Şimdi Ara

ÖĞRETMEN KAMPANYASINDAKİNDEN HEM DAHA UCUZA HEM ÇOK DAHA İYİ LAPTOP!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
833
Cevap
0
Favori
81.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • resimler cok saol altcha baya güzel enine boyuna cekmis adam. kasa sanırım aynı olur mavi nin kxa modeliyle di mi ? bu kasa baya ince gibi geldi bana sekli semali de hos duruyo. insallah bi tane de benim olur :P
  • beyler daha öncede söyledim cihazı kötülediğimiz falan yok ama şunuda söyleyim ki kullanan bi arkadaşım sürekli pil sorunu yaşadı 6 ay sonunda 3. pilini almak zorunda kaldı. Bana da ondan dolayı alma diyor . Pil zaten garantiye girmeyen en önemli parça bence ...
  • datron la mebin verdiği toshibanın fiyatı aynı mı ? aynı

datronun artıları ne ? 15,4" , gf ekran kartı

başka bir artısı varmı ?

yoksa ! bu artılar için datron tercih edilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erte -- 3 Mayıs 2005, 9:56:13 >
  • chipin 1.seçtiği bilgisayarın fiyatı 1800$.
    http://www.stepcomputer.biz/datronnb.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: erte

datron la mebin verdiği toshibanın fiyatı aynı mı ? aynı

başka bir artısı varmı ?

Topicteki ilk mesajı oku erte, herşey açık açık yazıyor orda..
  • 1. seçiliyo ama fiyat/performans oranında 1. seçiliyo. yani kalitesine bakmadan sadece hızıyla fiyatını karşılaştırarak sıralama yapılıyo. kalite/performans oranında yapsınlar bakalım kaçıncı sırada olacak. yani bu ürün için hız süper ama malzeme kalitesi ve servis olayı bence sınıf geçmez.
  • MEB IN VERDIGI TOSHIBA LAPTOPLAR DA KOPYA CD LERİ OKUMADA SORUN CIKIYOR.CD SECIYOR.BASINA GELENLER VARSA BIZIMLE PAYLASSINLAR
  • diğer özellikleri beni ve çoğu kişiyi ilgilendirmiyo!
    frekans değeri,128 mb olması v.s.
    beni ilgilendirebilecek tek özelliği 15,4" olması vede ekran kartının tümleşik olmaması
    ve bu 2 özellik içinde toshibadan vazgeçilmez.

quote:

Orjinalden alıntı: ozgur77

quote:

Orjinalden alıntı: erte

datron la mebin verdiği toshibanın fiyatı aynı mı ? aynı

başka bir artısı varmı ?

Topicteki ilk mesajı oku erte, herşey açık açık yazıyor orda..

• Seni ilgilendirmiyor olabilir ama başkaları adına nasıl konuşuyorsun ?
    Topice duyulan ilgi ve yazılan mesajlar gösteriyor ki çoğu kişiyi bir hayli ilgilendiriyor..
  • Datron kaliteli laptop üretiyor. Bizzat kullanmışlığım var. Alacak arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun.
  • Nihayet rastladık ezbere değil de bizzat kulanarak yorum yapan birine..
  • İlk mesajımda tercih yapılırken öncelikle ihtiyaçların neler olduğuna dikkat çekmeye çalışmıştım. Binlerce öğretmene buyrun hocam 2000 $'lık notebook alın denilemez. (Almazlar da) İhale bitti konfigürasyon belirlenmiş. Şimdi bu ürünleri 2000 $'lık notebooklar ile karşılaştırmayalım.

quote:

Kampanyanın olduğundan çok daha cafcaflı gösterilerek bilgisayardan anlamayan öğretmenlerin yanıltılmalarına kızıyorum, %18 KDV'ye kızıyorum, Vakıfbank'ın faizine kızıyorum, anlamsız kredi kartı zorunluluğuna kızıyorum, +30 milyona kızıyorum, 45 gün sonra teslimata kızıyorum, hiç de öyle olmadığı halde bu laptoplar için son teknoloji denmesine, en az 2000$ denmesine kızıyorum, hepsini yazdırma bana şimdi yeniden.. Ayrıca ben hiçbir mesajımda exper'i savunmadım, karıştırıyor olmalısın, varsa öyle bir mesajım alıntı yap buraya herkes görsün.. Ve ben -bir tepki olarak- MEB kampanyasından laptop almamaya davet etsem de insanları, kimseyi Datron almaya yönlendirmedim. Kimsenin inkar edemeyeceği donanımsal artıları sundum, yorumu ve tercihi insanlara bıraktım..

Kdv indiriminin yapılmaması, vakıfbank'ın uyguladığı faize, ve yanlış yönlendirmelere herkez kızıyor. Herkez umutla hala kdv indirimi bekliyor. Süreç kimsenin umduğu gibi gelişmedi. Öğretmenlerde umutla bekliyor. Yeni bir şey alacaklar, ne bu kızılay mı dağıttı? türünde kötü yaklaşımla ne alırlar alsınlar karşılaşacaklar gibi görünüyor. Farkında değilmiyiz Kızılay hayat kurtarıyor. !

quote:

Bu laptopun bilgisayar dergileri tarafından da birinci seçildiğini bilmiyordum ama eğer gerçekten öyleyse bu önemli bir konu..

Çünkü ben de Chip, PC Magazin, PC World gibi okuyucusuna kaliteli hizmet veren ve tüm donanım değerlendirmelerini birçok kriter üzerinden yapan bu dergilerin okuyucusunu yanıltmaya çalışacağını sanmıyorum. Birçok donanımımı bu test sonuçlarına göre seçtim ve markasız da olsa herhangi bir sorunla karşılaşmadım..

Buyrun PcWorld dergisinin MEB Kampanyasındaki exper (Asus) notebook ile ilgili incelemesi, sizde bakın.
    Dünya, Öğretmenin Parmakları Ucunda Kampanyası

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eleman -- 3 Mayıs 2005, 14:42:20 >

• "datron'un sonoma platformu Datron Aero KXS incelemeye geldi. Mayıs PC WORLD'de incelemesi çıkacak. GeForce 6600 Go kullanıyo ve 3d Mark 2001 SE puanı 1500, pc mark 04 puanı da 3000. Pentium M 1.86 Ghz. 1 GB RAM var. Daha fiyat gelmedi, ne olacak bilmiyorum. Alet uçuyo ama pil ömrü az. Artık gerisini dergiden okuyun bu kadar bilgi yeter"
    yazinin kaynagi :http://www.hardwaremania.com/forum/showthread.php?t=28229&page=4
  • quote:

Orjinalden alıntı: athloon

çok büyük bi fark atlanmış
    birisi yılların bilgi birikimi ve kaliteyi birleştiren TOSHIBA
    diğeri nerede ne malzeme kullanıldığı bilinmeden fason halde üretilip üstüne datron etiketi yapıştırlımış sıradan bir notebook

fark açıkça ortada ,karşılaştırmak bile gereksiz....

YALNIŞ BİLMİYORSAM QUANTO DİYE BİR ÜRETİCİ FİRMA TARAFINDAN TOSHİBA ve DATRON İKİSİDE AYNI FİRMA TARAFINDAN ÜRETİLİYOR... BUNA NAZARAN DATRON FASONSA TOSHİBA'DA FASON...
  • arkadaşlar ben forumun baya iyi bi okuyucusuyum fazla müdahale etmem konuşmalara ama bu konuda bi şeyler yazmam lazım çünkü 6 ay önce desktopu satıp notebook almaya karar verince yaklaşık 1 ay bi fiyat kalite filan filan kendimce araştırdım temel bilgisayar bilgilerine sahibi orta düzeyde ingilizcem var yani değişik yabancı forumlarıda elimden geldiğince okuyorum fiyat kalite karşılaştırması karekteristik bir tercih meselesi bence ben kalite fiyat performans üçlüsünde kalitenin fiyat aşırı artınca kaliteyi azaltılması gerektiğini düşünüyorum çünkü aldığımız ürün bilgisayar yani teknolojik ömrünü çok kısa sürede tamamlayan bi ürün buzdolabı gibi değil işlevselliğini kısa sürede yitirebiliyor dolayısıyla fiyat performans olarak tercihim datron 1.7 centrino oldu 6 ydır kullanıyorum yoğun bir biçimde ve gayet memnunum....
  • Arkadaşlar forumda uzunca yazılanlardan anlaşıldığı üzere kimisi datronun iyi olduğunu kimisi ise toshibanın iyi olduğunu söylüyor. Bence bu başlığın faydalı olabilmesi için datron ve toshiba kullanan kisilerin deneyimlerini ve özellikle YAŞADIKLARI SORUNLARI yazması lazım. Aksi taktirde polemikten ileriye gidemeyiz. Bu firmalara ait laptopları kullanan kişilerin paylaşacakları deneyimler potansiyel alıcılarda sadece ama sadece kanaat oluşturacaktır. Yoksa kuru kuruya "Toshiba alın kalite" yada "datron alın daha hızlı" demek benim gibi laptop almak isteyenleri uzaktan yakından etkilemez. Zira toshibanın daha yaygın bir marka olduğunu ve arkadaşımızın verdiği linkteki bilgisayarın toshibadan daha üstün özelliklere sahip olduğunu herkes biliyor. O yüzden lütfen toshiba veyadatron laptop kullanıpta sorun yaşamış iseniz ve mümkünse bu sorunu nasıl çözdüğünüzü yazar iseniz faydalı olacağı kanısındayım.

• Toshiba kullanan birisi olarak yazıyorum yazılarımı 1800-101 1410-902 son meb modeli lon kırpılmuış l10 hatta daha oncesi 486dx 2 66 mhz cou ve 2 x cdroma sahip satellite ı,sayarsak toplam 4 adet kendimin uzun ca süreler kullandığım modeller , bunların dışında ıbm r30 (p3 1000),compaq armada m300(keşek bozulmasaydı toplam 1.3 kg ağırlığında p3 600 bir devdi) casper ,beko ,POWERBOOK bunu açıkça yazayım dedim kendileri APPLE dır(1,33 ghz motorola g4 cpu 512 ram vs.) ve DATRON gerçi benim değil arakadaşıma ait bir ürün yanılmıyorsam işlemcisi 1,7 centrino idi uzun uzun incelemiş bulundum aleti ,malzeme kalitesi olarak fena değil (sadece kasa) ancak diğerlerinin yanında yatta r30 un yanında bile sonuk kalıyoru performans açısından ,uzun uzun yazmaya gerek yok,BURDA MARKA BAYRAKTARLIĞI YAPMIYORUM,AYRICA HERKES KENDİ CEBİNDEKİ PARADAN SORUMLU, İSTEYEN İSTEDİĞİNİ ALIR...

dip not:UCUZ MAL ALACAK KADAR ZENGİNSENİZ , ALLAH KOLAYLIK VERSİN...

bu arada datornla toshibanın aynı firmanın çıkışlı olduğunu yazmış bir arkdaş araştırıyorum, inanmaduım,inanmıyorum,spekülasyon yaratmaya gerek yok...

• ikisini de aynı firmanın yani quantonun urettigini ben de duymustum. bence pahalı ve kaliteli mal alıp sorun yaşamayın demek biraz mantıksızca. sonuçta pahalı da alsan ucuz da alsan sorun yaşama şansın var. bence hicbir firma laptopunun bozuk çıkmasını istemez ama tabiki ucuz urun de sorun yaşama riski biraz fazla olabilir. toshiba alınca kesinlikle bozulmayacak diye bişey yok. zaten bu işler biraz da şans işi gibi. ben performans açısından da datronun diğerlerinden aşağı kalacağına inanmıyorum. sonucta laptopun önemli parçaları intel tarafından uretiliyo. bu işlemci ve anakartın yan sanayisi falan yoksa heralde yok aynı özelliklerde toshiba ve datronun arasında bence bariz bi performans farkı olmaz. kaldı ki aynı fiyata datrondan daha ustun ozellikli bi laptop alıyosunuz asıl farkı bu oluşturuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: athloon

aynı firmanın çıkışlı olduğunu yazmış bir arkadaş araştırıyorum..

Bir bilgiye ulaşabildin mi athloon ?
  • Ben internette biraz araştırdım ve QUANTA hakkında bazı haberlere ulaştım.Google da quanta notebook 2005 ve quanta notebook yazınca çıkan bazı haberleri aşağıya ekledim. Benim gördüğüm kadarıyla quanta dell ve hp'nin yıllık üretimi olan 22-24 milyon laptoptan daha fazlasını üretiyor. Bu sene Acera laptop üreteceği yazıyor ve ayrıca toshibayada 2004 eylül tarihinde toshibanın giriş seviyesi laptoplarını üretme konusunda anlaşmaya varmış. 2002 ve 2003 yıllarında büyük firmaların çoğuna laptop üretmiş.İngilizcesi olanlar okusun. Ayrıca Datronun bu modelinin QUANTA tarafından üretilip üretilmediği doğrulanması gerekiyor.

http://www.openoutsource.com/resource-dated11166-Toshiba%20to%20outsource%20production%20of%20entry-level%2015-inch%20notebook%20to%20....phtml

http://www.tomshardware.com/hardnews/20020422.html

http://www.tomshardware.com/hardnews/20030404.html

http://www.emsnow.com/newsarchives/archivedetails.cfm?ID=5029

http://investintaiwan.nat.gov.tw/en/news/200502/2005021001.html

http://www.upek.com/customers/ct_notebook_quanta.asp

http://www.taiwan-technology.com/edit/p/news/p_6.htm

http://www.digitimes.com/Backgrounders/Systems/NBHome.asp?ID=N1030922

......

Buradaki tablolara bakın

http://www.digitimes.com/print/a20050429PR200.html

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.