|
Bildirim
Pil sağlığı %95'deyken telefon aniden kapanıyorsa bunun iki sebebi vardır:
1- Pil aşırı kalitesiz ki az bir kayipta bile yeterli akımı çok gerilim düşürmeden veremiyor. 2- Verilen pil kapasitesi yalandır. %100 yaziyordur ama aslında atıyorum %90 kapasiteyi %100 diye gösteriyordur. Bende Galaxy s7 var pil kapasitesi %71deykem servise verip yenilettim. Yeniletmeden önce Cpu Throttling Test uygulaması ile tüm cpu çekirdekleri aktif ve son hızda ( 4 çekirdeği 2.3 GHz de diğer 4 çekirdeği 1.6 GHz'de) 15 dakika boyunca çalıştırdım ve aniden kapanma gibi bir sorun yaşamadım. Bu veriye göre iPhone'rın pilinde bir kalitesizlik olduğunu varsayıyorum. |
Sağlıklı batarya kullan kardeşim, bataryanın sağlığı için telefonu yavaşlatmanın manası nedir.
|
Adam olun akilli olun boyle
|
Hem ölmüş bataryanı değiştirme hem de Apple'a çemkir... Neyse ki Apple mezar taşı hazırlamış bu kişilere ki öldüklerinin farkına varsınlar.
|
Eski cihazlar hızlanacakmı görecez hiç sanmıyom ama
|
Bilerek insanlarin telefonlarini yavaslattilar, benim gibi arkadasim da se kullanicisi, o son güncellemeleri yeni yapmis bana sordu neden yavasladi telefonum diye! Simdi arkadasim telefonu alali 5 ay oldu, pili eski olmasi imkansiz! Bu da gösteriyorki Apple cakallik yapti ortaya cikinca kivirdi müsterilerimizi düsünüyoruz yalaniyla gecistirdi. Elimdeki telefon iyice eskisin iphone alip almamayi gözden gecirecrgim.
|
Sürekli pil durumunu kontrol etmekten adam paranoyak olur.
![]() |
Hocam bu çözüm değil ki telefonun aniden kapanmasını açıklamıyor. Bendeki Galaxy s7 3000 mAh kapasiteli 20 ay kullandım (hızlı şarj, kablosuz şarj vesaire). 2100 mAh seviyesinde test yaptım sonra servise verdim. Galaxy s7 deki Exynos 8890 işlemcisinin TDP değeri 5W gücünde.
Sizin dediğiniz kapasitese kaybının günlük kullanima etkisi. Mesela bu kapasite düşerse 1 günde kullanım sureniz atıyorum 5 saatken 4 saate düşer. Benim demek istediğim pilin ani yük bindiğinde yeterli akımı sağlayamaması. Bu pilin kötü iç kimyası olduğuna işaret. Apple gibi bir firmaya yakıştıramadım. Telefonunu pahalıya satıyor ve içine kötü pil koyuyor. Çok büyük bir kapitalist firma olduğunu başka bir ispatı daha. |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jumuu -- 7 Şubat 2018; 17:38:13 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 7 Şubat 2018; 18:04:29 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |