Şimdi Ara

Apple: 'Dünyanın en iyi masaüstü bilgisayarı artık daha da iyi' (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
0
Favori
41.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kullanin bir daha pc nin yuzune bakmazsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Soldierulan

Bakıyorumda saçma saçma yorumlar yapılmış,

Önce Bilgisayar ne demek onu çözmeleri lazım bazılarının..

Oyun için bilgisayar almak mantıksızlığın daniskası, 2500 tl ye pc toplayıp oyun oynamakda neyin nesi al bir lcd - ps 3 sabaha kadar oyna..

sonrada mac ile kıyaslamalar falan, evet bencede dünyanın en iyisi mac tir.. Çünkü MAC, Bilgisayarın tam karşılığıdır..

#bilgisayarımadokunma TT olur valla ;)

Sana göre oyun için bilgisayar almak mantıksızsa herkes için aynı şey geçerli değil.Ps3 ile üst sistem bir pc'nin kalite farkını görmeden yorum yapıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nomenestomen

quote:

Orijinalden alıntı: Soldierulan

Bakıyorumda saçma saçma yorumlar yapılmış,

Önce Bilgisayar ne demek onu çözmeleri lazım bazılarının..

Oyun için bilgisayar almak mantıksızlığın daniskası, 2500 tl ye pc toplayıp oyun oynamakda neyin nesi al bir lcd - ps 3 sabaha kadar oyna..

sonrada mac ile kıyaslamalar falan, evet bencede dünyanın en iyisi mac tir.. Çünkü MAC, Bilgisayarın tam karşılığıdır..

#bilgisayarımadokunma TT olur valla ;)

Sana göre oyun için bilgisayar almak mantıksızsa herkes için aynı şey geçerli değil.Ps3 ile üst sistem bir pc'nin kalite farkını görmeden yorum yapıyorsunuz.

anlamiyorum android fanatikleri kendilerini apple a toptan karsi olmak zorunda hissediyorlar.

Google %100 Apple kullaniyor, Apple in patronlari ve yonetim kurulundaki her insan Mac kullaniyor, Android Mac uzerinde gelistiriliyor ve Google kampusunda Windows kullanmak yasak.

Ayrica $1000 uzeri bilgisayarlarda Apple'in pazar payi %92, ve herhangi bir Apple bilgisayar aldiktan 5 yil sonra bile hicbir bakim gerektirmeden aldiginiz gunku gibi calisiyor.

Ilaveten multitouch hareketleri destekliyor, cok daha kaliteli kasasi ve ekrani var, mukemmel multitouch mouspad leri var, PC muadliileri gibi camasir makinasi gibi degil, cit cikarmadan calisiyor, ayrica stil sahibi muthis derecede guzle gorunuslu cihazlar.

ve islemciye veya baska birseye bakmaksizin Windows pc lerden daha hizli calisiyor.

Oyun konusunda da bir sikinti yok, oyun icin Windows kurarsiniz bootcamp ile, oyun disinda zaten yuzune bakmazsiniz Windows un

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Centauri -- 3 Kasım 2011; 0:36:58 >

• Ya kullanmadan neyi tartışıyor buradaki insanlar anlamıyorum... Her ürünün bir tercih nedeni vardır... Siz PC almışınız iyi güzel iMac alanlara hakaret etmek neden... Windows Pc çook daha ucuz değil ki... Şimdi EXA Bilgisayar Pc oluşturma sisteminde i7 2600 işlemci asus h67 anakart 4 gb ram hd 6770 ekran kartı işletim sistemli vs bir pc topladım çıkan rakam 3280 TL... Ben iMac i7 bilgisayarımı 3800 TL ye aldım...

Üstelik çok daha sessiz, çook daha stabil, 100 kat daha stil ve sorunsuz bir bilgisayar.. Her şeyden öte zırt pırt göçen kilitlenen windows rezaletinden de kurtulmuş durumdayım ki bunun için almıştım zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi java -- 4 Kasım 2011; 2:04:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stormcaller

quote:

Orijinalden alıntı: java

Ya kullanmadan neyi tartışıyor buradaki insanlar anlamıyorum... Her ürünün bir tercih nedeni vardır... Siz PC almışınız iyi güzel iMac alanlara hakaret etmek neden... Windows Pc çook daha ucuz değil ki... Şimdi EXA Bilgisayar Pc oluşturma sisteminde i7 2600 işlemci asus h67 anakart 4 gb ram hd 6770 ekran kartı işletim sistemli vs bir pc topladım çıkan rakam 3280 TL... Ben iMac i7 bilgisayarımı 3800 TL ye aldım...

Üstelik çok daha sessiz, çook daha stabil, 100 kat daha stil ve sorunsuz bir bilgisayar.. Her şeyden öte zırt pırt göçen kilitlenen windows rezaletinden de kurtulmuş durumdayım ki bunun için almıştım zaten...

Öncelikle, iMac i7 dediğin bilgisayarın özellikleri senin EXA'da oluşturduğun özelliklerden çok daha düşük. Yani normalini oluştursan o fiyat rahat 3000'in altına düşer, iMac'ta 4000 küsür atinin bi ekran kartı olması lazım.

2. olarak, diyelim ki dediğiniz doğru ve şartlar eşit, 600 Tl kesinlikle az bi miktar değil, bi de topladığınız site exa, başka yerlere de baksanız daha bile düşer bu fiyat.

Sessizliği konusunda dediğine inanmıyorum, mal belli sonuçta. Ses konusunda önemli olan neredeyse tek şey PSU, o da belli zaten, monitörün ses yapacak hali yok. Ha belki ekran kartının fanı kastetmiş olabilirsin ama o da o kadar ses yapmaz. Dolayısıyla ses olayı kesinlikle saçma, normal bilgisayarda da iyi bir PSU ile 0 sesi elde edebiliyorsun, daha ucuza.

Stil konusunda bi şey diyemem, herkesin kendi tercihidir ama normal bi bilgisayarda 10 markanın 100 modeli arasından seçersin, Apple'da stil bellidir zaten. Yani normal bi insanın eğer bakarsa diğer ürünleri beğenme ihtimali daha yüksek, gene de, zevk meselesidir anlarım.

Ama Windows rezaletinden kurtuldum demişsiniz ki, windows rezaletinden kurtulup her oyunu açamayan snow leopard'a mı geçtiniz ? Windowsun sorunu neydi çok merak ediyorum; ben bu dandik sistemimle ne bi defa mavi ekran gördüm ne de benim hatam harici kitlendi. Zaten işletim sistemi kitlenmez program kitlenir, yıl 2011, 1995 değil. O mavi ekran olayları falan çok eskidendi.

Aynı düşünceler içerisindeydim, ama mac kullanınca aradaki farkı anlayınca kavramlar değişiyor, bu macbook başka diyorsun :), laptopda oyun oynamayı sevmeyen adam kesinlikle macbooku sevecektir

• Bence tamamen abarti.GOrunumu super fakat ozelliklerini begenmedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sırf after effects ve adobe premirei stabil kullanmak için bile mac alacağım.
  • Çok iyiydi daha iyi oldu.
  • quote:

quote:

Ya kullanmadan neyi tartışıyor buradaki insanlar anlamıyorum... Her ürünün bir tercih nedeni vardır... Siz PC almışınız iyi güzel iMac alanlara hakaret etmek neden... Windows Pc çook daha ucuz değil ki... Şimdi EXA Bilgisayar Pc oluşturma sisteminde i7 2600 işlemci asus h67 anakart 4 gb ram hd 6770 ekran kartı işletim sistemli vs bir pc topladım çıkan rakam 3280 TL... Ben iMac i7 bilgisayarımı 3800 TL ye aldım...

Öncelikle, iMac i7 dediğin bilgisayarın özellikleri senin EXA'da oluşturduğun özelliklerden çok daha düşük. Yani normalini oluştursan o fiyat rahat 3000'in altına düşer, iMac'ta 4000 küsür atinin bi ekran kartı olması lazım.

2. olarak, diyelim ki dediğiniz doğru ve şartlar eşit, 600 Tl kesinlikle az bi miktar değil, bi de topladığınız site exa, başka yerlere de baksanız daha bile düşer bu fiyat.

Sessizliği konusunda dediğine inanmıyorum, mal belli sonuçta. Ses konusunda önemli olan neredeyse tek şey PSU, o da belli zaten, monitörün ses yapacak hali yok. Ha belki ekran kartının fanı kastetmiş olabilirsin ama o da o kadar ses yapmaz. Dolayısıyla ses olayı kesinlikle saçma, normal bilgisayarda da iyi bir PSU ile 0 sesi elde edebiliyorsun, daha ucuza.

Stil konusunda bi şey diyemem, herkesin kendi tercihidir ama normal bi bilgisayarda 10 markanın 100 modeli arasından seçersin, Apple'da stil bellidir zaten. Yani normal bi insanın eğer bakarsa diğer ürünleri beğenme ihtimali daha yüksek, gene de, zevk meselesidir anlarım.

Ama Windows rezaletinden kurtuldum demişsiniz ki, windows rezaletinden kurtulup her oyunu açamayan snow leopard'a mı geçtiniz ? Windowsun sorunu neydi çok merak ediyorum; ben bu dandik sistemimle ne bi defa mavi ekran gördüm ne de benim hatam harici kitlendi. Zaten işletim sistemi kitlenmez program kitlenir, yıl 2011, 1995 değil. O mavi ekran olayları falan çok eskidendi.

Ya gene aynı şey kardeşim bu yorumundan maci hiç kullanmadığın hatta kullanılan ortamda dahi bulunmadığın anlaşılıyor. Bak ne diyecem eğer bir şahıs macle, pcyi içindeki donanıma göre karşılaştırıyorsa kusura bakma ama bu bir trolllüktür.

Hele hele ekran kartına göre karşılaştırıyorsa bu durum dağ trollüğüdür bile denilebilir.

Defalarca yazıyoruz bir bildiğimiz var dimi.

Oyun çocuklar içindir. Bizi gibi adamlar için bir kıstas değildir. Ayrıyetten windows kadar olmasa da mac os dada oyun oynanır. Kaldı ki bootcamp denilen olayla bir xp kurarsınız macinize illa oyun oynamak istiyorsanız gene oynarsınız.

100 defa dendi gene diyicem.

Mac os özel bir işletim sistemidir sizin dandik dediğiniz ekran kartının suyunu çıkartır %100 performansla kullanır. Windows yapısı gereği belki 1000 adet ekran kartın 10000 adet model ve sürücüsü ile iş yapmak zorunda ve belli belirsiz bir sürü yan programcık çalıştırmak zorundadır işte bu yüzden aynı ekran kartı windowsla kötü çalışırken mac osda performanslıdır.

Mac osda çalışırken %99 ihtimalle işinizi engelleyecek hiç bir şey olmaz. Hİç bir uyarı çıkmaz. Hiç bir baloncuk çıkmaz. Sadece işinize ama sadece işinize odaklanırsınız. Ve özel bir çaba göstermezseniz aynı stabilite ve performasla aynı makineyi 10 sene kullanırsınız. Bunun en hakiki ispatı G4 denilen 2002 yılına kadar çıkmış maclerin hala 200 -1000 TL arasında alıcı bulmasıdır. Adam çok iyi biliyorki bu tarihi eseri ikinci el makinayı alsa bile başı ağrımıcaktır. İşini vaktinde bitirecek aman çöktü aman getti diye kabuslar görmeyecektir.

Hepsinden öte windowsun kötü olduğunu anlamak için windowsda iş yapıp iş yetiştirmek zorundasınız ancak o zaman anlarsınız ben gibi her aysonu 2 adet dergi vbyi baskıya verirken çekilen endişeyi korkuyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 4 Kasım 2011; 9:20:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

quote:

quote:

Ya gene aynı şey kardeşim bu yorumundan maci hiç kullanmadığın hatta kullanılan ortamda dahi bulunmadığın anlaşılıyor. Bak ne diyecem eğer bir şahıs macle, pcyi içindeki donanıma göre karşılaştırıyorsa kusura bakma ama bu bir trolllüktür.

Hele hele ekran kartına göre karşılaştırıyorsa bu durum dağ trollüğüdür bile denilebilir.

Defalarca yazıyoruz bir bildiğimiz var dimi.

Oyun çocuklar içindir. Bizi gibi adamlar için bir kıstas değildir. Ayrıyetten windows kadar olmasa da mac os dada oyun oynanır. Kaldı ki bootcamp denilen olayla bir xp kurarsınız macinize illa oyun oynamak istiyorsanız gene oynarsınız.

100 defa dendi gene diyicem.

Mac os özel bir işletim sistemidir sizin dandik dediğiniz ekran kartının suyunu çıkartır %100 performansla kullanır. Windows yapısı gereği belki 1000 adet ekran kartın 10000 adet model ve sürücüsü ile iş yapmak zorunda ve belli belirsiz bir sürü yan programcık çalıştırmak zorundadır işte bu yüzden aynı ekran kartı windowsla kötü çalışırken mac osda performanslıdır.

Mac osda çalışırken %99 ihtimalle işinizi engelleyecek hiç bir şey olmaz. Hİç bir uyarı çıkmaz. Hiç bir baloncuk çıkmaz. Sadece işinize ama sadece işinize odaklanırsınız. Ve özel bir çaba göstermezseniz aynı stabilite ve performasla aynı makineyi 10 sene kullanırsınız. Bunun en hakiki ispatı G4 denilen 2002 yılına kadar çıkmış maclerin hala 200 -1000 TL arasında alıcı bulmasıdır. Adam çok iyi biliyorki bu tarihi eseri ikinci el makinayı alsa bile başı ağrımıcaktır. İşini vaktinde bitirecek aman çöktü aman getti diye kabuslar görmeyecektir.

Hepsinden öte windowsun kötü olduğunu anlamak için windowsda iş yapıp iş yetiştirmek zorundasınız ancak o zaman anlarsınız ben gibi her aysonu 2 adet dergi vbyi baskıya verirken çekilen endişeyi korkuyu.

ciddi söylüyorum bunu yazarken aklın yerindemiydi?

• Grafik tasarımcıları için vazgeçilmez, bende vatandan ucuza bulmuştum core2duo sunu 2 sene önce almıştım sadece medya özelliklerini kullanıyorum kesinlikle tecrübe edilmeli
  • Aklım gayet yerinde yoksa sizin için yaşamın vazgeçilmez bir parçası mı?
  • quote:

Aklım gayet yerinde yoksa sizin için yaşamın vazgeçilmez bir parçası mı?

ben film izlemek yerine güzel senaryolu oyunları oynuyorum sende bunu çocukca olarak görüyorsun? ve bunu akıl ve mantık içerisinde yaptığını iddia ediyorsun
  • 30 yaşına gel sonra konuşalım istersen:)
  • quote:

30 yaşına gel sonra konuşalım istersen:)

bunu bu forumda o kadar çok kişiye yazmak istiyorumki
  • quote:

30 yaşlarında olan bu forum da sıkı oyuncular var, işinde gücünde olan herifler bunlar, 30 yaşına gelince konuşacakmış, buda güzel ^_^

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

11 yıl sonra görüşelim o zaman ben birşey değişeceğini de zannetmiyorum açıkcası
  • Valla 30 yaşından sonra günde 5 saat oyun oynuyorsan acınası bir hale düşersin ben de çok severdim 15 saat falan aralıksız oynadığımı hatırlarım yemek yemeyi unutarak. Ama geri dönüp baktığımda hepsini dehşet bir vakit kaybı olduğunu görünce insan ahh vahh ediyor. Ha arada sırada oynuyorsan sorun yok benim lafım bilgisayar alırken tek kıstası oyun olanlara. Kalkıp gene gereksiz büyük laflar etmeyin.
  • quote:

Valla 30 yaşından sonra günde 5 saat oyun oynuyorsan acınası bir hale düşersin ben de çok severdim 15 saat falan aralıksız oynadığımı hatırlarım yemek yemeyi unutarak. Ama geri dönüp baktığımda hepsini dehşet bir vakit kaybı olduğunu görünce insan ahh vahh ediyor. Ha arada sırada oynuyorsan sorun yok benim lafım bilgisayar alırken tek kıstası oyun olanlara. Kalkıp gene gereksiz büyük laflar etmeyin.

PC alınca ilk kriter oyun lafına katılıyorum dogrusu, ama eski zamanlarına vakit kaybı demişsiniz, şimdiki zamanın hakkında ne düşünüyorsun peki?, eminimki ileriki zamanlarda aynı görüşü bu zamanlar için söyleyeceksin, büyük ihtimalle çalışıyorsun, eskiden çalışmıyordun.
  • bu adamlar işi biliyor yahu .!
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.