı kullanamayacaktım. Ben zaten bu yazdıklarından Apple fanı olduğu anlamını çıkarmadım zira fan gibi yazmamışsın, gayet samimi yazmışsın. Ama bil ki ben de dediklerimde samimiyim. iOS Android olayına gelirsek, ben her zaman iOS'u savunmuşumdur. Daha elime doğru düzgün telefon almadığım hâlde(T250i'ye telefon denirse) iOS'un daha iyi olduğunu düşündüm ve bunu savundum. Peki neden? Çünkü Apple'ın stabiliteye ne kadar önem verdiğini biliyorum. Çünkü Android daha dünkü sistem, Android yokken iOS vardı. Ama iOS'u eleştirenler de var. Kimisi iOS fanlığı yapar, kimisi de düşmanlığı. Tamam anladım söylemek istediğini. Apple işini gayet iyi yapıyor. Ona şüphe yok. Ama işte gel gör ki Apple lüks kaçan bir sistem. Kendi üzerinden para kazananlara hizmet eden bir sistem.

• quote:

Orijinalden alıntı: sierratr1

Delphi diesel güzel yazmışsın hepsine katılıyorum.Sen git usa dan 2500 usd lik mali 3300usd sat tabi pahalı gelir millete oradaki alım gücü buradaki ile aynı değil.Bunun sebebi Apple değil sadece buradaki vergiler keşke insanlar alıp kullansa farkı görseler.
    Saygılar

Keşke alıp kullanabilsek. Ama alamıyoruz.
  • Ailesini her fırsatta zor durumda bırakacan ergenlerle lütfen tartışıp sinirlenmeyin arkadaşlar boşverin. Ben başka bir şey sorucam bu sahibinden.com da falan var sanırım 1 - 2 senelik satılmamış mac prolar atıyorum 2,6 ghzlik çift işlemcili, 4 çekirdekli modeller 5 - 6 bin tl ye mağazalardan 0 olarak taksitle satılıyor. Sizce bu ilanlardan bu makineler alınır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

Ailesini her fırsatta zor durumda bırakacan ergenlerle lütfen tartışıp sinirlenmeyin arkadaşlar boşverin. Ben başka bir şey sorucam bu sahibinden.com da falan var sanırım 1 - 2 senelik satılmamış mac prolar atıyorum 2,6 ghzlik çift işlemcili, 4 çekirdekli modeller 5 - 6 bin tl ye mağazalardan 0 olarak taksitle satılıyor. Sizce bu ilanlardan bu makineler alınır mı?

Amerikadan getirip burada 4000 dolar civarına örnek verdiğin makinaları satan insanlar var. Google'da arattır bulabilirsin. Üstelik yeni model, sıfır ve adına fatura kesiyorlar.
    1 sene uluslararası garantin oluyor. Tabiki alabilirsin. Herhangi bir sorun olmaz.
    Örnek verdiğin makina Türkiye'de 9500 TL civarına satılıyor şu anda mağazalarda. Çift xeon işlemci ve sekiz çekirdekli.

• Arkadaştan macin üzerine 7 kurmak için sistemi aldım.usbde mac os lion kurdum.sonra baktım lionların hepsi 2 gb ram destekliomuş.7 ye geçmek yani cift sistem kurmak için 10.5 sürüm tiger olması şarttı boot camp herşeyi düzgün yapmışım sonradan anladım.macde firmware şifresi varmış.ne elma işareti geldi ne bişe hiçbişe gelmio boot menüye bile sokmuyo.anladımki kendi bios gibi bi sistemi olmayan aptal bişe kendini servislik etti makina.

• lionlar 64 bit i destekliyor. işlemci 32bit olmasın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZAGROSs

quote:

Orijinalden alıntı: Ac1DBuRN

1- Monitorun arkasina PCI-Ex ekran kartini vs'sini nasil sigdiriyor anlayamiyorum. Ve arkada hava sirkulasyonu icin izgarada yok...
    2- Baglanti noktalarina baglanan kablolar onden hos goruntu vermez gibi sanki. Ayagin arkasina yapilan bir port daha hos olurmus.
    3- On/Off'un arkada olmasi ilginc olmus:). Ondeki gorunumu bozmayacagim diye ne taklalar atmis apple.
    sonuc: Harika bir tasarim. IPS panel ve orta duzey ekran kartı oyun bilgisayari olmadigini gosteriyor ztn. En iyi demek en guclu anlamina gelmez bana kalirsa. Ben bu fiyata daha iyi konfig. toplarim gibilerinden vaazlar gelir yakinda...

Apple oldugu icin.

Yanlış cevap.

Apple üretimini Foxconn'a yaptırıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Satisfaction45

Arkadaştan macin üzerine 7 kurmak için sistemi aldım.usbde mac os lion kurdum.sonra baktım lionların hepsi 2 gb ram destekliomuş.7 ye geçmek yani cift sistem kurmak için 10.5 sürüm tiger olması şarttı boot camp herşeyi düzgün yapmışım sonradan anladım.macde firmware şifresi varmış.ne elma işareti geldi ne bişe hiçbişe gelmio boot menüye bile sokmuyo.anladımki kendi bios gibi bi sistemi olmayan aptal bişe kendini servislik etti makina.

Size acil tarafından yazıcıoğlundan pc toplayıp windows ile yola devam etmenizi öneririm.
    Kendinizi içinden çıkılmaz bir bilgi çöplüğünün içine sokmuşsunuz.
    Bence kendiniz servislik olmuşsunuz. Umarım garantiniz vardır.

• apple sistem özelliği konusunda çok cimri ve fiyatları çok pahalı. Her ürünü sırf hava için alınıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dark-knight

quote:

Orijinalden alıntı: zotti52

quote:

Orijinalden alıntı: foreverkinqs

Benim için bilgisayar demek oyun demek o kadar basit ben hem oyunumu rahat rahat oynayabilecegim bu paraya daha iyi bir sistem toplayıp hemde kat kat bir tasarım için buna vericek degilim tasarım kimin umrunda sen bilgisayardan performans alıcaksın evet şimdi oyun için ps3,xbox360 dicek arkadaşlar ama ben pc'de gayet mutluyum herşeyimi hallediyorum , benim için tamamen gereksiz ama şu fotografçılar,grafikerler için güzel bir bilgisayar ona birşey diyemem ama bence bu paraya bu pc haketmiyor.

DirectX 11'den sonra zaten hiçbir oyun konsolu iyi bir PC'nin renk canlılığı, görüntü kalitesi ve grafik performansını veremiyor. DirectX 11 destekli güzel bir ekran kartlı bilgisayarı olan biri Full HD bir büyük televizyona bağlantı yapıp Colin McRae Dirt 2 veya Battlefield Bad Company 2 oynayınca anlayacaktır. Aynı oyunları PS3 ile yan yana test de edebilirsiniz. iMac'te kullanılan kartlarda da DirectX 11 desteği var ama kartlar baya düşük model. Yüksek model kartlar Mac Pro'da var ama çok çok yüksek fiyatı.

red dead redemption, gran turismo 5, god of war 3 testleri de var mı? Aa bu oyunlar pc ye çıkmıyordu ama tüh

Total war serisi,Diablo 3,Strateji oyunları, mmorpg lerde konsola çıkmıyor deilmi tüh

• ister katılın ister katılmayın türkiyede çoğunluk apple nin ürünlerini bi halt anlamadığı halde alan gerizekalı apaçilerle doludur. 10 alıcıdan 7 si kullanamadığı için iade eder 2 si iade etmekten utanıp napalım katlanıcaz der. 1 tane de işi bilen çıkar. onun dışında alayı apaçi komançi tayfası hava cıva hep.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.