Şimdi Ara

Apple: 'Dünyanın en iyi masaüstü bilgisayarı artık daha da iyi' (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
0
Favori
41.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İnsanları tenkit etmeden sen araştır bi istersen iyice. Fandan kastım, PC'lerdi tarz soğutucu fan. İşlemci fanı değil ve led panel imacleri kastettim. Yine söylüyorum, yeni iMac'lerde kasa içinde ayrıca fan yok, mac prolarda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Divinity.

İnsanları tenkit etmeden sen araştır bi istersen iyice. Fandan kastım, PC'lerdi tarz soğutucu fan. İşlemci fanı değil ve led panel imacleri kastettim. Yine söylüyorum, yeni iMac'lerde kasa içinde ayrıca fan yok, mac prolarda var.

Hala bilmeden yorum yapıyorsunuz, ben ne olduğunu iyi biliyorum, hem GPU hem CPU için yazdığınızın tersine PC'lerde olduğu gibi büyük birer soğutucu blok var ve ayrıca aktif soğutma için kasa içerisinde fan mevcut.

Burada yeni iMac kasa içerisinden bir görüntü verilmiş.

http://img109.imageshack.us/i/4ej1daztbeybobhfhuge.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Divinity -- 5 Mayıs 2011; 12:16:23 >

• Devreye şimdi de overclocktan iyi anlayan arkadaşlar girse de yazsalar şuraya bi pasif soğutma nedir, aktif soğutma nedir diye.

Didişmeyi sevmiyorum, devam ettirmeyeceğim.
  • 2006 yılında alınmış bir imac+ps3 ve yine aynı yıl bu ikisinin toplamı fiyatına alınmış pc'yi şimdi kıyaslayın
    görelim bakalım hangisi daha mantıklıymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark-knight -- 5 Mayıs 2011; 12:49:20 >
  • Tamam tamam aynı özelliklerde bir PC toplayalım nolacak bakalım: Biliyorsunuz en iyi İmac modeli 27" 2000 dolarlık bir model.

27" Dell Ultrasharp U2711 monitör s-ips: 900 dolar
    Core i7 2600 : 350 dolar
    Anakart modelini bilmiyoruz ortalama bir şey olsun: 150 dolar.
    670m laptop ekran kartını bulamadım ucuz olsun 150 dolar olsun.
    Türkçe windows 7 ultimate: 250 dolar (İmacde mac osx ve bi dünya yazılım ücretin içinde sıradan bir kullanıcının başka bi yazılım bulmasına gerek bile kalmıyor)
    1 Tb Hdd: 70 dolar
    Kaliteli webcam ve dahili hapörlör, Kablosuz kaliteli mouse ve klavye seti, dvd falan: 100 dolar
    4 gb DDR3 ram: 100 dolar civarı
    Kaliteli kasa: 70 dolar

Fiyatları aşağı tuttuğumuz halde üç aşağı 5 yukarı 2100 - 2200 dolar yapıyor. Elimizde İmac dengi bir sistem oluştu mu peki? fiziken öyle gibi gözüküyor.
    Bu fiyata topladığımız PC'nin ne eksikleri var İmace göre:
    1-Bir ekrana sığdırılmış all in one sistemimiz hala yok.
    2.Tasarımımız berbat
    3. Her taraf kablo dolu
    4.Thunderbolt teknolojisi yok
    5. Benim gibi kıl kullacılar için ayda bi format kaçınılmaz olmaya devam ediyor
    6. Her iş için program bulmalı yada satın almalısınız.
    7. Bu sistemdeki PC aynı sistemli İmace göre %50 performanssız olacaktır.
    8. Bu sistemdeki PC aynı sistemli İmace göre hiç stabil olmayacaktır.

Şimdi hala iddia edebilirmisiniz İmacın (TR fiyatlarını baz almıyoruz) pahalı olduğunu?

• Bu tartışmalar her zaman olacak :)

Apple kullanmayanlar yada hiç bilgisi olmayanlar çamur atmaya devam edecek. Normal şeyler bunlar. "He" deyip, geçeceksiniz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: glscgn

en iyisi buysa en kötüsünü düşünemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: velfecir

Bu aletlerin en sevdiğin tarafı ,
    Sistemi bir kere kur , daha doğrusu kutusundan çıkart , daha sonra sistemle hiç uğraşma.Senelerce durur öyle.

Şurada çok haklılar bence.Hani söyliyorlar ya; Sistemle değil , işinizle uğraşın diye :)

Yok sistem şişti , yavaşladı, e artık format zamanı geldi vs..vs.. şeyler hiç dememiştir mac kullanıcıları

2008 model macbook'um guncellemeler hariç daha benim isteğim dışı kapanmadı hiç:)Aylardır kapağını kapat kaldır kapağını aç çalışmaya devam et mantığıyla en ufacık yavaşlama olmadan çalışmaya devam ediyor.
    Seviyorum Mac i
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuray

all-in-one' masaustu bilgisayari olarak ceviriyosaniz bisey demiyorum :)

Apple'in iddaa si all-in-one olmasidir.
    Apple'in Masaustu bilgisayar i tam kapsayacak bilgisayari Mac Pro dur, iMac degil

iMac i onemli kilan all-in-one yapisini tasimasi yani biraz alayci dusunursek Kasasiz Ekranli Bilgisayar

Bir kac arkadas bu fiyata daha iysini toplarim demis. Tabikide bu mumkun, ama bunu onemli kilan 27" e sigdirdiklari maksimum pixel ve saglam denebilcek donanimi bir arada saglamasidir.

Burasi zaten gene fan boy muhabbetine donmus. Perforrmansini sadece youtube review video lari ile degil, kullanarak yasamanizi oneririm.

Biz 7 kişi inceledik.

1 i ağladı.

2 si bu ne lan bir işe yaramaz bu dedi.

3 ü bi b.k anlamadı.

Ben ... Beğenmedim.

quote:

Orijinalden alıntı: pascuu

2008 model macbook'um guncellemeler hariç daha benim isteğim dışı kapanmadı hiç:)Aylardır kapağını kapat kaldır kapağını aç çalışmaya devam et mantığıyla en ufacık yavaşlama olmadan çalışmaya devam ediyor.
    Seviyorum Mac i

Tabi ki. Çok güzel yanları da var.

Yanlız Apple artık bir çocuk da kullanabilsin diye mi yoksa başlıkta yazıla doğru ise kullanıcıyı cidden salak yerine koyduğundan mı bilemem pek çok kısıtlama ile gelir.

Yani. Misal öncelik oyun biraz zor. Apple ın şu ürününde tek şey all in one olması. 3D performansı umma yani oyunda. Kısaca oyun yüklenmeyecek. E normal masa üstü olup güçlü grafik gelende de toplama maliyetinin 5 katı fiyata satılır. Onu da almak enayilik olur.

Programların belli. İtunes, kendi tarayıcısı vb. Her şeyin hazır. İlave bir iki program ancak o da tasarım için falan. Her yazılım yüklenmez. Kullanıcı kitlesi az olduğundan hacker lar bile üşeni de virüs yazmaz. Yoksa Mac hacklenemez değil. Onda da pek çok güvenlik açığı var emin olun. Hatta çoğu kişi buna güvenip antivirüs kullanmaz. Bir gün biri bir kaç milyon kişiyi fena patlatacak ama neyse. Üstelik bu MAC leri alanların genelde banka hesaplarının kabarık olduğunu düşünürsek.

Yani kapalı bir sistem.

Peki Windows ta ne var.

Adam gidiyor ne kadar korsan oyun var ise yüklüyor. Opera, Chrome, Firefox ne var ise indiriyor tarayıcı olarak. Aklına gelen herşeyi indiriyor antivirüsü bile korsan crack li kullanıyor. O indirdiği Crack dosyasından da virüsü yiyiyor ondan sonra Windows kaka kötü.

Açık söylüyorum. Vista gerçekten biraz hayal kırıklığı oldu ama açıkça diyorum. XP ve Win7 cidden başarılı. Vista yı hemen kaldıran ben artık her daim Windows7 deyim.

İlginçtir Microsoft a WMP ve İE olmayan bir işletim sistemi çıkarması için baskı kuran ABD. Acaba neden iş Apple olunca susuyor. Hımmmm.

Gates i ve Jobs u sevmem ama. Bence açıkça bir yanlış tutum var.

Ve son olarak nedir bu Windows çilesi dediğiniz yahu.

Ciddi olarak söylüyorum. Bilgisayarım 7-24 açık. Ben niye sorun yaşamıyorum? Niye hiç bir sorun çıkmadı benim karşıma. Ya da benim kuruduğum sistem ile niye kimse sorun yaşamadı. Sen sadece aç kapa photoshop ile uğraş emin ol windows ta da sorun olmaz.

Ama yok. Windows ta yapabileceklerin genişlediği için insan havaya giriyor. Dur şurayı kurcalayayım dur burayı kurcalayayım. Hop çökert. Lisanssız yazılımları hiç sayma bile.

He bu arada photoshop mac te daha iyi olabilir. Peki neden? Aradaki tek fark bazılarına işletim sistemi gibi geliyor. Ama dur. Değil. Asıl fark uygulamada.

Hep konsol işte uyum diyen arkadaşlar neden acaba bu tip şeylerde bunu yazmaz?

Tekrar edelim. EkMAC inizi MAC ten yiyorsanız mecbur başka yolu yok. Bir bilgisayara 5000 dolar da vereceksiniz. Ya da bir kulaklığa 2000 dolar da. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez.

Ama yani evde gelip hobi olarak iki photoshop yapacak nette gezip müzik dinleyecek adam için yok mac performanslıymış falan demeyin ya. Tamam 2-3 saniye erken açılıyor. 3 katı fiyat veriyorsun olsun bir zahmet. Casper masaüstü ile MAc i karşılaştırırsan tabi masaüstü nal toplar.

Daha kısa süre önce çevremde biri LGA775 soketli çift çekidekli 320GB HDD li ve 2GB ram li ve windows 7 starter lı bir sistemi 1800TL ye aldı. Bu sistem tabi kitlenir arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 6 Mayıs 2011; 3:30:14 >

• 27" ler masaüstü gibi 30-40 cm'den kullanılmıyor değil mi? Asıyorsun duvara koltuğa geçip kullanıyorsun..
  • Neyine güvenerek en iyi masaüstü bilgisayarı diyorlar ? Cpu ? Gpu ? neye göre ?
  • Evet bu yanlış kıyaslamaya bir son VerMac lazım :) Arkadaşlar 2 adet Asus vento 3600 kasaya konfigire edilmiş PC, 2 adet sereno saç kasa PC, 1 adet Mabookpro 17'' , 1 adet Powerbook 17'' 1 Adet Toshiba Satallite 17'' bilgisayarlarım var, Aklım da başımda, Apple'nin o şey gibi fiyatlarına rağmen, Ben Mac diyorum.
  • Yarı fiyatına toplarım diyenler Allah Rızası için 27 inç modelini bize yarı fiyatına toplasa da baksak .
    Merak ediyorum tavsiye edilecek monitor ne olacak. Bıraktım gömülü kasayı tower kasa bile kabulüm.
  • 27 inclik modelinde 6970m var
  • quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

quote:

Orijinalden alıntı: Tayff

quote:

Orijinalden alıntı: Beavis®

Tartışmaya gerek yok OS X ve Windows un performansını tartışmak komik olur. Konumuz fiyat farkı değil ayrıca saptırmaya gerek yok
    quote:

Olaya performans olarak bakarsanız Imac'ler sınıfta kalıyor malesef.

Konumuz OSX ve Windows'ta değil.Donanim olarak MAC ve PC.F/P diye birşey varsa konumuz tabiki aynı zamanda fiyatta.

Atari salonlarından çıkan adamı bilgisayarcı yaparsan olacağı budur işte.
    Bir fotoğraf işine bulaş da görelim bakalım. Kedi canını

Fotoğraf işine bulaşmadığım veya bulaşmayacağım için bir problem yok.
    Mac = Photoshop Bumudur yani ?
    Konuyu baştan aşağı okuyun savunmaya geçen herkezin ağzında sakız olmuş...
    O zaman;
    PC = Oyun Dersek sanırım aynı kapıya çıkacak.

Ayrıca "Atari salonlarından çıkan adamı bilgisayarcı yaparsan olacağı budur işte" deyişinizle sizi görende 5 yaşından itibaren sadece fotoğrafla uğraşan, editing ile ilgilenen biri zanneder...

• quote:

Orijinalden alıntı: eeevrim

ne buna nede başka bir apple ürününe hayatta para vermem ama al kullan diyen olursa da hiç kaçırmam :D ürünün dıştan bakılınca insanın iştahını inanılmaz kabartıyor ama içi gene fooos gene foos...

Teşekkürler, çok aydınlatıcı ve bilgilendirici bir yorum olmuş.
    Lütfen önümüzdeki dönemde de deneyimlerinden bizi mahrum etme.

"Yine fos yine fos" bir ürünü bedavaya dahi verseler kullanmam.
    O kadar önemsediğim çalışmalarım, fotoğraflarım, hatıralarım yanar gider alimallah.

O zaman neymiş?: Kedi-Ciğer ilişkisiymiş :)
  • Pc kullanan fanatik arkadaşlar hiç yorum yazmaya gerek yok sizi mac ailesine davet ediyorum.En ucuz yollu sahibinden.com da bulabilirsiniz mac mini çift çekirdekli bi tane deneyebilirsiniz.İkinci el aldığınız içinde aldığınız paraya bi sene sonra bile rahatlıkla satabilirsiniz.Zaten 1sene kullanınca garanti ediyorum satmıyıcaksınız.Mac mini'yi kullanıpta sonra pc yi açınca o fan sesi gürültü zaten kendiliğinizden kapatıcaksınız aleti.Neyse anlatmaya gerek yok bi deneyin pc ile mac arasındaki farkı anlayın memnun kalmassanız gene aynı paraya satabilirsiniz aleti.
  • bayılıyorum ya böyle "işlemcisi ne, rami kaç" diye yazan arkadaşlara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freezzer

Pc kullanan fanatik arkadaşlar hiç yorum yazmaya gerek yok sizi mac ailesine davet ediyorum.En ucuz yollu sahibinden.com da bulabilirsiniz mac mini çift çekirdekli bi tane deneyebilirsiniz.İkinci el aldığınız içinde aldığınız paraya bi sene sonra bile rahatlıkla satabilirsiniz.Zaten 1sene kullanınca garanti ediyorum satmıyıcaksınız.Mac mini'yi kullanıpta sonra pc yi açınca o fan sesi gürültü zaten kendiliğinizden kapatıcaksınız aleti.Neyse anlatmaya gerek yok bi deneyin pc ile mac arasındaki farkı anlayın memnun kalmassanız gene aynı paraya satabilirsiniz aleti.

Sistem toplamayı bilen insan kaliteli CPU soğutucu, kaliteli power supply ve iyi bir soğutucuya sahip ekran kartı aldığında, ki tüm bunları yapsa bile iMAC'in fiyatından çok daha aşağıda masraf etmiş olacak, PC'den çıt çıkmayacağını bilir. Ben hep performans hem de sessizlik odaklı bir sistem topladım ve gece sessizliğinde bile fanların sesi duyulmuyor. Kasa fanlarım da seramik yataklı. Hem sessiz hem de çok uzun ömürlüler. Ayrıca OCZ Vertex 3 120 SSD kullanıyorum sistem diski olarak. Photoshop açıkken bile onlarca farklı programı inanılmaz hızlı kullanıyorum. Bilgisayarın açılması 14 saniye sürüyor. Performans konusunda iMAC'i savunmayın lütfen. Mac Pro'ya lafım yok ama. Lakin o da aşırı derecede pahalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: kymelria

bayılıyorum ya böyle "işlemcisi ne, rami kaç" diye yazan arkadaşlara.

yani normal olan odur demi pc alıyor kaç beygir diye sorsalardı araba alıyor derdik
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.