|
Apple HomeKit [ANA KONU] (6. sayfa)
-
-
HomePod için özel bir konu başlığı bulamadığım için buradan yazıyorum:
İki adet homepod'u stereo olarak eşleştirdim, Apple TV ile kullanıyorum. Film izlerken, ya da bir şarkı çalarken hoparlörlerden biri (sağdaki) kendi kendine susuyor. Ses sadece tek taraftan, soldan gelmeye başlıyor. 1-2 dakika sonra sağ taraf yeniden devreye giriyor, ama sonra yine kopuyor. Bu sürekli böyle, 2 dakika açık 2 dakika kapalı şeklinde devam ediyor. Ağız tadıyla bir film izlemek mümkün değil şu haliyle. İnternette biraz araştırdım, maalesef bu sorun HomePod'larda sık rastlanan bir durummuş ve hoparlörlerin wifi üzerinden bağlanması nedeniyle bu sıkıntılar görülebiliyormuş (bu negatif yorumları keşke ürünü almadan önce okusaydım).
Benzer problemle karşılaşan arkadaşlar var mı? Siz bu sorunu nasıl çözdünüz? Ürünün sesi kaliteli olmasına rağmen, bir taraftan ses gelmeyince stereo ses deneyimi tamamen çöpe gidiyor ve insanın keyfi kaçıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazzaro -- 14 Haziran 2024; 14:57:21 >
-
İphonenun wifisini kapatıp denermisin? Bazen sistem onun apple musicde açtığı bağlantıya kayıyor.
-
Denedim. İki dakika iyi çalıştı, sonra sağ taraf yine koptu.
İki homepod'u da tamamen resetledim. Yeniden kurdum. Sağ ve solun yerini değiştirdim. Ama yine aynı problem devam ediyor. Yani daha önce hiç kopmayan soldaki hoparlör sağa geçince kopmaya başlıyor.
Çözemedim.
-
Sağ tarafın wi-fi kaynağına uzaklığı soldan çok farklı mı veya sağ tarafın wi-fi kaynağı ile arasında bazı engeller mi var?
-
Sonunda çözdüm. Sorun hiç aklıma gelmeyen bir yerdeymiş:
Homepod'ları ABD'den almıştım, dolayısı ile ABD tipi elektrik fişi ile geldi. Evde fiş için fazla çevirici olmayınca, Homepod'ların da Type-C ile çalıştığını görünce, sağ tarafta evdeki mevcut Type-C hızlı şarj adaptörünü kullanayım dedim. Meğer problem oradan kaynaklanıyormuş. Cihazla gelen orjinal adaptörü (bir çevirici ile birlikte) kullanınca problem çözüldü.
Benzer sorun yaşayan arkadaşlara tavsiye olsun: mutlaka cihazın kutusundan çıkan orjinal malzemeyi kullanın
-
yenı beta guncellemesınden sonra qingpin hareket ve ısık sensorlerım baglantıyı kaybetmıstı ve bır turlu baglanmıyordu,hıcbır sekılde eklenmıyordu.sonunda cozumu buldum ve ekledım,sımdı sorunsuz calısıyor,sizede belkı lazım olur.önce içindeki pilleri cıkardım ve kod vasıtasıyla aksesuar ekleye geldım ve bastım,daha sonra pıllerı taktım.sorunsuz baglandı ve suanda sorunsuz -
Bu şekilde Apple TV ile kurup sonradan Apple TV siz kullanım mümkün mü ? deneyen oldu mu?
-
Denedim sırfı onun için apple tv aldım apple tvyi kapatınca çalışmıyor bu apple çalışanları çok bilgisiz -
klasik apple. her çıkardığı yeni apple tv de , bi eski sürümün hub desteğini ortadan kaldırır ki millet gidip yenisini alsın. ipadlerde belli bi os sürümü sonrası hub desteği vardı. şimdi komple kaldırmışlar. ne var yani ben bunu satın alırken bu özellik vardı. bu cihaz bu özellikle bu donanımla satıldı. sen ne hakla kaldırırısın hub desteğini. ben malı bu yüzden almışım parasını vermişim. parasını verdiğim bi cihazın özelliğini neye dayanarak kaldırıyorsun hayırdır ?? apple milleti salak sanıyor herhalde. ondan beridir düşmanım valla evde apple tv vardı sattım gitti. iphone xr ım vardı onu da sattım. evde şimdi tuya sistem kurdum hub gerektirmez direk modeme bağlanır mis gibi. prizim var anahtarım var termometrem var evrensel kumandam var akıllı kameram var . smart life ile mis gibi kullanıyorum. google home a da bağladım android cihaz ile sesli asistanla kontrol edebiliyorum. üstelik geniş ürün yelpazeside cabası. tuya destekli su vana aç kapa cihazı bile var o derece yani. salak değilim apple a her sene yeni cihaz iiçin para vermeye.
sizede tavsiyem tuya ürünlerini kulllanın. smart life ile kontrol edersiniz. siriye shortcut ekleyip siri ile de sesle komut verip aç kapa yapabilrsiniz her şeyi. hem tuya ürünleri daha ucuz. nerde apple homekit destekli ürün gördüysem dünya kadar para istiyolar.
aşağıya evimdeki akıllı sistemler ile alakalı çektiğim videoları bırakıyorum bakabilirisiniz.
youtubeAkıllı ev ürünlerini inceliyoruzhttps://www.youtube.com/playlist?list=PLjU3OBzTiutAl-NMA9x_vzg6f4vqoSkMG
-
Teşekkürler
-
Hub desteğini sonradan kaldırdığını bilmiyordum. Gerçekten saçmalık. Bu arada akıllı ev sistemini direk modeme bağlamak bence çok büyük bir hata. Çünkü ileri de internetiniz çok yavaş olacak, ping değerleri tavan olacak. Tepki süreleri çok artacak hocam
-
Valla hocam bi sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar
-
Çok ürün yoktur da o yüzden -
10 tane falan galiba
-
-
Aşağıdaki ayarları gözden geçirin:
Ayarlar > isminiz > iCloud > iCloud’a kaydedildi > Tümünü Gör > Ev uygulaması açık olmalı
Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Konum Servisleri > Ev uygulaması Kullanırken olmalı
Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Konum Servisleri > Sistem Servisleri > Homekit > Açık olmalı
Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Konum Servisleri > Sistem Servisleri > Konumumu Paylaş > Açık olmalı
Her ihtimale karşı
Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Konum Servisleri > Sistem Servisleri > Önemli Konumlar > Açık olmalı
-
Merhaba HomeKit üzerinden hue motion sensörün ışık sensörü ile otomasyon oluşturan var mı? Bir türlü ayarlayamadım. Lüks birim olarak ayar yapmam gerekiyor. Karanlık olunca devreye girsin belli bir aydınlıkta ışıklar sönsün istiyorum ama bir türlü yapamadım. -
Aqara doorbell g4 ürününü home assistant ile kullanan var mı? -
Apple homekit uygulamasına homekey desteği vermeyi düşünen olursa diye paylaşıyorum.
Ben parçaları aldım, yazılımı attım ama, kullanamadım.
Eğer yazılımdan anlayan arkadaş olursa yardımcı olursa sevinirim.
haus-automatisierung.comHome Key mit einem ESP32 nutzen (HomeKey-ESP32)https://haus-automatisierung.com/hardware/2024/07/17/homekey-esp32-apple-home.html
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X