Şimdi Ara

Apple: 'Dünyanın en iyi masaüstü bilgisayarı artık daha da iyi'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
0
Favori
41.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tüm dünyanın merakla beklediği iPhone 5 için sessizliğini koruyan Apple, farklı segmentler için ürün gamını yenilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda lanse ettiği 2011 modeli MacBook Pro modellerinde Thunderbolt teknolojisiyle öne çıkan Apple, masaüstü bilgisayarlarına da el attı ve yeni nesil iMac modellerini tanıttı.

Yenilenen iMac'lerdeki güncellemelerin başında Sandy Bridge platformuna adaptasyon geliyor. Intel'in dört çekirdekli ikinci nesil Core işlemci modellerinden güç alan bilgisayarlarda ekran kartı tercihinin yeni MacBook Pro'larla benzer şekilde AMD'den yana kullanıldığını ve Radeon HD 6000M serisine geçiş yapıldığını görüyoruz.

Dört modelden oluşan yeni iMac ailesinde 21.5-inç boyutunda iki, 27-inç boyutunda da iki olmak üzere toplamda dört sistem sunuluyor. 21.5-inç boyutundaki modellerinde bir adet, diğer modellerinde ise iki adet Thunderbolt konnektörüne yer veren Apple, tüm modellerinde görüntülü konuşma için FaceTime HD kamerasını standarta sunuyor.

Varsayılan özellikleri arasında SD kart slotu, Mac OS X Snow Leopard işletim sistemi ve Magic Mouse veya Magic Trackpad'e yer verilen 2011 model iMac'lerin en ucuzu 1199$'dan sunuluyor. 21.5-işnç boyutunda IPS panel kullanan istem, 2.5GHz'de çalışan 4 çekirdekli Core i5 işlemciden güç alıyor ve HD 6750M ekran kartı ile geliyor.

Depolama sürücüsü olarak 500GB kapasiteli sabit diskin kullanldığı sistemin 1499 dolar seviyesinden sunulan üst versiyonunda ise 2.7GHz'de çalışan 4 çekirdekli işlemciye, Radeon HD 6770M ekran kartına ve depolama sürücüsü olarak 1TB'lık diske yer verilirken ekran boyutu ise benzer şekilde 21.5-inç ve IPS panel.

iMac'lerin 27-inç boyutundaki üst modelleri ise 1699 dolar seviyesinden başlıyor. İlk modelde işlemci olarak 2.7GHz hızında işlemci, 1TB disk ve Radeon HD 6770 ekran kartı sunulurken, 1999 dolar seviyesinden anons edilen en üçlü iMac modelinde ise 3.1GHz hızında işlemciye, 1TB diske ve Radeon HD 670M ekran kartına yer veriliyor.

Intel'in yeni nesil Sandy Bridge işlemcileriyle performans anlamında bir önceki jenerasyona göre hatırı sayılır bir güncelleme alan iMac ailesi, DirectX 11 destekli Radeon HD 6000M serisiyle de grafik performansı yükseltiyor. Yeni GPU'lar ile Apple, grafik performansının yanında gelişmiş video özelliklerine ve OpenCL hızlandırmaya da önem veriyor.

Apple'ın Küresel Ürün Pazarlaması'ndan sorumlu başkan yardımcısı Philip Schiller yeni modellerle ilgili açıklamasında; "Müşterilerimiz iMac'in alüminyum kasasını, harikulade ekranını ve hepsi bir arada tasarımını seviyorlar. Yeni nesil dört çekirdekli işlemci, güçlü grafikler, Thunderbolt teknolojisi ve Facetime HD kamera ile dünyanın en iyi masaüstü bilgisayarını daha iyi yaptık." dedi.

Yeni iMac'ler, Apple'ın çevrimiçi mağazasında, Apple'ın kendi mağazalarında ve Apple onaylı resmi satış noktalarında sunulmuş durumdalar.

• "Dünyanın en iyi masaüstü bilgisayarını daha iyi yaptık."

İnsanları cahil yerine koymaları beni benden alıyor. En iyi tasarıma sahip bilgisayar deseler tamam diyeceğim ama o da kişiden kişiye değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotti52 -- 4 Mayıs 2011; 15:58:37 >
  • alınası cihazlar listeye eklemek lazım.
  • dün güncellenmişti sanırsam :)

işlmeciler cidden sağlam:))
    iMac 21.5" Intel Core i5-2400S
    iMac 21.5" Intel Core i5-2500S
    iMac 21.5" Intel Core i7-2600S (built to order)
    iMac 27" Intel Core i5-2500S
    iMac 27" Intel Core i5-2400
    iMac 27" Intel Core i7-2600 (built to order)
  • oldum olası hoşuma gider zaten şu imac ler... bunlarda yine güzel olmuş 27" ler iştah açıcı ancak fiyatı açılan iştahımı kapatmaya yetiyor...
  • 1- Monitorun arkasina PCI-Ex ekran kartini vs'sini nasil sigdiriyor anlayamiyorum. Ve arkada hava sirkulasyonu icin izgarada yok...
    2- Baglanti noktalarina baglanan kablolar onden hos goruntu vermez gibi sanki. Ayagin arkasina yapilan bir port daha hos olurmus.
    3- On/Off'un arkada olmasi ilginc olmus:). Ondeki gorunumu bozmayacagim diye ne taklalar atmis apple.
    sonuc: Harika bir tasarim. IPS panel ve orta duzey ekran kartı oyun bilgisayari olmadigini gosteriyor ztn. En iyi demek en guclu anlamina gelmez bana kalirsa. Ben bu fiyata daha iyi konfig. toplarim gibilerinden vaazlar gelir yakinda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ac1DBuRN

1- Monitorun arkasina PCI-Ex ekran kartini vs'sini nasil sigdiriyor anlayamiyorum. Ve arkada hava sirkulasyonu icin izgarada yok...
    2- Baglanti noktalarina baglanan kablolar onden hos goruntu vermez gibi sanki. Ayagin arkasina yapilan bir port daha hos olurmus.
    3- On/Off'un arkada olmasi ilginc olmus:). Ondeki gorunumu bozmayacagim diye ne taklalar atmis apple.
    sonuc: Harika bir tasarim. IPS panel ve orta duzey ekran kartı oyun bilgisayari olmadigini gosteriyor ztn. En iyi demek en guclu anlamina gelmez bana kalirsa. Ben bu fiyata daha iyi konfig. toplarim gibilerinden vaazlar gelir yakinda...

Apple oldugu icin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ''Dünyanın en iyi masaüstü bilgisayarı''

Kullanıcı yorumu: ''hehe''.
  • en iyisi buysa en kötüsünü düşünemiyorum
  • Dünyanın en iyi masaüstü bilgisayarı değil, dünyanın en iyi monitör görünümlü masaüstü bilgisayarı olmalıymış...
  • Türkiye'de yavaş yavaş Apple ürünleri artıyor ve iMac/Mac Pro gibi bilgisayarlar yaygınlaşıyor..
  • Dünyanın eniyi masa üstü dedikleri sistem özellikleri olarak anca orta seviyede.Nasıl oluyor anlamadım.
  • Resim-Grafik-Fotoğrafçılık-Tasarım gibi işlerle uğraşanların başlıca tercihi.
    Resim kalitesi olarak ekranları çok iyi.Eee birde radeon gpularla resim kalitesi daha da artıyor.Eski ati yeni amd gpuların resim kalitesi nvidia ya göre daha iyi.
    Gerçek renkte ısrar eden grafiker ve fotoğrafçıların başlıca tercih sebebi.
    Oyun oynama bilgisayarı değil kesinlikle.Estetik görünümü,az yer kaplaması ve sessizliği gibi detaylarda cabası tabi.
    Ne istediğini bilene on numara alet kısaca.
    Ama asla dünyanın en iyi masaüstü bilgisayarı değil tabi.Zaten onun tanımını kime göre neye göre yapacaksın...Öyle bir laf yok.Apple kendince üfürüyor işte.Demeçlerin üstünde fazla durmamak lazım.
  • öndeki apple logosu power butonu olsaydı ve mac açıkken çok parlak olmayan bir ışıkla parlasaydı muhteşem olurdu. ama şunu da söyleyelim bu dünyanın en iyi bilgisayarı falan olamaz. fiyatları ise düşündüğümden ucuz çıktı yine de.
  • Bu kasanın bir 20", bir de 27"lik modeli var bende. Kasa 4 yıldır hemen hemen aynı hatlara sahip, küçük güncellemeler dışında. 20" olanı 2007 Kasım ayında almıştım ve hâlâ işimi görüyor. 27" olanında ise i5 2,8 işlemci var ve deli derecede hızlı. Şimdi i5'i bilmiyor muyuz falan demeyin, çünkü macintoshlarla gelen Mac OSX işletim sistemi, Windows gibi donanımdan yüzeysel olarak değil de son limitlerine kadar faydalandığı için çok fark var. Kullanan bilir zaten.

Açma tuşu sol elle rahat kullanılıyor. Lâkin CD sürücü için çıkartma düğmesi yıllarca yok ve zaman zaman eksikliğini hissettiriyor. Bu kasada fan bile yok, bilmeyenler bilsin. Şu anda i5'in sıcaklığı 39, ekran kartının sıcaklığı 50 derece. Bu kasalar da sadece ekran kartı fazla ısınıyor ama sorun olmaz, olacak olsa Apple böyle sürmezdi piyasaya. Ben canlı şahidiyim. 3 yılı aşkındır kullandığım 20" olan modelde MW2 ve crysis oynarken bilgisayar yanacak falan sanıyordum, o kadar yani.

Evet bu oyunların mac versiyonları yok, ancak Bootcamp var. Bilmeyenler araştırsın.

Netice-i kelâm: Önceki versiyona göre işlemci ve ekran kartı güncellemesi dışında bir de port eklenmiş o kadar. Dişe dokunur bir fark yok yani.

• Bir bilge "Mac kullanmak sevişMac gibidir" demiş.Bir diğeri "O hiç sevişmemiş herhalde" demiş...
  • Yakinda ekran da dokunmatik olur,pc ihtiyacimi asla karsilayamaz.baskalari icin bu sadece video,internet,mp3 den ibaret.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimde hoşuma gitti bu p.cler işletim sistemi %100 faydalanıyo ise donanımdan windows'dan daha iyi değilmi acaba?
  • peters şunu söyleyeyim. Aynı bileşenlere sahip bir PC ile Mac test edilsen. Macintosh iki kata yakın daha hızlı olduğunu görürsün. 15 yılı aşkın süredir kullanıyorum da biliyorum.

born2bemad, sen de "Resim kalitesi olarak ekranları çok iyi" demişsin ya. Ben bir grafikerim ve bu yeni çıkan parlak ekranlardan ne ben, ne de grafiker arkadaşlar hiç de memnun değiliz. Çünkü göz alıyor ve adeta ayna gibi olduğu için gözü de yoruyor. Eskileri ise mattı ve bizim işimize çok daha uygundu.

İyi yanı yok mu, tabii ki var. Resimleri, renkleri daha canlı gösteriyor. Oyunlarda daha güzel bir görüntü veriyor. Ancak meslek itibariyle bizim işimize gelmiyor bu. Çünkü basılı materyallerdeki renk canlılığına en yakın görüntüyü (yani baskıdaki renkleri en doğru göstermek) mat ekranlar gösteriyorlardı.

Bu, GT5 vs DIRT 3 ve Shift 2 grafik kıyaslamasına benziyor. Gerçeğe en yakın mı, göze en hoş görünen mi? Fark bu...

Zogg, ben de ekleme yapayım. Bizim ekmeğimiz macten çıkıyor. Bizim için hem mactep, hem ekmac, hatta yemac ve içmac te ona bağlı. Aç kalırdık alimallah (mübalağa yaptım).

• Olay donanım değil, yazılım kısmında bitiyor. PS3 ve XBOX'ın üzerindeki ekran kartları bunun bir kanıtı mesela. Mac OSX, donanımı bütün limitleriyle kulanırken, Windows sadece yüzeysel olarak kullanıyor. Bu biraz da bilerek yapılıyor. Yoksa neden 9800 GT dururken gidip gtx 580 alasın, değil mi. Aynısı, işlemci ve diğer parçalar için de geçerli. İntel-Microsoft işbirliği yani.

İsteseler 5 yıl önce çıkan bir bilgisayarda Crysis'i de Metro2033'ü de oynatırlar ve kasılmaz da makina. Kasıtlı olarak böyle yapıyorlar ki sürekli yeni donanım satsınlar.

Ben buna kendimce şöyle geçici bir çare buldum. Aldığın bilgisaların çıktığı zaman ki işletim sistemi ve programlar ile kullandığında yavaşlama olmuyor. Ama yeni sistem, yeni program vs. yükleyeyim dersen, işte o zaman gerilmeye başlıyor makina. Program ve sistemleri de kasıtlı olarak o şekilde çıkardıklarını düşünüyorum. Ben de bir tane de 1997 yılı üretimli 400 mhz, 9.5 gb harddiskli, 8 mb ekran kartlı, 256 mb ramli iMac var. Kutusundan çıktığı sistem olar Mac OS 9 var üzerinde ve ne ekrarında bir solukluk, ne bir yavaşlama, ne de kasılma yok hâlâ. 10 yıl olmuştur sistemini değiştireli belki de (Mac OS X'te, PC'lerde ara ara yapılan formatlama vs. ye de ihtiyaç yoktur). Sadece kızaksız DVD sürücüsü ve USB portlarından bir tanesi kırılmıştı. Onu da çocuklar kırmış. Geçenlerde yerleşik hoparlörlerinden bir tanesi de patlamış sanırım yeni olarak. Ama taş gibi çalışıyor hâlâ.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.