Değmez tabii ki. Zeka seviyesi noktalama işareti kullanamaya yetmeyen insanlara vaktimi harcayamam, okumadım bile yazdıklarını |
Apple'ın duyurmadığı M4 işlemcili MacBook Pro'nun kutu açılımı yapıldı: İşte yenilikler (2. sayfa)
-
-
bu yazdiklarinizi okuyunca bende size hak verdim... birileri ne guzelde insanlarin cahilliginden faydalanip milleti sogusluyor, ustunede cok seviliyor. Gerci bunla ilgili guzel bir soz de vardi ama hatirlarsam yazarim...
-
Daha yüksek kapasite belleğin daha iyi olduğu doğru, fakat bu iki farklı ürün arasında düşük bellekli olanının daha kötü olduğu anlamına gelmiyor. Maalesef insanlar burada yanılıyor. Bakıyorlar özelliklere, 8gb ram. Moda olduğu için "2024 yılında 8gm ramli laptop mu olurmuş" diye yorum atıp geçiyorlar.
Ben işim gereği sürekli Adobe InDesign, Illustrator ve Photoshop'u kullanmak zorundayım. 16gb bellekli bir Windows laptop'tan geçtim 8gb bellekli Macbook'a. Kullandığım bütün uygulamalar, Microsoft'un kendi uygulamaları da dahil, Mac'te daha iyi çalışıyor.
Bu arada, bunu marka bazında söylemiyorum yalnızca. Sırf daha iyi diye duyduğu için iPhone alan, bir tane bile Apple uygulaması kullanmayan çok kişiyi tanıyorum. Macbook alıp, daha sonra Windows gibi kullanmaya çalışan, olmadığını görünce "Windowslaştırmak" için onlarca uygulama yükleyen...
Elektronik cihaz, bütün amacı bize hizmet etmek. İhtiyaç neyse ona göre alınmalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 7 Ekim 2024; 17:40:42 >
-
İnsanların istediği şu: baz modelde 16gb ram gelmesi ve ek ücret istenmemesi. 8gb bana yetiyor artırmasınlar demek de ne bileyim.
Bunun dışında ben mobil yazılım geliştirme yapıyorum, m1 air 16gb sahibiyim. build süresi son dönemler iyice uzadı. Macbook pronun baz olarak 16gb gelmesi, macbook m4 pro modelinin baz olarak 24gb gelmesinin önünü açabilir. Yanı alt modeller etkilenirken, üst modeller de baz olarak daha yüksek ram alır. Umarım da böyle olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkka -- 8 Ekim 2024; 8:46:15 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
anlamamakta ısrar ediyorsunuz. İsteyen için 16,32,64 var zaten. Pro modeli de var. Benim gibi kullanıcılar için 8gb yetiyor. 16 gb modeli 9000 lira daha pahalı. Bana 9000 lira fazla niye ödetiyorsunuz anlamıyorum ki?
baz model 16 olsun ama fiyat da orda kalsın, hem ayranım dökülmesin hem yoğurdum ekşimesin.
keşke olsa. Firmanın fiyatlaması bu.
çok kazanıyorlar, 16 yapabilirler:
Mercedes te çok kazanıyor, ucuz araba versin, Garanti Bankası da çok kazanıyor bedava kredi versin.
Temel işler için şu an için 8gb yeterli, teknoloji oraya vardığında 16 ya geçilecektir. Zamanında 16mb edo ram di ilk bilgisayarım.
-
Bence siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz. İnsanların Apple'ı eleştirdiği temel nokta baz modeli 8gb ile çıkarıp fiyatı 1000€ seviyelerinde tutmalarıydı. Üstüne üstlük bellek fiyatlarının iyice ucuzladığı bir dönemde 8'i 16gb yapmak çok zor değil. Bunu bir Apple kullanıcısı ve fanı olarak söylüyorum. :) Yapay zekanın da devreye girmesiyle bellek tüketimi artacak. Zaten ucu ucuna yeten 8gb ram varken, baz modelde ram artışı gelmemesi rezalet olur.
Verdiğiniz örnekler çok saçma. Ben Apple fazla kazanıyor ucuza versin demedim. Bunun para kazanmayla alakası yok.
Duyuru yaptıklarında göreceğiz, çok bir şey kalmadı zaten.
Bu mesajı alıntılarsanız diye tekrardan yazıyorum: 8GB Ramin size yetmesi , temel işler için 8gb'ın yeterli olması 16gb modelin "FIYAT FARKI OLMADAN" baz model olarak gelmesinin önünde bir engel değil.
Burada Windows 16gb ile mac 8gb karşılaştırması yapmıyoruz. 16Gb Macbook M cihazlardan birini kullanın, sonra farkı anlayacaksınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkka -- 8 Ekim 2024; 9:9:1 >
-
Beyefendi fakirliğinizin acısını niye bizden çıkarıyorsunuz? Anladık, apple bilgisayar alacak paranız yok. M3 max alacak paranız hiç yok.. Ama rica ediyorum gölge etmeyin.
Ayrıca aşağı bir kaç noktalama işareti bırakıyorum. Lütfen sadece ihtiyacınız kadarını alınız.
,,,,,,,,,,,,,,,,,
.................
;;;;;;;;;;;;;;;;;
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X