Şimdi Ara

Apple'ın amiral gemisi iPhone X'in Türkiye satış fiyatı belli oldu! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
389
Cevap
1
Favori
17.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bizim insanimiz boykot nedir, harcamamak nedir bilmiyor.

Reis sirtimiza az biniyor yine..

Ben olsam vergileri ikiye katlardim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: strathmorea

Almam, aldırmam. Yok artık iyice b.ka sardı. Bileşen ve üretim masrafının 8-10 katı eder oldu. En pahalı telefon diyoruz yalnız değeri 1000 tl bile değil. olması gerekenin tam 6 katı fiyata satılıyor toplam olarak. Elin Amerikalısı, Avrupalısı, Uzak doğulusu ortalama maaşlarının 3'te 1'i ile alıyor. Bizim ülkemizdekiler maaşlarının 3 katıyla. İyice tepki oldu bende artık. 3 yıl önce o dönemin en tepe donanımlı telefonu Xperia Z2 yi 2000 tl lere almıştım halen kullanıyorum. 3 yılda şimdi tepe modeller 5 binden başlıyor. Fakirleşiyoruz, fakirleştiriliyoruz. Ortak bir tepki verirsek ki bu ALMAMAK oluyor. İşte o zaman bir sonuç doğacaktır. Aynı işlemleri yarısından az fiyata alıp yapabileceğimiz telefonlar var sürüyle. Tepkinizi bu yönde alışveriş yapmayarak veya telefon ihtiyacınız varsa sizi götürecek ucuz modeli alarak gösterin arkadaşlar.!

Aldığım maaş 1600 TL, aldığım telefon xiaomi mi max. İsteseydim HTC de alırdım ama gerek yok bu da işimi gayet iyi görüyor.

• yuhhhg

• Note 5imle mutluyum çalınmaz kırılmaz yada başka bişey olmazsa gitti yere kadar kullanmaya devam hadi 2bin 3 bin olsa tamam da abi 6bin yav altı üstü iki çip iki kamera bir kaç tuş plastik malzeveme birazcık cam :) şuanda kullandığımız telefonlar neyimize yetmiyor ki mesaj atıyoruz telefon ediyoruz oyun oyayacaksam bilgisayarda kral oyunları oynuyoruz telefon benim adımımı saymış yok kalp ritmini okumuş yok bilmem ne yapmış çok takılmamak gerek telefonu aslında basit olarak telefon olarak kullanmak gerekiyor şimdi bir kesim alıp baaak bende iphone bilmem kaç x var diyecek ego tatmin edecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patronage -- 14 Ekim 2017; 19:59:3 >

• yuhhh...

• bu arada emeği ile kazanç sağlayan halkın iphone alacağını hiç sanmıyorum.
  • operator fiyatlari 500x24 ay olur heralde

kredi oder gibi telefon parasi odemek

1990 lara geri donuyoruz alim gucu gittikce dusuyor

Aliexpress ten alisveris bile pahali ve lukse kaciyor artik

• quote:

Orijinalden alıntı: LordMayros

operator fiyatlari 500x24 ay olur heralde

kredi oder gibi telefon parasi odemek

1990 lara geri donuyoruz alim gucu gittikce dusuyor

Aliexpress ten alisveris bile pahali ve lukse kaciyor artik

Ulke mahfolsu. 90li 2000li yillarda almanyadaki teyzemden gelirken urun istiyorum. Durum oraya gelcek heralde.

• quote:

Orijinalden alıntı: prestige07

Cayir cayir satar yine merak etmeyin..

Bizim insanimiz boykot nedir, harcamamak nedir bilmiyor.

Reis sirtimiza az biniyor yine..

Ben olsam vergileri ikiye katlardim

Kredi cekip alacaklarmis

• quote:

Orijinalden alıntı: Adem Simit

O paraya öküz alınır.

Apple'ın amiral gemisi iPhone X'in Türkiye satış fiyatı belli oldu!

öküzün ön ayağı yok mu?Varsın olmasın,zaten telefonunda bir yerinden bir sakatlık olur zaten,
    8+ pil yüzünden kasada açılma yapıyormuş mesela
  • BUNA BU PARAYI VERENE KADAR 2500 TL'YE 4K UHD TV +PS4 PRO' YADA R9 380 4GB EKRAN KARTI ALIR HTPC'Yİ UPTADE EDER' ÜSTE KALAN PARAYLA CANAVAR GİBİ F/P TELEFON ALINIR, NAPIYONUZ SİZ YA TELEFON BU YA, BUNA BUNCA PARA VERİLMEZ ZENGİN ADAMDA VERMESİN NE BU ELMAYAMI ÇALIŞIYORUZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: filojistoN

pahalı değil, fiyatı yüksektir.

nasıl ki bir porsche, bir maserati, fakirler için üretilmiyorsa, bu telefon da üretilmiyor.

nasıl ki porsche'nin fiyatı 250000 euro diye ağlamıyorsan, buna da ağlamayacaksın, haddini bileceksin.

oh be sonunda mantıklı bir yorum.
    Adam özel seri yapmış, özel fiyat koymuş.Toplumun en alt tabakası alsın diye yapmamış ki.
    dünyada ferah seviyesi yüksek ülkelerde evet alırlar diye fiyatı belirlemiş (beyaz yakalıların veya devlet memurlarının 1/2 veya 1/3 maaş oranı). Bizim gibi refah seviyesi dipte olan ülkeleri dikkate almaları düşünülmez bile.zaten onların da zengin sayısı vardır,yeterde artar bize diyorlardır.

Bu arada 1000 TLlik Asgari ücret, muhalefet sayesinde şu anki 1400lük seviyesine çıktı,ama yine muhalefete küfreden adamlar 1/4
    oranı ile nasıl alsak diye kıvranıyor.Keşke 1/6 olsaydı da belki kıvranmaktan vazgeçerlerdi.
    net geliri 1/1 oranının üstünde olanların almasına birşey demem ama 1/1den daha düşükse vallahi de günah,billahi de günah bunu almak.

• Yetmez ama evet.

• Net uzerinden karsilastiriyorum:

S8 2900-IP8 4000-IP7 3000

S8+ 3200-IP8 Plus 4600 diyelim-IP7 Plus 3500

N8 4200-IPX 5900

Iphonedan 200 indim nette genelde 200 daha ucuz.

Suanda en mantiklisi net S8 hele hele son one plus5 bilgileri sizdirmasi ile cinlilerin ne kadar guvensiz oldugu ortaya cikmisken digerleride yapiyordur ama op cizmeyi asmis.

En mantiksiz geyikte xiaomi 5s im var herseyi yapiyorum yapiyorsan yap kardesim sanane milletin ne alcandan.Ona bakardan galaxy S7'm var der biri herseyi yapiyorum der.Adam gidiyor mi5s ile s8 i kiyasliyor biri 2016 biri 2017 gidiyor adam A serisi ile iphone kiyasliyor gibi.Turk halki daha segment arasi karsilastirma yapmaktan dahi aciz.

6000 telefona ben vermem ama adam verir.Verene aklinda suphe duyarim gibi aptalca seyler soyleyeme gerek yok seni ilgilendirmez adam 10.000 aliyordur alir ona gorede senin aklinda bir gerilik vardir.Kisacasi satacaktir hemde cok fazla

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Aklı olan 2800 TL'ye Mi Mix 2 alır, hem süper telefon ve ekran deneyimi yaşar hem de üstüne kalan para ile ne yaparsa yapar. Kazıklanmamış olmak hissi ise paha biçilemez.
  • Hesaplama şekliniz yanlış!
    Bu telefon AppleTürkiye tarafından, abd'deki son kullanıcı fyatları ile alınmıyor. Ortalama bir distribütörün herhangibir ürünü liste satış fiyatı üzerinden en az %30 indirimlealdığını biliyor musunuz?

Apple Türkiye de vasat bir distribütör olarak bu telefonu en az %30 indirimle alıyor. Yani:
    $699,30 USD Distribütörfiyatı.
    Vergiler devlet adına toplanılan paralar olduğu için işletmeler için maliyet kalemi olarak gösterilmez. Bu işletme dersinden verilen 1. konulardan biridir.

Dolayısıyla hesaplama şu şekilde olmalı:
    Bayi aldığı fiyattan $299,70 USD karşılığında parakazanacak bu mal için ödeyeceği ana paranın %42'sine tekabu eder. NEt kar değilildir Bürüt kar olarak devasa bir rakamdır.
    699,3 +%10 ötv $768,46 + %25 ÖTV 960,57 + %18 KDV 1133,47 + kar eklenmiş fiyat ile müşteriye satış= $1433,17 = 5214,30 TL

Bundansonraki tüm fark yediğin kazıktır Türk Ulusu.

Tamam vergi sistemimiz kazık ve adaletsiz ancak bize tüm mal ev hizmetleri faiş fiyatlasatan işletmelerin vicdansızlığını da görmeyelim mi?

Bankaların ve Telekom şirketlerinin devlet adına topladıkları vergilerin (ötv, bsm, kdv vs. gibi) yeni bir torba yasa ileaffedilerek özel! işletmelervedevletişletmelerinden alınmayarakafedildiğini bilen var mı? VErgi diye devlet bizi yoluyor, işletmelerdevlet adına yoldukları bu paraları devlete ödemeyerek yiyip hiç ediyor devlet de bunları affediyor ama senin askari ücretinden vergi alıyor. patron AGİ indidirimini maaşına ekleyor ve vermiyor. Hükümet buna sesçıkarmıyro ancak millein a. koyan adamın vergi borcunu affediyor.

Atatürk Rahmetli olduktan sonrabu ülkede gariban için parmakkaldıran bir tana vicdanlı adam gelmedi bu ülkeye. 15yıl önceki asgari ücretlealınabilen mal ve veya hizmet şu anki asgari ücretlealınamıyor. Ancak sağcısı solcusu, müslümanı koministi mv. lerin hepsi aylık 20 bin tl paranınkendilerine yetmediklerini ve zam yapılması gerektiği konusunda caaart diye anlaşı veriyorlar, kazığını da halkasokuyorlar.

Uyuyun sizuyuyun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybey -- 14 Ekim 2017; 21:32:7 >

• infom@n kullanıcısına yanıt
    Bizimkiler operatörlerden tarifeye ek 120 ay taksitle filan alırlar artık.

• Beyler insan iki böbreği de olmadan yaşayabiliyor mu ? 2 böbrek + Iphone 6S' imi satarak almayı düşünüyorum da böbrek konusunu öğrenmem lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aybey

Hesaplama şekliniz yanlış!
    Bu telefon AppleTürkiye tarafından, abd'deki son kullanıcı fyatları ile alınmıyor. Ortalama bir distribütörün herhangibir ürünü liste satış fiyatı üzerinden en az %30 indirimlealdığını biliyor musunuz?

Apple Türkiye de vasat bir distribütör olarak bu telefonu en az %30 indirimle alıyor. Yani:
    $699,30 USD Distribütörfiyatı.
    Vergiler devlet adına toplanılan paralar olduğu için işletmeler için maliyet kalemi olarak gösterilmez. Bu işletme dersinden verilen 1. konulardan biridir.

Dolayısıyla hesaplama şu şekilde olmalı:
    Bayi aldığı fiyattan $299,70 USD karşılığında parakazanacak bu mal için ödeyeceği ana paranın %42'sine tekabu eder. NEt kar değilildir Bürüt kar olarak devasa bir rakamdır.
    699,3 +%10 ötv $768,46 + %25 ÖTV 960,57 + %18 KDV 1133,47 + kar eklenmiş fiyat ile müşteriye satış= $1433,17 = 5214,30 TL

Bundansonraki tüm fark yediğin kazıktır Türk Ulusu.

Tamam vergi sistemimiz kazık ve adaletsiz ancak bize tüm mal ev hizmetleri faiş fiyatlasatan işletmelerin vicdansızlığını da görmeyelim mi?

Bankaların ve Telekom şirketlerinin devlet adına topladıkları vergilerin (ötv, bsm, kdv vs. gibi) yeni bir torba yasa ileaffedilerek özel! işletmelervedevletişletmelerinden alınmayarakafedildiğini bilen var mı? VErgi diye devlet bizi yoluyor, işletmelerdevlet adına yoldukları bu paraları devlete ödemeyerek yiyip hiç ediyor devlet de bunları affediyor ama senin askari ücretinden vergi alıyor. patron AGİ indidirimini maaşına ekleyor ve vermiyor. Hükümet buna sesçıkarmıyro ancak millein a. koyan adamın vergi borcunu affediyor.

Atatürk Rahmetli olduktan sonrabu ülkede gariban için parmakkaldıran bir tana vicdanlı adam gelmedi bu ülkeye. 15yıl önceki asgari ücretlealınabilen mal ve veya hizmet şu anki asgari ücretlealınamıyor. Ancak sağcısı solcusu, müslümanı koministi mv. lerin hepsi aylık 20 bin tl paranınkendilerine yetmediklerini ve zam yapılması gerektiği konusunda caaart diye anlaşı veriyorlar, kazığını da halkasokuyorlar.

Uyuyun sizuyuyun...

Yani kısaca yurt dışı fiyatından vergi ve bayi karını düşüp hesap yapmak lazım.
    Sonuçta onların vergisinin ve bayi karının üzerine bizimkiler vergi ve bayi karı eklemiyor.

• Adam 1000 dolar etiket koymuş. Bizim kur 3,75 umrunda mı, verginin 2500 tl olmasıyla kurun 3,75 olması aynı kapıya çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cp1369 -- 14 Ekim 2017; 21:51:7 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.