Şimdi Ara

ÖĞRETMEN KAMPANYASINDAKİNDEN HEM DAHA UCUZA HEM ÇOK DAHA İYİ LAPTOP!!! (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
833
Cevap
0
Favori
81.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sanırım bu elektronik eşyalarda baya bi şanslı olmak gerekir alırken. bi de sana zahmet 3dmark 2001 ve 2003 sonuçlarını yazarmısın??

quote:

Orjinalden alıntı: barisbatmaca

Merhabalar arkadaşlar,
    2 gün önce laptop'ımı aldım(hepsiburada.com dan).DAtron KXA 1,6 ve 512 Ram. Alet gerçekten çok güzel. Daha linux'a bakmadan hemen windows kurdum :)

Yalnız burada önemli bir nokta, ses kartı sürücülerini yükleyebilmeniz için en az sp1 istiyor. Benim ilk yüklediğim windows xp cd.sinin şifresi kara listeye alınmış olacak ki, sp1 veya sp2 yükleyemedim. Sonra başka bir arkadaşın şifresi ile yüklemeyi yaptım, sp1 i kurdum artık hiç sorun yok... Bütün sürücüler sorunsuz yüklendi ve çalışıyor. ( bu arada sp1 i yüklemeden modem ve usb serial controller da da problem çıkıyor, ama yükleyince düzeliyor.)

Neyse, gelelim fan olayına, güç seçeneklerinden bilgisayarımın " taşınabilir\dizüstü" olduğunu işaretledim, şu an fan çok nadir çalışıyor, ısınma biraz var ama o da normaldir. Fan problemim yok.

Monitör çok güzel, ekran kalitesi ve renk kalitesine gören arkadaşlar hayran kaldı. Bir de divx izledim ki süperdi. Gerçekten ekran kartı kalitesi tatmin edici...

Kasası çok harika değil ama eleştiren arkadaşların dediği gibi de adi değil. Ben başka laptoplar da kullandım bundan pek farklı olduklarını düşünmüyorum. Klavyenin üzerindeki harfler siliniyor diyenler vardı, ben iki gündür sürekli yazı yazıyorum, daha en ufak bir silinme olmadı. Ayrıca benim klavye de yerine oturmuş durumda hiç oynama yok...

Yani ben oldukça memnunum, tavsiye ederim...

• ya hocam bu fan arada bire benimde canımı sıkıyor. ama fan sayesinde de nerdeyse 0 ısınma oluyo. sadece alt taraf ısınıyor. yani bu dediğiniz ayarları yapıp fanın çalışma süresini azaltırsak sonra canımızı sıkacak problem yaşamayalım, bide böle bi durumda bilgisayarın bi parçası yansa, hala garanti kapsamında olurmu? çünkü adamlar kullanım kitapçığına yandaki ve alttaki hava deliklerinin kapanmamasına dikkat edin falan yazmış. o yüzden azda olsa bu fan olayı kafamı kurcalıyo... onun dışında, makinayı alalı 1 hafta oldu. kesinlikle tavsiye ediyorum. dvd rom ekran klavye hepsi de probemsiz
  • Arkadaşlar ben de kampanyadaki datrondan aldım. Üstünde Linux kurulu geldi. Fakat bilgisayarı bir türlü cd den başlatamadım. Biosunu kurcaladım yine yapamadım. Şu işe bir el atsanız diyorum. Saygılar...
  • Xp yi kurcam da.
  • Arkadaşım, bilgisyarlar zaten gelirken cd. den boot edilecek şekilde ayarlanmış olarak geliyor. Eğer bootable bir cd.in varsa koyduğun zaman, eğer çok fazla çizik yoksa bilgisayarın cd. den başlar...
  • Arkadaşlar bugün üzerinde çok tartışılan bir ürün olan datronu aldım.

İşlemci Intel Dothan 1.6 GHz/2MB L2 Cache / 533MHz FSB (M730)
    Bellek 512MB/533MHz DDR2 max:2GB
    Chipset Intel 915GM + ICH6-M (SONOMA platformu)
    Ekran 15.4" WXGA (1200x800)
    Ekran Kartı Intel GMA900 max:224MB paylaşımlı, dynamic mem.tech.
    Harddisk 40GB/5400r.p.m. ATA-100 S.M.A.R.T.
    Optik Sürücü CD-RW/DVD-ROM COMBO
    Kart Yuvaları 1xPCMCIA (Type I/II) + Multimedia (SD MMC, MS, SM, XD-33 uyumlu) yuvalar
    İletişim 56K V.92 modem/fax + 10/100 ethernet LAN + Infrared +Wireless Ready
    Portlar 4xUSB (2.0) + CRT (16:9 uyumlu, max:UXGA+) + S-Video-OUT+ FireWire(IEEE 1394) + Audio-OUT/SPDIF + Mic.-IN

Audio Intel 24-bit High Definition Audio, Realtek Audio Controller(5.1, 7.1, Dolby), Stereo Hoparlörler, Entegre Low-Noise mikrofon
    Kontrol Q-TR Klavye, WLAN on/off, SYNAPTICS touchpad + tarama bölgesi, 2xhızlı erişim düğmesi (e-mail,internet)
    Batarya 8-hücre 4800mAh Li-Ion modüler batarya, max:5.5 saat kullanım, 65W şarj ünitesi
    Fiziksel 363 X 265 X 34 mm, 2.75kg, opsiyonel Deluxe Datron çanta
    Yazılım Mandrake 10.1 LINUX Türkçe, BitDefender PRO. Antivirus+Antispam (1 sene), MS XP/W2K(client) sürücüleri

dikkat:512mb ram bide ayrıca 30 dolara wireless eklettirdim. kdv dahil 1170$
    sizce fiyat nasıl?ürün ve fiyat konusunda yanılmam olmamıştır inşallah fikirlerinizi bekliorum...

• Kardeş akıl vereceğine yol göstersen daha iyi olurdu.

quote:

Orjinalden alıntı: barisbatmaca

Arkadaşım, bilgisyarlar zaten gelirken cd. den boot edilecek şekilde ayarlanmış olarak geliyor. Eğer bootable bir cd.in varsa koyduğun zaman, eğer çok fazla çizik yoksa bilgisayarın cd. den başlar...
  • Yardımcı olmaya çalışıyordum ama... Herneyse kolay gelsin sana. İnşallah yol gösteren bulursun.
  • Eğer bootable cd in yoksa klasik yöntemi uyguluyabilirsin.
    1. Açılış disketi hazırla
    2. cd rom destekli başlat
    3. cd nin içinden setup veya kur dosyasını bul ve çalıştır.

tabi bunun için biraz dos komutu biliyor olmalısın.

birde açılma esnasında sürekli F8 e basarsan mavi bir ekranda hangi aygıtla başlatacağını soran bir ekran gelir bazı bioslarda. birde onu deneyebilirsin.

4. biraz sakin olabilirsin. Arkadaş sana akıl vermemiş, her forum gibi burda da sana yardım edilmeye çalışılmış.
  • GESTAPO, aynı sorun bende de olmuştu. win XP ile boot edemiyorsun. win 98 CD' si bul. onunla gayet rahat boot edersin sonra fdisk kullanarak diski partionlara ayırırsın. sonra takarsın win XP CD'sini, kurarsın. kolay gelsin.
  • Kardeş ağzına sağlık. Gerçektenden de bu zıkkım dediğin gibi 98 cd si kurulum yapıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: liero

GESTAPO, aynı sorun bende de olmuştu. win XP ile boot edemiyorsun. win 98 CD' si bul. onunla gayet rahat boot edersin sonra fdisk kullanarak diski partionlara ayırırsın. sonra takarsın win XP CD'sini, kurarsın. kolay gelsin.
  • Ya beyler bir cevap istiyorum sizden noolur.Datron un 6600 go lu ve 512mb ramli olanı mı yoksa BenQ Joybook 7000N mi?7000N'in ekran kartı 9700 64 mb.Yani 6600'e göre çok berbat.Öte yandan datron markası beni korkutuyor.Sizce ne yapmalıyım.BenQ'mu yoksa Datron'un 6600go versiyonu mu?
  • Kardeş ben DATRON derim, ben bilgisyarımdan çok memnunum. Kadı ki sen KXS serisi istiyorsun, ekran kartı performansı olarak benimkinden daha iyi bir makine. Servis konusunda şüphen olmasın, bilgisyarı almadan soru sormak için birkaç defa ufotek'i aradım, adamlar çok düzgün cevaplar veriyorlar.
    Ayrıca BenQ nun Datron'dan daha kaliteli olacağını da söyleyemeyiz gibi geliyor bana. Artık Laptoplarda marka takıntısı yavaş yavaş kalkıyor, buna uyanlarda genelde kazanıyorlar ( Tabi ki elektronik eşya biraz da şans işi)
    Kısacası bence DATRON!!!!!!
  • abiler yapmayın noolur? alet xp cd si ile boot ediyor ve hiçbir sorun çıkarmıyor. GESTAPO; abi elindeki cd yi değiştir. boot edilebilen başka bir cd de dene. sorunun %90 düzelecektir. boşuboşuna 98 in partition seçenekleri ile falan uğraşma, birsürü zaman...

quote:

Orjinalden alıntı: GESTAPO

Kardeş ağzına sağlık. Gerçektenden de bu zıkkım dediğin gibi 98 cd si kurulum yapıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: liero

GESTAPO, aynı sorun bende de olmuştu. win XP ile boot edemiyorsun. win 98 CD' si bul. onunla gayet rahat boot edersin sonra fdisk kullanarak diski partionlara ayırırsın. sonra takarsın win XP CD'sini, kurarsın. kolay gelsin.

• Aynı şeyi ben de anlatmaya çalıştım ama arkadaşa akıl veriyor olduk
    Alat zaten cd. den boot edilmek üzere ayarlanmış, hiçbir ayara gerek yok. Cd. de bir sorun yoksa kurulum problemsiz başlar, eğer başlamıyorsa cd. yi değiştirmek gerekir.
    Bu işten anladığımız için cevap yazıyoruz, yardım etmeye çalışıyoruz, yoksa çok da umrumda sanki adamın xp kuramaması...
  • Ya beyler bu seferde Monster isimli notebook çıktı karşıma.Datronla konfigrasyonları aynı.Sadece Monster'ın rami 512 mb ama Datron'un 1 GB.Sizce şimdi hangisini alayım.Bütün özellikleri aynı bir tek rami ve verdiği hediyeler farklı.Ki hediyesi beni ilgilendirmiyor.Datron'un KXS modelinin fiyatı Hepsiburada'da 3.200 YTL.Ama monster'ın 512 Mb ramli en iyi modeli 2.650 YTL'ye geliyor toplamda.Şimdi hangisini alayım.Monster'ı almayı düşünüyorum.Ama bi sakatlık çıkar mı bu kadar ucuz olması yüzünden.
  • quote:

Kinder Surprise

Ya beyler bu seferde Monster isimli notebook çıktı karşıma.Datronla konfigrasyonları aynı.Sadece Monster'ın rami 512 mb ama Datron'un 1 GB.Sizce şimdi hangisini alayım.Bütün özellikleri aynı bir tek rami ve verdiği hediyeler farklı.Ki hediyesi beni ilgilendirmiyor.Datron'un KXS modelinin fiyatı Hepsiburada'da 3.200 YTL.Ama monster'ın 512 Mb ramli en iyi modeli 2.650 YTL'ye geliyor toplamda.Şimdi hangisini alayım.Monster'ı almayı düşünüyorum.Ama bi sakatlık çıkar mı bu kadar ucuz olması yüzünden.

valla hocam sen en iyisi monster marka bilgisayar kullanan birisiylede konuş öle karar ver. bende datronun 1.8 centrino olanı var ben çok memnunum. almadan önce senin gibi çok fazla tereddütte kaldım. kullanan tecrübe sahibi arkadaşlar servis çok önemli deyince datronun servisini araştırdım. forumda herkesinde dile getirdiği gibi ufotek sağlam bi şirket. ben en ufak bi olumsuzluk duymadım. almadan önce monsterin servisini de araştır. eğer net bi bilgi yakalayamazsan ben sana DATRON u tavsiye ediyorum... kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuribjk -- 19 Haziran 2005, 15:21:29 >

• ben sormuştum monsterın servisini fokus bilgisayara elbek mi elberk ne dedi bir şirket varmış sözde hp ın servis işleri de dahil bir çok işi yapan büyük bir firmaymış
    ama internette öyle bir şirket bulmadım sadece soyadı elberk ya da elbek olan şirket yöneticisi vardı galiba hp da
    ama şirket yoktu
    sen de iyice bir araştır pahalı oyuncak bunlar desteksiz kalırsan üzülürsün
    hoş bunlar da oem pc gibi git al bi ram bi hdd tak işlemci de bulunur ama barebone tabir edilen iskelet kısmına naparsın onu bilemem
    ben 4-5 ay sonra bir pil daha sipariş edicem
    2-3 yıl sonra pili bozulan cep telefonları gibi olmasın sonumuz
  • Bencede galiba en iyisi datron olacak.En iyisi onu almak bence.Bu kadar çok fiyat farkı olmaz arasında (700 YTL fark var nerdeyse hatta daha fazla).Bu yüzden bence de datronu almak en iyisi.Ucuzun da ucuzunun olması saçma biraz.Teşekkürler tekrardan...
  • arkadaşlar bi bakar mısınız lütfen?

http://forum.donanimhaber.com/m_3182585/tm.htm
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.