Şimdi Ara

ÖĞRETMEN KAMPANYASINDAKİNDEN HEM DAHA UCUZA HEM ÇOK DAHA İYİ LAPTOP!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
833
Cevap
0
Favori
81.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende çok kastım ne alsam ne alsam bilen bilir defaatle de yazdım
    baktım olmayacak boyle
    gittim aldim bir ibm altım kurum karnım aç ohh rahatladım valla
    ama acer 915 cipsetli bir makinesinde de aklım kalmadi değil ama ibm ibm dir deyip aldık fakan 2 ci bir makine almam lazım 1000 dolara kadar onuda zannedersem boyle datron aopen benq cinsi bişi alıcam
  • Arkadaşlar kusuruma bakmayın bu linux la windows un farkı nedir acaba?
  • 1-eğer datron o kadar iyi bir marka ve de fiyatları da çok uygunsa mebin ihalesine niye girmediler?

2-toshibayla datronun fiyatları aynıysa siz olsanız hangisini alırsınız?
  • ya arkadaşlar gecen bahsedilen carrefour dan acer ımı alsak daha iyi olur yoksa datronu mu alsak daha iyi
  • carrefourdaki iyi makina.
  • ama neden iyi? bence de datron sanki biraz daha iyi carrefourdakinden
  • Marka olmanın getirdiği avantajlar ve dezavantajlar var. Tüm alıcılarında tercih etme / etmeme hakkı var.
    Marka kullanmayı tercih etmeyenlerin riskleri kendilerinin karşılamaları gerekiyor. Ben yaparım, hallederiz diyenler istedikleri ürünü tercih etmeleri son derece normal.

Toplama - Marka tartışması sürer gider. Üreticiden alıyor sistem yapıyorlar diyorsunuz. Asus üretici bu ihalede ürünüde satılıyor. Exper adı ile satılıyor.

Toplu satış olması nedeni ile öğretmenlere bu türk yeterliği olan bir kitle olarak bakılamaz. Bu ihaleye de öyle her babayiğit giremez. Altyapın olacak, yeterli olacaksın yeterliliğini tescil edeceksin, kendini ispatlayacaksın, mali gücün olacak, servis verebileceksin, marka olacaksın......

Öğretmenlere bu konuda tavsiyede bulunurkende ihtiyaç mevhumunu gözden kaçırmamak gerek. chipsetleri, bellek, cpu vb özeliklerini karşılatırmak çözüm değilki. İyi daha hızlı vb olunca ne oluyor. Sunulan ürün hangi ihtiyacı karşılayacak ona göre strateji belirlemek gerek.

Ben Asus diyorum.

• özgür77, gördüğüm öğretmen kampanyasını kötülemeyi kendine vazife edinmiş uğraşıp duruyorsun. herkes toshiba dedi, kalktın exper i savundun.şimdi kalkmış datron u gündeme getiriyorsun, sana güvenip daha ucuz olan datron laptop alan bir vatandaşın 3 yıl içinde yapacağı masraflarla o makinenin fiyatı kaç liraya gelecek hiç hesapladın mı? insanları böyle yönlerdirirken sorumluğunu da unutma, 6 ay sonra burda beddua okuyanlara nasıl cevap vereceğini de düşün... herzaman olduğu gibi ucuz etin yahnisi yenmez, herhangi bir ürün satın alırken 2-3 yıl boyunca alacağın hizmete de para veriyorsun. iş makineyi almakla bitmiyor...
    karar verecek olanlar bunu da göz önünde bulundursun.
  • arkadaşlar ben foruma yeni üye oldum ilk olarak herkese merhaba..
    hemen konuya girmek istiyorum laptop alıcaım. ben cacarrefour da kampanyadaki Acer markalı laptop beğenmiştim Ama bu laptoptaki kafama takılan tek soru işlemcisi Acer AMD Sempron Mobil 2800+ işlemci kullanıyor diğer laptoplara baktıgım zaman hepsi centrino 1,6 kullanıyor ben fazla anlamam ama arasında önemli derecede fark varmı ? ve 64bit mi ?
    bugun bayrampaşa carrefour a gittim laptoplar bitmiş hafta sonuna kadar yeni parti gelicekmiş

Meb e de gelince ben olsam exper alırdım..

son olarak siz konuştugunuz datronmu alırdınız yoksa Acer mı? benim için aslında önemli olan fiyat Acer peşin fiyatına 12 ay taksit yapıyor ama kendimi zorlarsam datronda alırım ama kendimi zorlamaya değermi ?
  • var mı böle bi laptop yaw helal valla....
  • 2 ay önce meb diz üstü kampanyasıyla gaza geldim tam alacaktım pc ye karar verdim. 3-4 ün önce de tam pc siparişini vermiştim dün bu başlığı görünce çok şaşırdım. hemen pc yi iptal ettim:) bence kim ne derse desin MÜKEMMEL bir fiyat. kalitesi için yorum yapmak biraz güç. çünkü datron notebook alan kimseyi bulamıyorum fakat datron notebook lara sürekli kötü diyen arkadaşlar içinde hatırlatmak istediğim bir ayrıntı : datron marka notebook 4-5 ay önce hem chip hem pc magazin veya pc world gibi bi dergide ( ama chip kesin, diğerini hatırlamıyorum) editörün seçimi olarak verildi. yıllardır okuyucusuna kaliteli hizmet veren bi dergi, her halde datrndan para aldığı için böle bi tercihte bulundu. bu yüzden kullanmadığınız bi bilgisayar için böle boş bahaneler üretmeyin. sonuçta kimse kimseyi zorlamıyo alın diye ama kullanmadığınız ürün hakkında yaptığınız olumsuz yorumlar alacak olanları etkileyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuribjk -- 2 Mayıs 2005, 20:59:51 >

• sonuç olarak datron marka notebook kullanan varsa bizi bilgilendirirse harika olur. Bence MEB kampanyası da dahil fiyat/performans olarak daha iyi bi bilgisayar türkiye de yoktur. bi süre önce meb kampanyasındaki arkadaşlar ki ben de dahil meb kampanyası en iyisi daha iyisi varsa söylesin yoksa sussun diyordu. ben yine aynı şeyi söyküyorum. bu mavi blgisayarın datron bilgisayar fiyatı harika daha iyisi varsa yazın onuda inceleyelim
  • Cabri yanılıyorsun..
    Ben öğretmen kampanyasını kötülemeyi kendime vazife etmedim. Benim kızdığım şeyin ne olduğu her mesajımda çok açık.. Kampanyanın olduğundan çok daha cafcaflı gösterilerek bilgisayardan anlamayan öğretmenlerin yanıltılmalarına kızıyorum, %18 KDV'ye kızıyorum, Vakıfbank'ın faizine kızıyorum, anlamsız kredi kartı zorunluluğuna kızıyorum, +30 milyona kızıyorum, 45 gün sonra teslimata kızıyorum, hiç de öyle olmadığı halde bu laptoplar için son teknoloji denmesine, en az 2000$ denmesine kızıyorum, hepsini yazdırma bana şimdi yeniden.. Ayrıca ben hiçbir mesajımda exper'i savunmadım, karıştırıyor olmalısın, varsa öyle bir mesajım alıntı yap buraya herkes görsün.. Ve ben -bir tepki olarak- MEB kampanyasından laptop almamaya davet etsem de insanları, kimseyi Datron almaya yönlendirmedim. Kimsenin inkar edemeyeceği donanımsal artıları sundum, yorumu ve tercihi insanlara bıraktım..

• Bu laptopun bilgisayar dergileri tarafından da birinci seçildiğini bilmiyordum ama eğer gerçekten öyleyse bu önemli bir konu..

Çünkü ben de Chip, PC Magazin, PC World gibi okuyucusuna kaliteli hizmet veren ve tüm donanım değerlendirmelerini birçok kriter üzerinden yapan bu dergilerin okuyucusunu yanıltmaya çalışacağını sanmıyorum. Birçok donanımımı bu test sonuçlarına göre seçtim ve markasız da olsa herhangi bir sorunla karşılaşmadım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur77 -- 2 Mayıs 2005, 22:11:59 >
  • her şey güzel hoş ta mavi bilgisayar ın sitesinde söz konusu modelden daha kötü bilgisayarlar hala daha pahalı. hemde datron. bu benim biraz kafamı karıştırdı. çünkü 10 mayısta stoklarda olacak 1000$ lık bi canavar varken niye millet bi hafta erken alıpta daha kötü bilgisayara 400$ fazla versin. mantıklı olan o makinaların fiyatlarının şimdiden düşmesiydi. ama durun bakalım 10 mayısta neler olacak
  • peki arkadaşlar carrefourdaki acer için.... en ucuz gforce ekran kartlı laptop nekadar yani daha ucuzu varmı.. bu bilgisayardan performans alınabilirmi.... çipseti filan performanslımı....kısacası param kısıtlı ve taksitle alıcam....daha iyisini daha çok ve düşük taksitle bulabilirmiyim bulabilirmiyim ?(bu arada ağırlık ve şekil önemli değil...önemli olan işlevi )
  • ilk laptop macerasına meb le başladık. ben de meb den toshiba istiyodum fakat exper in asus tarafından uretildigini duyunca exper in biraz modifiyeli halinde(+1.6 centrino +512ram) karar kıldım ama iyi ki almamışım şimdi datron almaya karar verdim. ben de ozgur77 nin dediğine katılıyorum chip in bu bilgisayarı test 1. si ve editorun tavsiyesi secmesi datronda is var galiba demek icin yeterli gibi. fiyat/performans bakımından da baya iyi duruyo.
  • Datronun sitesinde çeşitli dergilerde test birincisi olduğu söyleniyor fakat sitesi ve sürücü desteği yetersiz gibi gözüküyor.

http://www.datron.com.tr/turkish/yeni.php
  • Nette datronu ararıtıken bu datron marka laptopun işlemci ve ram olarak üstünü olan kxs modelini(mavi blgde o model var) alan birinin bir forumdaki yorumlarını okudum adam memnundu. Ayrıca Laptopun resimlerinide çekmiş ve eklemiş. bende aşağıya laptop resimlerinin bulunduğu linki veiyorum. Ayrıca aletin wifi kartı yok ve onun için ek olarak 30$ ödenmesi gerekiyormuş.Wifi kartı sonrada laptopun içine takıyorlarmış(Yani kart internal)

resimler

http://www.geocities.com/kulakcopu/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altcha -- 3 Mayıs 2005, 1:01:58 >
  • Evet bu link gerçekten çok şey anlatıyor. ( http://www.datron.com.tr/turkish/yeni.php )
    Dergilerdeki incelemeler de uzmanlar tarafından ve çok detaylı..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.