Şimdi Ara

ÖĞRETMEN KAMPANYASINDAKİNDEN HEM DAHA UCUZA HEM ÇOK DAHA İYİ LAPTOP!!! (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
833
Cevap
0
Favori
81.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yaklaşık 1 ay araştırma yaptım ve sonunda ankarada olduğum için direkt gidip elden datronu aldım mavi bilgisayarda.inanın benle aynı anda 2 kişi daha aldı.512 ramli olan modelden bahsediyorum tabi.üçümüz aynı anda inceledik inanamadık ve aldık.inanılmaz memnunum gereksiz bir ton para vermeyin ve bu fiyata bu notebooku kaçırmayın derim.2. el forumdada arkadaşlar bu notebookun 0 fiyatına satılan gereksiz ve ne olduğu meçhul notebooklara para vermektense 2 yıl garantili bu sıfır notebooku alsınlar.
  • arkaşalar ben Datron kxa modelini kısmetse yarın alcam ancak daha once hiç linux kullnamdım ve gormedim bu mandrake ye nasıl format atarım banan detaylı bir biçimde anlatırsanız sevinirim
    şimdiden teşekürler
  • arkadaşlar ben de laptop almayı düşünüyorum. meb'in kampanyası taksitte vade farkı koyduğu için bilgisayar almadım. türk eğitim sen. aidata ile kampanya başlattı. 1080 dolara 12 ay taksitle satılıyor. bilgisayarın özelliği ve meb ile kıyaslaması bu adreste. bi bakıp bana fikir verirseniz sevinirim. datronla da kıyaslarsanız iyi olur.http://kampanya.turkegitimsen.org.tr/kiyas1.htm
  • Kardeş, bilgisayarın gelince bir xp cd. si edin. AMa dikkat et, bu cd ile service pack 1 de ( en azından ) kurman gerekecek. Kaçak cd.lerin şifreleri windowsun kara listesinde mevcut ( hepsi değil ama ). O yüzden senin cd.in service pack.li windows xp olursa daha iyi olur.
    Ben öyle bir hata yaptım, sonra sp1 i kuramadım, hata veriyor. Sonra xp yi tekrar kurmam gerekti. Çünkü service pack olmadan ses kartını, modemini ve usb controller'ını tanımıyor. Tanıtamıyorsun...
    Cd. ni ayarladıktan sonra kurulum basit,
    Cd yi takıp, bilg.ı yeniden başlat. Zaten cd. den okuyup kuruluma başlayacaktır. Ardından linux kurulu bölüme format at. ( Bunun için ekstra bişeye ihtiyacın yok, xp cd.si sayesinde bunu yapabiliyorsun ) Sonra xp. yi kur...

Kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: canyagar

arkaşalar ben Datron kxa modelini kısmetse yarın alcam ancak daha once hiç linux kullnamdım ve gormedim bu mandrake ye nasıl format atarım banan detaylı bir biçimde anlatırsanız sevinirim
    şimdiden teşekürler

Kardeş, bilgisayarın gelince bir xp cd. si edin. AMa dikkat et, bu cd ile service pack 1 de ( en azından ) kurman gerekecek. Kaçak cd.lerin şifreleri windowsun kara listesinde mevcut ( hepsi değil ama ). O yüzden senin cd.in service pack.li windows xp olursa daha iyi olur.
    Ben öyle bir hata yaptım, sonra sp1 i kuramadım, hata veriyor. Sonra xp yi tekrar kurmam gerekti. Çünkü service pack olmadan ses kartını, modemini ve usb controller'ını tanımıyor. Tanıtamıyorsun...
    Cd. ni ayarladıktan sonra kurulum basit,
    Cd yi takıp, bilg.ı yeniden başlat. Zaten cd. den okuyup kuruluma başlayacaktır. Ardından linux kurulu bölüme format at. ( Bunun için ekstra bişeye ihtiyacın yok, xp cd.si sayesinde bunu yapabiliyorsun ) Sonra xp. yi kur...

Kolay gelsin

• arkadaşlar,
    sorunu hallettim. intel 915gm in en son driverlarını kurunca halloldu. bendeki driver versiyonu r1.21
    cd de gelen ise r1.12 idi.
    bilginize :)

quote:

Orjinalden alıntı: xbulletx

arkadaşlar bi bakar mısınız lütfen?

http://forum.donanimhaber.com/m_3182585/tm.htm
  • slm beyler
    1-2 gün sonra ben de mavi bilg.dan(datron aero kxa) alacağım.
    yalniz aklimda bir soru var; upgrade falan derken yanlışlıkla ram falan
    değişik takılıp takılmadığını bilg. ı alır almaz nasıl öğrenebilirim
    malumunuz OS linux
  • Arkadaşlar bu gun mavi bilgisayara gidip siparişimi verdim
    + olarak wireless ve 80 GB istedim perşembe elimde olcak sanırım elimde SP yuklu xp pro cdsi var orjinal..
    ilk sorum makine geldiğinde 2 partion olarakmı geliyor C: D: olarak ayrıca bu cd diyi katıpta kurunca XP kurulcak ben sadece linuxun dosylarını normal yolla yani klasorlerini silecemmi yoksa windowsu başka partiona kurup sonrada diğerne formatmı atıcam son olarak yeni alan herkeze hayırlı olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: canyagar

Arkadaşlar bu gun mavi bilgisayara gidip siparişimi verdim
    + olarak wireless ve 80 GB istedim perşembe elimde olcak sanırım elimde SP yuklu xp pro cdsi var orjinal..
    ilk sorum makine geldiğinde 2 partion olarakmı geliyor C: D: olarak ayrıca bu cd diyi katıpta kurunca XP kurulcak ben sadece linuxun dosylarını normal yolla yani klasorlerini silecemmi yoksa windowsu başka partiona kurup sonrada diğerne formatmı atıcam son olarak yeni alan herkeze hayırlı olsun

yukarıda belittiğim SP SP2 olcaktı klavye basmamış yüm forumdan ozur fazladan yer kapladık
  • arkadaslar ben de centrino hardware control programini kurdum. fan calismiyor artik. mp3 dinlerken ve oyun oynarken fan devreye girdigi sirada bir=iki saniyelik bir takilma oluyordu. bilgisayar duruyordu sonra devam ediyordu. sizde de oluyor mu boyle bir sorun? sanirim bu program sayesinde o problemden de kurtulmus oldum.

fakat arada bir bu program harddisk isinma mesaji veriyor. alarm 55 dereceye ayarli ve arada bir 55 e geldi falan diyor. harddiski isinmayacak konuma getirecek bir secenegi var mi acaba bu programin ya da baska bir yolu bu isin?
    tesekkurler.. kolay gelsin.
  • arkadaşlar daha önce gündeme getirildimi bilmiyorum ama bu öğretmen kampanyasında toshiba yerine exper alarak işlemcisini centrino 1.6 ya yükseltip birde 256 ram eklettirdiğimizde sanırım toshiba ile aynı fiyatı geliyor artı 512 ram iniz oluyor laptop un üzerindeki kart okuyocularıda cabası. kalite ise oda bildiğim kadarıyla ASUS.

Toshiba = 1062 $

Exper = 866 $
    1.6 cpu farkı = 166 $
    512 MB farkı = 30 $
    Toplam = 1062 $
  • Mantıklı tabi ama sadece cart okuyucu var diye (toshibaya 256mb ram ekletirsen) toshiba kalitesinden vaz geçilmez bence.

quote:

Orjinalden alıntı: selende

arkadaşlar daha önce gündeme getirildimi bilmiyorum ama bu öğretmen kampanyasında toshiba yerine exper alarak işlemcisini centrino 1.6 ya yükseltip birde 256 ram eklettirdiğimizde sanırım toshiba ile aynı fiyatı geliyor artı 512 ram iniz oluyor laptop un üzerindeki kart okuyocularıda cabası. kalite ise oda bildiğim kadarıyla ASUS.

Toshiba = 1062 $

Exper = 866 $
    1.6 cpu farkı = 166 $
    512 MB farkı = 30 $
    Toplam = 1062 $

• datron alanlar paket içeriğinde sadece 1 tane driver cd mi var butun kurulumları bu tek cd'denmi yapıcaz?
  • arkadaşlar ben de centrino hardware control programını kurdum.fakat olmadı. fan sıcaklığını kontrol etmeme izin verilmedi..sıcaklık 60 C de sabitlenmiş olarak kuruldu..yapan arkadaşlar acık olarak adım adım yazabilrmi?? buraya yada bana mail atarsa sevinirim
  • quote:

tuyo

datron alanlar paket içeriğinde sadece 1 tane driver cd mi var butun kurulumları bu tek cd'denmi yapıcaz?

ewet hocam içinden tek bi cd çıkıyor. ve gerek duyduğun bütün driverler içinde. bence harika hazırlanmış bi cd. sanırım 8-9 klasör var. her birini kurup bilgisayarı yeniden başlatmam 5 dk. sürmüyo. böylece her driver için ayrı bi cd takıp uğraşmamış oluyorsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nuribjk

quote:

tuyo

datron alanlar paket içeriğinde sadece 1 tane driver cd mi var butun kurulumları bu tek cd'denmi yapıcaz?

ewet hocam içinden tek bi cd çıkıyor. ve gerek duyduğun bütün driverler içinde. bence harika hazırlanmış bi cd. sanırım 8-9 klasör var. her birini kurup bilgisayarı yeniden başlatmam 5 dk. sürmüyo. böylece her driver için ayrı bi cd takıp uğraşmamış oluyorsun.

arkadasım bide benim sistem özelliklerinde ram'i 508mb bide kusurlu bi frekans gosterio bunun 533x2 olması gerekir yada dogrusu nedir yada sende nsl gozukuo(şu an sarjda oldugu için acamyrmkesin bi frekans söleyemedim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuyo -- 22 Haziran 2005, 0:25:15 >

• Datron KXA serisi bilgisayarda karar kılan arkadaşlar bence Monster alabilirler. Belki Ankaradasınız ama gelip görmeye değer bence. Monster'ın harici ekran kartlı modelleri (Datron'un KXS Serisine denk gelen) 1299 USD'den başlıyor. Datron'da bunlar 1600USD civarında. Datron KXA serisine 1000 USD verene kadar Monster alınabilir. KXA serisi ile Monter'ın 1299'luk modelini karşılaştırısak ;

1- işlemci aynı

2- Ram'ler aynı

3- Hdd : 40 - 80 GB

4- optik Sürücü : DVD - CDRW Combo - DVD+/- Double Layer

5- Ekran kartı paylaşımlı - 128MB NVIDIA Geforce 6 6600

Diğer özellikleri karşılaştırmıyorum aşağı yukarı aynı. En çok şikayet edilen Monster ve Datron kasa ve tuş takımı kaliteside aynıdır.

Hdd + optik Sürücü + Ekran kartı olayı 300 USD farkı fazlasıyla hakediyor. Datron alacak arkadaşlar lütfen bir kez daha düşünsün

• Bende kısa bir süre içinde datron, monster yada fuji/sıemens 1425 modelinden birini almayı düşünüyorum datron kxs ve monster hakkında oldukça yorum yapıldı ancak sıemens amilıo 1425 hakkında pek fikrim yok görüşlerinizi bekliyorum ayrıca merak ettiğim bir şey de ati mobılıty 9700 mi yoksa nvıdıa 6600 go mu oyunlarda daha başarılı bir performans sağlar
  • Selamlar. Datron KXA notebook'u Mavi Bilgisayar'dan aldim. Cumartesi günü elime ulasti. Urun bence çok şık. Ekran kalitesi ise beklediğimden daha iyi geldi. Benim sizlere danışmak istediğim bir konu var. Makinenin özellikle sol tarafı bana biraz fazla ısınıyor gibi geldi. Şu anda Mersin'de hava sıcaklığının 32 Derece civarlarında olduğunu varsayarsak fanın arada devreye girmesi normal gibi geliyor. Yinede Ufotek merkeze telefon açıp sordum. Bu ısınmanın çok normal olduğunu ve 70 dereceye kadar ısınabileceğini soyledi. Bana bu deger biraz fazla gibi geldi. Sizlerinde makine ısısı ve fanın ne kadar sık devreye girdiği ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum. Bu arada Centrino Hardware Control programını kullanıyorum. Program baya işe yarıyor gibi ama ben hala güvenemiyor. Yani devamlı çalışması sanki bir sorun yaratacakmış gibi geliyor. Daha once Dell D505 kullandim. Sorunsuz bir sekilde dizüstünde kullanılabiliyordu. Dizüstünde kullanmak pek sağlıklı değil diyorlar ama deneme yapılması açısından Datronu dizüstünde kullanmaya çalışırsanız baya bir sıcak oluyor. Kasa bence güzel ve kaliteli . Ama Toshiba ve Sony ile karşılaştırınca elbette arada farklar olacaktır. Performans tatmin edici . Ben şimdilik memnunum. Almayı düşünen arkadaşlarada tavsiye ediyorum. Yorumlarınızı bekliyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: YURTSEVEN

Bende kısa bir süre içinde datron, monster yada fuji/sıemens 1425 modelinden birini almayı düşünüyorum datron kxs ve monster hakkında oldukça yorum yapıldı ancak sıemens amilıo 1425 hakkında pek fikrim yok görüşlerinizi bekliyorum ayrıca merak ettiğim bir şey de ati mobılıty 9700 mi yoksa nvıdıa 6600 go mu oyunlarda daha başarılı bir performans sağlar

bu ısınma sorunu hemen tüm notebooklarda belirli oranlarda var bende Datronu kullnayorum ole 70 C ler pek değilde genel olarak 60' kadar normal bence
    toshiba kullanmn arkadaslarımdada bu sorun var.. ayrıca sole bir sey daha var dothanlar normal centrinolardan biraz daha fazla sesli ve çok ısınan işlemviler.. umarım size yardımcı olmusumdur..
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.