Şimdi Ara

Apple’ın eski iPhone'ları yavaşlatması TBMM gündeminde (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
0
Favori
9.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sleeptalkercat

Gelir umarım cezanın en ağırı. Ulan 4 sene önce aldığım Iphone 6 64GB telefonumda geçen yıldan beri ortaya çıkanları sıralayayım;

Leş gibi foto çekmeye başladı, çok buğulu ve kumlu çekebiliyor güneş ışığı haricinde.
    Ön kamera mikrofonu cızırtı yapmaya başladı (bir çok şey denedim olmuyor, bozulmuş)
    Telefon ciddi anlamda ağırlaşmaya başladı son aylarda

ciddi ciddi yavaşlatıyorlar yenisini satmak için, ben stabilite için her haltı kısıtlayan ayfon kullanıyorum. SADECE STABİLİTE.. onu da ortadan kaldıracaksan aptal mıyım iphone'a para vereyim? Gider android alırım.
    iPhone'un ozellikleri cok az, yeni cikan Xiaomi mi 9 bircok ozellik sunuyor, kamerasi da cok yuksek cozunurluklu. Boyle mantikli yorumlari hakli buluyorum ama insanlar gelmis yok telefonu yavaslatiyor yok bilmemne. Ya telefonu pil omru bitince yavaslatiyor, kullaniciyi uyarsin, secilebilir yapsin desin insanlar tamam ama gidiyor sacma sapan yorumlar yapiyorlar.
    Mesela iPhone 7 Plus alacagima gider Xiaomi Mi 9 alirim (dusunuyorum bu arada ama su anda LG K10 ile idare ediyorum, telefondan daha oncelikli ihtiyaclarim var cunku).
    Diger seyler icin evet sorgulanmali, mesela iPhone 6 ve 6 Plus neden bu kadar bozuluyor gibi, neden bu kadar kalitesiz gibi sorular sorulabilir. Ama dedigim gibi pil yuzunden yavaslatmasi yuzunden ceza almasi bana son derece sacma geliyor. Pil omru biten telefonun pili degistirilmeli. Ha deerseniz ki orjinal pili cok pahali (fiyatini bilmiyorum), o zaman da ayri bir problem. Yani aslinda biraz mantikli yorumlar ariyorum, bircok yorumu son derece mantiksiz buluyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: csh

iPhone'un ozellikleri cok az, yeni cikan Xiaomi mi 9 bircok ozellik sunuyor, kamerasi da cok yuksek cozunurluklu. Boyle mantikli yorumlari hakli buluyorum ama insanlar gelmis yok telefonu yavaslatiyor yok bilmemne. Ya telefonu pil omru bitince yavaslatiyor, kullaniciyi uyarsin, secilebilir yapsin desin insanlar tamam ama gidiyor sacma sapan yorumlar yapiyorlar.
    Mesela iPhone 7 Plus alacagima gider Xiaomi Mi 9 alirim (dusunuyorum bu arada ama su anda LG K10 ile idare ediyorum, telefondan daha oncelikli ihtiyaclarim var cunku).
    Diger seyler icin evet sorgulanmali, mesela iPhone 6 ve 6 Plus neden bu kadar bozuluyor gibi, neden bu kadar kalitesiz gibi sorular sorulabilir. Ama dedigim gibi pil yuzunden yavaslatmasi yuzunden ceza almasi bana son derece sacma geliyor. Pil omru biten telefonun pili degistirilmeli. Ha deerseniz ki orjinal pili cok pahali (fiyatini bilmiyorum), o zaman da ayri bir problem. Yani aslinda biraz mantikli yorumlar ariyorum, bircok yorumu son derece mantiksiz buluyorum.

Alıntıları Göster
    Kardeşim mi serisi telefon da kullandım iPhone da. Xiaominin sıkıntısı şu telefonu aldın 1-2 ay kullandın güncelleme geldi yaptın geçmiş olsun batarya hallolur bilmem besi bozulur mikrofon hallolur kamera açılmaz vs. Adamlar rom işini amiral gemide bile çözemiyor. Girin mi8 konusuna bakın en son bi güncelleme geldi bataryanın anası ağladı daha düzelmedi. En azından iPhone da bi 3-4 sene kullanınca yavaşlıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• CHP de boyle seylerle ugrasacagina ne olur daha onemli seylerle ugrassin biraz. Ataturk'un kurdugu partinin boyle gereksiz seylerle ugrasmamasi gerekir. Mesela telefon ozel tuketim degil, genel bir ihtiyac gunumuzde. Bundan neden OTV aliniyor, onu gundeme getirsin. Telefonda zaten iletisim vergisi falan var, neden telsiz vergisi de aliniyor, onu gundeme getirsin mesela. Yani tum sorunlar bitti bu mu kaldi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nirvana08

Kardeşim mi serisi telefon da kullandım iPhone da. Xiaominin sıkıntısı şu telefonu aldın 1-2 ay kullandın güncelleme geldi yaptın geçmiş olsun batarya hallolur bilmem besi bozulur mikrofon hallolur kamera açılmaz vs. Adamlar rom işini amiral gemide bile çözemiyor. Girin mi8 konusuna bakın en son bi güncelleme geldi bataryanın anası ağladı daha düzelmedi. En azından iPhone da bi 3-4 sene kullanınca yavaşlıyor

Alıntıları Göster
    iste boyle mantikli yorumlari cok guzel buluyorum. tesekkurler.
    Simdi bu yorum benim de isime yaradi gercekten, Xiaomi Mi 9 tercih etmeden once aklimda soru isaretleri olustu sizin yorumunuza dayanarak ve bu cok guzel birsey, daha guzel tercihler yapabilecegim. Gercekten boyle mantikli yorumlar ariyorum hep. Ne olur mantiksiz yorumlar bi bitsin artik.

• csh kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim hocam mi 5 ten beri mi serisinin 2 telefonununu kullandım kalanları da takip ettim eskiden ucuzdu cidden sorunları göz ardı edilebiliyordu ama şu an cihaz olmuş 4000-4500 lira gidip iPhone 8 alsanız ne alacağınızı biliyorsunuz en azından mi9 donanım olarak muhteşem ona diyecek lafımız yok. Ama yazılım olarak yine yapamayacaklar Eminim yani. Yaparlarsa çok büyük sürpriz olur şaşırtırlar beni

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vartolu Saadettin

samsung galaxy s4 telefonumu bu yil değiştirdim 2013 yilinda almistim ve hic batartasini değiştirmeden kullandım. ne bir yavaşlama, ne bir pil sorunu baş gösterdi. siz güdülmeyi seviyorsunuz. aynı zamanda anneme iphone 5s aldım kullanımı androide göre daha kolay olduğu için. ona bakıyorum telefonun ilk aldığım zamanla şuan alakası yok. telefonun içinden tır geçmiş, neden böyle? çünkü firma müşterisini sağılacak inek olarak görüyor sizde hisseniz var gibi savunuyorsunuz. bak diyorum ki, aynisini samsung yapsa onuda eleştiririz ama yapmiyor, yapmadığı icin mi elestirelim? huwei yapmiyor mesela onuda mi elestirelim? mesela hicbir telefonun kamerası iphone kadar iyi değil. bak övülecek seylerde var ama akilli ve mantikli dusununce adamlar sizi sağıyor. yok işlemcisi acımış, yok uf olmuş geçin bunları. biz beyaza beyaz, siyaha siyah diyoruz ama siz diyemiyorsunuz. yanlisiniz, sahip olduğunuz için eksik bulmaya korkuyorsunuz. sadece pil ile çalışan telefonlar applenin ürettiği telefonlar mi? buna kendiniz cevap verin.

ve mühendislik dalgası ile uydurmasyon, atmasyon bilgilerle bana gelmeyin. siz bozmadığınız sürece o telefonun islemciside, ramida bozulmaz. 50 yil kullanirsin ama bak yine ekliyorum sen bozmadıkça.
    O kullandiginiz telefonlari "Muhendislik dalgasi" dediginiz bilgilerin urunu, bunu aklinizdan cikarmayin.

Ustteki yorumlarimda bu tip yorumlari kastediyorum. Ne olur biraz mantik, biraz akil fikir ya!!!

• quote:

Ben teşekkür ederim hocam mi 5 ten beri mi serisinin 2 telefonununu kullandım kalanları da takip ettim eskiden ucuzdu cidden sorunları göz ardı edilebiliyordu ama şu an cihaz olmuş 4000-4500 lira gidip iPhone 8 alsanız ne alacağınızı biliyorsunuz en azından mi9 donanım olarak muhteşem ona diyecek lafımız yok. Ama yazılım olarak yine yapamayacaklar Eminim yani. Yaparlarsa çok büyük sürpriz olur şaşırtırlar beni
    Bilgi icin cok tesekkurler hocam. Yalniz iPhone serisi de cok pahali, birkac sene daha LG K10 ile idare edebilirim, zaten genelde bilgisayar kullaniyorum, cok da ihtiyac duymuyorum telefon ozelliklerine. Uygun fiyata ilerde iPhone 7 Plus bulursam tercih edebilirim, yada abimlerin kullandigi iPhone'lardan birisini eskidigi zaman alabilirim, sonucta temiz kullandiklarini biliyorum. Dedigim gibi, telefon onceligim degil, daha onemli ihtiyaclarim oluyor genelde, muzik studyosu gibi ugraslarim var mesela.

• quote:

Hic de hakli degiller. Pili eskidiyse telefonun kapanmamasi icin islemci hizini dusurmeleri gerekiyor. Islemci hizini dusurmeseler pil cabucak tukenecek ve telefon hizlica kapanacak. Cozum pili degistirmek, bu zor birsey degil ki.
    Ben belki tam performans çalışıp hızla şarjının tükenmesini tercih ediyorum. Bana bilmem kaç ghz diye sattığı işlemcinin hızını sırf iphone'un şarjı çabuk bitiyor denmesin, markanın imajı zedelenmesin diye kısıtlayamaz.
    heee böyle bir sıkıntı varsa ücretsiz batarya değişimi yapar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srvngrc

Ben belki tam performans çalışıp hızla şarjının tükenmesini tercih ediyorum. Bana bilmem kaç ghz diye sattığı işlemcinin hızını sırf iphone'un şarjı çabuk bitiyor denmesin, markanın imajı zedelenmesin diye kısıtlayamaz.
    heee böyle bir sıkıntı varsa ücretsiz batarya değişimi yapar.

Alıntıları Göster
    Pilin bir omru var, neden omru biten pili ucretsiz degistirsin ki? Telefonu o ozelliklerde satiyor evet ama belli kosullar saglandiginda o ozellikleri sagliyor. Telefonun pili omrunu tamamladiysa islemciyi en yuksek hizda calistirmak zorunda degil, sonucta telefonun en temel ozelligi iletisim, bunun surekliligini saglayacak bir ozellik bu.
    Deersen ki pil omru beklenenden cok daha az suruyor ve bunu ispatlarsan haksizlik oldugu konusunda seni hakli bulurum ama bu yorumunda yazdiklarini hic mi hic hakli bulmuyorum.
    Deersen ki yavaslatmadan once kullaniciya sorsun, gene kabul edilebilir bir dusunce olurdu.

• dolar bazında anlaşılan köprü yapan mütahhitlere yüksek ödemeler ,aylık kamu çalışanlarının ve suriyelilerin ödemeleri . Kaynak yaratmak lazım.
  • quote:

Pilin bir omru var, neden omru biten pili ucretsiz degistirsin ki? Telefonu o ozelliklerde satiyor evet ama belli kosullar saglandiginda o ozellikleri sagliyor. Telefonun pili omrunu tamamladiysa islemciyi en yuksek hizda calistirmak zorunda degil, sonucta telefonun en temel ozelligi iletisim, bunun surekliligini saglayacak bir ozellik bu.
    Deersen ki pil omru beklenenden cok daha az suruyor ve bunu ispatlarsan haksizlik oldugu konusunda seni hakli bulurum ama bu yorumunda yazdiklarini hic mi hic hakli bulmuyorum.
    Deersen ki yavaslatmadan once kullaniciya sorsun, gene kabul edilebilir bir dusunce olurdu.

Alıntıları Göster
    Tamam işte bunu diyorum zaten. Ben belki tam performans çalışmasını tercih ediyorum demiştim. Bunu bana sormalı. Atıyorum bataryanın performansı belli seviyenin altına düştüğünde bana işlemciyi yavaşlatıp pil ömrünü uzatmak ister misiniz diye sormalı. Ben performans tercih ederim siz pil ömrünü tercih edersiniz. Ama benim cihazıma benim iznim olmadan müdahale etmemeli. Hepimiz biliyoruz Apple'ın bu işte çok da iyi niyet taşımadığını. Muhtemelen esas amaç cihazı yavaşlatıp insanların yeni cihaz almasını sağlamak. Ama iş mahkemelik olunca bunu itiraf edemedikleri için "biz esasen cihaz çabuk kapanmasın diye böyle bir iş yapıyorduk" dediler.

• quote:

Orijinalden alıntı: srvngrc

Tamam işte bunu diyorum zaten. Ben belki tam performans çalışmasını tercih ediyorum demiştim. Bunu bana sormalı. Atıyorum bataryanın performansı belli seviyenin altına düştüğünde bana işlemciyi yavaşlatıp pil ömrünü uzatmak ister misiniz diye sormalı. Ben performans tercih ederim siz pil ömrünü tercih edersiniz. Ama benim cihazıma benim iznim olmadan müdahale etmemeli. Hepimiz biliyoruz Apple'ın bu işte çok da iyi niyet taşımadığını. Muhtemelen esas amaç cihazı yavaşlatıp insanların yeni cihaz almasını sağlamak. Ama iş mahkemelik olunca bunu itiraf edemedikleri için "biz esasen cihaz çabuk kapanmasın diye böyle bir iş yapıyorduk" dediler.

Alıntıları Göster
    Eski model iPhone'lari kullanmak bundan dolayi iskence oluyor gercekten. Sadece pil omru tamamlandiginda degil, normalde de daha yavas hale geliyor eski modeller, halbuki islemci kapasiteleri falan gayet yeterli aslinda ama bence de kasitli olarak yapiyorlar. Mesela bayagi eski model LG K10 telefonumu bayagi hizli bir sekilde kullanabiliyorum, gayet guzel calisiyor. Apple'in sevmedigim tarafi da bu, urunlerin omru tamamlanmadan obsolete hale getirip guncelleme destegini kesebiliyor, yavaslatip kullanmaya engel olabiliyor. Apple urunlerine bir servet odemek de mantikli gelmiyor.
    Ornegin iPad'leri begeniyorum ama fiyatlari cok pahali, Apple ekosistemini kullanayim diye iWatch ve iPad alayim diye dusunmustum ama bayagi pahali urunler, para da kolay kazanilmiyor, bundan dolayi Android ekosisteminde kalmayi tercih edebilirim. Belki saglikla ilgili yonlerinden dolayi ilerde iWatch'u dusunebilirim sadece ama bu da aklimda olan birsey sadece.
    Ama kabul etmek gerekiyor Apple'in bazi urunleri gercekten cok cok guzel. Mesela Trackpad 2 gercekten efsane bir urun ve alternatifi kesinlikle yok. Macintosh bilgisayarlari da kullanmasi oldukca guzel.

• quote:

Alıntıları Göster
    9 yıldır iphone kullanıyorum. Android telefonum olmadı hiç. Elimdeki 5s yavaş yavaş miadını dolduruyor ben de arayışa girdim. 1 haftadır telefonları araştırıyorum. iPhone fiyatları malum. O yüzden artık Android'e geçme vakti geldi diye düşündüm. 3000 liraya kadar tüm cihazlara baktım. Hatta 3000'i biraz aşan cihazlara da baktım inceleme yaparken. Ve maalesef 1 tane sorunsuz cihaza denk gelmedim. Donanım kaynaklı bir sıkıntı yok ama yazılım kaynaklı türlü sıkıntılar var. Cihazları kullanmadım ama kullanıcıların yorumları bu yönde.

- Şebeke ve 4-4.5G sorunu yaşayan cihazlar var. Sene 2019 ve 2-3bin lira verip aldığınız cihaz en temel işlevini yerine getiremiyor.
    - Ahize sorunu yaşan cihazlar var. Sesiniz karşı tarafa gitmiyor ya da çok az gidiyor.
    - Bazı çok kullanılan instagram, whatsapp gibi uygulamalarda bile optimizasyon sorunu yaşayan cihazlar var. Hem uygulama içinde sorunlar varmış hem de bazen uygulama kapanıyormuş. Açıkçası dünyada en çok kullanılan uygulamalar böyleyse diğerleri nasıldır diye düşünmeden edemiyor insan.
    - Bazı cihazlarda root atmadan silinmesi imkansız bloatware'lar olduğu söylenmiş. Android'in ruhuna ters.
    - Bazı cihazlarda kapatılamayan reklamlar olduğu söylenmiş.
    - Wi-Fi bağlantı sıkıntısı çeken cihazlar var. Ancak cihazı resetleyince düzeliyormuş.
    - Multitouch'un çalışmadığı yönünde şikayetler var.
    - Güncelleme almayan ve almayacağı söylenen cihazlar var. 2018 sonunda çıkmış cihaz ama güncelleme almıyor.

Bu ve benzer onlarca problem okudum. Her cihazda her sorun yok tabi. Hatta aynı model cihazların bazılarında olup bazılarında olmayabiliyormuş sorunlar. Ama baktığım her cihazda mutlaka can sıkacak bir sorun var. Huawei/Honor, Xiaomi, LG, Meizu, Asus, Oneplus gibi markalara baktım. Bunlar artık piyasada yer etmiş markalar.
    Heee cihazların çok övülen yönleri de var. Yiğidi öldür hakkını yeme. Lakin aldığım telefon isterse dünyanın en performanslı cihazı olsun şebeke ya da wifi sorunu olursa yemişim öyle performansı.
    Muhtemelen tüm bunlara rağmen gidip yine Android bir cihaz alacağım. iPhone 7 almak üzerine 4-5 farklı model çıkmışken artık makul gelmiyor. Diğerlerine de para vermek istemiyorum. Apple'ın da saçmalıkları çok. Ama en azından böyle temel konularda 10 senedir sıkıntı yaşadığımı hiç hatırlamıyorum. Elimdeki cihaz 5 yıldan fazladır güncelleme alıyor. Bu bile çok önemli bir detay. Ama şu pil konusunda Apple'ın çok haksız olduğunu düşünüyorum.

• srvngrc S kullanıcısına yanıt
    Hocam yıllardır android kullanıyorum ama iPhone’lar kadar sorunsuz cihaza denk gelmeniz imkansız ne yazık ki yok yani gidip 6500 lira verseniz huaweiye yine bir yerinden bir şeyler çıkıyor yani henüz stabilize yakalamış marka yok ne yazık ki

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Hocam yıllardır android kullanıyorum ama iPhone’lar kadar sorunsuz cihaza denk gelmeniz imkansız ne yazık ki yok yani gidip 6500 lira verseniz huaweiye yine bir yerinden bir şeyler çıkıyor yani henüz stabilize yakalamış marka yok ne yazık ki
    Ya yok zaten çok para verecek olsam hiç tereddüt etmeden gider iphone alırım. Hani dönüp bakmam bile acaba öteki tarafta ne varmış diye. Ama bir telefona 5-6bin lira vermek istemiyorum. Akıl karı gelmiyor bana. O yüzden alternatiflere yöneldim. Ama işte sizin de dediğiniz gibi sorunsuz bir tane cihaz yok. 2500-3000 lira vermiş cihaz almış adam dokunmatik bazen algılamıyor yazmış mesela ve bunu destekleyen kullanıcılar da var. Benim iphone 3gs'imde bile dokunmatik sorunu yoktu.
  • Meclis önerisini veren CHP li ... Nasıl oluyorda devlete para lazım,, sata sata sıra apple geldi şeklindeki yorumlar ile hükümeti suçluyorsunuz!!!

Önce içeriği okuyun ne yazılmış ne anlamalıyız iyi tahlil edin..Okumak şart!!!

• batarya degisimiyle olmaz ki ios a her guncelleme gelisinde zaten mantiken yavasliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: baltalı-katil

aman dikkat t cimere filan şikayt ederler...
    Bimer de olur gerçi ora kapalı ama hala sistem bimer görünüyor

• Her platformda androidi öven ios kullanicisi olarak bu yavaşlatma olayının abartıldığını düşünüyorum. Eğer pilin bitikse ekstra işlemlerde telefonun kapanıyor. Bu sadece iosta degil androidlerde de var. Adamlar bunu engellemek icin telefon kapanacagina işlemcisi yavaşlasın diyor ve işlem gücünü düşürüyor. Pilini değiştiginde ilk aldığındaki performansa ulaşıyorsun.

Bana sanki iphone alamayan insanların abartısı gibi geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz @Stand Alone hocam?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece apple değil samsung da bilinçli yavaşlatıyor
    CHIP Online
    Samsung'a 5,7 Milyon Dolar Yavaşlatma Cezası!
    https://www.chip.com.tr/haber/samsunga-57-milyon-dolar-yavaslatma-cezasi_78809.html

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.