Şimdi Ara

Apple'ın kasten yavaşlattığı iPhone'lar için 'Pil Sağlığı' özelliği hazır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
6.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kısa bir süre önce geliştiricilere sunulan iOS 11.3 beta 2 güncellemesinde, iOS kullanıcılarının cihazlarındaki pillerin durumu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla tasarlanan yeni "Pil Sağlığı" özelliği bulunuyor.

Ayrıca Bkz.Snapdragon 845'li Xiaomi Mi Mix 2S'in AnTuTu skoru sızdırıldı
    Ayarlar > Pil > Pil Sağlığı (Beta) bölümünden ulaşabileceğiniz bu yeni özellik pilinizin maksimum kapasitesini ve en yüksek kapasitede çalışıp çalışmadığını gösterecek. Ayrıca kullanıcılar, beklenmeyen kapanmaları önlemek için maksimum performansı dinamik olarak yöneten "performans yönetimi" özelliğinin açık olup olmadığını görebilecek ve bu özelliği kapatabilecekler.

Performans yönetimi devre dışı olarak gelecek

Performans yönetimi özelliği iOS 11.3'e güncellenen cihazlarda başlangıçta devre dışı olacak fakat daha sonra aygıt beklenmedik bir şekilde kapanırsa otomatik olarak etkinleştirilecek. Şirket konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Kullanıcılar, beklenmeyen kapanmaları önlemek için maksimum performansı dinamik olarak yöneten performans yönetimi özelliğinin açık olup olmadığını görebilir ve bu özelliği kapatmayı seçebilir. Bu özellik yalnızca, pili maksimum anlık güç sağlama özelliği azalmış bir aygıtta beklenmedik bir kapanma olması durumunda etkinleştirilir. Bu özellik iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinde kullanılabilir."

Şirket, performans yönetimini kapatmanız halinde tekrar etkinleştiremeyeceğinizi söylüyor. Bununla birlikte beklenmedik bir kapanma görüldüğünde bu özelliğin otomatik olarak tekrar etkinleştirileceğini belirtelim. Ancak bunu da devre dışı bırakmanız mümkün olacak.

Ayrıca iOS, cihazdaki pil sağlığı durumunu belirleyemiyorsa "Bu iPhone pil sağlığı durumunu belirleyemiyor. Bir Apple Yetkili Servis Sağlayıcısı pilinizin bakımını sağlayabilir." şeklinde bir ileti gösterecek.

• Pil sağlığı %95'deyken telefon aniden kapanıyorsa bunun iki sebebi vardır:

1- Pil aşırı kalitesiz ki az bir kayipta bile yeterli akımı çok gerilim düşürmeden veremiyor.

2- Verilen pil kapasitesi yalandır. %100 yaziyordur ama aslında atıyorum %90 kapasiteyi %100 diye gösteriyordur.

Bende Galaxy s7 var pil kapasitesi %71deykem servise verip yenilettim. Yeniletmeden önce Cpu Throttling Test uygulaması ile tüm cpu çekirdekleri aktif ve son hızda ( 4 çekirdeği 2.3 GHz de diğer 4 çekirdeği 1.6 GHz'de) 15 dakika boyunca çalıştırdım ve aniden kapanma gibi bir sorun yaşamadım.

Bu veriye göre iPhone'rın pilinde bir kalitesizlik olduğunu varsayıyorum.
    Bilerek insanlarin telefonlarini yavaslattilar, benim gibi arkadasim da se kullanicisi, o son güncellemeleri yeni yapmis bana sordu neden yavasladi telefonum diye! Simdi arkadasim telefonu alali 5 ay oldu, pili eski olmasi imkansiz! Bu da gösteriyorki Apple cakallik yapti ortaya cikinca kivirdi müsterilerimizi düsünüyoruz yalaniyla gecistirdi. Elimdeki telefon iyice eskisin iphone alip almamayi gözden gecirecrgim.
    Hocam bu çözüm değil ki telefonun aniden kapanmasını açıklamıyor. Bendeki Galaxy s7 3000 mAh kapasiteli 20 ay kullandım (hızlı şarj, kablosuz şarj vesaire). 2100 mAh seviyesinde test yaptım sonra servise verdim. Galaxy s7 deki Exynos 8890 işlemcisinin TDP değeri 5W gücünde.

Sizin dediğiniz kapasitese kaybının günlük kullanima etkisi. Mesela bu kapasite düşerse 1 günde kullanım sureniz atıyorum 5 saatken 4 saate düşer.

Benim demek istediğim pilin ani yük bindiğinde yeterli akımı sağlayamaması. Bu pilin kötü iç kimyası olduğuna işaret. Apple gibi bir firmaya yakıştıramadım. Telefonunu pahalıya satıyor ve içine kötü pil koyuyor. Çok büyük bir kapitalist firma olduğunu başka bir ispatı daha.
  • Adam olun akilli olun boyle

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pil sağlığı %95'deyken telefon aniden kapanıyorsa bunun iki sebebi vardır:

1- Pil aşırı kalitesiz ki az bir kayipta bile yeterli akımı çok gerilim düşürmeden veremiyor.

2- Verilen pil kapasitesi yalandır. %100 yaziyordur ama aslında atıyorum %90 kapasiteyi %100 diye gösteriyordur.

Bende Galaxy s7 var pil kapasitesi %71deykem servise verip yenilettim. Yeniletmeden önce Cpu Throttling Test uygulaması ile tüm cpu çekirdekleri aktif ve son hızda ( 4 çekirdeği 2.3 GHz de diğer 4 çekirdeği 1.6 GHz'de) 15 dakika boyunca çalıştırdım ve aniden kapanma gibi bir sorun yaşamadım.

Bu veriye göre iPhone'rın pilinde bir kalitesizlik olduğunu varsayıyorum.

• Hem ölmüş bataryanı değiştirme hem de Apple'a çemkir... Neyse ki Apple mezar taşı hazırlamış bu kişilere ki öldüklerinin farkına varsınlar.

• Fotoğraflardaki %100, %95 ve %79 performansta pilleri olan iphone’u nereden buldun editör? Photoshop?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski cihazlar hızlanacakmı görecez hiç sanmıyom ama

• En son 9.3.5 ile uygulamalar pil verilerine ulaşabiliyordu. Pil sıcaklığı, şarj döngüsü gibi özellikleri gösteriyordu. 10 sürümü ile kaldırıldı. 11.3 ile bu özelliklere erişim yeniden gelir umarım ama pek sanmıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 5s’e neden vermiyosun adi apple

• Kendi adıma konuşursam Iphone pilleri kalitesiz diyemem(eğer sonradan bozmadılarsa). 2013 yılında ikinci el iphone 5 aldım hala sorunsuz bir şekilde kullanıyorum, 5 yıl olmuş.

• Sağlıklı batarya kullan kardeşim, bataryanın sağlığı için telefonu yavaşlatmanın manası nedir.

• Güç tasarrufu modu ne için var..?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    İphone'ların pil kapasiteleri genel olarak yetersiz. Bu da pilin daha fazla şarj-deşarj olup daha çabuk yıpranmasına neden olur. Pil kapasiteleri artsa şarj daha uzun gidecektir, dolayısı ile daha az şarj-deşarj döngüsü olacağı için pil daha geç yıpranacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

İphone'ların pil kapasiteleri genel olarak yetersiz. Bu da pilin daha fazla şarj-deşarj olup daha çabuk yıpranmasına neden olur. Pil kapasiteleri artsa şarj daha uzun gidecektir, dolayısı ile daha az şarj-deşarj döngüsü olacağı için pil daha geç yıpranacaktır.

Hocam bu çözüm değil ki telefonun aniden kapanmasını açıklamıyor. Bendeki Galaxy s7 3000 mAh kapasiteli 20 ay kullandım (hızlı şarj, kablosuz şarj vesaire). 2100 mAh seviyesinde test yaptım sonra servise verdim. Galaxy s7 deki Exynos 8890 işlemcisinin TDP değeri 5W gücünde.

Sizin dediğiniz kapasitese kaybının günlük kullanima etkisi. Mesela bu kapasite düşerse 1 günde kullanım sureniz atıyorum 5 saatken 4 saate düşer.

Benim demek istediğim pilin ani yük bindiğinde yeterli akımı sağlayamaması. Bu pilin kötü iç kimyası olduğuna işaret. Apple gibi bir firmaya yakıştıramadım. Telefonunu pahalıya satıyor ve içine kötü pil koyuyor. Çok büyük bir kapitalist firma olduğunu başka bir ispatı daha.

• Sürekli pil durumunu kontrol etmekten adam paranoyak olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Raven

5s’e neden vermiyosun adi apple

5s etkilenmiyor cünkü bu yavaslama olayından

• Bende beta yüklü hatta 11.3 beta 1 yüklü. Güncellemelere bakıyorum beta 2 gözükmüyor. Sebebi nedir arkadaşlar?

Az önce beta profili kaldırıp yine yükledim hala gözükmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jumuu -- 7 Şubat 2018; 17:38:13 >
  • iPhone 7 Plus pili çok muazzam. Android fanboyları kullanmadan atıp tutuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

quote:

Nereye etkilenmiyor ya? Eski sürümlere göre bariz yavaşlama var. Kullanmasam inanıcam

• dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Hayır onu demedim aslında. Telefonun şarjı kısa gidiyorsa daha çok şarja takma ihtiyacı duyulur. Sonuçta günde iki kez şarj-deşarj edilen pil ile günde bir kez şarj-deşarj olan pilin yıpranma hızı farklıdır. Sonuçta bu pillerin belirli bir şarj deşarj döngüsü var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 7 Şubat 2018; 18:04:29 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

quote:

Nereye etkilenmiyor ya? Eski sürümlere göre bariz yavaşlama var. Kullanmasam inanıcam

İkisi aynı şey değil, 5s te batarya ölü hale gelse bile telefon hep aynı hızda calisir ama 6 ve ustu cihazlarda batarya belli bir kayiba ulastiktan sonra cihazin islemci frekansi dusuruluyor ani kapanmalara karsi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.