Şimdi Ara

Apple: 'Dünyanın en iyi masaüstü bilgisayarı artık daha da iyi' (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
0
Favori
41.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sistem toplamayı bilen insan kaliteli CPU soğutucu, kaliteli power supply ve iyi bir soğutucuya sahip ekran kartı aldığında, ki tüm bunları yapsa bile iMAC'in fiyatından çok daha aşağıda masraf etmiş olacak, PC'den çıt çıkmayacağını bilir. Ben hep performans hem de sessizlik odaklı bir sistem topladım ve gece sessizliğinde bile fanların sesi duyulmuyor. Kasa fanlarım da seramik yataklı. Hem sessiz hem de çok uzun ömürlüler. Ayrıca OCZ Vertex 3 120 SSD kullanıyorum sistem diski olarak. Photoshop açıkken bile onlarca farklı programı inanılmaz hızlı kullanıyorum. Bilgisayarın açılması 14 saniye sürüyor. Performans konusunda iMAC'i savunmayın lütfen. Mac Pro'ya lafım yok ama. Lakin o da aşırı derecede pahalı.

Herkes sistem toplamayı ve o parçaların hangisinin daha iyi olduğunu bilmek zorunda değil. Bilemezde zaten. Herkesin ilgi alanına girmiyor bu işler.
    O bahsettiğin makinanın gece sessizliğinde çıt çıkarmaması biraz abartılı bir tabir olmuş. Ayrıca SSD kullanıp performanstan bahsetmen biraz garip.
    Sen hiç 256 GB SSD'li Core i7 8 GB Ramli bir iMac kullandın mı? Şu an bu mesajı bu konfigürasyonlu makinadan yazıyorum. Ki bu bir önceki nesil iMac.
    Kusura bakma ama performans konusunda ben bu makinayı sonuna kadar savunurum. Bilgisayarın açılması sadece 12 saniye sürüyo. Aşağıda videosu var. Seyredebilirsin.

http://www.youtube.com/watch?v=P2XfN6ZfD5c

Bilgisayarın açılmasını bırakın, 2 GB bir layerlı belge üzerinde sanki 100 MB bir dosya üzerinde çalışıyor gibisiniz.

İMac'in fiyatından çok daha aşağı masraf etmek komik olmuş. Monitörünü'de kat istersen işin içine. Monitör nedense donanımdan sayılmıyor galiba. Tabiki alır bir TN Panel kullanırız güzel güzel di mi? Aynı çözünürlülüğü ve kaliteyi verir nasıl olsa...

• param olsa alacağım 3 alet.imac,macbook pro ve ipad.neden diye soracak olursanız.evde masaüstü kullanmak her zaman daha güzel,notebook bir yere kadar.o yüzden ev için imac tercihim olur.iş ortamında ise dökümanlarımı vs yanımda taşıyabileceğim ve dış ortamda çalışabileceğim güçlü bir pc içinde macbook pro alırım.evde pcyi açmadan ayak işlerini halledebileceğim;piknikte,tatilde vs sörf keyfi yapabileceğim geniş ekranlı bir tablet içinde ipad alırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertgraph1979

quote:

Sistem toplamayı bilen insan kaliteli CPU soğutucu, kaliteli power supply ve iyi bir soğutucuya sahip ekran kartı aldığında, ki tüm bunları yapsa bile iMAC'in fiyatından çok daha aşağıda masraf etmiş olacak, PC'den çıt çıkmayacağını bilir. Ben hep performans hem de sessizlik odaklı bir sistem topladım ve gece sessizliğinde bile fanların sesi duyulmuyor. Kasa fanlarım da seramik yataklı. Hem sessiz hem de çok uzun ömürlüler. Ayrıca OCZ Vertex 3 120 SSD kullanıyorum sistem diski olarak. Photoshop açıkken bile onlarca farklı programı inanılmaz hızlı kullanıyorum. Bilgisayarın açılması 14 saniye sürüyor. Performans konusunda iMAC'i savunmayın lütfen. Mac Pro'ya lafım yok ama. Lakin o da aşırı derecede pahalı.

Herkes sistem toplamayı ve o parçaların hangisinin daha iyi olduğunu bilmek zorunda değil. Bilemezde zaten. Herkesin ilgi alanına girmiyor bu işler.
    O bahsettiğin makinanın gece sessizliğinde çıt çıkarmaması biraz abartılı bir tabir olmuş. Ayrıca SSD kullanıp performanstan bahsetmen biraz garip.
    Sen hiç 256 GB SSD'li Core i7 8 GB Ramli bir iMac kullandın mı? Şu an bu mesajı bu konfigürasyonlu makinadan yazıyorum. Ki bu bir önceki nesil iMac.
    Kusura bakma ama performans konusunda ben bu makinayı sonuna kadar savunurum. Bilgisayarın açılması sadece 12 saniye sürüyo. Aşağıda videosu var. Seyredebilirsin.

Bilgisayarın açılmasını bırakın, 2 GB bir layerlı belge üzerinde sanki 100 MB bir dosya üzerinde çalışıyor gibisiniz.

İMac'in fiyatından çok daha aşağı masraf etmek komik olmuş. Monitörünü'de kat istersen işin içine. Monitör nedense donanımdan sayılmıyor galiba. Tabiki alır bir TN Panel kullanırız güzel güzel di mi? Aynı çözünürlülüğü ve kaliteyi verir nasıl olsa...

Pardon, iMac'i savunmayın cümlem yanlış olmuş. iMac ile kaliteli bir PC'yi karşılaştırmamak gerek demeliydim. Çünkü hedef kitle farklı. Ne kadar üst düzey donanım takarsanız o doğrultuda performans elde ediliyor sonuçta. PC ile karşılaştırılması gereken Mac Pro. iMac'i alan şıklığı, derli topluluğu sebebiyle alıyor çoğunlukla (Sizi kastetmiyorum, siz donanım olarak da opsiyon ekletmişsiniz baya)

Oyun ve film odaklı topladığım için sistemi TN panelli monitör kullanmak zorundayım. IPS panellerin tepki sürelerinin uzunluğu yüzünden çoğu oyunda ghosting oluşuyor. Kuzenimde var iMac, oradan biliyorum. Ama dünyadaki en iyi TN panelli monitörlerden biri olan Samsung PX2370 Led aydınlatmalı monitörü aldım. Adobe Photoshop Renk Paletini %96 karşılayabiliyor.

Ses konusunda da abartmadım. Kasada dahili harddisk kullanmıyorum. USB 3.0 2 TB harici disk bağlı ve uyku konumunda bekliyor. SSD de ses çıkarmıyor zaten. Power supply 135 mm fana sahip. İşlemci soğutucusu de 140 mm fana sahip Noctua marka. Ekran kartının soğutucusu çift 92 mm fanlı. Kasa fanları da 180 mm. İnanılmaz düşük devirde döndüklerinden ve motor yatakları da özel olduğundan rüzgar fısıltısı bile gelmiyor. Zaten gelse komple sıvı soğutma kullanıp radyatöre düşük devirli büyük fan yerleştirecektim.

Ayrıca SSD'li iMac alarak çok iyi yapmışsınız. SSD bambaşka birşey. bir kere kullanınca insan normal harddisk kullanamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotti52 -- 5 Mayıs 2011; 18:42:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zotti52

quote:

Orijinalden alıntı: mertgraph1979

quote:

Pardon, iMac'i savunmayın cümlem yanlış olmuş. iMac ile kaliteli bir PC'yi karşılaştırmamak gerek demeliydim. Çünkü hedef kitle farklı. Ne kadar üst düzey donanım takarsanız o doğrultuda performans elde ediliyor sonuçta. PC ile karşılaştırılması gereken Mac Pro. iMac'i alan şıklığı, derli topluluğu sebebiyle alıyor çoğunlukla (Sizi kastetmiyorum, siz donanım olarak da opsiyon ekletmişsiniz baya)

Oyun ve film odaklı topladığım için sistemi TN panelli monitör kullanmak zorundayım. IPS panellerin tepki sürelerinin uzunluğu yüzünden çoğu oyunda ghosting oluşuyor. Kuzenimde var iMac, oradan biliyorum. Ama dünyadaki en iyi TN panelli monitörlerden biri olan Samsung PX2370 Led aydınlatmalı monitörü aldım. Adobe Photoshop Renk Paletini %96 karşılayabiliyor.

Ses konusunda da abartmadım. Kasada dahili harddisk kullanmıyorum. USB 3.0 2 TB harici disk bağlı ve uyku konumunda bekliyor. SSD de ses çıkarmıyor zaten. Power supply 135 mm fana sahip. İşlemci soğutucusu de 140 mm fana sahip Noctua marka. Ekran kartının soğutucusu çift 92 mm fanlı. Kasa fanları da 180 mm. İnanılmaz düşük devirde döndüklerinden ve motor yatakları da özel olduğundan rüzgar fısıltısı bile gelmiyor. Zaten gelse komple sıvı soğutma kullanıp radyatöre düşük devirli büyük fan yerleştirecektim.

Ayrıca SSD'li iMac alarak çok iyi yapmışsınız. SSD bambaşka birşey. bir kere kullanınca insan normal harddisk kullanamıyor.

Hocam yinede, bende zamanında kendi topladığım ve modifiye ettiğim pc lerden başkasını beğenmezdim ama macbook aldıktan sonra anladımki, Windows kullanırkenki donanım/performans anlayışı ile OSX kullanırken oluşan donanım/performans anlayışı arasında dağlar var.

Ben kendim .net programcısıyım, aynı zamanda osx üzerinde iphone uygulaması geliştiriyorum. windowsu ne kadar iyi tanırsanız o kadar osx i seviyorsunuz, zaten windows tan sonra apple kullanan herkeste istisnasız bunu size söyleyecektir.

Buradaki forumlarda aslında yorumlarda oluşan asıl problem, apple ürünlerine ve işletim sistemine çok aşina olmayan kişilerin, kağıt üzerindeki verilerle yorum yapmaya çalışmasından kaynaklanıyor.
    Ama aslında performans anlamında windows için geçerli olan kriterler OSX için geçerli olmuyor (bunun tam tersi de geçerli),çünki ikiside tamamen birbirinden alakasız ve farklı işletim sistemleri.

Sizde bilgisayarınızın gerçekten ne kadar performanslı olabileceğinizi (eğer donanımınız uyumlu ise) hackintosh kurarak yada güzel bir linux distro su kurarak görebilirsiniz. Windows ta gördüğünüz şey gerçekten performans tan çok uzak, çünki işletim sistemi neredeyse yaptığı her işte driverlar ve o driverların üzerinde kurulduğu api ler üzerinden çalışıyor. yazılan programların birçoğu high level kodlar, yani doğrudan donanım yerine aradaki layerler üzerinden işletim sistemiin kontrolü altında çalışıyor (ör. directx). Bu da birçok uygulamanın donanıma özel performans alması yerine bütün donanımlara göre yazılmış ortalama bir performans getiren bir arabirim ile çaılşmasına sebep oluyor.

OSx ise tam tersine modeller ve cihazlar belirli olduğundan işletim sistemi tamamen bu donanımlara özel optimize ediliyor. Bu da düşük donanıma rağmen yüksek performans alınmasının en büyük sebeplerinden birisi.

• Windows ile ilgili problemin farkındayım. Hackintosch bios stabilite problemleri yüzünden sıkıntılı oluyor ama Linux yükleyip denedim sistemimi. Zaten Android işletim sistemli bir telefon kullanıyorum. Android Linux tabanlı bir işletim sistemi. Bir nevi Google tarafından makyajlanmış şekli. Linux'ün arayüz ve görsellik bakımından bir elden geçirilmeye ihtiyacı var.

Detaylı ve oldukça bilgilendirici yorumlarınız için teşekkür ederim. Keşke sizin gibi içi dolu yorumlar yapan arkadaşların sayısı artsa.

Şöyle bir durum var; benim gibi PC kullanıcılarında donanımlarla özgürce oynayabilmek, arasıra değişiklik yapabilmek tamamen bir hastalık Gönül isterdi ki bu değişiklikleri Mac Pro'da yapalım ama fiyatları çok yüksek. Şu an sahip olduğum sistemi Windows'un mimarisi sebebiyle tam perfrmansla kullanamadığımın farkındayım. İnşallah ya Microsoft yeni çıkaracağı işletim sistemlerinde bir mimari değişikliğine gider ya da Android x64 desteği ile PC'ye gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotti52

Windows ile ilgili problemin farkındayım. Hackintosch bios stabilite problemleri yüzünden sıkıntılı oluyor ama Linux yükleyip denedim sistemimi. Zaten Android işletim sistemli bir telefon kullanıyorum. Android Linux tabanlı bir işletim sistemi. Bir nevi Google tarafından makyajlanmış şekli. Linux'ün arayüz ve görsellik bakımından bir elden geçirilmeye ihtiyacı var.

Detaylı ve oldukça bilgilendirici yorumlarınız için teşekkür ederim. Keşke sizin gibi içi dolu yorumlar yapan arkadaşların sayısı artsa.

Şöyle bir durum var; benim gibi PC kullanıcılarında donanımlarla özgürce oynayabilmek, arasıra değişiklik yapabilmek tamamen bir hastalık Gönül isterdi ki bu değişiklikleri Mac Pro'da yapalım ama fiyatları çok yüksek. Şu an sahip olduğum sistemi Windows'un mimarisi sebebiyle tam perfrmansla kullanamadığımın farkındayım. İnşallah ya Microsoft yeni çıkaracağı işletim sistemlerinde bir mimari değişikliğine gider ya da Android x64 desteği ile PC'ye gelir.

Cevabınız için bende teşekkür ederim, bu forumda medeni bir şekilde tartışarak konuşabilecek insanlar genelde fazla olmuyor, dediğiniz hastalık bende de vardı, ama sanırım biraz yaşın getirdiği birazda evlenmeyle bilgisayara ayırdığım vaktin azalmasıyla artık bilgisayar kullanma mantığım eskisi gibi değil.

Windows7 ile microsoft pek çok hatasını kapattı ve gerçekten osx ten sonra kullanmayı en çok sevdiğim işletim sistemi ama işyerimdeki quad core pc min hala multitasking te yerlerde süründüğünü gördükçe sinirim bozuluyor, windows8 de cloud computing biraz daha öne çıkacak sanırım

Android yada chromeOS işletim sistemi temelinde "hafif siklet" olması için tasarlanış. zaten ana mimarisi ARM işlemciler üzerine o yüzden ana işletim sistmei olarak çıkacağına ben çok ihtimal vermiyorum.

Linux'a gelince açıkçası bende linux u mimari olarka çok beğensemde hala bana ev kullanımı için çok user friendly gelmiyor, nedense ilk çıktığından beri aramızda bir soğukluk var

PC'de bahsettiğiniz özgürlükler gerçekten güzel, dediğiniz gibi, ben hala evimdeki pc de zaman zmana içini açıp kablolarını düzenlerim, parçaları söker geri takarım, arada bir gaza gelir sistem toplasammı derim ama bunları bir kenara bırakıp buna gerçekten gerek varmı sorusunu sorduğumda artık eskisi gibi gözüm kapalı gidemiyorum. Artık bilgisayarı açtığımda "virüs update i geldi" , "windows update i geldi", "yedeklerimi alayım" vs.. ile uğraşmak istemiyorum. osx tam da bunu veriyor, yapacağı bu tarz işler varsada kullanıcıyı uğraştırmadan boğmadan genelde kendi kendine hallediyor, en çok sevdiğim kısmı da bu zaten.

Şu an windows tabanlı bir program ile uğraşıyorum, programın kurulum aşamasında oluşan problemlerin tamamı windows kaynaklı. Örnek vermek gerekirse son uğraştığım olayda Oracle server kurulu windows ta günlerce uğraştıktan sonra problemin nod32 antivirüs programının oracle dosyalarını taramasından kaynaklandığını buldum. harcadığım emeğe mi üzüleyim ekran başında harcadığım saatleremi, yoksa günlerce çalışmayan program nedeniyle biriken işe mi,

yada daha vahim bir örnek vereyim, windows üzerinde yazmakta olduğum bir "windows service" kendi kendine çalışmayı durduruyordu. Saatlerce araştırdıktan sonra bunun windowsta bulunan bir bug olduğunu ve windows servislerinde bu hatanın olmasının normal olduğuydu. (merak edenler için .net te bulunan bir timer komponenti windows service lerde kullanıldığında kendi kendine durma ihtimali oluyor.)

Hal böyle oluncada artık insan illallah diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 5 Mayıs 2011; 23:07:37 >

• Özellikle son sayfayı okuduğumda hem MAC hem PC yönünde bilgili arkadaşları görmek çok güzel. Apple kısmında mod olmam ötesinde yıllardır bir forum kullanıcısı olarak karşıt fikirler bile olsa çok güzel fikir teaddisi yapılabildiğini görmek oldukça sevindirici. Forumun esas mantığı budur, fikir alışverişi yapabilmek. Özellikle polemik yaratmak amaçlı mesaj atan arkadaşların bu durumu örnek almasını isterim.
  • Birçok konuda böyle verimli ve düzeyli tartışmalar yapmak dileğiyle.
  • quote:

Aslına bakarsanız iMac ile kaliteli birçok PC'yi rahat rahat karşılaştırabilirsiniz. Hatta birçok işlemde iMac ön plana bile çıkacaktır. Yanlız ne zamanki ekran kartına ağır yük binen işlemler yapılmaya başlandığında iMac'lerin mobile ekran kartları tabiki masaüstü bir PC'nin ekran kartına göre yavaş kalacaktır.
    Tabiki bu genelde oyun oynayınca ortaya çıkan bir sorun. Bunun haricinde iMac bir çok masaüstü iyi bir PC'yi rahat rahat geride bırakabiliyor.
    Benim işyerimde Mac Pro, iMac, MacBook Pro ve çok güçlü konfigürasyonlara sahip toplama PC'ler var. Karşılaştırma yapabiliyorum o yüzden.

TN Panel monitörler biz grafik tasarımcılar için kabusturlar. Bu yüzden IPS paneller şu anda gerçek renkler açısından bizim için vazgeçilmezdir. Mesela bizdeki Mac Pro'nun monitörü EIZO'dur. Ve monitörde ne görüyorsanız kağıt üzerindede ona en yakın renk değerlerini görürsünüz. iMac'in monitörüde EIZO gibi s-ips panel olduğundan EIZO kadar olmasada renk değerleri konusunda gayet iyiler.
    Ama film ve oyun için tabiki TN Panel almakta ve daha fazla masraf etmemekte fayda var.

SSD konusuna gelince kesinlikle haklısınız. Bahsettiğim makinayı işyerinde kullanıyorum ve evimdeki iMac'imden soğuyorum çoğu zaman...

• Apple tüm ürünlerini gereksiz yere çok pahalıya satıyor. Yurtdışından alınırsa mantıklı ancak o paraya çok güzel bir PC toplanabilir! Anlam veremediğim bu yüksek fiyat politikası yüzünden, param olmadığı için değil, apple ürünleri almayı iphone dahil ve yolunmayı kabul etmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

Tamam tamam aynı özelliklerde bir PC toplayalım nolacak bakalım: Biliyorsunuz en iyi İmac modeli 27" 2000 dolarlık bir model.

27" Dell Ultrasharp U2711 monitör s-ips: 900 dolar
    Core i7 2600 : 350 dolar
    Anakart modelini bilmiyoruz ortalama bir şey olsun: 150 dolar.
    670m laptop ekran kartını bulamadım ucuz olsun 150 dolar olsun.
    Türkçe windows 7 ultimate: 250 dolar (İmacde mac osx ve bi dünya yazılım ücretin içinde sıradan bir kullanıcının başka bi yazılım bulmasına gerek bile kalmıyor)
    1 Tb Hdd: 70 dolar
    Kaliteli webcam ve dahili hapörlör, Kablosuz kaliteli mouse ve klavye seti, dvd falan: 100 dolar
    4 gb DDR3 ram: 100 dolar civarı
    Kaliteli kasa: 70 dolar

Fiyatları aşağı tuttuğumuz halde üç aşağı 5 yukarı 2100 - 2200 dolar yapıyor. Elimizde İmac dengi bir sistem oluştu mu peki? fiziken öyle gibi gözüküyor.
    Bu fiyata topladığımız PC'nin ne eksikleri var İmace göre:
    1-Bir ekrana sığdırılmış all in one sistemimiz hala yok.
    2.Tasarımımız berbat
    3. Her taraf kablo dolu
    4.Thunderbolt teknolojisi yok
    5. Benim gibi kıl kullacılar için ayda bi format kaçınılmaz olmaya devam ediyor
    6. Her iş için program bulmalı yada satın almalısınız.
    7. Bu sistemdeki PC aynı sistemli İmace göre %50 performanssız olacaktır.
    8. Bu sistemdeki PC aynı sistemli İmace göre hiç stabil olmayacaktır.

Şimdi hala iddia edebilirmisiniz İmacın (TR fiyatlarını baz almıyoruz) pahalı olduğunu?

apple ın o modelin tr fiyatı gelince bir karşılaştır bakalım o paraya i7 üst model işlemcili pc toplarsın ben diyorumki o apple trde en aşağı 4000 tl olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bowers wilkins -- 6 Mayıs 2011; 13:03:27 >

• snow leopard windows karşılaştırması bir yana ki ikisinin de birbirine göre avantajlı dezavantajlı olduğu noktalar vardır ve bu yüzden şu şundan üstündür denemez bence ama apple ın gerçek becerisi tasarımı, bundan dolayı da rakip olarak microsoft değil üretici firmalar görülmeli, onlara göre de şu tasarımıyla gerçekten çok başarılı olduğu gözüküyor (tabi abd fiyatına göre)
  • Niye imac alırlar bilmiyorum ama acaip bi karizması var.
  • Adam yazmışki 5000 TL'ye bilgisayar topladım, mac aldıktan sonra o bilgisayarın yüzüne dahi bakmadım. Tebrik ediyorum, alkış filan bekliyorlar herhalde ya da ne çok paran varmış diye saygı duyacağız. Bana mac aldın da PC'nin yapamadığı neyi yüksek performansta yaptın ondan haber ver, mac aldım arkadaşlara mac'im var dedim, azınlık içine girdim vs... ya da mac'e virüs bulaşmaz, kur linux.. Ne bileyim neresinden tutarsam elimde kalıyor gibi..

Bende bir gariplik mi var? Her türlü mac kullandım, şimdi aklım fikrim masaüstü pc toplamada resmen AMD bulldozer bekliyorum, biran olsun apple demiyorum, c2d 2.4 ghz işlemci 2 gb ram ve gt320m ekran kartını 2500 TL'ye satacaklarken, bu 2500 TL'ye 5 yıl gidebilecek toplama pc yapılıyor. Neden alayım? Hatta textmate lisansım dahi var, düşünüyorum taşınıyorum, oradan alıyorum oraya koyuyorum, inanın bir masaüstünü linux kurmak yine mantıklı geliyor.

Hadi spam yapmayayım konuyu da dağıtmak istemiyorum ama iphone dahil Türkiye fiyatı ile apple ürünü alanlara inanın çok farklı bakıyorum. Hiç mac pro'ların fiyatına baktınız mı? Daha iyi anlarsınız.. 15Bin TL'ye satıyorlar, server kuracak olsam, 15bin TL'ye kirayı verir 5 tanede mükemmel server makina kurarım.

Tasarım tasarım diyoruz, tasarımın nesine para vereceksin? Ferrari sadece tasarımı iyi olduğu için değil motoru da güçlü olduğu için o kadar tutar. Peki mac farklı ne yapıyor içeride, .txt uzantılı dosyayı alıp .avi mi yapıyor? Nedir yani? Tasarım için ne htpc ya da ATX kasalar değmesine toz attırır, anlamıyorum bizim Türk'lerin mac olayını hele birde dalgalı kurda o kadar para veriyorlar..

Yok ya yok, kesinlikle mantıklı değil, akıllara zarar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ummax -- 7 Mayıs 2011; 13:14:59 >

• quote:

Adam yazmışki 5000 TL'ye bilgisayar topladım, mac aldıktan sonra o bilgisayarın yüzüne dahi bakmadım. Tebrik ediyorum, alkış filan bekliyorlar herhalde ya da ne çok paran varmış diye saygı duyacağız. Bana mac aldın da PC'nin yapamadığı neyi yüksek performansta yaptın ondan haber ver, mac aldım arkadaşlara mac'im var dedim, azınlık içine girdim vs... ya da mac'e virüs bulaşmaz, kur linux.. Ne bileyim neresinden tutarsam elimde kalıyor gibi..

Bende bir gariplik mi var? Her türlü mac kullandım, hackintosh dahi, şimdi aklım fikrim masaüstü pc toplamada resmen AMD bulldozer bekliyorum, biran olsun apple demiyorum, c2d 2.4 ghz işlemci 2 gb ram ve gt320m ekran kartını 2500 TL'ye satacaklarken, bu 2500 TL'ye 5 yıl gidebilecek toplama pc yapılıyor. Neden alayım? Hatta textmate lisansım dahi var, düşünüyorum taşınıyorum, oradan alıyorum oraya koyuyorum, inanın bir masaüstünü linux kurmak yine mantıklı geliyor.

Hadi spam yapmayayım konuyu da dağıtmak istemiyorum ama iphone dahil Türkiye fiyatı ile apple ürünü alanlara inanın çok farklı bakıyorum. Hiç mac pro'ların fiyatına baktınız mı? Daha iyi anlarsınız.. 15Bin TL'ye satıyorlar, server kuracak olsam, 15bin TL'ye kirayı verir 5 tanede mükemmel server makina kurarım.

Tasarım tasarım diyoruz, tasarımın nesine para vereceksin? Ferrari sadece tasarımı iyi olduğu için değil motoru da güçlü olduğu için o kadar tutar. Peki mac farklı ne yapıyor içeride, .txt uzantılı dosyayı alıp .avi mi yapıyor? Nedir yani? Tasarım için ne htpc ya da ATX kasalar değmesine toz attırır, anlamıyorum bizim Türk'lerin mac olayını hele birde dalgalı kurda o kadar para veriyorlar..

Kendinizi kasmayın bu konularda, sakin olun...

• monitör ve işletim sistemi olayı götürüyor. bu fiyatlara donanımıda en üst seviye olması gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ummaz

Adam yazmışki 5000 TL'ye bilgisayar topladım, mac aldıktan sonra o bilgisayarın yüzüne dahi bakmadım. Tebrik ediyorum, alkış filan bekliyorlar herhalde ya da ne çok paran varmış diye saygı duyacağız. Bana mac aldın da PC'nin yapamadığı neyi yüksek performansta yaptın ondan haber ver, mac aldım arkadaşlara mac'im var dedim, azınlık içine girdim vs... ya da mac'e virüs bulaşmaz, kur linux.. Ne bileyim neresinden tutarsam elimde kalıyor gibi..

Bende bir gariplik mi var? Her türlü mac kullandım, hackintosh dahi, şimdi aklım fikrim masaüstü pc toplamada resmen AMD bulldozer bekliyorum, biran olsun apple demiyorum, c2d 2.4 ghz işlemci 2 gb ram ve gt320m ekran kartını 2500 TL'ye satacaklarken, bu 2500 TL'ye 5 yıl gidebilecek toplama pc yapılıyor. Neden alayım? Hatta textmate lisansım dahi var, düşünüyorum taşınıyorum, oradan alıyorum oraya koyuyorum, inanın bir masaüstünü linux kurmak yine mantıklı geliyor.

bulldozer beklemeye devam hocam, strese gerek yok

• macbook pro yu kim 15 bin e satıyo.kafan iyimi senin
    quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

macbook pro yu kim 15 bin e satıyo.kafan iyimi senin
    quote:

Oncelikle macbook pro degil mac pro. Server makina isine gelirsek, microsoft asla bir yazilimini tam anlamiyla satmiyor, kiraliyor diyebiliriz. Yazilimin suresi doldumu baslar yeni server yazilim paketi alin diye. Mac Os Server da oyle birsey yok, al istedigin kadar kullan, bir kere satin al omur boyu kullan. Fiyat konusuna gelirsek, bu aralar bilkomda bu konuda gelisme var, yeni guncellenecek mac pro nun fiyatinin bu kadar pahali olacagini hic zannetmiyorum, avrupayla fiyatlari ayni tutuyorlar artik. Ama boyle bir cihaz alacaksam bu cihaz abd de yaklasik 4000$ a mal oluyor, 2,5 kat fazla para vermenin alemi yok bir sekilde oradan getirttirilir.

Gelelim benim neden mac kullandigima. Daha bugun bile sabah sarji full cihazimla evden ciktim, o kadar proje calistik aksam geldigimde sarj daha %20 deydi. Bunu bana ekstrasi olmadan hangi cihaz saglar? Saatlerce bilgisayarda calisiyorum, arkadaslarimin gozu kan canagina donuyor benimkinde tik yok. Sadece ekran diyip es gecmek cok yanlis, bu konuda yapacaginiz yatirim yol-su-elektrik olarak geri donecektir elbet. Mac Os cephesinden ise bakarsak, Apple oyle bir sistem hazirlamis ki ek olarak sadece ms office for mac yuklu cihazimda. Benim icin gerekli tum araclar hazir, uyumlu. XCode zaten ayri bir dunya, su anlik benim tum islerimi goren mukemmel bir deha harikasi.

Macler amaciniz neyse size direk onu sunar, baska seylerle ugrasmaniz gerekmez. Guvenilirlik ust seviyede. Direk isinize odaklanabilirsiniz, sessiz ve yuksek performansi sayesinde.

• Genelde yorumlara baktığımda resim işlemede Mac'lerin üstün olduğu, iş oyuna gelince çaresiz kaldıkları söylenmiş. 40 Mbyte'lık fotoğraf dosyasını işlemek, 2 gbyte büyüklüğündeki katmanlar v.s. Bunları kabullenmesenizde profesyonel uğraşlar kategorisine giriyor. Madem iş profesyonel o zaman PC cephesinde de sadece bu işlere özel donanımlar var. Quadro ve Firepro ekran kartları gibi.
    Mac gönüllüleri birazda kullandıkları ürünle kendilerini üstün görme heveslisi sanki. Çevremde böyle insanlar görüyorum. "Ben Iphone/Imac/Ipod/Ipad kullanıyorum, o yüzden daha elitim. Daha üst tabakayım." şeklinde konuşan-düşünen insanlar var. Aklıma nedense Burhan Altıntop geliyor.
    Falanca yazar kitabını Pentium 3/Imacc turbo punto... ile yazmış. Kitabın insanlığa faydası var mı, edebi dili güzel mi, akıcı mı? Kitabı beğenirsem nasıl yazdığın beni ilgilendirmez. İster daktilo ile yaz, ister çin malı telefonunun dokunmatik ekranıyla. Önemli olan ürettiklerimiz.
    Son olarakda şunu belirtelim tüm bilgisayarlar insan üretimi. Yani her parçanın bir kullanım ömrü var. Anakrtlarda der ki katı kapasitör kullandık 50 000 saat kullanım ömrü var.http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3817#ov including Japanese Solid Capacitors boasting an operational life time of more than 50,000 hours Kesintisiz çalıştığını düşünsek makinanın malzemenin ömrü 5 yıl 7 ay gibi bir süre eder. Bu fiziksel hareket içermeyen elektiriki bir parçadır. Bu parçanın ömrü bitene kadar zaten makinanın içindeki fanlar, optik okuyucu, sabit disk gibi fiziki aşınmaya maruz kalan bileşenler iflas edecektir. Belirtilen 50 000 saat de zaten ideal koşullar altındadır. Yoksa malzemeler bilgisayar içinde yüksek ısılara maruz kaldığından 50 000 saatten daha kısa sürede bozulur.
    Birşey daha söyleyip bitireyim. Imac kullananlar makinalarını masaüstünde baş tacı ederken, PC kullananlar yerde tozun kirin içinde hoyratça kullanırlar makinalarını. Gariban PC'lerin bu ağır şartlarda çalıştığıda unutulmamalı.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.