Şimdi Ara

ÖĞRETMEN KAMPANYASINDAKİNDEN HEM DAHA UCUZA HEM ÇOK DAHA İYİ LAPTOP!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
833
Cevap
0
Favori
81.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MEB'in dizüstü kampanyasının hiç de uygun olmadığını, dizüstü piyasanın çok düşeceğini hep söylemiştim ama bunun bu kadar da çabuk olmasını beklemiyordum doğrusu..

İşte size MEB kampanyasındaki laptoptan çok daha iyi donanımsal özelliklere sahip olmasına rağmen daha ucuza satılan laptopun hafife alınamayacak bir sürü artısı:

*İşlemci: Centrino Mobil Teknolojisi 1.6GHz, Sonoma 533 MHz FSB (MEB kapmanyasında Sonoma değil ve 400 MHz)

*Chipset: Intel 915GM (MEB kampanyasında 855GME)

*RAM: DDR2 533 MHz (MEB kampanyasında DDR 400 Mhz)

*Ekran Kartı: 128MB İntel 915GM (MEB kampanyasında 64 MB 855GME)

*LCD Ekran: 15.4" WXGA (MEB kampanyasında 15" XGA)

*Ekran Çözünürlüğü: 1280X800 (MEB Kampanyasında 1024X768)

*Ses: 24bit ses kartı dijital çıkışla 5+1 hoparlör desteği (MEB kampanyasında 16 Bit Entegre)

*USB Port: 4 X USB 2.0 Port (MEB Kampanyasında 3 X USB 2.0)

*Kart Okuyucu: SD, MMC, MS, SM, XD uyumlu memory kart yuvası (MEB Kampanyasında yok)

*Kızılötesi: 1 X IR Port (MEB Kampanyasında yok)

*Satış: Herkese (MEB kampanyasında öğretmenlere)

*Teslimat: 10.05.2005 (MEB kampanyasında 15-45 gün sonra)

*Fiyat: 899$+KDV= 1060$ (MEB kampanyasında 1062$ + 30 Milyon TL)

*Taksit: Vade farksız 1060$ / 6 taksit (MEB kampanyasında 1.60 vade farkıyla 1280$ / 12 taksit)

Hangisi kapmanya, hangisi değil yorum sizin.. Tercih de..

Link: http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/urun_detay.php?ad=tasinabilir&ur_no=512&ref=mv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur77 -- 30 Nisan 2005, 18:42:50 >

• bencede çok haklısın
  • çok büyük bi fark atlanmış
    birisi yılların bilgi birikimi ve kaliteyi birleştiren TOSHIBA
    diğeri nerede ne malzeme kullanıldığı bilinmeden fason halde üretilip üstüne datron etiketi yapıştırlımış sıradan bir notebook

fark açıkça ortada ,karşılaştırmak bile gereksiz....
  • yapmaaa o da garantili
    quote:

Orjinalden alıntı: athloon

çok büyük bi fark atlanmış
    diğeri nerede ne malzeme kullanıldığı bilinmeden fason halde üretilip üstüne datron etiketi yapıştırlımış sıradan bir notebook

• abi marka eskidendi şimdi millet kesesini düşünüyor... ki sonuna kadar da haklılar düşünmekte...
  • Öyle veya böyle artık benim için iş işten geçti. Artık kampanyaya girdim bile...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Milletperver

Öyle veya böyle artık benim için iş işten geçti. Artık kampanyaya girdim bile...

Geçmiş olsun ama bir bildiğimiz vardı ve yırtmıştık biz kendimizi "durun, almayın, bekleyin!.." diye..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok güzel bir laptop
    18 yıl önce açıldı
    hangi laptop daha iyi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben şimdi almadım ve almayı düşünüyorum ama datron değil :)
  • Yalnız üründe entegre wireless LAN yok, ona da dikkat etmek gerek...
  • Hocam senin haberin yok sanırım, Centrino demek ekstra bir donanıma ihtiyaç duymadan wireless LAN demek..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgur77

*Kart Okuyucu: SD, MMC, MS, SM, XD uyumlu memory kart yuvası (MEB Kampanyasında yok)

*Kızılötesi: 1 X IR Port (MEB Kampanyasında yok)

://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/urun_detay.php?ad=tasinabilir&ur_no=512&ref=mv[/link]

meb için olan exper marka makinalara bak derim..... ASUS......
  • Karşılaştırmayı MEB'in daha iyi olan ve daha çok methedilen konfigürasyonuyla yaptım epsis.
    Exper'le kıyaslarsak verdiğim linkteki laptopun artıları daha da artar..
  • Arkadaşlar alet çok iyi ve bu fiyata trde böyle alet yok fakat tek kusuru İşletim sistemi Linux(Fiyat avantajı buradan geliyor)

Aletin 512 mb ramli versiyonu 50$+kdv farkla 949$+KDV ye satılıyor

Linkide aşağıda
    http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/detayli_bilgi.php?s=hGLRLZZureeO5Ij4Fv2W&ad=tasinabilir&ur_no=511

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altcha -- 30 Nisan 2005, 20:52:16 >
  • Fiyat avantajının sadece işletim sisteminden kaynaklandığını sanmıyorum Altcha. Alet işlemcisinden chipsetine, RAM'ından ekran kartına bütün donanımlarda çok daha üstün MEB kampanyasındakinden. Buna karşılık daha ucuz olmasına değinmiyorum bile..
  • helal olsun ozgur sana eylule kadar toshibanin verdigi özelliklerin 2 kati ayni paraya alinacak bu gidisle bu arada datronda toshiba gibi disardan parcalari alip birlestiriyor birinin ismi toshiba birinin datron tek fark bu hatta bu 2 bilgisayari performans testine soksan basabas cikarlar cünkü artik teknoloji oturdu.. masa ustu bilgisayarimi ben kendim topladim ama ayni özelliklere sahip her markali pc ile yaristiririm yinede hepsine toz attirir bu is boyle
  • quote:

+1
  • ne alaka yaw kardeşim ne farkı kaldı artık masa ustu markalarla artık notebookların kullanılan kasa hariç diğer her şey aynı isşlemci hdd chipset vs.....

dahasıda var ekran çözünürlüğü 1280x800 15.4+5400rpm hdd sonoma işlemci ve ddr2 kullanması card reader ir de cabası bence toshiba bu makinanın yanında çok düşük kalıyor

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bscol -- 1 Mayıs 2005, 11:06:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bscol

ne alaka yaw kardeşim ne farkı kaldı artık masa ustu markalarla artık notebookların kullanılan kasa hariç diğer her şey aynı isşlemci hdd chipset vs.....

dahasıda var ekran çözünürlüğü 1280x800 15.4+5400rpm hdd sonoma işlemci ve ddr2 kullanması card reader ir de cabası bence toshiba bu makinanın yanında çok düşük kalıyor

quote:

ya bütçe elbette öenmli ancak kullanmadan bilemezsiniz arkadaşlar toshibanın kalitesini,kullanıp kötü diyen insan sorun çıkarıyor diyen insan duyamazsınız,tamam fiyat çok uygun özelliklerde gayet iyi ancak datron ,yani uzak doğuda herhangiir depo gibi yerde ordan burdan gelen parçalarla toplanan ne şartlarda garantisi olduğu sadece şirketteki kişinin insafına kalmış bi marka ,ama fiyat iyi birkez daha söylüyorum fiyat gayet iyi ....

• fiyat ve özellik için güzel denebilir ama marka için aynı şeyi söylemek zor... klavye filan alsan çok sorun olmaz belki ama notebook larda marka mühimdir.
  • Marka takıntısı ve etiket merakı işte bscol.. Oysa durum tam da dediğin gibi; sadece kasa hariç geriye kalan işlemci, chipset vb ana malzemeler başta olmak üzere birçok donanım aynı fabrikadan çıkıyor belki.. Sanki dünyada adım başı işlemci, chipset, ram gibi bilgisayar parçaları üreten fabrikalardan var.. Bu laptopta konfigürasyon öyle sağlam ki; merak ediyorum MEB'in verdiği Toshiba'nın bu laptoptan daha üstün bir yanını gösterebilecek var mı, markasının 'Toshiba' olması dışında? Hiç sanmıyorum.. Alın Toshiba'nızı, reset atarsınız kitlendikçe.. Sonra da ama bu 'Toshiba' diye avutursunuz kendinizi.. Bence de Toshiba'nın MEB kampanyasındaki şimdiden demode olmuş modeli bu makinanın yanında oldukça düşük kalıyor..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.