Şimdi Ara

Apple’ın eski iPhone'ları yavaşlatması TBMM gündeminde (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
0
Favori
9.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Vartolu Saadettin

insanlar mesleğine göre sınflanır ama yardım sınıflara değil, insana yapılır. bunu ayırdığın zaman akıllı bir insan olacaksın. biz hareketimizi geleneklere veya sanıya göre yapmayız. kan kusturmak? bu arada mehter değilde mozart ver ben onu daha cok seviyorum. senin bol bol kitap okuman lazim, kitaplar 5 para ediyor. 5 para eden kitaplari okursa vasifsiz insanlar, sonunda vasıflı insan olurlar. ama tüketmeye mahkûm bir insan olarak hayatını sürdürürsen, vasıfsız ve 5 paraya alamadığın kitaptan ucuz olursun.
    Mozart falan diyorsun da ne bileyim biraz herseyde mehter calan tiplere benziyorsun diye soyledim. Valla ne bileyim onceki yazdiklarindan cok duyarsiz, cok vurdumduymaz, herseye at gozluguyle bakan biri izlenimi yaratiyordun ama bu son yazdigin seylerden sonra biraz bilinci olan birisi gibi gorunmeye basladin. Uslubunu biraz duzeltmeni oneriyorum sadece cunku biraktigin izlenim boyle.

• quote:

insanlar mesleğine göre sınflanır ama yardım sınıflara değil, insana yapılır. bunu ayırdığın zaman akıllı bir insan olacaksın. biz hareketimizi geleneklere veya sanıya göre yapmayız. kan kusturmak? bu arada mehter değilde mozart ver ben onu daha cok seviyorum. senin bol bol kitap okuman lazim, kitaplar 5 para ediyor. 5 para eden kitaplari okursa vasifsiz insanlar, sonunda vasıflı insan olurlar. ama tüketmeye mahkûm bir insan olarak hayatını sürdürürsen, vasıfsız ve 5 paraya alamadığın kitaptan ucuz olursun.
    Ha bu arada, odamda boydan boya iki kitapligim var ve hepsi Ingilizce teknik kitaplar, bircok kitap da okuyup bitirdim. Her yil duzenli olarak kendi kisisel paramla (proje kapsaminda falan degil) Safari Books Online erisimi aliyorum ve kitaplardan her zaman sonuna kadar yararlaniyorum. Okudugum universiteye Safari Books Online erisimi alinmasi icin ben calismalar yapip alinmasini sagladim. Cok buyuk laflar soyluyorsun ama hep tahminde bulunarak soyluyorsun. Herseye cok at gozluguyle bakiyorsun. Bunlar da benden sana oneriler olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csh -- 13 Mart 2019; 22:49:50 >

• Vartolu Saadettin kullanıcısına yanıt
    Yazini okudukca o kadar yanlis seyler goruyorum ki, hep duzeltecek biseyler yazasim geliyor
    "5 paraya alamadigin kitaplardan daha ucuz olursun" demissin, anlatim bozuklugu yapmissin ama. "5 paradan daha ucuz olan kitaplardan daha ucuz olursun" diyecektin sanirim. Ucuz kitaplar kotu olacak diye birsey yok ki. Eski bir Ingilizce dilbilgisi kitabim vardi, 1970 yili basimi, kutuphaneden arastirip bulmustum o kitabi ama en pahali dilbilgisi kitaplarindan cok daha mukemmel bir kitapti. O kitap sayesinde universitemin Ingilizce hazirlik sinifini universite genelinde dereceyle bitirmistim, en dusuk sinifta olmama ragmen. Su anda sahaflarda 5-10 Liraya bulunabilen bir kitap. Cok begendigim icin gecen gun Amazon.com'dan kitabin son baskisini satin aldim, elimde eski baskisi olmasina ragmen. Insan da oyledir. Fiyati vasif gibi dusunursek, vasfi cok yuksektir ama insani degerleri yoktur, dolayisiyla benim icin 5 para etmez, yada vasifi yoktur ama insani degerleri cok yuksektir, benim gozumde de degeri en vasifli insanlardan daha fazladir.

• 10 yılda 24 milyar doları apple a verenleri tebrik ediyorum.
    .
    her yıl telefon değiştirenler krize iyi katkıda bulunmuşlar.

• Para kalmayınca sağa sola saldırmaya başladılar. Apple ve Google dava açıyorlar.

Gümrükte ikinci el ürünlere bile vergi kesen bir hükümet zihniyetinden fazla bir şey beklememek gerek.
  • csh kullanıcısına yanıt
    ben mehter dinleyen tiplerden değilim merak etme hiçte olmadım. hatrı sayılır bir muzik kültürüm ve arşivim var. üsluba gelirsek foruma girerken beynimin şalterini kapatıyorum emin olabilirsin o kadar laftan anlamaz, boş beleş insan varki bende onlara uyum sağlıyorum. amacın ne diye sorarsan, empati yeteneğimi geliştirmek. o insanların nasil düşündüğünü anlayıp, gündelik hayatta onlarla karşılaştığımda garipsememek. normal konuşan insanlar ile normal konuşabiliyorum ama bu forumda attığım mesajlarin bir tanesidir, iki tanesidir. hiçbir seye at gözlüğü ile bakmam iki seçenek arasinda kalirsam üçüncü bir seçeneği görmek icin çabalarım. ingilizce bilmiyorum fransizca biliyorum ama evet eski ve sahafta satılan kitapların daha iyi olduğunu biliyorum hatta bazen ek olarak icerisinde senden 30 yil once okumus olan insanin notuda olabiliyor. insani düşünmeye itiyor.

anlatım bozuklukları demişsin evet bunu bilinçli yapıyorum çünkü karşımdaki insanın düşünerek doğru olanı bulmasını amaçlıyorum. doğru ve net olarak fikrimi söylersem, karşımdaki insan bunu kabul etmeyecek. bende ters psikoloji yapıyorum gerçekten bir sey anlatmak istediğimde. onun düşüncesi ile çelişecek olan kelimelerle ona cevap veriyorum. haliyle eğer düşünebilen bir insansa, doğruyu düşünüp anlayabiliyor. sanada tavsiye ederim. apple konusunda da sana samimi olarak söylüyorum ben haklıyım. apple ürünlerini 5 sene kullandım. evet stabilizasyonu, kamerası androidden 2 kat daha iyi. ancak satis sonrasi yaptıkları planli eskitme sağladıkları hiçbir ozellik ile kapitilamayacak kadar büyük. ayrıca bir ürününüz var diye ya da sempati duyuyorsunuz diye bunu kisisellestirip firmanın bir ortağıymışcasına savunulmasını doğru bulmuyorum. eğer siz bir firmaya arkanızı dönüp, bu şekilde savunmaya başlarsanız bu firma sizi kullanilabildikçe kullanacaktır. savunmanında anlamı yok esasında eleştirin ve sizi memnun etsinler, memnun etmek zorunda kalsınlar. dikkat edersiniz iyi modeller her zaman insanlar şikayet etmeye başladıkça geliyor. her zaman böyledir hayatın kuralları böyle. hükümeti eleştirmek, muhalif olmak her yapilan eyleme karşı duruş sergilemek değildir. bu arap kültürünün sonucudur açıkçası avrupada insanlar ne kadar muhalif olsalarda vicdani olarak hareket ediyorlar. hiçbir avrupalı dibine kadar muhalif olsada, hastahaneler iyiyse hastahaneler kötü demez. ama ekonomi kötüyse, eğitim leş durumdaysa bunun icin sokaklara dökülüp, fikrini sonuna kadar pes etmeden savunur. burada da insanlar hükümetin gündemine gelen bu olayı eleştirmenelerini düşük akıl ve düşük fikire yoruyorum.

neyse uzatmıyorum daha fazla çünkü anlatacak çok sey var. anlatmak bazen yoruyor insani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

ben mehter dinleyen tiplerden değilim merak etme hiçte olmadım. hatrı sayılır bir muzik kültürüm ve arşivim var. üsluba gelirsek foruma girerken beynimin şalterini kapatıyorum emin olabilirsin o kadar laftan anlamaz, boş beleş insan varki bende onlara uyum sağlıyorum. amacın ne diye sorarsan, empati yeteneğimi geliştirmek. o insanların nasil düşündüğünü anlayıp, gündelik hayatta onlarla karşılaştığımda garipsememek. normal konuşan insanlar ile normal konuşabiliyorum ama bu forumda attığım mesajlarin bir tanesidir, iki tanesidir. hiçbir seye at gözlüğü ile bakmam iki seçenek arasinda kalirsam üçüncü bir seçeneği görmek icin çabalarım. ingilizce bilmiyorum fransizca biliyorum ama evet eski ve sahafta satılan kitapların daha iyi olduğunu biliyorum hatta bazen ek olarak icerisinde senden 30 yil once okumus olan insanin notuda olabiliyor. insani düşünmeye itiyor.

anlatım bozuklukları demişsin evet bunu bilinçli yapıyorum çünkü karşımdaki insanın düşünerek doğru olanı bulmasını amaçlıyorum. doğru ve net olarak fikrimi söylersem, karşımdaki insan bunu kabul etmeyecek. bende ters psikoloji yapıyorum gerçekten bir sey anlatmak istediğimde. onun düşüncesi ile çelişecek olan kelimelerle ona cevap veriyorum. haliyle eğer düşünebilen bir insansa, doğruyu düşünüp anlayabiliyor. sanada tavsiye ederim. apple konusunda da sana samimi olarak söylüyorum ben haklıyım. apple ürünlerini 5 sene kullandım. evet stabilizasyonu, kamerası androidden 2 kat daha iyi. ancak satis sonrasi yaptıkları planli eskitme sağladıkları hiçbir ozellik ile kapitilamayacak kadar büyük. ayrıca bir ürününüz var diye ya da sempati duyuyorsunuz diye bunu kisisellestirip firmanın bir ortağıymışcasına savunulmasını doğru bulmuyorum. eğer siz bir firmaya arkanızı dönüp, bu şekilde savunmaya başlarsanız bu firma sizi kullanilabildikçe kullanacaktır. savunmanında anlamı yok esasında eleştirin ve sizi memnun etsinler, memnun etmek zorunda kalsınlar. dikkat edersiniz iyi modeller her zaman insanlar şikayet etmeye başladıkça geliyor. her zaman böyledir hayatın kuralları böyle. hükümeti eleştirmek, muhalif olmak her yapilan eyleme karşı duruş sergilemek değildir. bu arap kültürünün sonucudur açıkçası avrupada insanlar ne kadar muhalif olsalarda vicdani olarak hareket ediyorlar. hiçbir avrupalı dibine kadar muhalif olsada, hastahaneler iyiyse hastahaneler kötü demez. ama ekonomi kötüyse, eğitim leş durumdaysa bunun icin sokaklara dökülüp, fikrini sonuna kadar pes etmeden savunur. burada da insanlar hükümetin gündemine gelen bu olayı eleştirmenelerini düşük akıl ve düşük fikire yoruyorum.

neyse uzatmıyorum daha fazla çünkü anlatacak çok sey var. anlatmak bazen yoruyor insani.
    onceki uslubu sana hic yakistiramadim dostum, simdi bak ne guzel kendi kulturunu ve karakterini yansitmissin. forumda bazi anlayissiz, dusuncesiz insanlar var diye onlar gibi davranmak yerine kendini her zaman ifade etmek sana yakisiyor bence.
    apple planli eskitme yapiyor mu yapmiyor mu ben de cok tartismali buluyorum ama apple'in etik olmayan davranislarini gorunce planli eskitme yapabilecegi de gayet olasi geliyor ve dogru bulmuyorum o konuda cok haklisin. zaten cok calisip didiniyoruz, binbir guclukle para kazaniyoruz, bir de bu kazandigimiz 3-5 kurusu aldigi parayi haketmeyen urunlere vermeyi ben de dogru bulmuyorum, telefonda iphone tercih etmiyorum. bilgisayarda apple macintosh tercih ediyorum cunku windows'u da cok endustriyel buluyorum, windows'u yillardir is dunyasinda kullandiktan sonra biraz tiksinti olustu aslinda.
    apple'in fani olsam urunlerinin kotu yanlarini hicbir zaman soylemem ama hem kotu yanlarini soyluyorum hem de apple'in etik olmayan taraflarindan da yeri geldikce bahsediyorum her zaman. apple trackpad 2 alternatifsiz bir urun gercekten ve kullanimi oldukca rahat, bunu yeri geldikce soyluyorum, bunu inkar edemem. macos de kullanimi oldukca guzel bir urun, iphone da stabil falan senin dedigin gibi ama android dunyasi son zamanlarda oldukca guclendi ve fiyatlari cok cok dustu. durum boyle olunca kazandigimiz 3-5 kurusu iphone'a vermek cok sacma geliyor bana, yani gidip iphone xs max alacagima cok cok daha ucuza one plus 6t veya yeni cikacak olan one plus 7 alirim cok daha iyi bence. iphone'un kamerasi da artik yeni android telefonlar kadar iyi degil, yeni telefonlarin kameralari bayagi daha iyi, huawei ozellikle sivi lens gibi cok innovatif calismalar yapiyor, ultrasonik ve ekrana entegre parmak izi sensoru gibi yeni teknolojiler hep android dunyasinda var, iphone dunyasinda bunlar yok ornegin.

bu arada olanlardan sadece ekonomik kriz gelince sikayet etme olayina gelince ben her zaman herseyin bilincindeyim, diktatorluge falan da her zaman karsiydim zaten ama insan her zaman her seyi de soyleyemiyor, bazi seylerden cekiniyor. ben her zaman fikrimi dogru ve net olarak soylemeye calisiyorum, siyahsa siyah, beyazsa beyaz, griyse gri, fikrim degisebilir, degismeyen tek sey degisimin kendisidir, fikrimin degismesi de beni hicbir zaman gocundurmaz, aksine gelistigimin farkina varirim, boyle de bakilabiliyormus deyip kendimi gelistirdigime sevinirim.

son olarak, keske yazdiklarini boyle net bir bicimde ifade etsen her zaman, dalga gecmeden, dolayli cumleler kurmadan, o zaman cunku insan sana hak veriyor, diger turlu tartisasi geliyor. guzel paylasimin icin cok tesekkurler.

• yorumları okumaya geldim takipteyim
  • Bir bu eksikti mecliste

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.