Şimdi Ara

Apple: 'Dünyanın en iyi masaüstü bilgisayarı artık daha da iyi' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
0
Favori
41.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya ne olursa olsun adamlar yaptıkları herşeyi çok güzel yapıyorlar ben bundan yaklaşık 1 sene önce bilgisayar topladım yaklaşık 4bin liraya mal oldu ve sonrada yaptığım oc masrafları ıvır zıver flean derken sanırım 5 bin tlyi rahat bulmuştur bilgisayarımı daha çok oyun oynamak için almıştım ama bilgisayarımı aldıktan çok kısa bir üsre sonra artık oyunlardan sıkılmaya başladım ve şu an dediğim tek şey keşke o para ile evime güzel bir imac alsaydım demek oluyor. odamda çok daha güzel görünürdü diyorum. Ama tabi yapacağk bir şey yok alanlara hayırlı olsun ama birdaha bilgisayar alırsam tercihimi düşünmeden imacten yana kullanacağım zaten son zmanlarda iphone 4 ipad 2 derken elmalar çok fazla ilgimi çekmeye başladı çok sevdim elmaları kullanınca anlıyorsunuz adamlar gerçekten herşeyi çok ama çok kaliteli yapıyorlar ama tabi bir çok eksileride var özelikle iphoneyide ipad ide bilgisyaarla senkronize etmek için illaki yazılım kurulması gerek mesela en sevmediğim yanı birde sd kart olmaması ama olsun onlara rağmende çok güzel.

• ya ne olursa olsun adamlar yaptıkları herşeyi çok güzel yapıyorlar ben bundan yaklaşık 1 sene önce bilgisayar topladım yaklaşık 4bin liraya mal oldu ve sonrada yaptığım oc masrafları ıvır zıver flean derken sanırım 5 bin tlyi rahat bulmuştur bilgisayarımı daha çok oyun oynamak için almıştım ama bilgisayarımı aldıktan çok kısa bir üsre sonra artık oyunlardan sıkılmaya başladım ve şu an dediğim tek şey keşke o para ile evime güzel bir imac alsaydım demek oluyor. odamda çok daha güzel görünürdü diyorum. Ama tabi yapacağk bir şey yok alanlara hayırlı olsun ama birdaha bilgisayar alırsam tercihimi düşünmeden imacten yana kullanacağım zaten son zmanlarda iphone 4 ipad 2 derken elmalar çok fazla ilgimi çekmeye başladı çok sevdim elmaları kullanınca anlıyorsunuz adamlar gerçekten herşeyi çok ama çok kaliteli yapıyorlar ama tabi bir çok eksileride var özelikle iphoneyide ipad ide bilgisyaarla senkronize etmek için illaki yazılım kurulması gerek mesela en sevmediğim yanı birde sd kart olmaması ama olsun onlara rağmende çok güzel.

• Bu aletlerin en sevdiğin tarafı ,
    Sistemi bir kere kur , daha doğrusu kutusundan çıkart , daha sonra sistemle hiç uğraşma.Senelerce durur öyle.

Şurada çok haklılar bence.Hani söyliyorlar ya; Sistemle değil , işinizle uğraşın diye :)

Yok sistem şişti , yavaşladı, e artık format zamanı geldi vs..vs.. şeyler hiç dememiştir mac kullanıcıları
  • Bu küçük yere dünyanın en iyi donanımını sığdırmalarını bekleyenler var.Cihazlar güzel donanımlarıda gayet iyi.Bunları alacak adam zaten oyun oynamayı pek düşünmez
  • tip olarak gerçekten çok hoş olmuş, fiyatıda eh işte daha uygun olsa fena olmazmış, ama sloganları abartılı olmuş biraz
  • CozfurY vesilesiyle bir konuya açıklık getireyim.

Ben de 3 tane iMac (1997 doğumlu antika ile birlikte, biri de işyerinde) ve bir tane yeni topladığım PC (i7 950, X58A-UD5, Hyper X 2000 Mhz 3x2gb, Hafx, 700 PSU, 480 AMP, CM V8 Cooler) var. Bunları her iki platformun da - ve + yönlerini bildiğime delil olarak yazıyorum. Bir de kimsenin parası boşa gitmesin diye.

Eğer oyun oynamak için alacaksanız sakın ha iMac falan almayın, demedi demeyin. Sonra ağlayamayın. Burası ABD olsa idi tamam derdim. Ben eve aldım ama iş için aldım. Evde işim olmasaydı PC alırdım.

1- Oyunlarda iyi bir PC'deki kadar performans alamazsınız, genel olarak lag sorunları var. O da üzerindeki yarı çakma Windows'tan kaynaklanıyor (Virtual değil ama onun gibi birşey).

2- Yedek parçası çok pahalı. Mesela DVD sürücünüz bozuldu diyelim, garanti de bitti. Sizden istenecek ücret i7 950'nin fiyatı olacaktır.

Yok ben bunu alacağım ve nette dolaşacam, film izlicem derseniz, o zaman da E200'le taksicilik yapmak gibi olur derim.

Ancak virüs, çökme, göçme, kasılma, şişme gibi (yeterli miktarda ram yüklemek şartıyla) sorunlarınız olmaz (binde bir bile değildir bu oran).

Yok benim param var, heveslendim, alacağım, vitrinlik olur, evde güzel görünür, param var derseniz o ayrı tabi...

• DÜnyanın en iyi cep yolan bilgisayarı

Tabi türkiye şartlarında.yoksa macler çok hoşuma gidiyor ileride bende alıcam birtane.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 78erhan78 -- 4 Mayıs 2011; 22:03:40 >
  • Türkiyede de 2000 dolara satılsın hemen bugün alırım. Lakin eminim ki 2000 dolarlık imac 5.500-6000 Tl gibi fahiş bi fiyata satılacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

CozfurY vesilesiyle bir konuya açıklık getireyim.

Ben de 3 tane iMac (1997 doğumlu antika ile birlikte, biri de işyerinde) ve bir tane yeni topladığım PC (i7 950, X58A-UD5, Hyper X 2000 Mhz 3x2gb, Hafx, 700 PSU, 480 AMP, CM V8 Cooler) var. Bunları her iki platformun da - ve + yönlerini bildiğime delil olarak yazıyorum. Bir de kimsenin parası boşa gitmesin diye.

Eğer oyun oynamak için alacaksanız sakın ha iMac falan almayın, demedi demeyin. Sonra ağlayamayın. Burası ABD olsa idi tamam derdim. Ben eve aldım ama iş için aldım. Evde işim olmasaydı PC alırdım.

1- Oyunlarda iyi bir PC'deki kadar performans alamazsınız, genel olarak lag sorunları var. O da üzerindeki yarı çakma Windows'tan kaynaklanıyor (Virtual değil ama onun gibi birşey).

2- Yedek parçası çok pahalı. Mesela DVD sürücünüz bozuldu diyelim, garanti de bitti. Sizden istenecek ücret i7 950'nin fiyatı olacaktır.

Yok ben bunu alacağım ve nette dolaşacam, film izlicem derseniz, o zaman da E200'le taksicilik yapmak gibi olur derim.

Ancak virüs, çökme, göçme, kasılma, şişme gibi (yeterli miktarda ram yüklemek şartıyla) sorunlarınız olmaz (binde bir bile değildir bu oran).

Yok benim param var, heveslendim, alacağım, vitrinlik olur, evde güzel görünür, param var derseniz o ayrı tabi...

Bende katılıyorum oyun için imac alınmaz ama düzelymm gereken birşey var; imac e kurulan windowsun çakmalıkla yada "onu gibi bişey olmak" ile bir alakası yok. imac yada herhangi bir mac!e kurulan windowsun herhangi bir pc'ye kurulan windows tanda farkı yok. Bootcamp dediğiniz şey genel olarak apple cihazları için üretilmiş bir sürüce ve uygulama paketinden ibaret.

imac te oyun oynamanın iyi bir fikir olmamasını ise donanımdan kaynaklı değil, soğutma dan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. tamam ekran kartı cpu falan 70-80 derecede sorunsuz çalışabilir ama donanımda kendisini korumak için mutlaka işlem gücünü azaltacaktır. bu yüzden uzun süreli oyunlarda performans düşüşü ve lag görebilirsiniz.

• Ben fazla detayı bilmem,
    şimdi ekran kartı ve rammi kaç ?
  • Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu demek istemişler ama bu yazı hangi muz cumhuriyet'lerini kapsıyor merak ettim..
  • Dreampowder.
    Bende de Boot Camp kurulu. Bootcamp için çakma demedim zaten. Lâkin nasıl ki aynı bileşenlere sahip bir Macintosh, nasıl ki bir PC'den daha hızlıdır. Tersi şekilde, Bootcamp ile kurulmuş Windows ta PC'den, ve hatta aynı makinenin Mac OSX ile çalıştırılan kısmından daha yavaş çalışmaktadır. Benim belirtmek istediğim buydu.

Yoksa Virtual olsa hayatta oyun açamazdınız bile.
  • ne buna nede başka bir apple ürününe hayatta para vermem ama al kullan diyen olursa da hiç kaçırmam :D ürünün dıştan bakılınca insanın iştahını inanılmaz kabartıyor ama içi gene fooos gene foos...
  • Apple'ın her ürünü güzel olmak zorundami

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mac alacak adam işlemcisine ramine fazla bakmaz. Baksada diğer maclerle karşılaştırır.

Kabaca aynı özelliklere (aşağı yukarı) sahip bir mac, pc'den %50 daha performanslı, bir kaç yüz kat daha fazla stabil çalışır. Atıyorum bugün bir işlemi 10 sn de yapıyorsa aynı makina hiç format atmadan 5 sene sonrada 10 sn'de yapar. Kullananlar bilir bu süre windowsda her açılışta değişir.

Bu aleti bunları göze alıpda irdelemelisiniz.
  • zamanında windowsun saçma sapan hatalarıyla ve buglarıyla harcadığım zamanı ve emeği üst üste koysam 10 tane imac çıkardı ortaya :))) hoş gerçi halen windows kullanmak zorunda olduğum konular var, ama eğer gelecekte imac fiyatlarıda yeni gelen ipad fiyatları gibi avrupaya yakın seviyelerde olursa bundan sonra alacağım masaüstü bilgisayar imac olur
  • Alienware dan daha iyi oldugunumu iddia ediyo =D
  • O kadar paraya daha iyisi rahat toplanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Olay donanım değil, yazılım kısmında bitiyor. PS3 ve XBOX'ın üzerindeki ekran kartları bunun bir kanıtı mesela. Mac OSX, donanımı bütün limitleriyle kulanırken, Windows sadece yüzeysel olarak kullanıyor. Bu biraz da bilerek yapılıyor. Yoksa neden 9800 GT dururken gidip gtx 580 alasın, değil mi. Aynısı, işlemci ve diğer parçalar için de geçerli. İntel-Microsoft işbirliği yani.

İsteseler 5 yıl önce çıkan bir bilgisayarda Crysis'i de Metro2033'ü de oynatırlar ve kasılmaz da makina. Kasıtlı olarak böyle yapıyorlar ki sürekli yeni donanım satsınlar.

Ben buna kendimce şöyle geçici bir çare buldum. Aldığın bilgisaların çıktığı zaman ki işletim sistemi ve programlar ile kullandığında yavaşlama olmuyor. Ama yeni sistem, yeni program vs. yükleyeyim dersen, işte o zaman gerilmeye başlıyor makina. Program ve sistemleri de kasıtlı olarak o şekilde çıkardıklarını düşünüyorum. Ben de bir tane de 1997 yılı üretimli 400 mhz, 9.5 gb harddiskli, 8 mb ekran kartlı, 256 mb ramli iMac var. Kutusundan çıktığı sistem olar Mac OS 9 var üzerinde ve ne ekrarında bir solukluk, ne bir yavaşlama, ne de kasılma yok hâlâ. 10 yıl olmuştur sistemini değiştireli belki de (Mac OS X'te, PC'lerde ara ara yapılan formatlama vs. ye de ihtiyaç yoktur). Sadece kızaksız DVD sürücüsü ve USB portlarından bir tanesi kırılmıştı. Onu da çocuklar kırmış. Geçenlerde yerleşik hoparlörlerinden bir tanesi de patlamış sanırım yeni olarak. Ama taş gibi çalışıyor hâlâ.

• dünyanın en iyi bilgisayarındaki ekran kartına bak hd 6770m o kart 1500 liralık hp laptoplarda var be o kadar yapıyorsun bari hd 6970m veya gtx 4885m sli falan koy
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.