Şimdi Ara

Apple iOS Yazılım Açığını Çözmeme Yardım Eder Misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hem iOS hem de iPadOS’ta screen time (ekran süresi) özelliği kullanıyoruz. Belli web siteler harici sitelere girişi yasakladım. “Sadece izin verilen siteler”e giriş serbest yani ekran süresi web içerik sınırlama ayarlarında.

Lâkin fark ettim ki bunu tersine çevirmenin bir yolu var. Örnek veriyorum normalde Pinterest izin verilmiş bir site değil, o sebeple girmeye çalışınca şöyle bir görüntü çıkıyor:

Ancak sitenin sonuna /s.pdf yazarsam, ki “s” olmak zorunda değil başka bir harf veya kelime de olabilir, yani sanki link aslında bir pdf dosyasının linkiymiş gibi yaparsam siteyi açıyor. Kendiniz de deneyebilirsiniz:

www.pinterest.com/s.pdf

Pinterest gibi başka pek çok siteye erişime izin veriyor bu yöntem. Bu ciddi yazılımsal açığı düzeltmenin bir yolu var mıdır? Apple’a İngilizce yazsam düzeltirler mi?

Bilgi ve fikirlerinizi paylaşırsanız müteşekkir olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 8 Aralık 2024; 17:35:52 >

• PC’de browser ayarlarında web sitesi ayarlarından pdf dosyalarını tarayıcıda açmak veya otomatik olarak indirmek seçenekleri oluyor bildiğiniz üzere. Bu opsiyon iOS ve iPadOS’a da getirilse, “pdf dosyalarını otomatik olarak indir” seçeneği işaretlense ve ekran süresi kısıtlama ayarları açıkken bu Safari ayarı değiştirilemese muhtemelen bu sorun çözülebilir.

Edit: Bununla ilintili olarak, mevcutta hem iOS hem de iPadOS 17 sürümünde. Zannetmiyorum ama bu açığı iOS/iPadOS 18 sürümünde düzeltmiş olabilirler mi? 18 sürümünü kullananlar kontrol edebilir mi? Hem ekran süresi web siteleri kısıtlama ayarını aktardığım şekilde aktifleştirip linki açmaya çalışarak, hem de eğer açıyorsa safari ayarlarında buna ilişkin belki yukarıdaki paragrafta ifade ettiğim tarzda bir ayar seçeneği eklenmiş mi kontrol eder misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 8 Aralık 2024; 13:24:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.