yau, bugün cebimde kaporam maviye gidiyodum, gitmeden önce biraz daha araştırayım dedim. yuh yaani, bi datrona 14 sayfa forum, anam ağlado sınuna gelinceye kadar. hadi o bişii diil, bi de monster çıktı başıma.. (acer ve aidata'yı saymazsak tabi) Allah'tan bu forumdaki herkes taksimde ya da kızılayda falan buluşup tartışmıyolar, yoksa ordaki kimse bişii alamadan döner eve tam datrona karar vermişken nerden çıktı şu monster.. heralde bu satte forum yazan bi deli ben varım sadece. neyse, az daha oturayım da sabh erkenden yola koyulup ankarada monster bayisi arıyayım bari
Arkadaşım Ankara'da Monster bayisi yok. Boşuna arama. İstanbul Kadıköy'de Fokus Bilgisayar var. Tabiki sen Ankara'da olduğun için mantıklı olan hepsiburada.com'dan Bonus kartla 12 taksitle alman olacaktır
quote:
Orijinalinden alıntı: hersekzade
arkadaşlar merhaba........ 2 gün önce datron kxa aldım 1.73 yalnız klavyem bir garip oldu k ya basıyorum 2 çıkıyor l ye basıyor4m 3 çıkıyor.... acaba sebebi nedir......... lütfen yardım
Umarım servise gitmemişsindir! Sadece Num Lock açık kalmış.Kapatırsan düzelir.
arkadaşlar datron hakkında garanti tecrübesi yaşayan yada makinası bozulan varmı? varsa neresinden bozuldu..... birde 3 aydır kullanan arkadaşların şikayetleri varmı..............
arkadaslar datron kxa aldim bir sorun disinda gercekten memnunum (2 hafta oldu) sorunum sudur eger daha once konusulduysa simdiden ozur tum basligi tarayamadim :( neyse sorunum sudur;
usb mause kullandigim zaman mavi ekran cikiyor ve bilgisayar restart ediyor bu arada xp prof yuklu ve sp2 mevcut bu arada sorunun mause da olmadigina eminim cunku iki mause denedim ikiside ayni mavi ekran hatasini verdi ayni zamanda bu mause lar baska bilgisayarlarda sorunsuz calisiyor :( lutfen acil bir cevap
Beyler benim sizlere önerim sadece bir yerden değil bi çok yerden araştırma ve karşılaştırma yaparak Laptop almanızdır.. Herkes tutturmuş carefour diye.. Halbu ki çok daha uygun 2.el veya sıfır notebook satan yerler var.. sahibinden.com dan ya da forum.donanimhaber.com un 2.el cazip fırsatlarından laptop bakarsanız görürsünüz..
256 mb ddr2 533 lük 2 adet datron makinamın ramleri var, 256 mb 533 lük datrona sahip olanlara ucuza veririm, 512 yapmış olursunuz, ekran kartı onboard olup ramden yediği için sisteminizi rahatlatırsınız, mühendislik uygulamaları için kullanmak üzere 2*512 ddr2 533 lük ram almak amacım, ilgilenenler özel mesaj atarsa iyi olur..
Arkadaşlar daha önce DATRON KXA 1.6Ghz ile ilgili iki yazı yazdım. Yaşadığım sorunları Genişleterek burayada yazacağım... (Makinemi MAYIS 2005 te Mavibilgisayardan aldım.)
1- Makinanın kasası ACER TOSHİBA gibi markaların kasından kadar iyi (sağlam) değil bence. Makineyi elime alınca sağlam bir cihaz tutuyormuş hissini alamıyorum maalesef. 2- Bu madde çok önemli DATRON u olanlar okusun... Makinenin sol üst tarafındaki tuşlar ısınmadan veya başka bir nedenden dolayı 1-2mm havaya kalkık durumda. Bu durumu Ankaradaki UFOTEK e bizzat makinemi götürerek gösterdim. Bana şu cevabı verdiler "Kalkık olan ölgenin altından wireless kabloları geçiyormuşmuş da ondanmış." Ama ben makineyi aldığımda böyle değildi. Zaten öyle olsa idi ben salak değilim ki alayım bilgisayarı. Bu yassılma olayı ısınmadan kaynaklanıyor. Wirelessin ısınmasından kaynaklanıyor da olamaz. Çünkü wireless im her zaman kapalı. Netice olarak makinede bir ısınma sorunu var bu apaçık ortada.Bakalım servise verdikten sonra nasıl olacak. 3- Yassılma olayı sadece klavyenin sol üst tarafında değil, açma kapama düğmesinin bulunduğu paneldede var. DATRON uolanlar Ekranın 2 menteşesinin tam ortasındaki (wireless düğmesinin tam önüne) hafifçe bastırsınlar. Göreceklerdir ki kasa ısınmadan dolayı yassılmıştır ve oynama vardır. 4- Ekranın altındaki mikrofon çok adi. Ekranın yaklaşık 0.5 m uzaklığından konuştuğum sesleri alamıyor (mik ses ayarları full alduğu durumda bile) 5- DVD ROM mekanik olarak çok adi. Bunu nereden uydurutorsun demeyin. Sadece diğer markalarla kıyas edin. 6- Tuş takımı da aynı şekilde diğer markalara nisbeten çok adi ve tuşları kullandıkça yamukyumuk oluyor 7- KART OKUYUCUStandartlara uygun değil. Çünkü hangi kart yuvası olan cihaza bakarsanız bakın (Fotg mak, notebook, ceptel MPX200 falan) kartı takarken içteki yay esner ve çıkarırken yine ittirirsiniz. DATRON böyle değil. 8-10 tane farklı markanın kart yuvasını inceledim, Hepsinde kart içeriye ittirilirken içerideki yay esnetip çıkarırken kolaylık sağlıyor. Merak edenler LG, Toshiba, DELL, HP, ACER vb markaların kart yuvalarını inceleyebilir.
DATRON yerine ACER in 1139$ + KDV lik kampanya modeli bence daha cazip. Kemeri sıkıp Acer i almak daha karlı. Varsa tabiki başka marka ve model de olabilir. Daha ayrıntılı bilgi isteyenler mail atabilir. alibal5@yahoo.com
Kardeşim bi konu bu kadar okunur mu? yuh
Bende KXA 1.73 kullanıcısıyım benim fan sürekli çalışıyor bu durmadı gitti centrino hardware control üde yükledim bişey farketmedi
Acaba işlemcinin ısı sensöründemi bi gariplik var?? Sürekli 64C ggösteriyor.. Fan problemi yaşamayan arkadaşlarda yardım bekliyorum..
Bunun haricinde makinada problem yok.. Çalışıyor çok güzell 20 saat aralıksız açık kaldı kilitlenme vs.. gibi şeyler yok..
Ama bu fan işine takılmaya başladım... Geç olsada .. Servise götürmeden halledebilirmiyiz??
quote:
Orjinalden alıntı: freestyle_
Bende KXA 1.73 kullanıcısıyım benim fan sürekli çalışıyor bu durmadı gitti centrino hardware control üde yükledim bişey farketmedi
Acaba işlemcinin ısı sensöründemi bi gariplik var?? Sürekli 64C ggösteriyor.. Fan problemi yaşamayan arkadaşlarda yardım bekliyorum..
Bunun haricinde makinada problem yok.. Çalışıyor çok güzell 20 saat aralıksız açık kaldı kilitlenme vs.. gibi şeyler yok..
Ama bu fan işine takılmaya başladım... Geç olsada .. Servise götürmeden halledebilirmiyiz??
centrino hardware control yazılımından voltaj ayarlarını da yaptın mı peki...bende de yüklü ve voltaj 860a çektim. fan hiç çalışmıyor...
o iş çözüldü bios güncelledim quanta kn1 diyorum ben voltajda 0.780 zaten hiç fan çalışmıyor şimdi
quote:
Orjinalden alıntı: fgenc
Burası biraz markalı markasız LAPTOP karşılaştırmasına dönmüş. Birçok arkadaş değindi ama ben bir kez daha söyleyeyim. Laptopları desktop gibi düşünmemek lazım. Biraz daha hi-tech ürünler bunlar. İçini açıp müdahele etme, parça değiştirme şansınız çok yok. (Bunu yapanlarda vardır..)
Konuyu markalı markasıza taşımamak lazım. Sorun kaliteli markalar hangisi. IB. alıp kırılan bir ekrana bin küsür dolar verebilirsiniz. ASU. alıp aslında hiç değiştirilmeyen bir ana kart için 500 dolar verebilirsiniz. Artık marka saymıyım ayıp olur ama şunlarla da karşılabilirsiniz; 6 ayda soyulan klavye tuşları ve eskiyen plastik kasa canınızı sıkar, en küçük bir çarpmada kasa anında kırılır veya ek yerinden açılır, klavye üzerine dökülen azcık bir su anında içeri girer çünkü koruma yoktur klavyenin altında, bir sürü para verdiğiniz laptopunuzu açarsınız ve ekranda dead pixel'ler ararsınız teknik servisi 3 taneye kadar değişim yapmıyoruz der,sizinki bir tanedir ama ekranın ortasındadır ve gözünüz hep oraya takılır. Bunlar teknolojinin ötesinde günlük karşılaşacağınız problemler. Bence göz ardı etmeyin.
İşin üretim kısmına gelince; evet farklı markalar aynı yerde üretim yaptırıyor dogrudur. Ama bir tanesi birinci kalite ürünleri alır, diğeri biraz daha düşüğünü, diğeri daha da azını. Buradaki kalite nedir; belli bir hata oranına kadar düşer bir tanesi, diğerinin kabul edebileceği hata oranı daha fazla olabilir. Dolayısıyla aynı fabrikadan daha ucuza mal alabilir. Fiyat farkı sadece marka ve reklam maliyetinden oluşmaz, o fark aslında sürümden bile kapatılır bence.
Benim görüşüm kaliteli bir marka seçmek bence bunlar; HP, DELL, TOSHIBA. Diğerleri bir modelde öne çıkıyor sonra yoklar. Forumlara bakalım 6 ay öncede bir Fujitsu vardı herkes ondan bahsediyordu. Şimdi DATRON çıkmış herkes onu kıyaslıyor. Alırsınız aradan 6 ay geçer parça lazım olur. "O model kalktığı için parça bekliyoruz der, sizde beklersiniz. Sonra tüketici kanunlarına bakarsınız max kaç gün bekletebiliriler diye"
Bilgisayar sizin için meşgale ise sorun yok uğrasırsınız hatta bu uğraşılar zevk bile verir. Ama bilgisayarı asıl işinizde araç olarak kullanıyorsanız işinizi garantiye alın derim.
çok büyük bi fark atlanmış birisi yılların bilgi birikimi ve kaliteyi birleştiren TOSHIBA diğeri nerede ne malzeme kullanıldığı bilinmeden fason halde üretilip üstüne datron etiketi yapıştırlımış sıradan bir notebook
fark açıkça ortada ,karşılaştırmak bile gereksiz....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme