Şimdi Ara

ÖĞRETMEN KAMPANYASINDAKİNDEN HEM DAHA UCUZA HEM ÇOK DAHA İYİ LAPTOP!!! (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
833
Cevap
0
Favori
81.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: nuwanda

Selamlar. Datron KXA notebook'u Mavi Bilgisayar'dan aldim. Cumartesi günü elime ulasti. Urun bence çok şık. Ekran kalitesi ise beklediğimden daha iyi geldi. Benim sizlere danışmak istediğim bir konu var. Makinenin özellikle sol tarafı bana biraz fazla ısınıyor gibi geldi. Şu anda Mersin'de hava sıcaklığının 32 Derece civarlarında olduğunu varsayarsak fanın arada devreye girmesi normal gibi geliyor. Yinede Ufotek merkeze telefon açıp sordum. Bu ısınmanın çok normal olduğunu ve 70 dereceye kadar ısınabileceğini soyledi. Bana bu deger biraz fazla gibi geldi. Sizlerinde makine ısısı ve fanın ne kadar sık devreye girdiği ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum. Bu arada Centrino Hardware Control programını kullanıyorum. Program baya işe yarıyor gibi ama ben hala güvenemiyor. Yani devamlı çalışması sanki bir sorun yaratacakmış gibi geliyor. Daha once Dell D505 kullandim. Sorunsuz bir sekilde dizüstünde kullanılabiliyordu. Dizüstünde kullanmak pek sağlıklı değil diyorlar ama deneme yapılması açısından Datronu dizüstünde kullanmaya çalışırsanız baya bir sıcak oluyor. Kasa bence güzel ve kaliteli . Ama Toshiba ve Sony ile karşılaştırınca elbette arada farklar olacaktır. Performans tatmin edici . Ben şimdilik memnunum. Almayı düşünen arkadaşlarada tavsiye ediyorum. Yorumlarınızı bekliyorum

arkadasım o ısınma suan alıpda kullanan herkesin ufak bi sorunu şimdilik kimseden bu ısınmaya karsı bi sorun gelmedi ama ilerde nolur bilinmez onu haricinde bi şikayet yok makine bence fiyat performans karsılastırması yapıldıında piyasada rakipsiz herkese sorunsuz kullanmalar

• arkadaslar mavibilgisayarın sitesinde bellek için 512mb 533mhz diyor.yani sistem özelliklerinde 512mb 1066mhz göstermesimi gerekir bende 798mhz gösterıyorda
  • arkadaşlar ben de centrino hardware control programını kurdum.fakat olmadı. fan sıcaklığını kontrol etmeme izin verilmedi..sıcaklık 60 C de sabitlenmiş olarak kuruldu..yapan arkadaşlar acık olarak adım adım yazabilrmi?? cvp bekliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuyo

arkadaslar mavibilgisayarın sitesinde bellek için 512mb 533mhz diyor.yani sistem özelliklerinde 512mb 1066mhz göstermesimi gerekir bende 798mhz gösterıyorda

?????
  • O RAMLAR DDR YANİ DOUBLE DATA RATE
    ASIL FRENKANSI 266MHZ ETKİN FRENKANS 533MHZ
    DDR 333MHZ RAMLAR DA 166MHZDE ÇALIŞIYOR
    798MHZİ NASIL GÖRDÜN ANLAYAMADIM
  • quote:

bu ısınma sorunu hemen tüm notebooklarda belirli oranlarda var bende Datronu kullnayorum ole 70 C ler pek değilde genel olarak 60' kadar normal bence
    toshiba kullanmn arkadaslarımdada bu sorun var.. ayrıca sole bir sey daha var dothanlar normal centrinolardan biraz daha fazla sesli ve çok ısınan işlemviler.. umarım size yardımcı olmusumdur..

Açıklamalarınız için teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: anticore

arkadaşlar ben de centrino hardware control programını kurdum.fakat olmadı. fan sıcaklığını kontrol etmeme izin verilmedi..sıcaklık 60 C de sabitlenmiş olarak kuruldu..yapan arkadaşlar acık olarak adım adım yazabilrmi?? cvp bekliyorum

Centrino Hardware Control programı fan sıcaklığını kontrol etmene yaramaz. Programın esas çalışma mantığı işlemci frekans ayarlarını ve voltaj değerlerini değiştirmene yarar. Bu değişikliklerle birlikte işlemci daha az ısındığı için fan devreye girmez veya çok az girer. Programı açtığın zaman CPU Voltage kısmına gir. On multipler of seçeneğini 6 , Set Voltage değerini ise 0,892V olarak seç. Daha sonra test yapması için Set Tuşuna bas. Test işlemi sırasında işlemciyi %100 kullanarak test yapacaktır. Daha sonra CPU Speed bölümüne gel ve oradan Enable Custom Dynamic Switching yazan yere tik at. Bu sekilde sorunsuz bir şekilde kullanabilirsin. Ben bu şekilde ayarladım. Tabi max CPU değerini CPU Voltage kısmında 12X 0,988V olarak ayarladım. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Program gerçekten işe yarıyor ve Datron KXA çok başarılı bir notebook

• arkadaslar datron kullanalarda biri denetim masası/sistem özellikleri/genel kısmını printscrren yapıp paint'te fotolayıp buraua koyabilirmi içime kurt dustude lutfen acil
  • 1- Datron KXA serisine fiyatıyla rakipsiz diyen arkadaşa katılmıyorum ve yine Monster'lara bakınız diyorum

2- Notebook'larda ısınma sorunu yaşadığıız gerçek belki bu ekonomik bir alternatif olabilir. Sadece $25 ve kesin çözüm...

http://www.veribilisim.com.tr/index.php?action=urun_listele&alt_birim_id=135#here

• quote:

Orjinalden alıntı: ozdil

O RAMLAR DDR YANİ DOUBLE DATA RATE

798 işlemci frekansı. sürekli 1.6 Ghz de çalışmak için bioastan ayar yapman gerek. bu haliyle bazen 798 den de değişik değer görebilirsin.

o kısımda ram frekanslarını göremiyorsun zaten.
  • merhaba arkadaşlar,

bilgisayarımdaki kilitlenme sorunuyla karşınıza çıkmıştım. durum artık netleşti ve bilgilendirme yapmak istedim.

ilk götürdüğümde kilitlenme yaşamadıkları için geri vermişlerdi. sonra tekrar kilitlendiği için yine götürmüştüm. bu sefer onlar da sorunu görmüşler. sorun RAM lerdeymiş. ama işin garibi o RAM ler başka bilgisayarda sorunsuz çalışmış. artık sıkıntılı gecen 1 ayın ardından sorun çözüldü.

salı gün bilgisayarı teslim aldım. şimdiye kadar kilitlenme olmadı. inşallah bir daha sorun çıkmaz.

bir aylık bu tecrübem sonunda datronu alın almayın diye net bir yorum yapamam ama ufotek servisine güvenebilirsiniz diyebilirim. bilgisayarımla ilgilenen kişi sırf test için benim bilgisayarı h.sonu evine götürmüş, oyun oynamış.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dfear

quote:

Orjinalden alıntı: ozdil

O RAMLAR DDR YANİ DOUBLE DATA RATE

798 işlemci frekansı. sürekli 1.6 Ghz de çalışmak için bioastan ayar yapman gerek. bu haliyle bazen 798 den de değişik değer görebilirsin.

o kısımda ram frekanslarını göremiyorsun zaten.

bu ayar biosta nerden yapılır ve frekans sabitlenirse işlemciyice bi zararı olurmu?birde bende ram sureklı değşiyor bi 508 mb bi 504 mb olup duruyor bu da normalmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuyo -- 23 Haziran 2005, 14:09:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuyo

bu ayar biosta nerden yapılır ve frekans sabitlenirse işlemciyice bi zararı olurmu?birde bende ram sureklı değşiyor bi 508 mb bi 504 mb olup duruyor bu da normalmi?

RAM deki değişiklik hakkinda bir yorum yapamayacağım. cpu için biostaki "advanced/processor power management" kısmından yapılıyor olması lazım (ilk kurulumumda aynı durumla karşılamış ve çözmüştüm). benimki "GV1/GV3 states only" diye ayarlanmış durumda ve işlemci frekansı hep 1,6 gözüküyor. sabitlemenin bir zararı olmaz diye biliyorum.

bu arada biosa bakarken farkettim. serviste ramler değişmişti ya, sadece slot1 e 512 takmışlar. bana gene servis yolu gözüktü. umarım servis yetkilileri bir önceki mesajımdaki sözlerimi geri aldırtmazlar. bu şekilde DDR2 desteği diye birşey olmaz diye biliyorum. aaaaaaaah ah

• bu datronun kxa modelinin ekran kartı. geforce fx5200 128mb ile aynı performansı göstrerir mi?
  • Kxa'daki ekran kartı paylaşımlı bir ekran kartı olduğundan fx5200 ile kesinlikle aynı performansı göstermez
  • arkadaşlar benim 5.1 ses sistemim war.Bu sistemi datron makinaya bağlayablirmiyim.bağlarsam nasıl bağlarım.extradan bir aparat gerekir mi.gerekirse nereden bulablirim.ve ses kalitesi sizce nasıl olur?bende 24 bit creative audigy ls vardı.ona göre sizce nasıl olur ?
  • datrondada dahili 24bit ses kartı var yani kaliteli ama tabiki creative kadar olamaz.
  • ewt onu bende tahmin ediyorum zaten peki diğer sorularımı cevaplayabilicek birileri var mı ?5.1 ses sistemim war.Bu sistemi datron makinaya bağlayablirmiyim.bağlarsam nasıl bağlarım.extradan bir aparat gerekir mi.gerekirse nereden bulablirim.ve ne kadardır fiyatı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ICARUS -- 24 Haziran 2005, 15:31:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ak_onair

Kxa'daki ekran kartı paylaşımlı bir ekran kartı olduğundan fx5200 ile kesinlikle aynı performansı göstermez

peki hocam paylaşımlı olması ne gibi bir dezavantaj sağlıyor ki? sonuçta ikisi de 128mb değil mi...
  • Paylaşımlı ekran kartı bildiğiniz gibi gücünü notebook'unuzun ramlerinden almakta ve Max 128 denirken max. çıkabileceği bellek miktarı belirtilmektedir. Böyle olunca bilgisayarınız performans kaybetmektedir. Harici ekran kartları kendi bellekleri olduğundan dolayı performans artışı sağlamaktadır.
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.