Şimdi Ara

Apple’ın eski iPhone'ları yavaşlatması TBMM gündeminde (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
0
Favori
9.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Vartolu Saadettin

samsung galaxy s4 telefonumu bu yil değiştirdim 2013 yilinda almistim ve hic batartasini değiştirmeden kullandım. ne bir yavaşlama, ne bir pil sorunu baş gösterdi. siz güdülmeyi seviyorsunuz. aynı zamanda anneme iphone 5s aldım kullanımı androide göre daha kolay olduğu için. ona bakıyorum telefonun ilk aldığım zamanla şuan alakası yok. telefonun içinden tır geçmiş, neden böyle? çünkü firma müşterisini sağılacak inek olarak görüyor sizde hisseniz var gibi savunuyorsunuz. bak diyorum ki, aynisini samsung yapsa onuda eleştiririz ama yapmiyor, yapmadığı icin mi elestirelim? huwei yapmiyor mesela onuda mi elestirelim? mesela hicbir telefonun kamerası iphone kadar iyi değil. bak övülecek seylerde var ama akilli ve mantikli dusununce adamlar sizi sağıyor. yok işlemcisi acımış, yok uf olmuş geçin bunları. biz beyaza beyaz, siyaha siyah diyoruz ama siz diyemiyorsunuz. yanlisiniz, sahip olduğunuz için eksik bulmaya korkuyorsunuz. sadece pil ile çalışan telefonlar applenin ürettiği telefonlar mi? buna kendiniz cevap verin.

ve mühendislik dalgası ile uydurmasyon, atmasyon bilgilerle bana gelmeyin. siz bozmadığınız sürece o telefonun islemciside, ramida bozulmaz. 50 yil kullanirsin ama bak yine ekliyorum sen bozmadıkça.
    Hic te ayni kalmiyor. G2 telefonum vardi ilk zamanlardan eser yok. Dönemin samsungunu kullanan arkadaşların durumu daha vahimdi. Pilden yavaşlamaya sıra gelmeden yazılımdan dolayı şişiyordu.

Şuan s4 kullananlar kullandiklarini saniyor. Basiyorum aciyor mantigi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

Her platformda androidi öven ios kullanicisi olarak bu yavaşlatma olayının abartıldığını düşünüyorum. Eğer pilin bitikse ekstra işlemlerde telefonun kapanıyor. Bu sadece iosta degil androidlerde de var. Adamlar bunu engellemek icin telefon kapanacagina işlemcisi yavaşlasın diyor ve işlem gücünü düşürüyor. Pilini değiştiginde ilk aldığındaki performansa ulaşıyorsun.

Bana sanki iphone alamayan insanların abartısı gibi geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz @Stand Alone hocam?
    Bastan beri bunu soylemeye calisiyorum aslinda.
    Pil konusuna katiliyorum ama guncellemelerde telefonun daha yavas hale getirilmesi kotu birsey. Bu iPhone'un bir eksi tarafi.
    iPhone'un artilarina gelelim. iPhone 6'ya halen guncelleme cikarilmasi cok guzel birsey. Android tarafinda iPhone 6 kadar eski olan bir telefona guncelleme cikarilmiyor ornegin. Bircok telefon eski versiyon android kullaniyor ve guvenlik aciklariyla dolu. Guncelleme destegi ve stabilite icin iPhone tercih edilebilir aslinda. Bir de evde Macintosh veya Apple TV kullaniyorsaniz Apple ekosistemine dahil olmasi gibi bir artisi da var iPhone'un.
    Android'in bu artilari yok mesela. Bununla birlikte Android telefonlarin ucuz olmasi ve cok gelismis ozellikleri olmasi guzel birsey.

Bu arada One Plus 6T hakkinda ne dusunuyorsunuz? Saglam midir, alinir mi?

• quote:

Her platformda androidi öven ios kullanicisi olarak bu yavaşlatma olayının abartıldığını düşünüyorum. Eğer pilin bitikse ekstra işlemlerde telefonun kapanıyor. Bu sadece iosta degil androidlerde de var. Adamlar bunu engellemek icin telefon kapanacagina işlemcisi yavaşlasın diyor ve işlem gücünü düşürüyor. Pilini değiştiginde ilk aldığındaki performansa ulaşıyorsun.

Bana sanki iphone alamayan insanların abartısı gibi geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz @Stand Alone hocam?
    Olabilir. Açıkçası hepsinde planlı eskitme durumu var. Adamlar telefonu kendileri sakatlamaz ise kolay kolay bozulmuyor. Değiştirsinler diye bilinçli yapılıyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srvngrc

Ben belki tam performans çalışıp hızla şarjının tükenmesini tercih ediyorum. Bana bilmem kaç ghz diye sattığı işlemcinin hızını sırf iphone'un şarjı çabuk bitiyor denmesin, markanın imajı zedelenmesin diye kısıtlayamaz.
    heee böyle bir sıkıntı varsa ücretsiz batarya değişimi yapar.

Alıntıları Göster
    Zaten ayarlardan tam performansı acabiliyosunuz. İos 11.4 ile gelmişti sanırım.

Edit: ayriyetten garantimin bitmesine 1 hafta kala ücretsiz pilim değişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Lion King~ -- 12 Mart 2019; 12:37:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -dead

batarya degisimiyle olmaz ki ios a her guncelleme gelisinde zaten mantiken yavasliyor
    Evet, burada planli eskitme olabilir gercekten fakat iOS da bir isletim sistemi ve hep yeni ozellikler ekleniyor ve yeni guvenlik onlemleri aliniyor. Bunlar da ek islemci gucu gerektiriyor. Ornegin Windows XP cok eski bilgisayarlarda calisirken Windows 10 ayni ozellikteki bilgisayarlarda ya cok yavas calisiyor yada calismiyor. Ayni sey cep telefonu isletim sistemleri icin de gecerli. Cep telefonu isletim sistemlerinin de kernel'i var ve eklenen her donanim icin kernel uzerinde bunu kontrol eden bir driver ekleniyor, daha gelismis kullanici deneyimi, daha guzel GUI (kullanici grafik arayuzu), daha yuskek cozunurluklu grafikler gibi seylerin de bir islemci kullanimi maliyeti var dogal olarak. Butun bunlari dusundugumuzde yeni isletim sisteminin daha yavas calismasi planli eskitme olmayabilir.
    Apple'in muhendislerine "yeni isletim sistemi cep telefonu modelini kontrol etsin, bu modelse yavas calissin" dedigini hic sanmiyorum, boyle birsey deerse Apple'dan ayrilan muhendisler bunu sizdirarak yayarlardi mutlaka. Yada bir sekilde insanlar isletim sistemini disassembly veya decompile ederek falan bunu aciga cikarirlardi. Microsoft'un yaptiklarini nasil insanlar aciga cikariyorlarsa Apple da yapsa aciga cikarirlardi bence. Ornegin Microsoft IIS Server web tarayicisinin ismine bakip Microsoft Internet Explorer degilse sayfayi bozuk gonderiyordu, ama ayni web tarayicisinin ayarlarindan tarayici ismi Microsoft Internet Explorer yapilip ayni sayfaya girildiginde sayfa duzgun geliyordu. Bunu insanlar aciga cikardilar ornegin.

• quote:

Zaten ayarlardan tam performansı acabiliyosunuz. İos 11.4 ile gelmişti sanırım.

Edit: ayriyetten garantimin bitmesine 1 hafta kala ücretsiz pilim değişti.

Alıntıları Göster
    Bunu yaptilarsa "yok efendim pil omru tamamlaninca yavaslatiyor, yok oyle istemiyorum" seklinde yaygara koparanlar susabilir artik. Ya pili degistirsinler boyle arkadaslar, yada ayarlardan bu ozelligi kapatsinlar. Davalik bir durum da yok yani

• quote:

Orijinalden alıntı: csh

Bastan beri bunu soylemeye calisiyorum aslinda.
    Pil konusuna katiliyorum ama guncellemelerde telefonun daha yavas hale getirilmesi kotu birsey. Bu iPhone'un bir eksi tarafi.
    iPhone'un artilarina gelelim. iPhone 6'ya halen guncelleme cikarilmasi cok guzel birsey. Android tarafinda iPhone 6 kadar eski olan bir telefona guncelleme cikarilmiyor ornegin. Bircok telefon eski versiyon android kullaniyor ve guvenlik aciklariyla dolu. Guncelleme destegi ve stabilite icin iPhone tercih edilebilir aslinda. Bir de evde Macintosh veya Apple TV kullaniyorsaniz Apple ekosistemine dahil olmasi gibi bir artisi da var iPhone'un.
    Android'in bu artilari yok mesela. Bununla birlikte Android telefonlarin ucuz olmasi ve cok gelismis ozellikleri olmasi guzel birsey.

Bu arada One Plus 6T hakkinda ne dusunuyorsunuz? Saglam midir, alinir mi?

Alıntıları Göster
    Oneplus'ı zaten başlı başına başka yere koyarım android dünyasında. Arayüzü onun kadar akıcı bir android yok. Akıcı denilen huawei ve xiaomideki arayüzlerde bile frame düşüşleri oluyorken oneplus akıyor gidiyor. Sonraki telefonum icin oneplus 7 düşünüyorum zaten. 6T'de müthiş telefon, senelerce kafanız rahat olur. Benim 7'yi beklememin sebebi elimdeki 7 Plus çok hızlı ve yeterli. PUBG'de son ayarda kastırayım da soğuyayım diye uğraşıyorum ama gram donma yok

• quote:

Bunu yaptilarsa "yok efendim pil omru tamamlaninca yavaslatiyor, yok oyle istemiyorum" seklinde yaygara koparanlar susabilir artik. Ya pili degistirsinler boyle arkadaslar, yada ayarlardan bu ozelligi kapatsinlar. Davalik bir durum da yok yani

Alıntıları Göster
    iPhone’u kötüleyenler hayatında iPhone kullanmadıkları için böyle saçmalamaları
    Apple’ın eski iPhone'ları yavaşlatması TBMM gündeminde

• iPhone'u ve Windows'u falan hepsini gectim, 10 yil onceki bilgisayarimda Debian Linux'u son derece hizli ve performansli bir sekilde kullanirken ayni bilgisayara bugun guncel Debian Linux yukleyemiyorum bile ornegin, yukleyebilsem bile asiri yavas calisiyor. O zaman acik kaynak kodlu Linux da planli eskitme yapiyor diyemeyiz cunku acik kaynak kodlu ve ozgurlukcu zaten.

10 yil once Linux uzerinde KDE veya GNOME kullandigim bilgisayarda bugun KDE'nin veya GNOME'un guncel versiyonunu kullanamiyorum, yerine yavas bilgisayarlarda hizli calismasi icin gelistirilmis olan guncel versiyon XFCE yada LXDE masaustu ortamlarini kullanabiliyorum. O zaman acik kaynak kodlu KDE ve GNOME da planli eskitme yapiyor diyelim, o da olmaz.

Bence bazi seyleri kabul etmek gerekiyor. Belli bir miktar parayla satin aldigimiz cep telefonunu ilelebet yada telefon omru tamamlanana kadar kullanamayiz. Teknoloji hergun gelisiyor. Bunu kabul etmek gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csh -- 12 Mart 2019; 13:4:40 >
  • quote:

iPhone’u kötüleyenler hayatında iPhone kullanmadıkları için böyle saçmalamaları

Alıntıları Göster
    iste ben bunu kastediyorum. Insanlar bilip bilmeden konusuyor iste ve cogu zaman boyleleri sacmalayip duruyorlar, bir de hakaret edecek duzeye variyorlar. Muhendislik urunu olan telefonlari kullanip muhendislik meslegini kotuluyorlar, komik duruma dusuyorlar.

• quote:

Oneplus'ı zaten başlı başına başka yere koyarım android dünyasında. Arayüzü onun kadar akıcı bir android yok. Akıcı denilen huawei ve xiaomideki arayüzlerde bile frame düşüşleri oluyorken oneplus akıyor gidiyor. Sonraki telefonum icin oneplus 7 düşünüyorum zaten. 6T'de müthiş telefon, senelerce kafanız rahat olur. Benim 7'yi beklememin sebebi elimdeki 7 Plus çok hızlı ve yeterli. PUBG'de son ayarda kastırayım da soğuyayım diye uğraşıyorum ama gram donma yok

Alıntıları Göster
    Cok tesekkurler hocam. One Plus 7'yi beklerim ben de o zaman. Zaten arkadaslar da cok ovuyordu bu telefonu, sizden de duymam iyi oldu.

• quote:

Cok tesekkurler hocam. One Plus 7'yi beklerim ben de o zaman. Zaten arkadaslar da cok ovuyordu bu telefonu, sizden de duymam iyi oldu.

Alıntıları Göster
    Hayırlısı olsun hocam. Umarım aynı telefonu kullanıp aynı forum başlığı altında bilgi alışverişi yapmak nasip olur o halde :)

OnePlus candır can :)

• quote:

Hayırlısı olsun hocam. Umarım aynı telefonu kullanıp aynı forum başlığı altında bilgi alışverişi yapmak nasip olur o halde :)

OnePlus candır can :)

Alıntıları Göster
    Cok tesekkurler hocam. OnePlus'i gercekten cok begeniyorum ben de, ozellikleri guzel, gorunumu guzel. Bir telefona tonla para vermek zorunda kalmiyor insan. OnePlus 7 alsam bana en az 5-6 yil fazlasiyla yeter.
  • quote:

Hic de hakli degiller. Pili eskidiyse telefonun kapanmamasi icin islemci hizini dusurmeleri gerekiyor. Islemci hizini dusurmeseler pil cabucak tukenecek ve telefon hizlica kapanacak. Cozum pili degistirmek, bu zor birsey degil ki.
    Alnını göstersene bi', bakayım ne yazıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fırat.ç.

Alıntıları Göster
    Pil omru bitmis telefonun pilini degistirmek enayilik oluyor yani. Tebrikler acikgoz arkadasim. Sen pili degistirmezsin, yerine powerbank alir kullanirsin, boylece enayi de olmamis olursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: fırat.ç.

Alıntıları Göster
    Hatta sana powerbankli kiliflardan oneririm, cok daha ucuz oluyor. Paranin hakkini son kurusuna kadar verir. Pil bittiginde onu kullanirsin, yada sarmalli sarj kablolari var, onlardan alip belediye otobuslerinde sarja takarsin telefonunu

• Insanlar ac gozlulukle guncellemelere saldirmasa bir sey olmaz ulke gundemini mesgul edecek bir sey degil

• csh kullanıcısına yanıt
    tek bilgili, tek mantikli sensin. tamam. kapitalizmin kölesi olmuşsunuz siz sağırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vartolu Saadettin -- 12 Mart 2019; 14:7:43 >
  • ~Lion King~ kullanıcısına yanıt
    telefonla ne yapiyorsun basıp acmak dışında? Boş zamanlarında uzaya yolculuk mu yapiyorsun? internet, sosyal uygulamalar sorunsuzsa oldu bitti.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.