Şimdi Ara

Apple: 'Dünyanın en iyi masaüstü bilgisayarı artık daha da iyi' (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
0
Favori
41.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayatı boyunca iMac yada MacBook kullanmamış kişilerin yorum yapmasına hasta oluyorum... "Cehalet erdemdir" sözü o kadar da yanlış değil belki de...
  • quote:

Orijinalden alıntı: normal73

Apple firmasına gereksiz bir düşmanlığım var maalesef. Ölsemde almam. Hediye çıksada kullanmam.
    http://prntscr.com/3vqk5

Ahaha resim her şeyi anlatmış.
  • Apple alanların çoğu HAVADAN hava yapacak artiz ben şahsen sevmiyorum Mac tarzı şeyler ona para mı yetişir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: java

Hayatı boyunca iMac yada MacBook kullanmamış kişilerin yorum yapmasına hasta oluyorum... "Cehalet erdemdir" sözü o kadar da yanlış değil belki de...

Geçen biri şey demişti forumda;

"Apple ürünlerini kullananlar memnun, kullanmayanlar şikayetçi oluyor." tarzı bir söylemde bulunmuştu çok mantıklı geldi.

Aslında çok görmemek lazım bundan 2 yıl öncesine kadar bende mac'ten nefret ediyordum çünkü hiç kullanmamıştım taa ki tanışmamız bilge adam sayesinde oldu ve şuan ne kadar doğru tercih yaptığımı anladım..

Özetle; "Ağzı olan konuşuyor."

• onu bunu bilmem de bir iki defa macOS kullandım bize yıllardır windowsu itelemişler kullanın diye adam yaptımı premium bir ürün yapıyor fiyatıda fazla, alabilirsin alamazsın orasını bilemem ama bende dahil maddi imkanımız olsa apple cihazlarını öle bide alır kullanırız kiiiii hiç burada ahkam kesmeyelim kim evinde böyle bi aletin olmasını istemez ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.A.G

onu bunu bilmem de bir iki defa macOS kullandım bize yıllardır windowsu itelemişler kullanın diye adam yaptımı premium bir ürün yapıyor fiyatıda fazla, alabilirsin alamazsın orasını bilemem ama bende dahil maddi imkanımız olsa apple cihazlarını öle bide alır kullanırız kiiiii hiç burada ahkam kesmeyelim kim evinde böyle bi aletin olmasını istemez ki

Maddi imkânı olan alır. Ona bir şey dediğimiz yok. Ama Apple dediğimiz gibi burjuva malıdır. Senin benim gibi adamlar için üretilmiyor o aletler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 6 Kasım 2011; 16:11:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

quote:

onu bunu bilmem de bir iki defa macOS kullandım bize yıllardır windowsu itelemişler kullanın diye adam yaptımı premium bir ürün yapıyor fiyatıda fazla, alabilirsin alamazsın orasını bilemem ama bende dahil maddi imkanımız olsa apple cihazlarını öle bide alır kullanırız kiiiii hiç burada ahkam kesmeyelim kim evinde böyle bi aletin olmasını istemez ki

Maddi imkânı olan alır. Ona bir şey dediğimiz yok. Ama Apple dediğimiz gibi burjuva malıdır. Senin benim gibi adamlar için üretilmiyor o aletler.

ona bakarsan senin benm kullandığım pc de sokaktaki aç adama göre burjuvalık yani o biraz göreceli bir kavram ama aramızda yok hedye çıksa kullanmam yolda bulsam almam diyenler var gülmemek elde değil gerçekten...

• quote:

quote:

quote:

ona bakarsan senin benm kullandığım pc de sokaktaki aç adama göre burjuvalık yani o biraz göreceli bir kavram ama aramızda yok hedye çıksa kullanmam yolda bulsam almam diyenler var gülmemek elde değil gerçekten...

Her kavramın belirli kriterleri var. Sokaktaki aç adam beni ilgilendirmiyor. Benim gelirim asgari ücret ise kimse benim kullandığım mala burjuva malı diyemez. Ama Apple'ın fiyatları ortada. Türkiye'nin yüzde kaçında Apple bilgisayar var acaba?

• Apple Abi
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Her kavramın belirli kriterleri var. Sokaktaki aç adam beni ilgilendirmiyor. Benim gelirim asgari ücret ise kimse benim kullandığım mala burjuva malı diyemez. Ama Apple'ın fiyatları ortada. Türkiye'nin yüzde kaçında Apple bilgisayar var acaba?

zaten asgari ücret alan insanlar açlık sınırının çok altındalar yani kısacası normal bir bilgisayar + internet vs. vs. zaten onlar için de malesef birer lüks. tabi bilgisayar derken şimdi şunuda söylemek lazım bu topic içerisinde bahsedilen bilgisayarlar yani imac yerine alınan oyun bilgisayarları varya hani yoksa 500tl ye eski bir masaüstü 1000 tl ye eski macbook bulursun. birde acaba bizimde maddi durumumuz çok üst düzeyde olsa biz daha mı az burjuva veya daha mı az savurgan olurduk bence bizde aynı şeyleri yapardık

kolay gelsin iyi forumlar

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

zaten asgari ücret alan insanlar açlık sınırının çok altındalar yani kısacası normal bir bilgisayar + internet vs. vs. zaten onlar için de malesef birer lüks. tabi bilgisayar derken şimdi şunuda söylemek lazım bu topic içerisinde bahsedilen bilgisayarlar yani imac yerine alınan oyun bilgisayarları varya hani yoksa 500tl ye eski bir masaüstü 1000 tl ye eski macbook bulursun. birde acaba bizimde maddi durumumuz çok üst düzeyde olsa biz daha mı az burjuva veya daha mı az savurgan olurduk bence bizde aynı şeyleri yapardık

kolay gelsin iyi forumlar

Bak sana şu kadarını söyleyeyim, aylık geliri 1000TL olan ailem bana toplamda 5500TL'lik PC aldı 12 ay taksitle. Bazı şeyler burjuvalıkla ilgili değil. Lüksü satın alabilirsin, alamazsın değil ama çok zorlanırsın. Benim ailem de fedakâr olduğu için şartları sonuna kadar zorladı. Normal bir bilgisayar ve internet bizim için lüks değildi ama ben kendimi bildim bileli borçla yaşıyoruz. Ben param olsa daha az burjuva olmam. Burjuva olmayı eleştirmiyorum. Savurgan olmayı da. Ama Apple burjuva malı yani zengin malı. Aşırı lükse kaçan bir mal. Ha 5500TL'ye bir iMac alamaz mıydım? Alırdım. Ama değmez, çok keyfi bir alet iMac. Yani 5000-6000 veriyorsun ama oyun oynayamıyorsun. Sadece yazılımsal işlerle ilgilenebiliyorsun. Umarım dediklerimi anlatabilmişimdir. Ha merak ettiysen 1000TL gelirin nereden geldiğini söyleyeyim. 600 küsur TL asgari ücret, 400TL de dedem veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 6 Kasım 2011; 17:13:21 >

• tamam anlaştık
  • 1 saattir kasası nerede diye düşünüyodum Sonra da aklıma ilk çıkardıkları kasasız bilgisayar geldi, tüplü monitör vardı sadece böyle. Toyzarasda satılıyordu galiba duygulandım şimdi
  • Forumlar böyle işte işsiz insanların buluşma noktası... İnsanlar Apple marka da alabilir gidip 3000 TL'lik Casper de alabilir... Kendi seçimleri : İsterse gider X markasını alır isterse onu 2 ye katlayan(Performans olarak.) Y markasından alır. A= { x | s(x)=s(y), x€N }
    Ama ben Apple ve marka bilgisayar düşmanıyım, laptop düşmanıyım(Bu biraz saçma ama ?), bazı insanların fikirleri değişmez... Hele birbinizi dövemeyecek, hırpalayamayacak bir ortamdaysanız(Forumlar gibi) uzar gider bu tartışma.
  • Bu iş yakında parfüm işine döneceğe benziyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carnador

Apple tercih edenlere aşalayıcı ve küçük düşürücü sözler yazarsan seni yüceltmelerini beklemen doğru olmaz.

Yoktan yere birbirinizi kırmayın beyler. Herşey ortada, isteyen istediğini tercih eder, bu konuda normal73 ve Chuckly güzel özetlemiş olayı.

İnsanların tercihleri beni ilgilendirmiyor. Ben sadece yorumumu yapıyorum ve karşılığında gelen yoruma göre gerekli cevabı veriyorum. Üslûba göre muamele.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chuckly

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Chuckly

Ulan amerikaya bakiyorsun iphone 650 dolar buraya geliyorsun 2000 lira.Türkiye vergi koyuyor diye Apple pahalı oluyor burjuva malı oluyor

Apple sen nelere kadirsin

En azından Türkiye'de durum böyle. Amerika beni ilgilendirmiyor. Kendi yaşam standartlarınızı Amerikalılar'ın yaşam standartlarıyla kıyaslamayın.

Ozaman sitem edilecek olan Apple değil Türkiye Cumhuriyeti'nin başındakilerdir

Korsan almayin diyorlar peki hiç dusundulermi Neden korsan aliyoruz?

Yurt disinda 1500 dolar olan laptop burda 5000 lira olursa pahali olur tabi burda Apple'in bir suçu yok

Zaten suç Apple'da değil ama bize göre pahalı üretiyor. Yani sonuçta Apple ürünlerine belirli bir fiyat koyuyor, üzerine vergi eklenince astronomik rakamlar çıkıyor. Ucuz olan her yerde ucuz. Apple da sütten çıkmış ak kaşık değil, kendinizi kandırmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 6 Kasım 2011; 18:56:08 >

• quote:

quote:

Apple tercih edenlere aşalayıcı ve küçük düşürücü sözler yazarsan seni yüceltmelerini beklemen doğru olmaz.

Yoktan yere birbirinizi kırmayın beyler. Herşey ortada, isteyen istediğini tercih eder, bu konuda normal73 ve Chuckly güzel özetlemiş olayı.

İnsanların tercihleri beni ilgilendirmiyor. Ben sadece yorumumu yapıyorum ve karşılığında gelen yoruma göre gerekli cevabı veriyorum. Üslûba göre muamele.

ama insanlar böyle anlamıyor, aşalayıcı ve alaycı gibi tavrın var biraz daha yumuşat derim, ben.

İkili tartışmalarda yol almak için bu iyi bir seçim olur.

• quote:

quote:

quote:

ama insanlar böyle anlamıyor, aşalayıcı ve alaycı gibi tavrın var biraz daha yumuşat derim, ben.

İkili tartışmalarda yol almak için bu iyi bir seçim olur.

Ben duruma ve psikolojime göre davranırım. Eğer o an karşımdaki komik bulduğum bir şey söylüyorsa ve benim psikolojim samimi değilse, yani karşımdaki insanı kaale alacak bir psikolojide değilsem alaycı yazarım, bu herkeste böyledir. İş psikolojide bitiyor. Normalde iyi niyetli biriyimdir, beni bilen bilir. Sadece yanlışlara karşı fazla hassasım. Ben adama Apple burjuva malı dediğim zaman o "alma o zaman zorla mı aldırıyoruz" diye karşılık verirse ben de o adamla alay ederim. Hakediyordur çünkü. Karşımdaki adam art niyetlidir çünkü, samimi değildir yazdıklarında çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 6 Kasım 2011; 18:59:00 >

• quote:

Bak sana şu kadarını söyleyeyim, aylık geliri 1000TL olan ailem bana toplamda 5500TL'lik PC aldı 12 ay taksitle. Bazı şeyler burjuvalıkla ilgili değil. Lüksü satın alabilirsin, alamazsın değil ama çok zorlanırsın. Benim ailem de fedakâr olduğu için şartları sonuna kadar zorladı. Normal bir bilgisayar ve internet bizim için lüks değildi ama ben kendimi bildim bileli borçla yaşıyoruz. Ben param olsa daha az burjuva olmam. Burjuva olmayı eleştirmiyorum. Savurgan olmayı da. Ama Apple burjuva malı yani zengin malı. Aşırı lükse kaçan bir mal. Ha 5500TL'ye bir iMac alamaz mıydım? Alırdım. Ama değmez, çok keyfi bir alet iMac. Yani 5000-6000 veriyorsun ama oyun oynayamıyorsun. Sadece yazılımsal işlerle ilgilenebiliyorsun. Umarım dediklerimi anlatabilmişimdir. Ha merak ettiysen 1000TL gelirin nereden geldiğini söyleyeyim. 600 küsur TL asgari ücret, 400TL de dedem veriyor.

Sen 1000 liralık aylığı olan ailene oyun oynatabildiği için 5500 TL'lik bilgisayar aldırıyorsun ve burjuva değilsin, ben ailemin geçimini 5500 TL'lik bir Apple'da QuarkXpress ile sayfa tasarımı yaparak kazandığım ama o 5500 TL verdiğim bilgisayarda oyun oynayamadığım için burjuvayım öyle mi? Yazdıkların aslında ifade etmeye çalıştıklarınla o kadar çelişkili ki göremiyorsun sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veleciraptor -- 6 Kasım 2011; 19:14:39 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.