Şimdi Ara

Apple’ın eski iPhone'ları yavaşlatması TBMM gündeminde (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
0
Favori
9.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1. CHP li vekil tamda AKP nin para bulma kaynağına bir kovada kendi katarak onları mutlu edecek ve el ele bir şekilde Apple â dava açılacak.

2. Bu CHP nin tuzağı biz Apple i bay kemale yedirmeyiZ deyip inkar edilerek Apple korumacıligi yapılacak.

Hatta yolda mikrofon uzatılan vatandaşlara Apple iPhone u yavaşlatıyor Muş sizinki de yavaşladı mi diye sorulacak sebebi cehape sebebi bay Kemal diyenler olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzkahraman86 -- 11 Mart 2019; 13:10:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: csh

Hic de hakli degiller. Pili eskidiyse telefonun kapanmamasi icin islemci hizini dusurmeleri gerekiyor. Islemci hizini dusurmeseler pil cabucak tukenecek ve telefon hizlica kapanacak. Cozum pili degistirmek, bu zor birsey degil ki.
    Sen hic anlamamışsın. Pilin ömrü bitince işlemci hızı düşürmek kullanıcının isteğine kabulüne göre olur.

Cihazı alırken boşta kaldığında işlemci hızı düşüyor Buda tasarruf oluyor diye reklam verip hatta iyibir özellik diye anlatan firmalar , kullanıcı bilgisini olmadan sırf Kendi koyduğu parçanın ömrü bitmesin bitiyor ise de kullanıcıya caktirmasin diye işlemler yapamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: csh

Pil bu, zamanla eskir ve omru biter. 1750ma pil ile ilgisi olan bir durum degil, 5000ma pil bile olsa bir sure sonra omru bitecek, cabucak sarji bitmeye baslayacak. Pilin omru bittiyse telefonun kapanmasini engellemek icin islemci hizini dusurmek guzel bir cozumdur, bir diger cozum ise pili degistirmek.
    Ha bu arada eger pil omru bitmeden yavaslatsalardi tamam ama pil omru bittiyse baska cozum yok. Ya pil degisecek, yada yavaslatacaklar.
    Apple avukatları misiniz? İy bari evine TV aldın tv nin yarısındaki ledler çabuk bozuluyor olsun sırf kullanıcıya sıkıntı vermesin diye bir güncelleme gelsin tv nin yarısi diğer yarısından daha az ışık daha düşük renk üretsin kabul eder misin?

Hele bir de haberine yok.. koşarak gitmez misin servise ekranın yarisi baska yarisi baska diye.

Serviste desin ki bunu yapmasaydik hiç izleyemeyecektin sana iyilik bu diye.

• Apple ceza gelirse ülkeye para akacak desenize

• quote:

...
    CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya Fransa, İtalya, İsrail ve ABD’nin birçok eyaletinde Apple’a bu konuda dava açıldığını belirterek Meclis’e araştırma önergesi verdi.
    ...

Direk red. Kendi tekliflerini CHP verdi zannedip reddeden, teklifin içini okumayan, bir kitle oylayacak bunu. Evet çıkmasını beklemiyorsunuz sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 11 Mart 2019; 13:28:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oo yine toplamışsınız *atan hainlerini. süper bir siteniz var yaa gerçekten

• En mantıklı gerçekçi bir yorum.Kutluyorum sizi.

• Sırf chp önerge verdi diye kabul etmez bu iyi aile çocukları.. ederlerse de bir ilk olur 16 yıllık iktidarlarında herhalde

• Reis cezayı kesecek, şimdi Tim Apple düşünsün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: korkusuzkahraman86

Apple avukatları misiniz? İy bari evine TV aldın tv nin yarısındaki ledler çabuk bozuluyor olsun sırf kullanıcıya sıkıntı vermesin diye bir güncelleme gelsin tv nin yarısi diğer yarısından daha az ışık daha düşük renk üretsin kabul eder misin?

Hele bir de haberine yok.. koşarak gitmez misin servise ekranın yarisi baska yarisi baska diye.

Alıntıları Göster
    Ne alakasi var ya?? Siyaha siyah, beyaza beyaz demek icin o seyin avukati mi olmak gerekiyor?? Sizin bu cikisiniza ozur dileyerek "sacma sapan konusmayin" diyecegim, baska da birsey diyemeyecegim. Apple avukati olmadigimi ispatlamak icin yok sunu kullaniyorum yok bunu tercih ediyorum demek istemiyorum, sacma sapan soylenen bir soze karsilik aksini iddia etmek zorunda degilim.

• quote:

Alıntıları Göster
    Ayrica TV orneginizde de sacmalik devam ediyor. TV LED'leri omru TV kadar olmasi gereken bir parcadir, telefon pili ise omru belli olan ve birkac sene olan bir parcadir. Bu parca eskidiginde telefon olmadik yerde kapanir, Apple bunun onune gecmek icin telefonu yavaslatmis, ben de bir muhendis olarak bunu cok dogru bir davranis olarak buluyorum, bu ozelligin acilip kapanabilir olup olmadigini bilmiyorum olsa bile bu ozelligi acardim. Pili azalmis bir telefonu hizli kullanmak icin cozum pilini degistirmektir.

• csh kullanıcısına yanıt
    Birader okuman yokmu yâda anlaman.mi kısıtlı.

Kullanıcının bilgisini dışında donanıma yazılıma müdahale edemezsiniz.

Güncelleme verirken açıklama kısmına bataryasi ömrünü yitirmiş cihazlarda ani kapanma sorununa karşı işlemci hızı bataryanın performansı oranında dusurduk. Yazmali.

Nasıl ki ekran kartına halı hazırda x bir oyun için yaşanan sorunu giderdik yazıyor.

Ama anlamak yokki Apple avukatlığı yapmak başka güzellik. Bu kafayla nasıl mühendis oluyorsunuz bilemiyorum.

Tv örneği de gayet yerinde örnek ama anlayana. Batarya ömrü bittiği gibi TV nin LED lerinin de ömrü bitiyor. İlla TV nin son kullanım senesine kadar gidecek diye bir kaide yok. zAten Apple â kizanlar neden pil çabuk bozuldu değil bozulunca neden Direk kapatıyor neden buna karşı önlem alırken haber vermedin.
    Sizinde evinizdeki bir cihaza sizden habersiz sözde sizin için yapılan güncelleme sızın haberiniz dışında yapılsın ve bunun sonucunda elinizdeki cihazın performansı düşsün kendinizi yırtarsiniz şimdi kalkıp Apple saksakciligi pesindesiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzkahraman86 -- 11 Mart 2019; 14:2:47 >

• Memlekette bütün sorunlar bitti, bir tek bu eksik kaldı zaten...

• quote:

Sen hic anlamamışsın. Pilin ömrü bitince işlemci hızı düşürmek kullanıcının isteğine kabulüne göre olur.

Cihazı alırken boşta kaldığında işlemci hızı düşüyor Buda tasarruf oluyor diye reklam verip hatta iyibir özellik diye anlatan firmalar , kullanıcı bilgisini olmadan sırf Kendi koyduğu parçanın ömrü bitmesin bitiyor ise de kullanıcıya caktirmasin diye işlemler yapamaz.

Alıntıları Göster
    Bu dediginizden hicbirsey anlamadim.
    Cihaz bosta kaldiginda islemci hizini dusurmesi mi sorun yoksa islem yaptirmasi mi sorun, dediginizi anlamadim bu cumlenizde.
    Eger islemci hizini cihaz bosta kalinca dusuruyorsa (ki bunu arastirmadim, pili eskiyen cihazin pilini degistiririm, hurdayla ugrasacak zamanim da yok sabrim da yok) o anki sarjin daha fazla gitmesi icindir.
    Yok eger dediginiz cihaz bosta kalirken islem yapmasiysa evet, cihaz bosta kalirken bazi islemler yapabilir. Bu islemler nelerdir? Ornegin bazi servislerin kullanmadigi kaynaklar bellekten temizlenebilir, boylece bellekte yer acilabilir, icloud islemlerini arkaplanda yapabilir (yuklenecek dosyalari icloud'a yuklemek gibi), belki bazi uygulamalarin gerekli islemlerini yapabilir, yada kernel'in gerektirdigi bazi islemleri yapabilir. Bunda kotu birsey yok ki.

• Başka ülke yapınca adamlar %10000 haklı oluyor.

Ama Türkiye yapınca "para lazım" oluyor.

Öncelikle muhterem dostlarım, Meclis'i veya içindeki insanları sevmiyor olabilirsiniz ama bunun gündemde olması bence iyi bir şeydir. Sırf bir şeyler yazmak istiyorum diyerekten nefret kusmanın bir anlamı yok.
  • quote:

Güncelleme verirken açıklama kısmına bataryasi ömrünü yitirmiş cihazlarda ani kapanma sorununa karşı işlemci hızı bataryanın performansı oranında dusurduk. Yazmali.

Nasıl ki ekran kartına halı hazırda x bir oyun için yaşanan sorunu giderdik yazıyor.

Ama anlamak yokki Apple avukatlığı yapmak başka güzellik. Bu kafayla nasıl mühendis oluyorsunuz bilemiyorum.

Tv örneği de gayet yerinde örnek ama anlayana. Batarya ömrü bittiği gibi TV nin LED lerinin de ömrü bitiyor. İlla TV nin son kullanım senesine kadar gidecek diye bir kaide yok. zAten Apple â kizanlar neden pil çabuk bozuldu değil bozulunca neden Direk kapatıyor neden buna karşı önlem alırken haber vermedin.
    Sizinde evinizdeki bir cihaza sizden habersiz sözde sizin için yapılan güncelleme sızın haberiniz dışında yapılsın ve bunun sonucunda elinizdeki cihazın performansı düşsün kendinizi yırtarsiniz şimdi kalkıp Apple saksakciligi pesindesiniz.
    Gercekten anlamiyorum, sen anlama engelli misin yoksa zekan mi kit? Kullanici bilgisi disinda donanima da yazilima da mudahale edebilir, mudahale edemez diye bir kural yok. Yuzlerce yazilim kutuphanesi entegrasyonu yapmis olan bir yazilim muhendisiyim, ayrica kernel programlamasi da yaptim, oyle birseyi baskalarina soyleme agziyla gulmez bu dedigine, benden soylemesi.
    Konu Apple degil, konu sirf Apple dusmanligi yapacaksin diye sacma sapan konusman.

• quote:

Orijinalden alıntı: ipli jeton

quote:

...
    CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya Fransa, İtalya, İsrail ve ABD’nin birçok eyaletinde Apple’a bu konuda dava açıldığını belirterek Meclis’e araştırma önergesi verdi.
    ...

Direk red. Kendi tekliflerini CHP verdi zannedip reddeden, teklifin içini okumayan, bir kitle oylayacak bunu. Evet çıkmasını beklemiyorsunuz sanırım.
    Aynen. CHP de evet veriyor bunda bir iş var deyip Kendi önergesini red Eden sonrada başkana dönüp nasıl olurda önerimiz red olur diyenlerin olduğu ortam orası.

• Apple şakşakciligi da ne kötü. Bunu Vestel yapsa yerden yere vurular ama Apple yapınca ooo güzel uygulama.

Edit: Vestel mobil bölümünü de hiç sevmem.

• quote:

Ben yazarken mesajini degistirmissin ama LED ornegi tamamen sacmalik. LED'lerin omru 15-20 yildir, standart bir led ortalama olarak surekli acik kalsa bile en az 5 yil gider, cihaz surekli acik kalmadigina gore LED'ler 15 yil gider ortalama olarak. LED durumu bir durum olarak dusunulmez, uretim hatasi olarak dusunulur fakat pil oyle degildir. Gercekten yazdigin seyler komik seyler.

• quote:

Apple şakşakciligi da ne kötü. Bunu Vestel yapsa yerden yere vurular ama Apple yapınca ooo güzel uygulama.

Edit: Vestel mobil bölümünü de hiç sevmem.
    Valla Apple urunlerini elestirdigim de oldu burada, bilen bilir ama Apple dusmanligi gozunu kor etmis diyebiliyorum sadece. Hakaret etmeyi sevmem ama gercekten anlama engelli oldugunu dusunuyorum ben sadece. Hayir mantikli aciklama yap, hak vereyim de Apple dusmanligi yapacaksin diye sacma sapan konusmani onaylayayim mi ne yapayim yani? Biraz mantikli olmani oneriyorum cunku gercekten sacmaliyorsun, bu yazdiklarini okuyanlar agziyla gulmezler yazdigina.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.