Şimdi Ara

Apple: 'Dünyanın en iyi masaüstü bilgisayarı artık daha da iyi' (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
0
Favori
41.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    +1

İşin özü tercih yani. Mesela şu an yanımda fön makinası çalışıyormuş gibi hissediyorum. Sürekli bi'virüs derdi stabil sorunlar yavaşlama ve ardından format derdiyle uğraşıyorum. Sonra bunların driverı falan... Bi'monitörü sökecek olsam ortalıkta milyon kablo var hepsi birbirine giriyor. Çile yani desktop. Benim için öyle en azından. Şahsen ben sürekli ps cad tarzı program da kullanan biri olarak bi'tane iMac, oyun için de ps3 alırım keyfime bakarım. Ama bazısı bu ikisinin yarı fiyatına kendi desktobını toplar all in one kullanır ama windows çilesi çeker kablo çilesi çeker vs. Artıları eksileri tercih meselesi yani. Objektif olmak lazım.
  • NetAnket.Net maalesef dünya ekonomisi bu şekil işliyor. Tüketim araçlarını sosyalist bir pencereden bakarsanız insanların en az 20 senelik araba veya 6-7 senelik pc kullanmaları lazım. En azından 10 sene önceki cep telefonum da bana alo dedirtiyordu. Kısmen haklısınız ancak haksız olduğunuz noktalar da var. Bu kadar büyük yatırımlar yapan firmaların 3-4 senede bir cihaz çıkarmasını bekleyemezsiniz. Olumsuz yazı yazanların bir kısmı ekran kartına, bir kısmı fiyatına takmış durumda. Her olumsuz yazı yazanı bildiğinden yazıyor diye görmek biraz sınırlı bir bakış açısı oluyor.
    Dediğim gibi bu bir tercih meselesi. Bende samsung laptop var şu anda piyasa değeri 1.100 lira. Belki 3-4 sene kullanıcam ancak bir iphone veya ipadi her sene alabilirim. Bu ihtiyaç değil tamamen zevk. Buna da saygı duymak lazım.
  • Apple: 'Dünyanın en iyi masaüstü bilgisayarı artık daha da iyi'
  • ''Dünyanın en iyi masaüstü bilgisayarı''

Sonra kalktın, donunda bir ıslaklık...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekranı çok kaliteli oluyor bunların çünkü kullandıkları paneler s-ıps panel kullanıyorlar.diğer markalar ucuza tnt panel kullanıyorlar buda gerçekten güzel görün isteyenler için parasını hakk ediyor diye düşünüyorum
  • dünyanın en iyi masaüstü mü :) klasik apple ve pazarlama taktiği bunlar ama bilinçli kullanıcı yemez bunları
  • quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

dünyanın en iyi masaüstü mü :) klasik apple ve pazarlama taktiği bunlar ama bilinçli kullanıcı yemez bunları

klasik apple konularinin bas aktorude geldi bizde centuri reisi bekliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: rooftop

quote:

dünyanın en iyi masaüstü mü :) klasik apple ve pazarlama taktiği bunlar ama bilinçli kullanıcı yemez bunları

kardeş güzel espri

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rooftop

quote:

kardeş güzel espri

sende sabah sabah iyi guldurdun

• Tüm firmaların rekabet için yeni ürün çıkarmaları normal. Ancak sırf rekabette üstünlük sağlamak için ürünü makyajlayıp satmak adil değil. Mesela Nvidia ekran kartlarında ciddi bir yenilik yapmadan ard arda model ismi değiştiriyor. Geforce serisi buna örnek.
    9xxxm-- 1xxM -- 2xxM -- 3xxM -- 4xxm -- 5xxm
    9500m -- 130M --240M -- 330M -- 420M -- 540M
    Tüketici olarak ciddi yenilikler beklemek hakkımız. En azından 2 yılda bir köklü değişiklik olsun. Birde teknolojiyi çok yavaş takip eden firmalar var. NOKİA gibi. Çin ve Kore telefonları piyasaya girmese hala 0,3 Mpiksel kameralı telefonları 300 TL fiyatından satacaktı. HAla da akıllanmış değil. İşte örnekleri:http://www.hepsiburada.com/Liste/samsung-e1081t/ProductDetails.aspx?productId=telcepsame1081t&categoryId=16001http://www.hepsiburada.com/Liste/nokia-1280/ProductDetails.aspx?productId=telcepnok1280&categoryId=16001
    Samsung renkli ekrana geçmiş Nokia 10 lira daha pahalı hala renkli ekran yok. Yıl 2011 insaf.http://www.hepsiburada.com/Liste/lg-gb110-/ProductDetails.aspx?productId=telceplggb110&categoryId=16001http://www.hepsiburada.com/Liste/nokia-1616-el-feneri-/ProductDetails.aspx?productId=telcepnok1616&categoryId=16001
    LG radyolu kameralı arttırılabilir hafızalı telefon sunuyor. Nokia ise el fenerli. Kamera yok radyo yok hafıza yok.
    Apple'dan beklediğimiz ise benzer donanımlı makinaları hakkını alarak daha makule satması. Hadi işletim sistemi farklı 100 dolar fazla iste, donanım aliminyum süslü püslü 100 dolarda onun için iste. Pazarlama falan 50 dolarda ona koy. Benzer pcden 250 dolar fazlaya satılsın. Ama öğle değil. Donanımhaber açıklamıştı ya Iphone maliyeti 179 dolar iken satıldığı meblağı siz biliyorsunuz. Birde bir şey pahalıysa daha değerlidir diye bilinen klişede var.

• Allah rızası için bilgisayarı oyun makinesi olarak gören insanlar apple forumlarından uzak durun...

Evet biliyoruz, apple bilgisayarlarında oyun oynamak istiyorsanız 1900x1200 ULTRA HIGH DETAIL 16xAA modda oyun oynayamazsınız.

Evet biliyoruz o paraya canavar gibi SLI konfigüasyonlu 4x+n işlemcili bir pc toplayabilirsiniz.

Ama bu bizim zerre kadar umurumuzda olmadığı gibi sizin için de apple forumunun sizin zerre kadar umurunuzda olmaması gerekiyor.

Herşey kağıt üzerinde yazan rakamlardan ibaret değildir, burada FRP oynamıyoruz, zar atmıyoruz yada Magic the gathering oynayıp kartlarımızı karşılaştırmıyoruz, kullanıcı deneyimi diye birşey daha var onuda hesaba katmanızı tavsiye ederim.

Oyun oynamak istiyorsanız ben şahsen neredeyse 16 yıldır üst seviye masaüstü pcler toplamış (486dx2-66 dan beri), soğutma modifikasyonları yapmış birisi olarak seve seve yardımcı da olurum ama lütfen bu "o paraya x pc toplarım" geyiklerini bitirin.

• Su iPhone maliyeti muhabbeti bitse artık. Neden kimse mühendisliği, tasarımı, birikimi, hem yazılım hem donanım hem de Apple için konuşuyorum; ''ikisinin mükemmel uyumu'' için harcanan emegi bu maliyete katmıyor? Apple alırken, asla ve asla ekran kartına oyuna boyuna takılmam. MacBook Pro 17'' kullanıyorum, sinema ogrencisiyim, büyür kadar kullandığım hiç bir pc, benim bilgisayarımdan hızlı render alamıyor. İs yazılım ve donanım değil sadece, ikisinin uyumu. Bu tüm apple ürünleri için geçerli
  • Cok isteyenler pclerine korsan mac kurabilir.Bende 2 işletim sistemi var suanda.Pc acilirken menüden seciyorum Ve tabiki bazi pc özelliklerine sahip olmanız gerekir.Mamundada var kurulum için google amcaya sorun.ancak 4-5 denemede kurdum suan cok rahatım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tayff

quote:

Orijinalden alıntı: Beavis®

Tartışmaya gerek yok OS X ve Windows un performansını tartışmak komik olur. Konumuz fiyat farkı değil ayrıca saptırmaya gerek yok
    quote:

Olaya performans olarak bakarsanız Imac'ler sınıfta kalıyor malesef.

Konumuz OSX ve Windows'ta değil.Donanim olarak MAC ve PC.F/P diye birşey varsa konumuz tabiki aynı zamanda fiyatta.

Atari salonlarından çıkan adamı bilgisayarcı yaparsan olacağı budur işte.
    Bir fotoğraf işine bulaş da görelim bakalım. Kedi canını

• quote:

Apple'dan beklediğimiz ise benzer donanımlı makinaları hakkını alarak daha makule satması. Hadi işletim sistemi farklı 100 dolar fazla iste, donanım aliminyum süslü püslü 100 dolarda onun için iste. Pazarlama falan 50 dolarda ona koy. Benzer pcden 250 dolar fazlaya satılsın. Ama öğle değil. Donanımhaber açıklamıştı ya Iphone maliyeti 179 dolar iken satıldığı meblağı siz biliyorsunuz. Birde bir şey pahalıysa daha değerlidir diye bilinen klişede var.

Bir markaya insan antipati duyabilir, sevmeyebilir ama bu onun direk karşıya doğru bakıp sağını solunu görmemesi için mazeret değildir.

HTC, Samsung ve Motorolanın samrtphonelarının Amerika fiyatlarına bakarmısınız. 550-650 dolar arasında değişiyor. İphone'un Amerika fiyatı ile hemen hemen aynı. Peki bu telefonların maliyetlerini kaç para zannediyorsunuz, gerçekten merak ediyorum. 179 dolardan çok daha ucuza ürettiklerinden emin olabilirsiniz. Çünkü üretim kalitesi olarak, işçilik ve malzeme olarak iphone'dan çok daha kötüler. Ayrıca bir çoğunun Android ile yazılıma bile herhangi bir para harcamadıklarını biliyoruz.
    Bu yüzden karşılaştırma yaparak bir şeyler yazmanızı tavsiye ederim.

Dreampowder; boşver, onlar oyun oynamak için 2500-3000 liralık koca kasalı, tasarım yoksunu, hidrofor gibi çalışan ve kabloların birbirine dolandığı PC'ler toplasınlar, 6 ay sonra yarı fiyatına satamasınlar o makinalarını, 1 sene sonra o bilgisayarları yeni oyunlarda yetersiz kalsın, yeni ekran kartına tonla para bayılsınlar. Onlar bilinçli tüketici. Biz göremiyorumuz neyin ne olduğunu.

Dreampowder, şu seylediğine yüzde yüz katılıyorum. Onların topladıkları müthiş ekran kartlı PC'leri bizim umrumuzda olmadığı halde iMac'ler neden bu adamların bu kadar umrunda gerçekten merak ediyorum. Apple ne yapıyor bu PC kullanıcılarına gerçekten merak ediyorum...

• iyi de kardeşim adam malını satmak için en iyi de der bilmemne de der."ben bi bilgisayar yaptım eh işte yani alsanız da olur almasanızda ben yaptım mal orda ahanda" falan mı demesini bekliyorsunuz?
  • Sevgili mertgrapf1979.

Ben de bir mac'çiyim. Maliyeti 3500 lirayı geçen bir de PC'm var. Önceki sayfada yazdığım birkaç tane yorumum daha bulunuyor. Yorumcuların çoğu önceki yorumları okumadan yazdıkları için atlıyorlar tabi birçok şeyi farkında olmadan (Diğer yorumları okuyarak yorum yapanları tenzih ediyorum).

Apple aslında PC kullanıcılarına birşey yapmıyor. Onlar şuna aldanıyorlar. X model macintosh üzerindeki parçalara bakıyorlar. Aynısını PC olarak hayal edip performansını düşünüyorlar. Sonra da bu X macintosh ile aynı parçalardan müteşekkil PC'nin fiyatını ve performansını karşılaştırıyorlar ve işte tam da bu noktada tongaya düşüyorlar (Macintosh bilmeyenler için söylüyorum). Çünkü sanıyorlar ki o X macintosh da aynı o PC gibi çalışır. Ancak bilmiyorlar ki bu X macintosh, o PC'den neredeyse 2 kat daha hızlı, verimli ve sorunsuz çalışır.

Aldanılan ikinci nokta ise PC=Windows olmuş durumda. Windows'un ne kadar berbat bir sistem olduğunu bilmeyenler, herhangi bir UNIX tabanlı sistem kullanmadan anlayamazlar. Kullanacak olsalar, biz bu kadar zaman ne eziyet çekmişiz ya deyip geçmiş günlerine ağlayacaklar halbuki.

Kasılma, şişme, çökme, göçme vs. gibi sıkıntıların olmaması bir tarafa stabilite denen, bugün hangi performansta çalışıyor ise 10 yıl sonra bile aynı performansta çalışmak nasıl olurun ne olduğunu görecekler (Üzerindeki gelen sistem ile).

Benim 1998 yılında aldığım ilk mac'im olan 1997 üretimli iMac DV (400 Mhz, 8 mb video bellek, 256 mb ram, 9,5 gb HD, 15 inç bütünleşik motinör bilgisayarım ilk gün hangi hızda ise hâlâ da aynı hızda çalışmakta ve 10 yıldan da fazla olmuştur sistem değiştireli. Format ise hiç atmadım.

Bilmeyenlar için o makina bu:http://www.vectronicsappleworld.com/profiles/profilepics/imac/vimac4001-t.jpg

Tabi bu durum PC kullanıcıları için [Pardon Windows demeliydim :-) ] yalnızca bir hayalden ibaret olduğu için algılamak zor oluyor tabi.

Bu arada, macintosh fiyatlarının ABD'ye kıyasla Türkiye'de çok yüksek olduğunu da belirtelim.

• İki konu var, birincisi fanatikliğe gerek yok, kimin neye ihtiyacı var ise onu alır kullanır, yavaş veya hızlı, ikincisi apple'da kasanın içinde fan yok diyenler olmuş, bilgisizce konuşmayın.
  • Yorumlarda çok büyük bir yanlışı tespit ettim, herkes Desktop Tower Pc ile İmac i kıyaslıyor, Mac pro ile kıyaslayacaksınız, İmac ile değil, Bu yapılan yorumları, önümüzdeki günlerde yenilenen Mac Pro çıkınca yaparsınız artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayozi

Yorumlarda çok büyük bir yanlışı tespit ettim, herkes Desktop Tower Pc ile İmac i kıyaslıyor, Mac pro ile kıyaslayacaksınız, İmac ile değil, Bu yapılan yorumları, önümüzdeki günlerde yenilenen Mac Pro çıkınca yaparsınız artık.

Bunun nedeni haberin başlığının yanlış bir şekilde dünyanın en iyi masaüstü bilgisayarı diye yazılması.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.