Şimdi Ara

ÖĞRETMEN KAMPANYASINDAKİNDEN HEM DAHA UCUZA HEM ÇOK DAHA İYİ LAPTOP!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
833
Cevap
0
Favori
81.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ozgur77

Marka takıntısı ve etiket merakı işte bscol.. Oysa durum tam da dediğin gibi; sadece kasa hariç geriye kalan işlemci, chipset vb ana malzemeler başta olmak üzere birçok donanım aynı fabrikadan çıkıyor belki.. Sanki dünyada adım başı işlemci, chipset, ram gibi bilgisayar parçaları üreten fabrikalardan var.. Bu laptopta konfigürasyon öyle sağlam ki; merak ediyorum MEB'in verdiği Toshiba'nın bu laptoptan daha üstün bir yanını gösterebilecek var mı, markasının 'Toshiba' olması dışında? Hiç sanmıyorum.. Alın Toshiba'nızı, reset atarsınız kitlendikçe.. Sonra da ama bu 'Toshiba' diye avutursunuz kendinizi.. Bence de Toshiba'nın MEB kampanyasındaki şimdiden demode olmuş modeli bu makinanın yanında oldukça düşük kalıyor..

Marka takıntısı ?
    gerekli değil boyle ithamlar yıllar once aştık biz onları,adım başı çipset ,ana kart üreten firmalar var sadece netten aratman yeterli bknzwww.google.com bu işi gorur
    ayrıca verilen notebook lar ozel konf yani l10 un kırpılmış hali ,www.tnb.com.tr den model bakabilirsin...

• quote:

Orjinalden alıntı: suslu76

fiyat ve özellik için güzel denebilir ama marka için aynı şeyi söylemek zor... klavye filan alsan çok sorun olmaz belki ama notebook larda marka mühimdir.

katılıyorum ufak şeyler için haklı olabilirsin markasız alırsın kullanırsın ama laptop gibi önemli cihazlarda marka önemlidir, bunu kullandıkça anlarsın tabi yinede karar sizin!!
  • unutmadan şunu söyleyim teslimat konusunda ciddi bir avantaja sahip bu makina, hemen teslim sanırsam stoklarda falan bir sorun yoktur heralde ..
  • Ufak dediğin şeyler her bir donanımda performansı neredeyse iki kat arttıran özellikler..
    İşlemci, chipset, ram, ekran kartı, ses kartı ve diğerleri..
    Ne kadar donanım varsa hepsinde üstün..
    Daha ne olsun .. ?
  • ben marka farkını hiçe saymanın sebebini anlamıyorum ? Datron kullanan arkadaşlar niye olduğunu bilmiyorum ama bana ısrarla alma diyorlar. Sonuçta bu masaüstü olsa anlarım istediğin hardware'i git al tak kullan ama bunlar laptop , orda burda hertürlü ortamda rahatça , uzunsüre kullanabilmen lazım, zaten senin verdiğin konfigürasyonunda öyle çok aman aman bir farkı yok bir tek ekran kartında bir fark var , oda laptoplar oyun aletleri olmadığı için bir sorun çıkarmaz , benim kullandığım cihazda 64 mb onboard ve SİS cihpsete sahip yani kötü bir ekran kartı ama benim işimi rahatça görebiliyor ki bir çok insanında işini görecektir. ( mühendislik programları , sap, orion ,autocad,,,,,,) ,

Şunuda belirteyimki senin önerdiğin konfigrasyonun fiyatı bu, indirim yapılmışmı falan bilmiyorum ayrıca sanmıyorum, ama MEB in kampanytasındaki alet 1500-1600 $ civarında . İndirimle 1062$ oluyor bunuda unutma!!

• ben datron laptop kullanmadım sadece bi tane fotoğraf makinem var datron marka ama hakketen almayın. benim sebebim teknik servisten dolayı. yeterli servisin olmamasının dışında olan serviste genel olarak şehrin en ücra köşesinde. izmirdekine gittim bi dolu bozuk alet edevatta cabası. fotoğraf makinesinden memnunum aslında ama bozulmasın diye dua ediyorum
  • Byurt ben de bir yığın donanımsal avantajın hiçe sayılıp markanın bu kadar ciddiye alınmasına anlam veremiyorum doğrusu.. Kullanan arkadaşların ısrarla alma derken bunun nedeniyle ilgili bir açıklama yapmamış olmaları da bir sorunla karşılaşmaktan ziyade marka ve etikete dair bir önyargı olduğu fikrine götürüyor bizi. Ama yine de anlıyorum, çünkü zaman zaman ben de kapılmıyor değilim buna..

"Verdiğin konfigürasyonunun MEB kampanyasındaki konfigürasyondan öyle çok aman aman bir farkı yok" diyorsan, konfigürasyonları bir daha karşılaştırmanı tavsiye ederim. Çünkü konfigürasyonlar tepeden tırnağa farklı ve benim linkini verdiğim laptop konfigürasyonu MEB kampanyasındaki Toshiba konfigürasyonundan çok daha üstün. Donanımsal olarak da, fiyat avantajıyla da..

Bir de üzüldüğüm nokta şu ki; MEB kampanyasındaki laptopun fiyatının fazla olmasının markasının Toshiba olmasına bağlanması. MEB de bunun reklamını yaparak tepkileri sindirmeye çalışıyor, her fırsatta laptopların 'Toshiba' olmasından dem vuruyor.. Oysa bu kampanyada fiyatı yükselten KDV'si ile devlet ve vade farkı ile Vakıfbank'tır. Yoksaki bu Toshiba'ların fiyatı 866$'dı. Yani bu verdiğim Datron laptoptan bile daha ucuzdu Toshiba'lar.. Demek ki Toshiba bile ucuza verebiliyormuş, ucuz olmasına mani olan devlet olmuş. Bu yüzden hiçbir mesajımda Toshiba'ya laf etmedim. Toshiba öğretmenler için üstüne düşeni fazlasıyla yapmış, fiyatı asgariye çekmiştir. Öğretmeninin belki de en gerekli eğitim aracı olacak olan bilgisayardan bile alacağı KDV'ye göz dikerek ayıp eden ve fiyatı arttıran devlet olmuştur..

Sonuç olarak diyeceğim şudur ki; laptopu ucuza maledip satan Toshiba olunca 'Toshiba'lığından birşey kaybetmiyor ama aynı şeyi bir başka marka yapınca onun markasız olmasına, kötü malzemeler kullanmasına bağlanıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur77 -- 1 Mayıs 2005, 2:17:40 >

• Sen datronla toshibayı mı kıyaslıosun. DAtron woooww o ne yaaa
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgur77

Marka takıntısı ve etiket merakı işte bscol.. Oysa durum tam da dediğin gibi; sadece kasa hariç geriye kalan işlemci, chipset vb ana malzemeler başta olmak üzere birçok donanım aynı fabrikadan çıkıyor belki.. Sanki dünyada adım başı işlemci, chipset, ram gibi bilgisayar parçaları üreten fabrikalardan var.. Bu laptopta konfigürasyon öyle sağlam ki; merak ediyorum MEB'in verdiği Toshiba'nın bu laptoptan daha üstün bir yanını gösterebilecek var mı, markasının 'Toshiba' olması dışında? Hiç sanmıyorum.. Alın Toshiba'nızı, reset atarsınız kitlendikçe.. Sonra da ama bu 'Toshiba' diye avutursunuz kendinizi.. Bence de Toshiba'nın MEB kampanyasındaki şimdiden demode olmuş modeli bu makinanın yanında oldukça düşük kalıyor..

ben hp kullanıyorum ama bunu almadan önce keske bu kampanya olsaydı o makinayı alırdım ....adamlar piyasaya girmek istiyor olay bence eskiden amd ve intel işlemci olayı gibi....

• Bu Datron'un MEB kampanyasındaki Toshibadan iyi olduğu kesin hemde tartışılmaz,"aaa ne farkı varmış canım" gibisinden laf eden arkadaşların bu sözlerini de teknik bilgisizliklerine bağlıyorum.

Ama bir yandan da DATRON satış sonrası hizmette "HEZİMET" yaşatıcaksa bu iş ucuz etin yahnisine döner o zaman da uzak durmak lazım kanısındayım.ARAMIZDA DATRON KULLANAN OLSA KEŞKE DE DENEYİMLERİNİ PAYLAŞSA...
  • Bu DATRON un web adresini yada ithalatçısını bilen varmı arkadaşlar ?
  • amd almayın ısınıyor mahalleyi yakarsınız datron almayın bozulur yawaş çalısır
  • yahu datron laptopu kimse kullanmamis birde kullanmis gibi camur atiliyor bu ayiptir beyler. adamlar piyasada yer edinmeye calisiyor ve bence keske daha fazla marka ciksa böylece rekabet ortami gelisiyor ve fiyatlar dusuyor yoksa belli basli markalar fais fiyatlar suruyor ortaya. ayrica datron parcalari kendi üretmiyor ki onu suclayasiniz adamlar diger markalar gibi alip birlestiriyor sadece. hatta bu verilen konfigirasyon mebin verdigi toshibayi sollar bunu toshibanin muhtesem teknik servisleri bile engelliyemez göz var nizam var parcalar iyi.. datronun teknik servisi az deniliyor dogrudur buna bi sey diyemem ama zaten 1 veya 2 teknik servis varsa bunlarin tamir edilmeyi bekleyen cihazlarla dolu olmasi normaldir. PEKİİİ siz ARCELİK markasini hic inceledinizmi?? her 2-3 sokakta bir tane arcelik teknik servisi vardir ve hepsi agzina kadar tamir bekleyen cihazla doludur ve halen mantar gibi arcelik teknik servisi acilmaktadir ama bu KALİTEYİ GÖSTERDİGİNDEN DEGİL ürünlerinin asiri derecede DANDİK olmasindandir yinede teknik bilgisi az olan vatandas gider arcelik marka alır !!! evdeki SONY televizyon bizim hatamizdan dolayı bozulunca teknik servis aradik biliyormusunuz o zaman koskoca İZMİRde sadece ve sadece 3 tane yetkili teknik servis bulabildik (karsiyaka, yesilyurt, alsancak) adamlara cok zor oldu niye boyle az dedigimde bana "sony cihazlarina güvendigi ve bozulmayacagina inandigi icin servis acilmasina izin vermiyor" dedi. saka mi dedim hayir cidden böyle dediler... alin size arcelik servis mantigi alin size SONY servis mantigi !!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: IOIOIOI

Bu DATRON un web adresini yada ithalatçısını bilen varmı arkadaşlar ?

www.ufotek.com.tr
  • quote:

Orjinalden alıntı: meco

helal olsun ozgur sana eylule kadar toshibanin verdigi özelliklerin 2 kati ayni paraya alinacak bu gidisle

Bana değil Datron'a helal olsun meco. MEB'in yapamadığını yaptıya.. Kampanya diye buna derim ben..

Helal olsun Datron'a, Yazıklar olsun MEB'e..
  • Centrino'nun ne olduğunu biliyorum(chipset+cpu+entegre wireless LAN), ancak Datron'un opsiyonel wireless LAN içeren modellerine(Dothan 1.6 Ghz işlemcili) rastlamış olduğumdan açıkçası bu üründe entegre wireless LAN varlığından şüpheliyim. Eğer varsa almayı düşünüyorum zaten... (Alacakların Wireless LAN'ın opsiyonel olup olmadığını önceden öğrenmelerini tavsiye ederim.
  • Aynı özelliklere sahip imzamdaki hp nx6110 unu 1940 ytl ( 7 taksit) aldım. Doğrusu hafiften pişman oldum gibi. Yalnız Tek düşünülmesi gereken şey daha önceden de bahsedilen markanın datron olması.. Bunun dışında süper fiyatı var.
  • Arkadaşlar en baba ASUS alın mavibilgisayarda bakın...
    http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/listele.php?no=88&marka=ASUS&s=RLxfszyiffQJo0E2BYxC

ASUS_M6R_Dothan_1.7GHz_512MB_60GB_DVD+-RW.6GHz_256MB_40GB_COMBO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asonas -- 1 Mayıs 2005, 14:57:10 >
  • arkadaşlar dotron u 1 kaç gundur araştırıyorun netten ve edindiğim bilgiler şöyle datron laptop alanlar laptoplarından performans olarak memnun fakat dijital fotoğraf makinesi alacaksanız datron almayın sakın hemen bozuluyo. datron guny kore malı diye duydum ve turkiyedeki dağıtıcısı ufotek firması lg nin de dağıtıcısı sanırım. datron laptopları chip dergisinn en iyi performans editorun tavsiyesi gibi oduller de almış. bir kaç kişi teknik servisten yakınıyo şuan ufotek firması bir seferberlik başlatmış ve turkiye genelinde hızla servisler açıyo. isterseniz sayfasına girerek sizde teknik servis olabilirsiniz :P bence datron piyasaya bu denli iddaalı girdikten sonra satış sonrası desteğini de düzeltecektir.
  • karşılaştırılacak birşey yok biri toshiba diğeri ne olduğu belirsiz birşey arada 200 dolarda olsa gene toshiba derim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.